icon

Názory na rozhodnutie mladého páru založiť si rodinu

15. jan 2026

Čo si myslite o páre 20 a 26 r.
Sme zas zasnubeny a čoskoro budeme mať svadbu
Pár mesiacov do zadu sme si kupili byt, a plánujeme bábätko. Ľudia nám vravia že sa do toho moc hrnieme..

Strana
z4
simca06022011
18. jan 2026
@bluka2

@simca06022011 ja som včera pozerala taký dokument o teenage matkách v Brazílii vo favelach… keď im už pomáhala nejaká organizácia a mali šancu dokončiť školu a vysekat sa z toho najťažšieho, mali ďalšie dieta… proste ako beží taká generačná chudoba. Úplne iný príklad ako tu spomína autorka pôvodného príspevku, samozrejme!! Ale mi to tak leží v hlave, že prečo niekto nájde tu motiváciu svoju situáciu zmeniť a nikto nie… to by ma naozaj zaujímalo

@bluka2 podla mna vzor a stastie, napr romske osady (o tych som ja videla pred rokmi nejaku relaciu)? tiez sa snazia v niektorych o zmenu a nejde to vzdy.. lebo vidia to iste od malicka, tak u starych rodicov, rodicov zaroven samotni rodicia su stale deti.. a nic ine nevidia, nepoznaju.. keby ich uplne vytiahli z osady, dali medzi bezne pracujuce rodiny jednotlivo, tak by mali od koho chytit vzor, takto nemaju, nepotiahnu sa navzajom, lebo co.. urobi si skolu a kam pojde? s kym? este aj tie starsie generacie velakrat nesuhlasia s novotami, drzia ich tam.. ak sa niekto dostane inam... moji rodicia zaklad mali, mali kde byvat samostatne, vsetko mali riadne "s kostolnym poriadkom" a mali priestor. Tie deti z osad, giet, nemaju.. po skole zazracne nedostanu ani byvanie, ani pracu, vidia len rodenie deti atd.
Plus kedysi, skoncili vysoku skolu ludia (neviem ci vsetci ale ti nasi ano) = rovno mali pracu s byvanim, u nas dostavali rovno novucicke byty na novom sidlisku a vsetci susedia boli rovesnici mojich rodicov, a aj rovesnici sme tu boli vsetci... Tak ta skola aj nieco garantovala, zabezpecila.

anonym_6d61f4
18. jan 2026

Je to podla mna skoro, lebo mozog dozrieva okolo 25. roku 😉 to znamena, ze do toho veku sa vam este formuje osobnost a moze sa stat, ze vase nastavenie o 5 rokov bude uplne odlisne od dnesneho. Potom je dalsi skok az okolo 40 - 45 (tzv kriza stredneho veku) A dalsi okolo 60.

Zaroven ty ako zena si velmi zranitelna, ak sa chces stat matkou - vies robit nieco take, ze si vzdy najdes pracu? Vysoku nemas, mozno mas strednu odbornu? Dokazala by si sama splacat hypo a financne vyzit s dietatom?

Ano, aj s detmi sa da cestovat, studovat a aj travit cas len vo dvojici a pracovat na vztahu, no je to o dost tazsie.

Osobne by som pockala a to ti nic nezavidim, tiez sme s muzom od mojich 19 a brali sme sa neskor (a mohlo to byt este neskor :D ale uz mam 33, nelutujem zatial).

Ale pochybujem, ze zmenis nazor, ked si ho nezmenila ani po tom, co ti prehovarali do duse vasi blizki.

oskvarka
18. jan 2026
@betulinka1

@oskvarka kolko??? 4 deti? To je hrdinstvo 👍👍👍 vazne obdivujem vsetky zeny, co maju 3 a viac deti a vedia sa o ne pekne postarat aj po finančnej stranke. Pre mna by to bolo stresujúce. Mame len dve deti a stoja tolko penazi, to my zarábame viac ako dobre s muzom. Pri 4 neviem co by sme robili. Akurat dnes som robila platby len za kruzky pre jedneho 140€. Keby som to nasobila x 4 a to este nejedli, neobliekli sa, telefony, knihy, dovolenky, výstroj na lyže 🙈🙈🙈 OMG

