icon

Mám právo na pekný a kľudný život?

Včera o 04:55

Ahojte, keď sa pozerám na životy ľudí vedľa seba, pýtam sa, mám aj ja právo na pekný a kľudný život? Alebo si má vesmír náhodne vybral, že ja si to odnesiem za troch?

Vydala som sa v poslednom ročníku VŠ a krátko po svadbe som ovdovela. V nemocnici som bola 3 mesiace, dávala so sa dokopy najprv fyzicky. Neskôr psychicky. Spamätávala som sa z toho niekoľko rokov a skladala som si svoj život odznova, keďže sa môj život behom jednej sekundy zrútil ako domček z karát. Mala som starších rodičov (mali ma po 40tke) a tak som postupne žiaľ začala riešiť ich zdravotné problémy prichádzajúce s vekom - srdce, prostata, tlak, cukrovka, onko ochorenie, CMP, infarkt, neskôr demencia ... dochovala som oboch rodičov, starala som sa o všetko, posledné roky som si siahla na dno svojich síl a naprik tomu, že som rodiča umiestnila do DSS, bola som pri ňom každý deň alebo každý druhý deň. Sama mám mnoho zdravotných problémov, no napriek nim existujem, pracujem, stojí ma to síce 3x toľko námahy ako zdravého človeka, ale fungujem, musím, nič iné mi neostáva. Pred 4r som si našla priateľa. Mám ho veľmi rada. Posledné dva roky ma mnoho zdravotných problémov a je mu veľmi zle, čakajú ho tri operácie. Ľúbim ho, veľmi ho ľúbim, stojím pri ňom starám sa, riešim. Len sa pýtam sama seba, prečo ja? Prečo som v pomerne mladom veku prišla už o troch svojich najbližších? Prečo ja neviem mať krásny kľudný život a žiť si pekne, usporiadane, v zdraví? Kde ešte nájsť na všetko toto silu? Ku psychológovi chodím. Len ma to už naozaj nebaví. Nemám toľko síl. Aj ja mám právo na pekný život? Či nie?

Strana
z3
anonym_428846
Včera o 04:57

@anonym_autor mam to iste :( tiez sa pytam preco :(

anonym_6e489d
Včera o 04:59

@anonym_autor nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

autor
Včera o 05:01
@anonym_6e489d

@anonym_autor nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

@anonym_6e489d to viem veľmi dobre a žijem s tým každý deň, že o neho môžem prísť...

anonym_e52e81
Včera o 05:06

Áno. znova máš takého priateľa, lebo take typy sa priťahujú. Nemáš aktívneho športovca. Kde by ste sa zoznámili. Od mladého veku si ty sama prijala rolu opatrovateľky. Neviem, či sa to dá zmeniť.

anonym_28950a
Včera o 05:08

vsak si sa narodila zdrava , niektory ani to nemaju a potom dalej to uz bolo tvoj vyber

autor
Včera o 05:09
@anonym_28950a

vsak si sa narodila zdrava , niektory ani to nemaju a potom dalej to uz bolo tvoj vyber

@anonym_28950a nenarodila som sa zdrava, od detstva som mala velke zdravotne problemy a niekolko krat som sa znova narodila.

anonym_57e96c
Včera o 05:11

Ini vyrastali bez rodicov, so svojimi diagnozami. Bola by si radsej opatrovana a bezmocna ty?
Pravo na pekny zivot neexistuje, ale moznost tu je. Je to len uhol pohladu.

ivik4
Včera o 05:30

Nie len ty
Vela ludi aj od mala
Vela zdravia

anonym_249e0b
Včera o 05:37

@anonym_autor kolko mas rokov?

anonym_6214d8
Včera o 05:38

@anonym_autor 🫂🌷🍀

anonym_915d15
Včera o 05:49
@anonym_e52e81

Áno. znova máš takého priateľa, lebo take typy sa priťahujú. Nemáš aktívneho športovca. Kde by ste sa zoznámili. Od mladého veku si ty sama prijala rolu opatrovateľky. Neviem, či sa to dá zmeniť.

