Poznáte skutočne pokorných ľudí, ktorí zbohatli?
Ahojte, máte v okolí ľudí, ktorí nevyrastali v blahobyte, takom tom materiálnom myslím, vyslovene konzumne.
Vyrastali v bežnej triede strednej, možno až v chudobe
Ale jednoducho zbohatli v dospelosti, vďaka práci zarábajú tisíce a aj tak sú pokorní? Nestalo sa z nich horenosi?poznáte reálne takých?
@anonym_1621e5 Áno, poznáš nejakého väčšieho filantropa ktorý viac pomáha ľudstvu, chudobným a chorým?
@hiro si si istý, že všetky tie peniaze sa naozaj použijú na zdravie detí?? Si vážne tak naivný?? Financuje si z toho svoje obchody v Afrike + filmové dokumenty o sebe aký je úžasný...
O jeho kontaktoch a pochybných obchodoch s Epsteinom asi tiež nevieš.
@anonym_autor ja s tymto bojujem.. s muzom sme vyrastali obaja uplne normalne ale manzel je uspesny a dari sa mu stale viac a viac.. a ja si na sebe vsimam, ze obcas sa rada pochvalim, ze si uz nevazim veci, ze som velakrat marnotratna a ze si mozno obcas myslim o sebe viac ako by som mala.. pri tom ja osobne som nedosiahla vobec nic, len som sa vydala..ale snazim sa s tym nieco robit, nepaci sa mi byt takym clovekom.. snazim sa vela spominat na zivot aky bol predtym nez boli peniaze aby ma to viac drzalo pri zemi a aby som sa viac vedela vcitit do inych.. pri kupe sa snazim pockat a nekupit to hned ale zistit ci to naozaj potrebujem aby som si veci viac vazila.. ale nie je to take jednoduche.. na dobre sa hrozne rychlo zvyka a nie kazda povaha to zvlada prijat s pokorou.. manzel to ale napriklad dokaze
@anonym_91aa5f mam to uuuuplne rovnako
Poznám. Nemusia prstom pohnúť, chodiť do práce a kľudne im vystačí majetok na ďalšie tri životy. Značkové autá na každý prst, niekoľko domov a bytov na SVK aj v zahraničí,... Účet v reštike ako moja výplata a nepohne ani brvou. 😂 (Nočná mora, keď majú sviatok, lebo čo kúpiš takým ľuďom?)
Napriek tomu, skvelí ľudia, pokorní, pomáhajúci každému, nevystatujú sa majetkom, mnoho veci robia sami, aj keby nemuseli.
Z obyčajnej nie bohatej rodiny sa vlastnou zásluhou, štúdiom a prácou vyštverali tam, kde sú. A vážia si aj čo majú, no najmä ľudí okolo seba.
Poznám viacero takých ľudí, dokonca seba aj muža tam môžem zaradiť. Ako niekto napísal vyššie daj niekomu peniaze a on ukáže charakter.
Skor ma ale zaráža že stretávam a spoznávam ľudí, čo v živote nedokázali nič (pôžičky, prenájom, sem tam práca - sem tam marodka) ale sebavedomie také, že zíram. A to som za posledné dva týždne spoznala dve takéto infividua a nirmalne mám v hlave ich správanie a názory - nebudem rozpisovať konkretne lebo by to bez kontextu nedalo zmysel. Zamýšľam sa či sú naozaj tak hlúpi alebo len povrchni a namyslení - aj keď z môjho pohľadu nemaju na čo.
@anonym_autor inak co znamena horenosy? Vies niekto sa trosku lepsie oblecie,aj ked nie je zamožny a hned je povazovany za namysleneho. Pricom je to len jeho imidz. Kde je ta hranica?
Poznám viacero takých ľudí, dokonca seba aj muža tam môžem zaradiť. Ako niekto napísal vyššie daj niekomu peniaze a on ukáže charakter.
Skor ma ale zaráža že stretávam a spoznávam ľudí, čo v živote nedokázali nič (pôžičky, prenájom, sem tam práca - sem tam marodka) ale sebavedomie také, že zíram. A to som za posledné dva týždne spoznala dve takéto infividua a nirmalne mám v hlave ich správanie a názory - nebudem rozpisovať konkretne lebo by to bez kontextu nedalo zmysel. Zamýšľam sa či sú naozaj tak hlúpi alebo len povrchni a namyslení - aj keď z môjho pohľadu nemaju na čo.
