icon

Poznáte skutočne pokorných ľudí, ktorí zbohatli?

17. máj 2026

Ahojte, máte v okolí ľudí, ktorí nevyrastali v blahobyte, takom tom materiálnom myslím, vyslovene konzumne.
Vyrastali v bežnej triede strednej, možno až v chudobe
Ale jednoducho zbohatli v dospelosti, vďaka práci zarábajú tisíce a aj tak sú pokorní? Nestalo sa z nich horenosi?poznáte reálne takých?

Strana
z3
zmrzlinka2021
17. máj 2026

@anonym_autor

Pokora nie je o tvojom bankovom konte.

Práveže lepšie situovani ľudia sú v tomto niekedy pokojnejší, lebo si uvedomujú že za peniaze sa nedá všetko kúpiť.

anonym_8a81ba
17. máj 2026

Áno poznám. Fakt dreli v zahraničí. Od nuly tam chlap vybudoval firmu. Teraz sa vrátili na Slovensko a firma fici. Chlap chodí sem tam na firmu- zmanazovat chod firmy. Jeho žena je doma. A sú úplne normálni. Ako keby zarábali 1500€ na Slovensku. Žiadne milionárske vrtochy. Normálne názory. A som rada že som ich spoznala

autor
17. máj 2026

@anonym_autor pýtam sa na pokoru spojenú s blahobytom, práve o pokore v spojení s bankovým kontom

anonym_ef2d73
17. máj 2026

Mala som spolužiaka na vš. Neraz som mu požičiavala zošity na skúšku. dokonca bol aj u nás doma. Nespravil jednu skúšku a zo školy vyletel.
Stretli sme sa o pár rokov. Vo firme ktorú vychytal jeho tatko počas Mečiara. On ako riaditeľ, ja ako zamestnankyňa. Jasné že si ma ani len nevšimol. Ani len za ten pozdrav som mu nestála.
Stretávali sme sa aj na škole kde chodili naše deti do jednej triedy. Zas ani múúúú. a takto by som mohla pokračovať.

autor
17. máj 2026
@anonym_8a81ba

Áno poznám. Fakt dreli v zahraničí. Od nuly tam chlap vybudoval firmu. Teraz sa vrátili na Slovensko a firma fici. Chlap chodí sem tam na firmu- zmanazovat chod firmy. Jeho žena je doma. A sú úplne normálni. Ako keby zarábali 1500€ na Slovensku. Žiadne milionárske vrtochy. Normálne názory. A som rada že som ich spoznala

@anonym_8a81ba 👏👏

anonym_515139
17. máj 2026
@anonym_ef2d73

Mala som spolužiaka na vš. Neraz som mu požičiavala zošity na skúšku. dokonca bol aj u nás doma. Nespravil jednu skúšku a zo školy vyletel.
Stretli sme sa o pár rokov. Vo firme ktorú vychytal jeho tatko počas Mečiara. On ako riaditeľ, ja ako zamestnankyňa. Jasné že si ma ani len nevšimol. Ani len za ten pozdrav som mu nestála.
Stretávali sme sa aj na škole kde chodili naše deti do jednej triedy. Zas ani múúúú. a takto by som mohla pokračovať.

@anonym_ef2d73 tak ak spolužiak vyrastal v mečiarovskej úderke, vzišiel taký istý prasák a obmedzenec ako jeho tatko, logické.

anonym_515139
17. máj 2026

@anonym_autor ja poznám mnoho a sama som toho príkladom. A poznám aj sedlač, ktorá nevie na ktorú pätu stúpať od ega, že má jazdenku z Nemecka . Všetko je o povahe a charaktere.

anonym_1621e5
17. máj 2026

Tu platí príslovie " Daj človeku peniaze a ukáže ti svoj charakter " peniaze ľudí nemenia len ukazujú skutočnú povahu človeka.

ariannazara
17. máj 2026

Ano poznam kamoskyn oco ma stavebnu firmu, ako jeden zo surodencov troch vystudoval VS a vypracoval sa, dlhe roky robil ako rieditel jednej znamej SK stavebnej firmy a teraz ma vlastnu firmu stava domy na kluc, a je uplne obycajny normalny clovek ;)
Jeho zena z nudy doma, pecie torty😄

anonym_e6c54b
17. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor pýtam sa na pokoru spojenú s blahobytom, práve o pokore v spojení s bankovým kontom