@betulinka1 no krúžky sú veru najväčšia položka ale napríklad vbyvame na dedine tu dedinské CVČ je úplne že smiešna suma oproti mestu a to sme malé mesto viem že vo väčších sú sumi ešte väčšie a teda každý má aspoň 3 krúžky niektorý aj viac .. ale napríklad máme tu super krúžky z turistického krúžku požičajú všetkým bežky na celú sezónu, tak máme vlastné free super program keď je sneh..najmladší má 5 tak on platí menej keďže u nás je to tak v CVČ nastavené. A samozrejme využívam že preplatenie zo športového klubu časť nákladov. Najdrahšia je asi zuš. Ale máme teda len jeden športový klub (ktorý navštevujú deti ) v Čadci je ich samozreme viac ale tak nenašli sa v niečom zatiaľ ale aj sa to meni...a krúžky v CVČ sú lacnejšie oproti iným a máme šťastie že u nás sa dá dobre vybrať aj kvalita je výborná.

oskvarka
18. jan 2026
@betulinka1

@oskvarka kolko??? 4 deti? To je hrdinstvo 👍👍👍 vazne obdivujem vsetky zeny, co maju 3 a viac deti a vedia sa o ne pekne postarat aj po finančnej stranke. Pre mna by to bolo stresujúce. Mame len dve deti a stoja tolko penazi, to my zarábame viac ako dobre s muzom. Pri 4 neviem co by sme robili. Akurat dnes som robila platby len za kruzky pre jedneho 140€. Keby som to nasobila x 4 a to este nejedli, neobliekli sa, telefony, knihy, dovolenky, výstroj na lyže 🙈🙈🙈 OMG

@betulinka1 a lyžovať nechodíme aj keď bývame na Kysuciach...boli sme raz príležitostne ..a chodili sme keď sme nemali deti ale teda ja sa o deti bojím ...príde mi to nebezpečný a dráhy šport..vyberáme si samozrejme lacnejšie koníčky...ale nemám pocit že by deti tým trpeli. Keď po niečom túžia tak to im v istej miere vždy doprajeme tak aby boli spokojný. Aj dovolenky nemáme zvučné s cestovkami ale cestujeme radi ťakze máme ich dobrodružné airbnb couchurfing. Dá sa sme spokojný. Po finančnej stránke sa nesťažujem aj keď naozaj zarábame priemerné ..vlastne som ešte tu priemernú mzdu nikdy nepresiahla 😂 rastie rýchlejšie ako naše platy...ale nevadí čo už. Skôr ten hluk je niekedy kritický 😂. Sa to naši i počtom detí...

simca06022011
18. jan 2026
@betulinka1

@betulinka1 vybrala by si take a tolko kruzkov kolko naozaj treba a maju zmysel a na volny cas by ste si nasli ine aktivity a spolocne sporty, vacsina z nich sa da robit aj bez trenerov a drahych kruzkov.

oskvarka
18. jan 2026
@simca06022011

@betulinka1 vybrala by si take a tolko kruzkov kolko naozaj treba a maju zmysel a na volny cas by ste si nasli ine aktivity a spolocne sporty, vacsina z nich sa da robit aj bez trenerov a drahych kruzkov.

@simca06022011 tak to máš pravdu u nás sa dá robiť ak také krasokorčuľovanie s profi trénerom a cena je za mesiac vyššia ako ja platím za jeden krúžok ročne tak to naozaj by u nás voľba nebola.

simca06022011
18. jan 2026
@oskvarka

@simca06022011 tak to máš pravdu u nás sa dá robiť ak také krasokorčuľovanie s profi trénerom a cena je za mesiac vyššia ako ja platím za jeden krúžok ročne tak to naozaj by u nás voľba nebola.

@oskvarka ja sa v prvom rade snazim,aby dieta sport skusilo, naucilo sa co treba a potom to vie robit aj samo, plavat, lyzovat, bezkovat, korculovat, bicykel, loptove hry.. plus tu ZUS. potom sa vsetko da robit zadarmo rekreacne. Ak by isla nieco robit "profesionalne" bude to stat peniaze, ale asi by som jej potom nevybrala ine kurzky.. alebo popravde, asi ine dieta by bolo bez drahych kruzkov, neviem.. ak by som ich mala viac. Ja som sa poucila, ze velakrat nestoja za tie peniaze, dcera chodila kade tade od vytvarenej, po tanecnu, a boli to vyhodene peniaze pre nas (nevravim ze pre inych). Ja teda jej aj rozvrh robim tak aby mala dostatok volneho casu, nenarubem jej kruzok kazdy den a uz vobec nie viac... v prvom rocniku som jej dala jeden, gymnastiku , aj to iba v ramci skoly. NIe z financneho dovodu, ale aby si zvykla na skolu, urobila si rezim a nebola KO, co som casto videla na detoch.

