Keď život nevychádza podľa našich predstáv
Dnes sedím pri káve, v práci za compom, v mojich 46 rokoch, sama, mám vrásky pod očami, aj na čele, prsia už nedržia svoj tvar, mám pár kíl navyše, asi mi už začína aj menopauza, padajú mi vlasy a občas sa striedajú nálady. Rozmýšľam, kde som v živote urobila chybu a ako to ešte v tomto veku uchopiť.
V mladosti, tak do 35-38r som bola myslím, že pekná žena. Nebola som modelka, ale sympatická, dlhovlasá, prsnatá, 170 cm, 54 kg, taká akurát. Bola som hlavne spoločenská, vždy usmievavá, za každú zábavu, bezstarostná, aj párty žena, aj žena na vážne veci. Už od 15tich som bola vo vzťahu, väčšinou to boli také dlhšie veci, min. 2 roky. Objektívne môžem povedať, že som nemala núdzu o pozornosť a mama si myslela, že sa už počas VŠ vydám a budem mať aspoň 3 deti. Muži boli okolo mňa od mladosti.
Vyštudovala som VŠ, urobila si PhD, našla som si prácu a stretla som v tom čase dvoch mužov. Jeden bol o 6r starší, charizmatický, vzdelaný, pokojný muž, tam bola veľká istota, že do roka by som bola pod čepcom, s deťmi v domčeku. A to som v tom čase ešte nechcela. On už áno. Veľmi sme si ľudsky rozumeli. Ale nebola tam chémia, z mojej strany nie, niečo tam nekliklo. Aj keď sme sa ako duše už poznali asi veľmi dlho.
V tom čase som stretla druhého muža, o 3r staršieho, vysokého muža, ostré rysy, športovca. Nebo to žiadny Einstein, ale medzi nami bola neskutočná chémia. Každý deň s ním bol jazda, zábava, žiadne ťažké úvahy, na nič som sa nemusela hrať, dnes byť za peknú, za cicu micu. S ním som sa cítila sama sebo, všetko išlo absolútne prirodzene, s tým som mala pocit, že veci majú zmysel. A tak som dala prednosť jemu.
20r v čase - dnes som rozvedená, deti sa nám nepodarilo mať. Náš život bol prvých 6-8 rokov super, potom to veľmi pomaličky a pozvoľna išlo dole kopcom. Nikdy mi nedal pocit rodiny, že ma ochráni, že niekam patrím. Domácnosť, náš vzťah a mikro rodinu som ťahala ja. Áno, vedeli sme sa smiať a nikdy s ním nebola nuda, ale na vzťah sme neboli asi kompatibilní. Prvé vážnejšie problémy nastali po 10r vzťahu, vydržali sme to 17r. Medzi tým dve vážne pauzy a odlúčenie. Nešlo to už ďalej, stal sa z neho gambler, bez práce ( po športovej kariére), bez záujmu o nič... a pred 2r sme sa rozviedli.
A dnes som tu. Už nie som v žiadnom prípade pekná a muži sa za mnou neotáčajú. Áno, možno som sympatická, ale možno ani to pre niekoho nie. Mám vrásky, dnes už mám 65 kíl, a to na sebe tvrdo makám, aby som bola na tejto váhe. Do čela si pichám botox, do tváre dávam drakulaterapiu, mezoterapiu, používam drahú kozmetiku... ale povedzme si pravdu. Som za zenitom už dávno 🙂
Vyberať si nemôžem, tak ako pred 20r. Nastúpila som do nesprávneho vlaku.
Mali sme stretávku po skončení SŠ - všetky vydaté, všetky deti, všetky vyzerali ako zo žurnálu. Napichané pery, vyhladené tváre, krásne postavy, urobené prsia, šťastné rodiny, deti, dovolenky, drahé autá, krásny dom za mestom... ja som sama. Chodím do práce, áno zarobím možno dobre, jazdím na mojom 4r aute a na dovolenke som nebola asi posledných 8 rokov.
Tento život sa mi to nepodaril nejako, dostala som relatívne dobrý HW, aj celkom kvalitný SW, ale opotreboval sa.
A ako teraz uchopiť túto situáciu? Áno, mám priateľov, mám svoje hobby, milujem svoju prácu. Ale život mi pretiekol pomedzi prsty a tak som to mala dobre našliapnuté.
Kríza stredného veku.. raz darmo. Je tu niekto, kto to mal aspoň trochu podobné?
@anonym_a7bb75 ja som sa bola informovať už dávno, už som to riešila s pracovníčkou UPSVaR. Povedala mi veľmi úprimne, že cieľom štátu je umiestniť dieťa do kompletnej rodiny (otec+matka). Samostatným rodičom dávajú len detičky, ktoré nikto nechce a nie sú adoptovateľné. Konkrétne mi povedala prípad rómskeho dievčatka s učitou formou mentálnej zaostalosti a chorým srdiečkom, išla do NR ku slobodnej žene.
@anonym_autor A toho psíka prečo nemáš? Ten by ti dal lásky plno. A nelipni na dieťati, nebudeš mať, koľko párov nemá a žijú. Adopcia určite nie sama, ani páry často do nej nejdú, je to cudzie dieťa, ak sa matka ho vzdá, tak často s nie najlepšou genetikou čo sa týka psychiky v pôvodnej rodine a aj psychické choroby majú dedičné predispozície, plus je to dieťa úplne inej povahy ako ty, nie je to ako ak máš svoje, čo je celé ty... Teda len veľa starostí, obety a nakoniec nevieš čo z neho vyrastie. A partnera mať môžeš, však v tvojom veku už majú dospelé/skoro dospelé deti muži, teda nebudeš musieť riešiť cudzie dieťa a že je rozvedený tak čo, niekedy môže byť na vine toxická manželka, nie je len muž zlý alebo jednoducho mohli byť obaja povahovo ok ale nesadli si... Teda za mňa lepšia východisková čiara ako napríklad keby máš 35, to chlapi bud si založili rodiny a žijú s manželkami kvôli malým deťom hoci to nefunguje a ak sú chlapi čo ostali sami tak len podivíny alebo rozvedení čo platia alimenty na 3 malé deti a teda z výplaty im neostáva skoro nič...
@anonym_autor A toho psíka prečo nemáš? Ten by ti dal lásky plno. A nelipni na dieťati, nebudeš mať, koľko párov nemá a žijú. Adopcia určite nie sama, ani páry často do nej nejdú, je to cudzie dieťa, ak sa matka ho vzdá, tak často s nie najlepšou genetikou čo sa týka psychiky v pôvodnej rodine a aj psychické choroby majú dedičné predispozície, plus je to dieťa úplne inej povahy ako ty, nie je to ako ak máš svoje, čo je celé ty... Teda len veľa starostí, obety a nakoniec nevieš čo z neho vyrastie. A partnera mať môžeš, však v tvojom veku už majú dospelé/skoro dospelé deti muži, teda nebudeš musieť riešiť cudzie dieťa a že je rozvedený tak čo, niekedy môže byť na vine toxická manželka, nie je len muž zlý alebo jednoducho mohli byť obaja povahovo ok ale nesadli si... Teda za mňa lepšia východisková čiara ako napríklad keby máš 35, to chlapi bud si založili rodiny a žijú s manželkami kvôli malým deťom hoci to nefunguje a ak sú chlapi čo ostali sami tak len podivíny alebo rozvedení čo platia alimenty na 3 malé deti a teda z výplaty im neostáva skoro nič...
@marsmykkok nelipnem na dieťati vôbec. Ak by som na ňom lipla, odišla by som od muža po pár rokoch. Bývam sama, kto by sa staral o psíka? odchádzam z domu ráno o 7:30, prichádzam o siedmej, niekedy aj neskôr. Pracovne často chodím na 3-5 dní mimo SR.
@mondolina super, si šťastná žena. Nie každý ma dobrú genetiku... tak si jedná z tých šťastných.
@anonym_a7bb75 samej žene nedajú dieťa, resp. neviem či vieš ako funguje adopčný proces pre jednorodiča.
@anonym_autor aj samej dajú, moja sesternica si sama osvojila 2 deti
@anonym_autor aj samej dajú, moja sesternica si sama osvojila 2 deti
@alenka58 vidíš, tak mne to pred 8 rokmi povedali úplne inak a to som bola tzv. po známosti.
@marsmykkok nelipnem na dieťati vôbec. Ak by som na ňom lipla, odišla by som od muža po pár rokoch. Bývam sama, kto by sa staral o psíka? odchádzam z domu ráno o 7:30, prichádzam o siedmej, niekedy aj neskôr. Pracovne často chodím na 3-5 dní mimo SR.
@anonym_autor Tak vlastne s čím si nespokojná? Ak robíš od nevidím do nevidím ako by si sa starala o adoptované alebo svoje dieťa alebo aj muž čo by mal z teba keby si celé dni v práci alebo na služobke? Mne príde že ty vlastne ani nevieš čo od života chceš. Na jednej strane chceš psíka, adoptovať si dieťa a sťažuješ sa že ti nedajú, na druhej robíš od nevidím do nevidím. Tak sa nájdi v kariére a ak sa nájsť nevieš zmeň prácu a maj normálnu prácu na 8 hodín denne a môžeš mať aj toho psíka a aj budeš mať čas hľadať si partnera alebo viac sa venovať dobrovoľníckej činnosti.
@anonym_autor Tak vlastne s čím si nespokojná? Ak robíš od nevidím do nevidím ako by si sa starala o adoptované alebo svoje dieťa alebo aj muž čo by mal z teba keby si celé dni v práci alebo na služobke? Mne príde že ty vlastne ani nevieš čo od života chceš. Na jednej strane chceš psíka, adoptovať si dieťa a sťažuješ sa že ti nedajú, na druhej robíš od nevidím do nevidím. Tak sa nájdi v kariére a ak sa nájsť nevieš zmeň prácu a maj normálnu prácu na 8 hodín denne a môžeš mať aj toho psíka a aj budeš mať čas hľadať si partnera alebo viac sa venovať dobrovoľníckej činnosti.
@marsmykkok kto raz "prepadne" praci, kariere, vyssiemu prijmu a zivotnemu standardu, uz z toho vlaku tazko vystupi. Tym padom nema velmi cas na hladanie, ci spoznavanie potencialneho partnera. S vekom prichadza z tej prace unava, nik nema neobmedzenu energiu.
@marsmykkok nechcem psíka, to som nikde nepísala. A nechcem si ani adoptovať dieťa, to som chcela pred 8r. A áno pracujem, lebo nemám nikoho, viem zvoľniť, ak si mi príde do života partner. Teraz sa venujem sebe, chodím po práci cvičiť, s kamošmi von, do divadla, do kina, na vernizáš, plávem, venujem sa dobrovoľníctvu. Ak mi príde do života muž, priority budú inak.
Keď si chcela rodinu, prečo si si nevybrala muža, ktorý ju chcel tiež? Ktorý bol rodinne založený? Doplácas na svoj zlý výber partnera, veľké oči, ktoré si mala, lebo to bol sexi chlap. A teraz na to doplácas.
@doriiis Toto nikdy nevies na 100%, ako by to bolo. Ja som zase urobila vsetko "spravne" - zobrala si dobreho muza, ktory ma mal rad. Boli sme spolu od konca strednej. Mali 1 dieta a roky pekny vztah a dnes som tiez rozvedena, lebo mu po rokoch preplo a nasiel si mladsiu, ze si chce "zivot este uzivat". Nikto by to na neho nepovedal, smutne je, ze ani ja nie. Ostala som sama s dietatom. Som rada, ze dieta mam, ale byt sama mama je velmi narocne.
@alenka58 vidíš, tak mne to pred 8 rokmi povedali úplne inak a to som bola tzv. po známosti.
@anonym_autor hm... ona si osvojila prvé v 37 a o dva roky druhé, do 35 si budovala len kariéru prevažne v južnej amerike a čiastočne v ázii, partner ju opustil lebo chcel deti ona chcela až po 35 ale potom zistila že nemôže mať deti, tak volila adopciu a je veľmi spokojná, veľmi jej pomáha mama
@marsmykkok nechcem psíka, to som nikde nepísala. A nechcem si ani adoptovať dieťa, to som chcela pred 8r. A áno pracujem, lebo nemám nikoho, viem zvoľniť, ak si mi príde do života partner. Teraz sa venujem sebe, chodím po práci cvičiť, s kamošmi von, do divadla, do kina, na vernizáš, plávem, venujem sa dobrovoľníctvu. Ak mi príde do života muž, priority budú inak.
@anonym_autor kopírujem "autor
•
Dnes o 17:46
@anonym_b78d8a
a co bol vlastne tvoj sen ? co si chcela v zivote dosiahnut?
@anonym_b78d8a chcela som mať rodinu, muža, deti, psa, malý domček, alebo náš zariadený bytík, chodiť spolu na výlety, na dovolenku do Chorvátska autom kľudne 8 hodín 🙂. Chcela som byť šťastná, nielen po pracovnej stránke, nielen mať priateľov, ale niekam patriť. Chcela som mať po svojom boku muža, o ktorého sa môžem oprieť a kto tu bude stále pre mňa."
Tam sama píšeš že chceš aj domček, aj psíka, aj dovolenky, aj partnera, aj deti. Ale asi je problém že ty to chceš všetko naraz, možno keby si zvoľnila pracovné tempo a kúpila si domček, mala psa, cestovala (dnes je úplne bežné že človek cestuje aj sám) tak možno stretneš napríklad v dedine kde bude domček alebo na prechádzke so psíkom alebo pri cestovaní aj toho pravého chlapa... Ale ty chceš proste všetko okamžite a spolu....
@anonym_autor ,,Mali sme stretávku po skončení SŠ - všetky vydaté, všetky deti, všetky vyzerali ako zo žurnálu. Napichané pery, vyhladené tváre, krásne postavy, urobené prsia, šťastné rodiny, deti, dovolenky, drahé autá, krásny dom za mestom,,
Prosím ta otvor oči a spamätaj sa. Naozaj si myslíš, že všetko je také ružové a krásne ako ti to spolužiaci na stretávke prezentovali?? Môže vôbec takto uvažovať jedna dospelá, inteligentna žena?
Možno nemáš muža a deti ale máš slobodu, nezávislosť. Vieš čo by za to zase iné ženy dali? Treba sa tešiť z toho co máš, nie nariekať nad tým co nemáš. Nájdi si milenca, koníčky, cestuj a prestaň sa ľutovať a opúšťať.
klames samu seba, ty chces to co maju ini ale nechces sa vzdat toho co mas
tu sa hodi uz len jedno
kazdy je sam strojcom svojho stastia
@anonym_autor kopírujem "autor
•
Dnes o 17:46
@anonym_b78d8a
a co bol vlastne tvoj sen ? co si chcela v zivote dosiahnut?
@anonym_b78d8a chcela som mať rodinu, muža, deti, psa, malý domček, alebo náš zariadený bytík, chodiť spolu na výlety, na dovolenku do Chorvátska autom kľudne 8 hodín 🙂. Chcela som byť šťastná, nielen po pracovnej stránke, nielen mať priateľov, ale niekam patriť. Chcela som mať po svojom boku muža, o ktorého sa môžem oprieť a kto tu bude stále pre mňa."
Tam sama píšeš že chceš aj domček, aj psíka, aj dovolenky, aj partnera, aj deti. Ale asi je problém že ty to chceš všetko naraz, možno keby si zvoľnila pracovné tempo a kúpila si domček, mala psa, cestovala (dnes je úplne bežné že človek cestuje aj sám) tak možno stretneš napríklad v dedine kde bude domček alebo na prechádzke so psíkom alebo pri cestovaní aj toho pravého chlapa... Ale ty chceš proste všetko okamžite a spolu....
@marsmykkok to bol moj sen. Otázka bola, čo bol môj sen... to nie je teraz. Veď mám 46. Áno, v mladosti, keď som mala 30 som chcela toto...
@anonym_autor To bola stretávka Stepfordských paničiek ? Na to sa vybodni. Nie si za zenitom. Ani náhodou, v tom veku určite nie. Veď ty si šťastná žena 🙂 Je dôležité, že si zdravá. A od toho sa môže odvíjať úplne iná jazda, než akú si si teraz zvolila ty sama. Poznám ženu, ktorá sa rozviedla v 66 rokoch. Tiež nemali deti. Cez zoznamku si pritiahla do svojho života perfektného partnera. Je o trochu od nej starší, myslím, že má 70 rokov. Cestujú spolu, spoznávajú svet, vzali sa, on má dospelé deti, takže sa jej rozšírila rodinka. Rozumie si s nimi. Predali byty, kúpili si rodinný domček, majú záhradku, psa. Oni všetko robia spolu. V zime veľmi necestujú tak sa o seba starajú, športujú, chodia sa kultúrne vyžiť, pomáhajú rodine, nakupujú spolu, varia spolu. Podľa mňa ani ty nemáš ešte nič stratené a mala by si sa trochu pozviechať a úplne inak sa stavať sama k sebe.
@marsmykkok to bol moj sen. Otázka bola, čo bol môj sen... to nie je teraz. Veď mám 46. Áno, v mladosti, keď som mala 30 som chcela toto...
@anonym_autor tak teda aky je tvoj sen teraz ? co chces v zivote dosiahnut ?
Mam rovnaky vek ako ty a teda ja sa citim atraktivna. mam 165 cm, vahu ok, nie som stihla ale stale je to OK v BMI.
Ja uz manzela nemam (som vdova), nastastie mam syna. Atraktivita ide z oci, duse a celeho tela, je uplne jedno, ako vyzeras.
Ja nemam ziadne extra injekcie v sebe, vlasy mam svoju farbu, sem tam strieborny vlas, vlasy v cope, make up nenosim, vzdy som cista a s parfemom. Taka mama s deckom na kolobezke.
Je vseobecne zname, ze normalni chlapi maju radsej normalne zeny, nie nejake s napichanymi perami a nechtami, co si ani rit nemozes utriet. A zena je viac sexi v sestrickovskom scrube/uniforme, ako v sietkovanej neglize.
Velmi mi pripominas moju kamaratku. Tiez do 40 kocica, vysoka 175 cm, stihla, blodnynka (odfarbena). Vzdy si zakladala na svojom vyzore a bola velmi nahnevana, ked isla na speed dating a tam jej obezna bruneta prebrala potencialneho frajera.
Ona bola vzdy v neperspektivnom vztahu, vedela po roku, ze to neni ok, napriek tomu vo vztahu zostala dalsich par rokov. Tak je to aj teraz so sucasnym partnerom.
Ked sa ozve, tak len nieco potrebuje, alebo sa potrebuje vyhovorit zo svojich problemov, popripade chce prist a prespat (byvam v Londyne vo svojom), takze zas vyuzit.
Bohuzial, dnes je za zenitom. Byt si este stale nekupila (uz ho kupuje 20 rokov) a teda naposledy ked som s nou telefonovala, tak nebola stastna.
Po 40tke zeny vyzeraju velmi dobre, kludne aj o 10 rokov mladsie, alebo o 10 rokov starsie.
Ja vo svojom okoli nemam nikoho, co by mal plasticku operaciu, alebo nieco v sebe napichane, Ja sa ale pohybujem v zdravotnickom prostredi a tu si kazdy vazi zdravie a prirodzenu krasu.
Ja si myslim, ze mas krizu stredneho veku, hold zivot ti nevysiel, ako si chcela, ale takych je nas viac. Ja si vazim to , co mam, s nikym sa neporovnavam a ak mam pravdu povedat, tak som inspiraciou pre moje okolie.
@anonym_autor tak teda aky je tvoj sen teraz ? co chces v zivote dosiahnut ?
@anonym_b78d8a mať muža po svojom boku, žiť šťastne, užívať si každý deň, tešiť sa na seba, spoločne cestovať, robiť si víkendové tripy, alebo len spolu preležať deň v posteli pozerajúc maratón filmov. A aby sme boli obaja zdraví. A keby sa niečo pokazilo, vedeli by sme, že sa o seba môžeme vždy oprieť.
Taký je život, vždy to je buď alebo, nikto nevie ako by si dopadla keby si vyberieš toho prvého, možno by vám to nevydržalo tak dlho... Veď rozvodovosť je skoro 50%
@anonym_autor tak dlho si stracala cas s nevhodnym muzom. Casto tu citam "je to zle ale nechcem sa rozist, chcem na vztahu pracovat, nechcem zahodit tie roky s nim" naopak, kazdy dalsi den je ten zahodeny. Hlavne ak ste nemali deti. Od tych 26r ked si si ho vybrala, do tych 34 ked to bolo super OK, ale uz v 35-36 si mohla precitnut a hladat inde. Mohla si mat aj deti. Prilis dlho si ostala v tom nespravnom vlaku.
Ale aj teraz vies najst fajn partnera a vytvorit si vztah, deti uz su pase ale pekny zivot este nie.
Mám také myšlienky ale skôr smerom k budúcnosti, či nebudem banovat výber životného partnera, či nám to vydrží, či budem/e spokojní a úprimne neviem, asi je zbytočne sa zamýšľať nad tým, úspech nič nevie zaručiť 🤞 ide o to, ako sa k tomu postavis teraz
@anonym_b78d8a mať muža po svojom boku, žiť šťastne, užívať si každý deň, tešiť sa na seba, spoločne cestovať, robiť si víkendové tripy, alebo len spolu preležať deň v posteli pozerajúc maratón filmov. A aby sme boli obaja zdraví. A keby sa niečo pokazilo, vedeli by sme, že sa o seba môžeme vždy oprieť.
@anonym_autor ake kroky si urobila pre jeho plnenie od 1.1.2026?
Si tam kde si, presne pre to aka si, odjakziva si taka bola, tak si sa opisala. Nezijes zivot. Upinas sa na seba a tvoju vizaz. Tvoja hodnota sa podla teba od toho odvija. A pojde to s tebou uz len dole kopcom. A vlastne ani muzom nemas co ine ponuknut, lebo sa im snazis ponukat len svoj zovnajsok. Chlapov nezaujimaju tvoje vrasky, ani ovisnute cecky. Zaujima ich, ako sa s tebou citia. Ty mas komplexy a pocit menejcennosti a toto nikoho nikdy pritahovat nebude.
@anonym_cf565f
Takze tu ti doporucuju sedive vlasy, vraskavu plet, ovisnute prsia , nepocuvaj tieto prihorete rozgajdane puritanky co nemaju na to, sprav co sa ty budes citit lepsie, daj si facelift, zdvihni prsia, chod na dovolenku good luck
@anonym_cf565f
Takze tu ti doporucuju sedive vlasy, vraskavu plet, ovisnute prsia , nepocuvaj tieto prihorete rozgajdane puritanky co nemaju na to, sprav co sa ty budes citit lepsie, daj si facelift, zdvihni prsia, chod na dovolenku good luck
@anonym_63562b
ale tu to nie je o puritankach. Ced pise, ze vyzera mladsie. Jej chyba muz. Podla popisu pekna je, len treba aj aby bola spokojna. A pokial to nemas uoratsne v nutri, nepomoze ru ani xy kozmetickych uprav.
Podla mna by ti pomohlo prestat sa orientovat na to co nevyslo a nie je tak ako si chcela, (to uz nezmenis) a zacat sa pozerat na to co by este mohlo vyjst. Prehodnotit svoje zivotne nastavenie a ciele. Obratila by som sa na psychologa alebo dobreho coucha, zacala by som cestovat, nejaky jogovy ayurvedsky pobyt, naucit sa surfovat, spoznavat ine krajiny a kulturu.. cokolvek co ti pomoze ziskat nadhlad a zmenit perspektivu. Si prilis pomorena do svojich problemov a svojho ‘premarneneho’ zivota, potrebujes proste zmenit nastavenie, neupinat sa len na svoj vonkajsi vizual, ale pracovat na svojim vnutri. Pozri sa na veci, ktore ti v zivote vysli, za co si vdacna. Hodnota a prinos zeny uz davno nie je merana poctom deti, ani kvalita zivota poctom dovoleniek za rok..
Preco si nebola roky na dovolenke? Financie na to mas, tak chod, su aj take pre single ludi. Hned by som precestovala svet! Aj vztah mozes mat, netreba to vzdavat. Ja som si nasla partnera v tvojom veku. Moj otec uz na dochodku, nechcel byt sam, tak ked mu zomrela partnerka, nasiel si dalsiu. Vsetko sa da, len treba chciet. Ak ta netrapi az tak to, ze nemas deti, co uz nezmenis, tak ostatne zmenit vies. Bezne okolo seba vidim, ze vznikaju nove vztahy aj "za zenitom" 🙂

@anonym_a7bb75 toto som riešila, keď som mala 38r. Teraz v tomto veku to už nemá význam. Dieťa malé by mi nedali, sú mladé bezdetné páry, im patrí malé dieťa. Preto som sa zapojila do toho programu Tvojbuddy. A aspoň v tejto forme niekomu pomôžem.
@anonym_autor áno súhlasím,teraz jedine staršie dieťa. Teta na úrade ťa chcela len proste odhovoriť no....lebo v Tom čase keď si mala 38 to bolo určite možné.