@anonym_1768f5 no a presne,z tvojho pohladu. Nepoznas ich zivot. Co ked ich zivotny pribeh bol taky ze su radi ze to ako tak davaju,ze sa nezrutili,ze neprepadli zavislosti,ze sa dokazali vyhrabat z problemov a co im pomaha maskovat to niecim extravagantnym? Co znamena dokazat nieco? Za mna kazdy den ked sa clovek snazi byt lepsim nieco dokazuje. A nie nemusi to byt €€€.
@anonym_1768f5 no a presne,z tvojho pohladu. Nepoznas ich zivot. Co ked ich zivotny pribeh bol taky ze su radi ze to ako tak davaju,ze sa nezrutili,ze neprepadli zavislosti,ze sa dokazali vyhrabat z problemov a co im pomaha maskovat to niecim extravagantnym? Co znamena dokazat nieco? Za mna kazdy den ked sa clovek snazi byt lepsim nieco dokazuje. A nie nemusi to byt €€€.
@denithestrange1993 zjavne sme sa nepochopili. niekedy nie je nutnosťou obranovat za každú cenu. Je extrémne veľký rozdiel keď je niekto na seba hrdy, že niečo dokázal, to uznávam ja nie som človek čo za všetkým hľadá prachy (aj keď život vedia pekne zjednodušiť) ale za mna nie je ok mat prehnane sebavedomie s nulovými vedomosťami a neprehľadom o bežnom zivote a názormi kde vidím že chyba akákoľvek pokora - o tom som písala - o ľuďoch, čo sa cítia byt až priam nadradení a to ok nie je.
@denithestrange1993 zjavne sme sa nepochopili. niekedy nie je nutnosťou obranovat za každú cenu. Je extrémne veľký rozdiel keď je niekto na seba hrdy, že niečo dokázal, to uznávam ja nie som človek čo za všetkým hľadá prachy (aj keď život vedia pekne zjednodušiť) ale za mna nie je ok mat prehnane sebavedomie s nulovými vedomosťami a neprehľadom o bežnom zivote a názormi kde vidím že chyba akákoľvek pokora - o tom som písala - o ľuďoch, čo sa cítia byt až priam nadradení a to ok nie je.
@anonym_1768f5 nadalej si stojim za svojim vyjadrenim. Nieco dosiahnut je pre velku skupinu s depresiami aj vstat z postele, a to ze su na to potom hrdi a sebavedomi? Hej.
Ja mám vo svojom okolí takých. Sú to bohatí ľudia, milionári v eurách.
Asi všetci sa "vypracovali ", lebo boli v správnych partiách, poznali tých správnych ľudí a samozrejme to všetko išlo cez štátne zákazky a politické prepojenia. Začalo to cca 20 rokov dozadu. Sú takí, čo mali že úplné nič, keď prišli do Bratislavy, nemali ani na ubytovňu, po pár rokoch z nich boli milionári, iní boli chudáci, ale keď sa dostali tí správni ľudia k moci, do pár mesiacov mali nové domy, drahé autá apod.
Sú to dnešní 50, 55+
Väčšina z nich má stále tie isté ženy a dobre vychované, šikovné deti. V súkromí sa správajú úplne normálne. Sú aj takí, čo im doma žena drží hubu a krok a musí akceptovať všetko, lebo by o všetko vrátane detí prišla.
@anonym_bdf7f9 my presne takto isto. Akurát máme dve deti.
@anonym_autor ja som myslela, že sa bavíme o bohatých ľuďoch, nie takých, čo majú hypotéku a príjem niekoľko tisíc mesačne.
To by sme sa mohli aj my radiť medzi bohatých, máme nehnuteľnosti za cca 1,5mil eur, bez úverov. Napriek tomu si nemyslím, že patríme medzi bohatých ľudí ani sa s nimi neporovnavam a ani sa necítim bohatá, alebo že by sme boli nejako extrémne úspešní. Darí sa nám, to áno, ale necítim sa nejak špeciálne.