oskvarka
18. jan 2026
@simca06022011

@oskvarka ja sa v prvom rade snazim,aby dieta sport skusilo, naucilo sa co treba a potom to vie robit aj samo, plavat, lyzovat, bezkovat, korculovat, bicykel, loptove hry.. plus tu ZUS. potom sa vsetko da robit zadarmo rekreacne. Ak by isla nieco robit "profesionalne" bude to stat peniaze, ale asi by som jej potom nevybrala ine kurzky.. alebo popravde, asi ine dieta by bolo bez drahych kruzkov, neviem.. ak by som ich mala viac. Ja som sa poucila, ze velakrat nestoja za tie peniaze, dcera chodila kade tade od vytvarenej, po tanecnu, a boli to vyhodene peniaze pre nas (nevravim ze pre inych). Ja teda jej aj rozvrh robim tak aby mala dostatok volneho casu, nenarubem jej kruzok kazdy den a uz vobec nie viac... v prvom rocniku som jej dala jeden, gymnastiku , aj to iba v ramci skoly. NIe z financneho dovodu, ale aby si zvykla na skolu, urobila si rezim a nebola KO, co som casto videla na detoch.

@simca06022011 tak u nás je veľa špotov aj v zuš. Máme výborne plávanie hádzanú futbal florbal aj karate a ešte turistický krúžok a určite som niečo zabudla...takže netreba hneď do športového klubu. Takže okrem lyžovania majú deti prístup ku všetkému majú aj korčule aj bicykle tých máme dva krát viac ako členov domácnosti 😂 sme trochu na to maniaci ..a aj teda s nimi chodievame často takže tie lyže nemyslím že im až tak chýbajú. Teda syn chcel tak išiel páčilo sa mu tak ešte určite niekedy pôjdeme keď bude príležitosť to zorganizovať. A naučil sa to za pol dňa takže nemal problém.

aprilowka
18. jan 2026

@anonym_autor ja mam co chvíľa 39 rokov a poviem ti toľko zo svojej skúsenosti ze keby som mohla vrátiť cas, mala by som dieťa trochu neskor. Otehotnela som v 26, malo sme si s mužom užili jeden druheho, malo sme chodili po vyletoch, atd.. Ked príde dieťa, je to uz o inom....

oskvarka
18. jan 2026
@simca06022011

@simca06022011 no mi máme iný režim lebo sme domáci školáci takže deti majú času na voľnú hru dosť veľa. A po krúžkoch túžia. Ale napriek tomu mi také výkonnostné krúžky pre malé deti prídu priveľa. Lepšie sú také voľnejšie a dôležitý sú pre mňa ty ľudia z hľadiska prístupu. Vždy ke to o ľuďoch keď sa tam deti cítia dobre a radi tam s tými učitelia trávia čas a vidím že im to dáva veľa morálnych hodnôt do života to sa mi páči viac. Ale samozrejme že aj kvalita je dôležitá hlavne ak má človek očakávania nejakých výsledkov. U nás som s CVČ naozaj spokojná. Ako dieťa v mojom rodnom meste sme nemali moc kvalitné CVČ. Je to vždy o ľuďoch.

oskvarka
18. jan 2026
@aprilowka

@anonym_autor ja mam co chvíľa 39 rokov a poviem ti toľko zo svojej skúsenosti ze keby som mohla vrátiť cas, mala by som dieťa trochu neskor. Otehotnela som v 26, malo sme si s mužom užili jeden druheho, malo sme chodili po vyletoch, atd.. Ked príde dieťa, je to uz o inom....