@anonym_e52e81 a co keby mala aktivneho sportovca? Myslim si, ze toto je velmi kratkozraky a hlupy komentar. Aktivne sportovanie ti vobec nic nezaruci. Poznala som takeho zdravy zivotny styl, sport…53 rakovina pankreasu. A uz len povedz, ze si za to moze sam alebo co si este vymyslis. Pozor na taketo reci, aby si sa niekedy nepopalila.

marianarem
Včera o 05:57

@anonym_autor Máš to veľmi náročné. No v mojom okolí nie je o takéto príbehy núdza, nie je to tak, že vesmír si práve na teba zasadol. Ja ani neviem, kde začať vymenovávať príklady, veľa ľudí má náročné životy. Kolegynin priateľ napríklad tiež ovdovel a ostal s malým synom. Vychoval ho a keď bol chalan dospelý, v robote sa naňho z rebríka zosypal 120kilový kolega a bolo po ňom. Takže prišiel aj o syna. Suseda sa narodila hluchá, ale pracovala, mala priateľa. Potom ju zrazila električka a ostala ešte aj na vozíku. Ja sama mám dlhé roky chronické ochorenie a manžel žil od detstva s otcom alkoholikom, prešiel si maminou smrťou na rakovinu a po nej sme ešte 10 rokov riešili otca, ktorý chodil po sídlisku s bezdomovcami, často mu bolo treba volať záchranku, doma to mal koľkokrát od krvi, zvratkov, výkalov a bol s ním nonstop nejaký stres. Mohla by som dlho pokračovať.
Ja netuším, prečo to tak je a dúfam, že raz sa dozviem 🙂. Poznám aj ja ľudí, čo majú životy bezproblémové, ale v mojom okolí je ich určite menšina. Väčšina s niečím bojuje a rozdiely sú asi len v tom, kto sa na čo sústredí, kto viac vníma to negatívne a kto viac to pozitívne.

anonym_e52e81
Včera o 05:58
@anonym_915d15

@anonym_e52e81 a co keby mala aktivneho sportovca? Myslim si, ze toto je velmi kratkozraky a hlupy komentar. Aktivne sportovanie ti vobec nic nezaruci. Poznala som takeho zdravy zivotny styl, sport…53 rakovina pankreasu. A uz len povedz, ze si za to moze sam alebo co si este vymyslis. Pozor na taketo reci, aby si sa niekedy nepopalila.

@anonym_915d15 Je mi jedno, že pre teba je hlúpy. Nemám potrebu ti ho vysvetľovať. Mám skúsenosť, že ak niekto nepochopí na prvý raz, vysvetľovanie je aj tak zbytočné. Viem, že sa nájdu jedinci, ktorí ho pochopia tak ako je napísaný.

anonym_6199ad
Včera o 06:02

Budu sa ti opakovat tieto vsetky situacie pokial nieco nepochopis,zial co to je tak na to musis prist ty sama.Je to lekcia zivota,bohuzial.Niektori maju sakra tazke lekcie a musia si nimi prejst.Niektori maju zivot lazo-plazo,a pritom tieto lekcie mali v minulom zivote este tazsie ako mas ty teraz.
Drzim ti palce,az aj z tychto lekcii najdes stastie v samej sebe.

anonym_2c217b
Včera o 06:20

4 roky priatel ta zneuziva ako dobru opatrovatelku... co tak manzel, co tak deti? Nic?

anonym_db19e1
Včera o 06:35

Susedka sa tiez narodila starsim rodicom 32,a 38) a to v dobe, kedy to bolo ozaj nezvycajne - 70.roky. Tam sa ale diali veci, na hody pred domom 3 Favority, pani susedy sestry s rodinami a akordeonom... Na hody zmizli husy😅 na pekac, rozvoniavalo to az k nam, zakusky z Jednoty a ujcek v piatok 3 bedne sodoviek a 1 piva na velkej káre... Smiech, dobra nalada piatok-nedela cele 80.tky. Dalsi susedovci boli od mladych rodicov a ti si zili ako odludi, takze niekedy su starsi rodicia prinosnejsi, ako sice mladi, ale darebni...

la_dolce_vita
Včera o 06:40

Sama urcite chapes, ze take pravo neexistuje. Ako povedal niekto mudry: osud rozdava karty, my hrame..

anonym_31a555
Včera o 06:52

Rodič umiestnený v dss, napriek tomu si tam bola každý deň. Načo? Veď si dá mala venovať sama sebe, doháňať čo ti bolo “vzaté” a rodiča navštíviť napr 2x týždenne

Tomuto chlapovi robíš 4 roky opatrovateľku. Načo? Buď nech si tá zoberie a dá ti dieťa, alebo sa rozidite.

Sťažuješ sa, ale to ty sama si vytvaras take podmienky

elviku11
Včera o 06:58

Mala si starších rodičov, lebo mali po 40-tke? Fakt? Dobre čítam? A ty si v tom veku už bola dospelá. Vôbec neboli starší, boli práveže príliš mladí.

biba_18
Včera o 07:01
@elviku11

Mala si starších rodičov, lebo mali po 40-tke? Fakt? Dobre čítam? A ty si v tom veku už bola dospelá. Vôbec neboli starší, boli práveže príliš mladí.