Ako milionárov a fakt bohatých ľudí beriem tých, čo tie milióny môžu rozhadzovat a prehadzovat vidlami 😄.
@anonym_1768f5 nadalej si stojim za svojim vyjadrenim. Nieco dosiahnut je pre velku skupinu s depresiami aj vstat z postele, a to ze su na to potom hrdi a sebavedomi? Hej.
@denithestrange1993 ty si celá depresia. Nepísala som nič o depresiách ale o ľudí bez pokory tak s až tej depresie už zobuď.
@anonym_autor ano poznam. Ale teda mam skusenost ze prave z tych velmi chudobnych v detstve, a najma s takou specifickou vychovou, sa stavaju dost rozhadzovacni ludia a trosku namyslenejsi ak to mam tak povedat a velakrat si tie peniaze proste neudrzia. CIze ano potiahnu xrokov, zarabaju,maju, zvyknu si na zivot na vysokej nohe ale tym ze nemaju zaklad = ako hospodarit, tak si to neudrzia, priapdne nevladzu tolko, vyhoria atd. Kym prave ti z tej strednej vrstvy, co vzdy v podstate mali na bezne fungovanie, neostanu taki vyhukani z toho, ze zrazu maju. ANi velakrat nemaju potrebu sa tym vystatovat a ukazovat, clovek akykolvek sa pri nich citi fajn a velakrat aj inspiruju cloveka. Taki skor prakticki ludia :D
@denithestrange1993 ty si celá depresia. Nepísala som nič o depresiách ale o ľudí bez pokory tak s až tej depresie už zobuď.
@anonym_1768f5 aj tebe prajem pekny den. A nemusis ma urazas,urazka nikdy nepride od vyrovnanych ludi 😘. Pokial by si bola vyrovnana nebude ta urazat nikoho povaha,spravanie,vystupovanie a proste si povies co uz aj taki su ludia 😃
@anonym_1768f5 aj tebe prajem pekny den. A nemusis ma urazas,urazka nikdy nepride od vyrovnanych ludi 😘. Pokial by si bola vyrovnana nebude ta urazat nikoho povaha,spravanie,vystupovanie a proste si povies co uz aj taki su ludia 😃
@denithestrange1993 ak toto považuješ za urážku tak fajn. Aj tebe pekný deň.
@anonym_8a81ba 👏👏
@anonym_autor ano poznam babu pre ktoru pracujem ako upratovacka maju s muzom firmu ktora ma na sk milionove obraty v eur rocne uplne super pohodovi ludia su to s ktorymi si mam toho vzdy vela co povedat nikdy som nemal apocit ze by boli cosi viac ako ja alebo ktokolvek iny.
@denithestrange1993 ak toto považuješ za urážku tak fajn. Aj tebe pekný deň.
@anonym_1768f5 vyraz : Ty depresia,asi nemal byt komplimentom,ale nehnevam sa na teba. Pekny den.
@anonym_autor ja som myslela, že sa bavíme o bohatých ľuďoch, nie takých, čo majú hypotéku a príjem niekoľko tisíc mesačne.
To by sme sa mohli aj my radiť medzi bohatých, máme nehnuteľnosti za cca 1,5mil eur, bez úverov. Napriek tomu si nemyslím, že patríme medzi bohatých ľudí ani sa s nimi neporovnavam a ani sa necítim bohatá, alebo že by sme boli nejako extrémne úspešní. Darí sa nám, to áno, ale necítim sa nejak špeciálne.
Ako milionárov a fakt bohatých ľudí beriem tých, čo tie milióny môžu rozhadzovat a prehadzovat vidlami 😄.