@anonym_autor kolko je to vela, nech sa vieme zaradit... 500k, milion, 10 milionov? Vo vseobecnosti poznam dobre situovanych normalnych ludi (sebavedomi, ale nijak nevyskakujuci)... ak niekto nejak vyskakuje, skor je sedlak a rychlozbohatlik... (niektori sportovci a tak)

anonym_d9aecb
17. máj 2026

@anonym_autor ano poznam vela bohatych ludi, o kt. by to nikto nepovedal, su pokorní skromní a nezabudli odkial vysli... naopak poznam vela degesov, co maju prd oproti nim a prehadzujú vkuse miliony vidlami...

hiro
17. máj 2026

@anonym_autor Bill Gates. Rozdáva majetok tak ako nik iný, doteraz 100 miliárd dolárov, napríklad po tom ako sa prestala financovať pomoc pre detskú obrnu tak len tam poslal 5 miliárd čo je najväčší jednorazový dar filantropie v histórii od jedného človeka na akúkoľvek oblasť. Taký Musk má cez 800 miliárd a poslal dokopy ako čítam cca 7.

anonym_00496c
17. máj 2026
@anonym_515139

@anonym_ef2d73 tak ak spolužiak vyrastal v mečiarovskej úderke, vzišiel taký istý prasák a obmedzenec ako jeho tatko, logické.

@anonym_515139 D. Landa ma k tymto typom trefnu pesni cku Andilek (Debilek) z tejto fajty poznam …velmi zname mena na Svk … mozno do 15-16 rokov sa nejak dalo potom uz nie

mk1111111111
Autor odpoveď zmazal
anonym_91aa5f
17. máj 2026

@anonym_autor ja s tymto bojujem.. s muzom sme vyrastali obaja uplne normalne ale manzel je uspesny a dari sa mu stale viac a viac.. a ja si na sebe vsimam, ze obcas sa rada pochvalim, ze si uz nevazim veci, ze som velakrat marnotratna a ze si mozno obcas myslim o sebe viac ako by som mala.. pri tom ja osobne som nedosiahla vobec nic, len som sa vydala..ale snazim sa s tym nieco robit, nepaci sa mi byt takym clovekom.. snazim sa vela spominat na zivot aky bol predtym nez boli peniaze aby ma to viac drzalo pri zemi a aby som sa viac vedela vcitit do inych.. pri kupe sa snazim pockat a nekupit to hned ale zistit ci to naozaj potrebujem aby som si veci viac vazila.. ale nie je to take jednoduche.. na dobre sa hrozne rychlo zvyka a nie kazda povaha to zvlada prijat s pokorou.. manzel to ale napriklad dokaze

maminkadeticiek
17. máj 2026
@anonym_91aa5f

@anonym_autor ja s tymto bojujem.. s muzom sme vyrastali obaja uplne normalne ale manzel je uspesny a dari sa mu stale viac a viac.. a ja si na sebe vsimam, ze obcas sa rada pochvalim, ze si uz nevazim veci, ze som velakrat marnotratna a ze si mozno obcas myslim o sebe viac ako by som mala.. pri tom ja osobne som nedosiahla vobec nic, len som sa vydala..ale snazim sa s tym nieco robit, nepaci sa mi byt takym clovekom.. snazim sa vela spominat na zivot aky bol predtym nez boli peniaze aby ma to viac drzalo pri zemi a aby som sa viac vedela vcitit do inych.. pri kupe sa snazim pockat a nekupit to hned ale zistit ci to naozaj potrebujem aby som si veci viac vazila.. ale nie je to take jednoduche.. na dobre sa hrozne rychlo zvyka a nie kazda povaha to zvlada prijat s pokorou.. manzel to ale napriklad dokaze

@anonym_91aa5f pretoze on si to skutocne odmakal.Nespadlo mu to lona ako tebe,preto ma tu pokoru.Cie ze staci chybny krok a nemusi to mat.
Ale palec hore za uprimnost,skutocne 👍

anonym_9f661b
17. máj 2026
@hiro

@anonym_autor Bill Gates. Rozdáva majetok tak ako nik iný, doteraz 100 miliárd dolárov, napríklad po tom ako sa prestala financovať pomoc pre detskú obrnu tak len tam poslal 5 miliárd čo je najväčší jednorazový dar filantropie v histórii od jedného človeka na akúkoľvek oblasť. Taký Musk má cez 800 miliárd a poslal dokopy ako čítam cca 7.