@aprilowka tak ja som sa vydávala v 28 skoro a porodila presne dva roky a pár dní potom. Takže som si tiež neužila veľa bezdetného času ale tak ja som to už možno aj preto že mama celý čas ako čakala sestru že ju má na staré kolená..v 30 mala pocit trochu že už som pristará... A to sa mi v 30 je narodil prvý syn.

anonym_df2a90
18. jan 2026

Rob čo uznáš za vhodné.

mizub
18. jan 2026

My s manzelom sme sa brali po 3 rokoch vztahu, ked ja som mala cerstvych 22 (necely tyzden po mojich narodeninach sme sa brali) a manzel zas mal 2 mesiace po svatbe 25. Hned v prvom mesiaci po svatbe som otehotnela. Potom sme po 2 rokoch mali dalsie dieta. Tento rok budeme mat 15te vyrocie svatby. Starsie dieta ma 14 a mladsie 12. Ani jeden nemame pocit, ze by sme mali rodinu skoro. Ale vypoculi sme si aj my kadeco. Vacsina v nasom okoli sa pytala, ci sa musime brat.

miui
18. jan 2026

@anonym_autor strazne sa mi paciantienrady ako mas cestovat, akoby to bolo s dietatom zakazane 🙂 my s detmi cestujeme od 1 roka, subto nasi najpartaci na vylety 🙂 dieta sme mali mierne neskor, ja 25 a muz 28 ale nelutujem 🙂 skor lutujem znamych, ktorym sa dieta narodilo pred 40tkou, zacal chodit a uz teraz su obaja hotovi a v menopauze riesit pubertaka by som nedala 🙂 ale kazdy ako sa zariadi tak ma, neexistuje univerzalny idealny vek na materstvo

simca06022011
18. jan 2026
@miui

@anonym_autor strazne sa mi paciantienrady ako mas cestovat, akoby to bolo s dietatom zakazane 🙂 my s detmi cestujeme od 1 roka, subto nasi najpartaci na vylety 🙂 dieta sme mali mierne neskor, ja 25 a muz 28 ale nelutujem 🙂 skor lutujem znamych, ktorym sa dieta narodilo pred 40tkou, zacal chodit a uz teraz su obaja hotovi a v menopauze riesit pubertaka by som nedala 🙂 ale kazdy ako sa zariadi tak ma, neexistuje univerzalny idealny vek na materstvo

@miui vela rodicov to uvidi este len a mozno si uvedomie aj nevyhody odkladania rodicovsta: ist pomaly do dochodku po promocii dietata, je zabava aj na financie aj na to, ze si clovek ani vnucata nevladze uzit velakrat. Staci tu diskusie roky sledovat, kolko deti uz nema starych rodicov, kolko starych rodicov nevladze uz, alebo stary rodicia maju pomaly 80tku a uz sa o nich treba starat zaroven s malymi detmi. Niekomu to vyhovuje, inemu nie... 🙂

miui
18. jan 2026
@simca06022011

@miui vela rodicov to uvidi este len a mozno si uvedomie aj nevyhody odkladania rodicovsta: ist pomaly do dochodku po promocii dietata, je zabava aj na financie aj na to, ze si clovek ani vnucata nevladze uzit velakrat. Staci tu diskusie roky sledovat, kolko deti uz nema starych rodicov, kolko starych rodicov nevladze uz, alebo stary rodicia maju pomaly 80tku a uz sa o nich treba starat zaroven s malymi detmi. Niekomu to vyhovuje, inemu nie... 🙂

@simca06022011 toto su presne tito nasi znami, im s dietatom nema kto pomoct, stari rodicia mrtvi alebo odkazani na starostlivost...plus ona bola velmi karierne zamerana, ale zmenila sa situacia v praci a nema sa kam vratit tak je psychicky na dne z toho...ale naozaj nejdem moralizovat ktory vek je najlepsi, to si kazdy urcuje sam...len mi je to luto led ich vidim, ze asi si to inak predstavovali

oblecenie99
18. jan 2026

Ale prečo ideme do extrému, že dieťa v štyridsiatke? Dá sa aj v 25. Napríklad. Autorka tu dala veľmi málo info k tomu, aby som jej s kludnym svedomím napísala, že "supeeeeeer". Práve naopak, napísala, že im závidia, a to je asi tak všetko, čo mi príde priam detinske. Dá sa robiť kariéra aj neskôr, dokonca ju možno ani nechce. V pohode. Dá sa, ALE. Dá sa cestovať s deťmi, ALE. Život sa s deťmi neskončil, ALE. V pohode vystudujes popri deťoch, ALE.
Kto sú tí neprajníci, čo vám závidia? Kto vám hovorí, že brzdite kus? Rodičia? Kamošky? Lebo to vôbec nie je jedno. A prečo vám to hovoria? Čo konkrétne hovoria? Všetci vám závidia? Snáď vás poznajú lepšie, ako random zeny na koni..

bluka2
18. jan 2026

Jasné, že sa dá cestovať aj s deťmi a aj to je super. Ale niektoré veci proste s deťmi neurobíš, napríklad si v klude užiť múzeum, proste pozerať na tie obrazy ako dlho chceš… nočný život… jaskyne mavaju obmedzenia od 6 rokov, thermalne kúpele v DE, FR od 6/8/10 rokov a pod.
Takže sa veľa veci robiť dá a veľa nedá

evkatk
18. jan 2026

Mať deti v mladosti, ak je zabezpečená rodina, má kde bývať , je najlepším riešením. Deti rýchlo vyrastú a rodičia relatívne mladí si môžu život užívať a tiež venovať sa kariére bez obmedzení malými deťmi.

detickyy
19. jan 2026

@anonym_autor Je to vaše rozhodnutie, váš život. Na ostatných nezáleží. Moja kmotra na 20 rokov (vydávala sa ako 18 ročná a bola na to zrelá, kmotrík je od nej o 8 rokov starší) rodila prvé, o dva roky druhé. Má 43 a dve dospelé, už samostatné dcéry. Študujú na univerzitách mimo domu. S manželom sú stále manželia a ešte stíhajú kopec veci spolu ako manželia zažiť a vidieť 🙂

lapersefona
19. jan 2026

Ideálny vek budete mat aj viac energie na výchovu detí. Urcite chod do toho ❤️ dôležité je to ako to vy cítite

kris_tin257
Autor odpoveď zmazal
anonym_5bfed6
19. jan 2026

Za mňa je problém vek, 20 je malo rokov aby človek vedel čo chce. Čiže súhlasím s ostatnými že sa do toho hrniete

yanni
19. jan 2026
@bluka2

@simca06022011 to je dobrý plán 👍
Moji sa väčšinou sťažujú, že deti vidia malo, ale myslím, že po tomto lete to už počúvať nebudem 😁

@bluka2 pošli ich an Sk. Ak máte dobre vzťahy a deti starých rodičov milujú, tak to je na nezaplatenie. Moje báb chodia každé leto na 2-3 týždne, stihnú všetci aj dovcu, aj týždeň sústredko s miestnym plaveckým oddielov a aj týždeň makacku na záhrade. A ani sa im domov nechce.

michaela329
19. jan 2026

Ja Ti napíšem ako dieťa naozaj mladej mamičky - moja mala 17, keď ma mala, do 22 mala deti tri a ona nám napríklad vždy hovorila, že za mlada si nič neužila, s prácou to mala ťažšie a pomoc starých rodičov tiež moc nemala, lebo ešte chodili do práce. Moja švagriná a môj brat mali deti tiež za mlada, ona 19 a tie isté problémy. Takže si to skúste aj z tejto strany pozrieť, aby ste nakoniec neboli nemilo prekvapení. A nie, nikto vám nezavidi, len majú asi viac skúseností a vidia veci hlbšie.

stvura
19. jan 2026

Podla mna sa musis zariadit podla seba. Kazda ti tu napise to svoje - zo svojho pohladu. Nase babky/ mamy - sa vydavali ako mlade. V 24ke mat dieta, to bola uz stara baba - ja som sa svojej mame tak narodila, s otcom sa brali ked mala mama cerstvych 18 a otec 20r, mama absolvovala par lieceni lebo sa im nedarilo mat deti.
Moja babka mala dve deti ako 20r - neplanovane a tretie potom neskor pred 40tkou (to uz planovane). Kazda z nich vychovavala deti diametralne odlisne. Babka svoje dve co mala v mladom veku supla starym rodicom - jedno k svojim, jedno k muzovym a ona sla do roboty (v tej dobe bola diplomovana sestra, takze fakt karieristka ako vysita, vela cestovala, hovorila dvoma jazykmi, takze skutocne i cudzinu davala ako mlada 20tka, to ze mala dve malinke deti - rozumej v pol roku kazdej boli tie deti u svojich babiek) nehralo u nej rolu. Neskor sa dve starsie starali o mladsieho brata a ona sa venovala len sebe, dedkovi, cestovaniu, mode. Moja mama poucena tymto modelom ktory nechcela nas sice mala (sme dve so sestrou) ako 24-25r, no rozhodla sa s nami ostat doma (v tej dobe nevidane/neslychane ako domaca - som r. narodenia 77 a sestra 78) dlhych 6r kym som ja neskoncila prvu triedu. Nic jej neuslo - v 35ke sa stala veducou v nabytkarstve a vybavovala zakazky v ramci Europy.
Takze ktory model je dobry tazko povedat - moja mama by tie deti - mna konkretne ak by nas nemala v 24ke nestihla, lebo zomrela pred svojou 40tkou. Takze pre mna toto bolo red flag mat deti tak aby som si ich nestihla ako tak vychovat. Preto ja osobne zastavam myslienku mat deti co najskor. Nie je riesenie odkladat porod a potom...tvoje dieta bude polosirota ako pubertiak!