@anonym_7d06f4 ono je to vo vseobecnosti velmi diskutabilne a subjektivne to co je povazovane za bohatstvo.. su napriklad ludia co maju niekolko nehnutelnosti v hodnote 1 mil. + mesacny pasivny prijem 10000e, avsak vacsina penazi ide naspat na rozsirenie biznisu a ziju len z urcitej ciastky.. kupia si co chcu, nemusia riesit ale neprehadzuju “miliony vidlami” a riesia vacsie vydavky.. napriek tomu to vela ludi povazuje za bohatstvo lebo si ziju vyrazne lepsie ako niekto iny aj ked sa realne radia mozno len medzi vyssiu strednu triedu.. a zase napriklad ta ista rodina keby sa prestahuje do ameriky tak uz by sa zase radila len medzi strednu triedu.. pre kazdeho je bohatstvo nieco ine a vzdy zalezi od daneho cloveka ako k tomu pristupuje
@anonym_7d06f4 ono je to vo vseobecnosti velmi diskutabilne a subjektivne to co je povazovane za bohatstvo.. su napriklad ludia co maju niekolko nehnutelnosti v hodnote 1 mil. + mesacny pasivny prijem 10000e, avsak vacsina penazi ide naspat na rozsirenie biznisu a ziju len z urcitej ciastky.. kupia si co chcu, nemusia riesit ale neprehadzuju “miliony vidlami” a riesia vacsie vydavky.. napriek tomu to vela ludi povazuje za bohatstvo lebo si ziju vyrazne lepsie ako niekto iny aj ked sa realne radia mozno len medzi vyssiu strednu triedu.. a zase napriklad ta ista rodina keby sa prestahuje do ameriky tak uz by sa zase radila len medzi strednu triedu.. pre kazdeho je bohatstvo nieco ine a vzdy zalezi od daneho cloveka ako k tomu pristupuje
@anonym_91aa5f no veď to, že každý považujeme za bohatstvo niečo iné. Ja napríklad si neprídem bohatá, aj keď sme videli kus sveta a máme všeličo, príjem slušný, ale nemám pocit, že by sme sa topili v peniazoch. Máme to rozinvestované. Nemôžem si dovoliť hocičo, dávam si pozor na čo míňam. Teraz si kamoška kúpila auto za 130000, lieta kazdu chvilu do dubaja, iných emirátov, usa, kanady apod . Iná kamoška má auto za skoro 200000, lieta po svete v Business triede a bývanie za 2 milióny, dalsie sú podibne na tom, to považujem ja za bohatstvo.
Tu platí príslovie " Daj človeku peniaze a ukáže ti svoj charakter " peniaze ľudí nemenia len ukazujú skutočnú povahu človeka.
@anonym_1621e5 moja suseda sa šklabila, ze jedavame doma spagety, ze ona to za jedlo nepovazuje, ze oni maju iny zivotny standard ako my, dostavala matersku a pridavky z Rakuska, a ked ostala bez prijmu, tak zrazu skrotla a su jej dobre aj spagety a oblieka deti aj z druhej ruky. Dovtedy vsetko tip top.
@anonym_7d06f4 no je to uhol pohľadu, ja sa považujem za bohatú, máme vysoký príjem, naproti okoliu
Môj syn takto zbohatol a stále sa mu darí. No vyrastal v chudobe. Zostal však taký príjemný človek, akým bol aj predtým. Váži si každého človeka, čo u neho pracuje. A nezabudol ani na mňa, ako svoju matku. Pomáha mi, keď potrebujem finančnú pomoc. Pomáha mi rozbehnúť aj moju firmu a naozaj, mám sa čo od neho učiť, nielen v tej pracovnej sfére. Je to dobrý človek s veľkým srdcom.
❤
Málokoho poznám co zarobí parádne a ajtak nemá mínusy-hypo, úvery,leasing
Takže neviem či je to az tak na horenosovanie
🫣
@anonym_49ec1a a to kde žiješ, že nepoznáš? Nikto nepodniká, nemá školu, nemaká v zahraničí? Lebo ja takých poznám dosť. Platy cez 5 aj 10 000, začínali od nuly.
@hiro si si istý, že všetky tie peniaze sa naozaj použijú na zdravie detí?? Si vážne tak naivný?? Financuje si z toho svoje obchody v Afrike + filmové dokumenty o sebe aký je úžasný...
O jeho kontaktoch a pochybných obchodoch s Epsteinom asi tiež nevieš.
@anonym_1621e5 ešte dopíšem, že cez tu slávnu charitu si perú peniaze, a oslobodzujú sa od daní. Áno @hiro vie byť fakt niekedy naivný 😀
Poznám. Nemusia prstom pohnúť, chodiť do práce a kľudne im vystačí majetok na ďalšie tri životy. Značkové autá na každý prst, niekoľko domov a bytov na SVK aj v zahraničí,... Účet v reštike ako moja výplata a nepohne ani brvou. 😂 (Nočná mora, keď majú sviatok, lebo čo kúpiš takým ľuďom?)
Napriek tomu, skvelí ľudia, pokorní, pomáhajúci každému, nevystatujú sa majetkom, mnoho veci robia sami, aj keby nemuseli.
Z obyčajnej nie bohatej rodiny sa vlastnou zásluhou, štúdiom a prácou vyštverali tam, kde sú. A vážia si aj čo majú, no najmä ľudí okolo seba.
@vkatush poradím ti. Títo ľudia si na honosné dary nepotrpia. Vážia si čas s ľuďmi, kt. majú radi. Napríklad príjemná večera, koncert. Bola som už aj na oslave 60, kedy oslávenec nechcel nič, a všetky peňažné dary, ktoré napriek zákazu dostal, venoval oddeleniu v nemocnici. Pekných pár tisíc. Bola som na 70 kedy fakt milionár v desiatkach, otvoril dvere v zástere a varil cestoviny. Dostal od nás krásnu knihu a veľmi sa potešil.
@anonym_1768f5 to nie je sebavedomie. To je ....domysli si.😀
@anonym_autor inak co znamena horenosy? Vies niekto sa trosku lepsie oblecie,aj ked nie je zamožny a hned je povazovany za namysleneho. Pricom je to len jeho imidz. Kde je ta hranica?
@denithestrange1993 výrazy horenosy, panstvo, zbohatlíci, používajú pre tieto úspešné osoby väčšinou ľudia, ktorí v živote takú dimenziu nedosiahli, sú nešťastní a zúria od závisti. Celý život. My s manželom sme začinali od 0. Každý v rodine vie, z akých pomerov sme vyšli a ako sme si to odmakali. Aj tak majú sprosté reči. Už dávno neriešim a užívam si to, čo máme.
Ja mám vo svojom okolí takých. Sú to bohatí ľudia, milionári v eurách.
Asi všetci sa "vypracovali ", lebo boli v správnych partiách, poznali tých správnych ľudí a samozrejme to všetko išlo cez štátne zákazky a politické prepojenia. Začalo to cca 20 rokov dozadu. Sú takí, čo mali že úplné nič, keď prišli do Bratislavy, nemali ani na ubytovňu, po pár rokoch z nich boli milionári, iní boli chudáci, ale keď sa dostali tí správni ľudia k moci, do pár mesiacov mali nové domy, drahé autá apod.
Sú to dnešní 50, 55+
Väčšina z nich má stále tie isté ženy a dobre vychované, šikovné deti. V súkromí sa správajú úplne normálne. Sú aj takí, čo im doma žena drží hubu a krok a musí akceptovať všetko, lebo by o všetko vrátane detí prišla.
@anonym_7d06f4 niektorí ľudia vôbec nemuseli mať politické pozadie a správne zákazky. Stačí, že sa niekto nebál v 90.rokoch. Otvoril večierku, bar, krčmu, pizzeriu, pekáreň, autoservis, študoval a makal v zahraničí a dnes dolce vita.
@anonym_49ec1a a to kde žiješ, že nepoznáš? Nikto nepodniká, nemá školu, nemaká v zahraničí? Lebo ja takých poznám dosť. Platy cez 5 aj 10 000, začínali od nuly.
@anonym_515139 no len ajtak málokto nemá úver alebo hypo
@anonym_515139 no len ajtak málokto nemá úver alebo hypo
@anonym_49ec1a ak niekto podniká skoro 30 rokov, asi ťažko má hypo a úvery. Ťažko za vodou 😚

@anonym_autor Ano,poznam viacero. Napr. aj robim pre jedneho takeho. Moj sef vybudoval firmu sam od piky a dodnes je to skromny,prijemny clovek,ktory sa usilovnou pracou vypracoval. Je ludsky,pri zemi,pomaha ludom a celkovo je to ferovy clovek. Peniaze s jeho charakterom nic neurobili.