Dokončili by ste vysokú školu kvôli rodičom?
Viete prihlasil som sa na energeticku a enviromentalnu techniku (strojarstvo) som si myslel ze ma to bude bavit a opak je pravdou. Neviem nebavi ma ten odbor a byt bez penazi a chcel by som pracovat ale rodicia hovoria ze by ma nikde nezobrali. Mam 21 vyhlasku,maturitu, a vselijake certifikaty len nemam prax (iba skolsku). Neviem co by ste mi odporucali?
@lukas225 študuj kvôli nie kvôli rodičom, VŠ si si vybral hádam sám....
@lukas225 ty sa rozhodnii určite by som naštudovala vysokú školu , keď ju nechcem ja som mojim rodičom hneď povedala ešte počas štúdii na strednej , že na žiadnu vysokú nepôjdem ani som nešla 2 týždne po maturite som si našla prácu
@lukas225 tak si vyber inú školu, ale nejakú si sprav.Podla veku súdim, že si prvák max druhak.My máme známeho čo išiel na VS dopravnú, na VŠ strojársku z každej odišiel po 2 r mama bola z neho na nervy.Nakoniec išiel na fyzioterapiu a je masér a fyzioterapeut a konečne sa našiel a je dobrý v tom, čo robí.Kvoli rodičom nestuduj čo ťa nebaví to nemá význam , ale vyjadrí sa čo chces iné ...ak nevieš choď k psychologicke na testy podľa osobnosti, logiky ti poradí čo je pre teba vhodne

@lukas225 poradím ti z vlastnej skúsenosti, ak si v prvaku, kašli sa na to. Ja som zbytočne 3 roky zabila a nedostudovala som. Potom ma to mrzelo, lebo keby sa na to vykašlem hneď, mohla som ísť inde, kde by ma to bavilo. Nebola to jediná vysoká, na ktorú ma prijali.
Nerob to kvôli rodičom ale kvôli sebe.