simca06022011
19. jan 2026
@stvura

Podla mna sa musis zariadit podla seba. Kazda ti tu napise to svoje - zo svojho pohladu. Nase babky/ mamy - sa vydavali ako mlade. V 24ke mat dieta, to bola uz stara baba - ja som sa svojej mame tak narodila, s otcom sa brali ked mala mama cerstvych 18 a otec 20r, mama absolvovala par lieceni lebo sa im nedarilo mat deti.
Moja babka mala dve deti ako 20r - neplanovane a tretie potom neskor pred 40tkou (to uz planovane). Kazda z nich vychovavala deti diametralne odlisne. Babka svoje dve co mala v mladom veku supla starym rodicom - jedno k svojim, jedno k muzovym a ona sla do roboty (v tej dobe bola diplomovana sestra, takze fakt karieristka ako vysita, vela cestovala, hovorila dvoma jazykmi, takze skutocne i cudzinu davala ako mlada 20tka, to ze mala dve malinke deti - rozumej v pol roku kazdej boli tie deti u svojich babiek) nehralo u nej rolu. Neskor sa dve starsie starali o mladsieho brata a ona sa venovala len sebe, dedkovi, cestovaniu, mode. Moja mama poucena tymto modelom ktory nechcela nas sice mala (sme dve so sestrou) ako 24-25r, no rozhodla sa s nami ostat doma (v tej dobe nevidane/neslychane ako domaca - som r. narodenia 77 a sestra 78) dlhych 6r kym som ja neskoncila prvu triedu. Nic jej neuslo - v 35ke sa stala veducou v nabytkarstve a vybavovala zakazky v ramci Europy.
Takze ktory model je dobry tazko povedat - moja mama by tie deti - mna konkretne ak by nas nemala v 24ke nestihla, lebo zomrela pred svojou 40tkou. Takze pre mna toto bolo red flag mat deti tak aby som si ich nestihla ako tak vychovat. Preto ja osobne zastavam myslienku mat deti co najskor. Nie je riesenie odkladat porod a potom...tvoje dieta bude polosirota ako pubertiak!

@stvura inak toto je tiez take, kolko "mladych " zomiera na vazne diagnozy, nie len nehody, a ked si clovek predstavi kolko malych deti este ostane bez mamy/otca 😢

stvura
19. jan 2026
@simca06022011

@stvura inak toto je tiez take, kolko "mladych " zomiera na vazne diagnozy, nie len nehody, a ked si clovek predstavi kolko malych deti este ostane bez mamy/otca 😢

@simca06022011 no ja som bola v 16tke polosirota - necakane - a to nas nasi mali ako 24/26r, takze mat dieta v 30tke by som mala v case jej smrti 9r...a to teraz mam okolo seba skutocne vela mladych kolegyn ktore deti nevedia mat a maju 30r. Takze to odkladanie za mna nie. Ja tiez viem ze na VS som sa divne divala na spoluziacky co mali deti pocas skoly, ale teraz ked sa obzriem spatne, nebolo to vobec zle, oni to skutocne tie baby (dve sme tak mali) dali....skoncili skolu, dieta slo do skolky a pohoda.
Proste su zeny co vedia/citia sa byt matky uz v 18tke a su take co nimi ani v 30tke nebudu. Kazda ako to citi.

evkatk
20. jan 2026

Ćím je človek mladší, tým má na výchovu detí viac energie a nie je zaťažený nejakým zodpovedným postavením v práci. To potom príde.

Strana
z4