@hiro ten financoval cely film Umucenie Krista zo svojho.A teda aj pocas toho natacania sa modlil,vela zazrakov sa tam stalo.Hlavne Jezis,herec si to umucenie prezil na vlastnej kozi.Tesim sa na dalsi film od neho Vzkriesenie Jezisa.

moonlight1210
17. máj 2026
@anonym_9f661b

@hiro ten financoval cely film Umucenie Krista zo svojho.A teda aj pocas toho natacania sa modlil,vela zazrakov sa tam stalo.Hlavne Jezis,herec si to umucenie prezil na vlastnej kozi.Tesim sa na dalsi film od neho Vzkriesenie Jezisa.

@anonym_9f661b nemylis si Billa Gatesa s Melom Gibsonom?

anonym_9f661b
17. máj 2026
@moonlight1210

@anonym_9f661b nemylis si Billa Gatesa s Melom Gibsonom?

@moonlight1210 ano,ano.Pomylila som sa.Ale vela takychto hercov,co maju na uctoch miliony sa dali na nabozenstvo.On je jeden z nich.

moonlight1210
17. máj 2026
@anonym_9f661b

@moonlight1210 ano,ano.Pomylila som sa.Ale vela takychto hercov,co maju na uctoch miliony sa dali na nabozenstvo.On je jeden z nich.

@anonym_9f661b on bol katolik uz predtym, narodeny a vychovany v silne katolickej rodine (kamoska bola do neho zalubena po usi, mala jeho fotku aj pod vankusom, tak ma zasobovala vsetkym, co sa okolo neho len mihlo 🙂 ). Preto sa rozhodol natocit ten film, co najblizsie k tomu, ako to mohlo prebiehat (resp. ako to podavaju cirkevne zaznamy). A je to silny film.

Ale ano, hoci uz vieru mal, do istej miery ten film bol aj jeho pokanim a snahou vykupit sa z hriechov. Nabrat naspat svoju vieru. Lebo uplne prikladny zivot predtym neviedol. Napriklad vo vztahu k jeho zene.

silvike
17. máj 2026

@anonym_autor Ano, poznam. Moj byvalý šef. Uplne jednoduchy clovek, ziaden horenos, pracant neskutocny, pracoval na sebe, ucil sa jazyky, ludský a teda zbohatol lebo sa nebal podnikat. Najprv v uplne malom zacinal, bojove podmienky a postupne postupne biznis zvacsoval, zmenil priestory na vacsie, prijal dalsich ludi. A furt bol aj stedry, za pracu nas vzdy odmenil aj navyse. Ako, fakt paradny podnikatel. Bolo to tam veru super.

anonym_9f661b
17. máj 2026
@moonlight1210

@anonym_9f661b on bol katolik uz predtym, narodeny a vychovany v silne katolickej rodine (kamoska bola do neho zalubena po usi, mala jeho fotku aj pod vankusom, tak ma zasobovala vsetkym, co sa okolo neho len mihlo 🙂 ). Preto sa rozhodol natocit ten film, co najblizsie k tomu, ako to mohlo prebiehat (resp. ako to podavaju cirkevne zaznamy). A je to silny film.

Ale ano, hoci uz vieru mal, do istej miery ten film bol aj jeho pokanim a snahou vykupit sa z hriechov. Nabrat naspat svoju vieru. Lebo uplne prikladny zivot predtym neviedol. Napriklad vo vztahu k jeho zene.

@moonlight1210 a alkohol,podlahol mu.Zase tam podlahnu aj drogam,vieme preco.Samizda,ze vydal aj dokument o detoch a znasilnovani,ako to tam prebieha.No to som este nevidela

anonym_8cefc0
17. máj 2026

Moj blizky kamos. Doslova s holou ritou odišiel z domu ešte pred maturitou, chcel sa mat dobre. