Mám právo na pekný a kľudný život?
Ahojte, keď sa pozerám na životy ľudí vedľa seba, pýtam sa, mám aj ja právo na pekný a kľudný život? Alebo si má vesmír náhodne vybral, že ja si to odnesiem za troch?
Vydala som sa v poslednom ročníku VŠ a krátko po svadbe som ovdovela. V nemocnici som bola 3 mesiace, dávala so sa dokopy najprv fyzicky. Neskôr psychicky. Spamätávala som sa z toho niekoľko rokov a skladala som si svoj život odznova, keďže sa môj život behom jednej sekundy zrútil ako domček z karát. Mala som starších rodičov (mali ma po 40tke) a tak som postupne žiaľ začala riešiť ich zdravotné problémy prichádzajúce s vekom - srdce, prostata, tlak, cukrovka, onko ochorenie, CMP, infarkt, neskôr demencia ... dochovala som oboch rodičov, starala som sa o všetko, posledné roky som si siahla na dno svojich síl a naprik tomu, že som rodiča umiestnila do DSS, bola som pri ňom každý deň alebo každý druhý deň. Sama mám mnoho zdravotných problémov, no napriek nim existujem, pracujem, stojí ma to síce 3x toľko námahy ako zdravého človeka, ale fungujem, musím, nič iné mi neostáva. Pred 4r som si našla priateľa. Mám ho veľmi rada. Posledné dva roky ma mnoho zdravotných problémov a je mu veľmi zle, čakajú ho tri operácie. Ľúbim ho, veľmi ho ľúbim, stojím pri ňom starám sa, riešim. Len sa pýtam sama seba, prečo ja? Prečo som v pomerne mladom veku prišla už o troch svojich najbližších? Prečo ja neviem mať krásny kľudný život a žiť si pekne, usporiadane, v zdraví? Kde ešte nájsť na všetko toto silu? Ku psychológovi chodím. Len ma to už naozaj nebaví. Nemám toľko síl. Aj ja mám právo na pekný život? Či nie?
@anonym_autor Dobre. Tie diagnozy si mala od detstva. Niekolkokrat si sa znova narodila. A cvicila si gymnastiku. A 13 rokov si sutazne tancovala. Bola si aktivna. A priatel sportovec hral najprv aktívne hokej. Potom futbal. Alebo si sa iba pomylila. Teraz mas ID. Diagnozu si netrufnem hadat.
@anonym_e52e81 ty si ten typ, čo bude niekomu nakladať aj keď vidíš že mu je na hovno, len aby si dokázal svoju pravdu. V takomto type osobnosti ani aktívny šport nepomoze. Kvôli takým ako ty by tu mala byť možnosť blokovania.
@anonym_e52e81 áno, mám ID po autonehode, veď mi zomrel manžel. Dvotedy som žila aktívne, aj súťažne tancovala a trénovala. A áno, v detstve som bola často chorá - mala som otravu krvi, ťažké zápaly pľúc 5x v nemocnici, raz som to skoro nedala. Okrem toho ešte veci, ktoré tu písať nebudem. Súčasný priateľ je ex športovec.
@anonym_autor nemusíš to vysvetľovať, niektoré ženy si sem vyslovene idú vybiť svoju frustráciu na niekom druhom.
Držím ti palce, nech sa situácia nejako pozitívne vyrieši.
To je prístup k životu.
Ja verim na reinkarnáciu a to, že sa v každom živote mame niečo naučiť a čo to je, je ovplyvnené aj tými predchádzajúcimi životmi.
Nemala si vplyv na to, že si ovdovela, ale mala si vplyv na to, ako sa s tým vysporiadaš. Taktiež sú tvoje slobodné rozhodnutia - starostlivosť o rodičov, či o
partnera, ako sa postavíš k týmto rozhodnutiam.
Taktiež tvoje zdravie. Aké závažné sú diagnózy, ktoré si mala od mala nevieme, ale keďže si 13 rokov aktívne tancovala a vyštudovala VŠ, tak to asi žiadna katastrofa nebola. Súčasné zdravie okrem životosprávy ovplyvňuje aj psychika, takže zase veľký podiel majú tvoje činy, zmýšľanie.
Môžeš získať úplne iný pocit zo svojho života, keď budeš robiť rozhodnutia, s ktorými si vnútorne stotožnená a keď prehodnotiš vnímanie sveta,
svojho života, svojich problémov a zmeníš svoje vnútorné nastavenie.
Nikto nemá na ružiach ustlané, každý sa pasujeme so svojim vlastným životom, so svojimi problémami, to, ako ich zvládame , riešime a ako k ním pristupujeme je naše rozhodnutie, to si treba uvedomiť a cielene na tom pracovať
@anonym_autor ahoj. Čo ta v živote napĺňa? Čo rada robíš? Ako sa venuješ sebe? Pri čom sa odreagujes? Ako vyzerá tvoja pekná časť života?
Pýtam sa, lebo možno seba nedavas na prvé miesto a potom nemáš kde naberať energiu a pozitívny pohľad na život.
Je to samozrejme smutne, čo si napísala. Len rozmýšľam, či poznáš aj tu peknú časť života zameranú na svoj sebarozvoj a sebalasku.
@anonym_autor nemusíš to vysvetľovať, niektoré ženy si sem vyslovene idú vybiť svoju frustráciu na niekom druhom.
Držím ti palce, nech sa situácia nejako pozitívne vyrieši.
@ria_sprout Nemusi vysvetlovat. Staci si nevymyslat.
To je prístup k životu.
Ja verim na reinkarnáciu a to, že sa v každom živote mame niečo naučiť a čo to je, je ovplyvnené aj tými predchádzajúcimi životmi.
Nemala si vplyv na to, že si ovdovela, ale mala si vplyv na to, ako sa s tým vysporiadaš. Taktiež sú tvoje slobodné rozhodnutia - starostlivosť o rodičov, či o
partnera, ako sa postavíš k týmto rozhodnutiam.
Taktiež tvoje zdravie. Aké závažné sú diagnózy, ktoré si mala od mala nevieme, ale keďže si 13 rokov aktívne tancovala a vyštudovala VŠ, tak to asi žiadna katastrofa nebola. Súčasné zdravie okrem životosprávy ovplyvňuje aj psychika, takže zase veľký podiel majú tvoje činy, zmýšľanie.
Môžeš získať úplne iný pocit zo svojho života, keď budeš robiť rozhodnutia, s ktorými si vnútorne stotožnená a keď prehodnotiš vnímanie sveta,
svojho života, svojich problémov a zmeníš svoje vnútorné nastavenie.
Nikto nemá na ružiach ustlané, každý sa pasujeme so svojim vlastným životom, so svojimi problémami, to, ako ich zvládame , riešime a ako k ním pristupujeme je naše rozhodnutie, to si treba uvedomiť a cielene na tom pracovať
@anonym_9c7c02 súčasný stav je ovplyvnený nehodou. A teda s tým budem žiť do konca života, viac však teda s tým, že som prišla o človeka, ktorého som milovala.
@anonym_e52e81 áno, mám ID po autonehode, veď mi zomrel manžel. Dvotedy som žila aktívne, aj súťažne tancovala a trénovala. A áno, v detstve som bola často chorá - mala som otravu krvi, ťažké zápaly pľúc 5x v nemocnici, raz som to skoro nedala. Okrem toho ešte veci, ktoré tu písať nebudem. Súčasný priateľ je ex športovec.
@anonym_autor ty si sem už pravdepodobne viackrát písala. Chápem ťa, ale mam celkovo pocit, že život je milosrdný len k malo stastlivcom a vyvoleným. My ostatní sa ním musíme ťažko prebojovať. Nie si v tom sama, myslím, že väčšina to tak má, jednoducho treba sa snažiť žiť co najlepšie, otázky prečo má niekto viac šťastia , fakt nikam nevedú, ťahajú človeka ešte viac dolu.
@anonym_autor právo máš,to má každý.A teraz čo?

@anonym_autor Dobre. Tie diagnozy si mala od detstva. Niekolkokrat si sa znova narodila. A cvicila si gymnastiku. A 13 rokov si sutazne tancovala. Bola si aktivna. A priatel sportovec hral najprv aktívne hokej. Potom futbal. Alebo si sa iba pomylila. Teraz mas ID. Diagnozu si netrufnem hadat.