@elviku11 zle čítaš. ju mali po 40-ke...

anonym_a5f72b
Včera o 07:10

@anonym_autor na nič nemáš v tomto živote právo, ani nárok. Je to tvoj osud, tvoj kríž, tak ho nes dôstojne a nefňukaj, rob veci lepšie a v budúcom živote možno budeš narodená ako kráľovná. 👍

a0
Včera o 07:16

Máš to náročné, a komentáre “a hentí čo” ti nepomôžu. Avšak treba sa zastaviť, nadýchnuť a premyslieť, čo vieš zmeniť, aby si sa vymanila z tohto kruhu. A niekedy to proste bolí, napríklad rozchod. Ale dokáže ťa to oslobodiť, odíď na pár dní, týždňov sama úplne preč od všetkých problémov a tam ich s nadhľadom sama preber. Psychológ ti nepomôže, ak budeš prestupovať na jednom mieste dookola a ostaneš zacyklená v tomto živote.

226lenka
Včera o 07:17
@elviku11

@elviku11 zle si prečítala. Píše, že mali JU po 40tke

anonym_922c6f
Včera o 07:18

@anonym_autor pýtaš sa zle, na otázku prečo ja ti nikto odpoveď nedá. Rozumiem, že ťa to trápi a napadajú ťa také myšlienky, že ty to máš najhoršie alebo o dosť horšie než ostatní. Ale každý má svoje problémy, či zdravotné, či pracovné, či psychické či rodinné. Ak sa ti zdá, že okolo teba majú pekný život a ty nie tak je to len preto, že tí ľudia to tak berú a nesťažujú sa naokolo všetkým. Majú toho dosť určite len ty o tom nevieš. Každému bolo niečo dopriate, niečo odobrané či naložené ale je len na nás, ako sa k tomu postavíme a vysporiadame sa s tým. Nemá zmysel nariekať prečo sa mi to deje, ale rozmýšľať čo s tým môžem urobiť. Ja ako veriaca si vždy spomeniem na myšlienku z jedného filmu a to, že Boh ma nemá rád menej, keď sa mi dejú zlé veci. Oni sa skrátka dejú. A zúfanie nikdy ničomu nepomôže.

autor
Včera o 08:01
@226lenka

@elviku11 zle si prečítala. Píše, že mali JU po 40tke

@226lenka áno, otec mal 45 rokov, mama mala 42 rokov. V zásade od mojich 20tich som riešila ich... potom manžela, potom seba, a potom zase dlho, dlho ich... pomohli mi, keď som sa nevedela dať dokopy fyzicky, ja som bola pri nich, keď ma potrebovali zase oni. Ale príliš skoro som toto riešila a príliš skoro som o nich prišla.

januska12323
Včera o 09:00

Žiadne právo na šťastný život neexistuje. Je to život a niekto má viac šťastia a zdravia a iný menej.

anonym_57e96c
Včera o 09:18
@anonym_autor

@226lenka áno, otec mal 45 rokov, mama mala 42 rokov. V zásade od mojich 20tich som riešila ich... potom manžela, potom seba, a potom zase dlho, dlho ich... pomohli mi, keď som sa nevedela dať dokopy fyzicky, ja som bola pri nich, keď ma potrebovali zase oni. Ale príliš skoro som toto riešila a príliš skoro som o nich prišla.

@anonym_autor a teraz si v akom veku?

siska53
Včera o 09:53

@anonym_autor Kazdy ma nieco, len nie kazdy to dava najavo. Malokto ti bude len tak rozpravat, ake to ma tazke. Povie to najblizsim kamaratom maximalne.
Nie si jedina, len ano, niekto toho ma mozno viac, niekto menej a ide o tej pristup k tym situaciam. Hlavne na tom pracuj.

anonym_9a84fc
Včera o 10:25

Tak ten tvoj typek to ma dobre vymyslené🙂
Ma zadarmo opatrovateľku, prečo by ta nelubil
Načo sa držíš 4 roky neperspektívneho vztahu?Uz davno si ta mal zobrať keby to myslel vážne
A co dieta?Ty si si sama na vine, že máš nestastny zivot
Rozišla by som sa s frajerom a riesila seba, svoj zivot
Veď on ta taha psychicky dole a nevidno v dohľadnej dobe, žeby sa niečo malo zmeniť
Kazdy si je strojcom vlastného šťastia
Toto dokazes sama zmeniť , ale ty nechceš, radšej budes trpiet

bielasovicka
Včera o 10:29
@elviku11

@elviku11 aj ja som to takto pochopila 🤭. A čudovala som sa ze starší? V 40ke?

Strana
z3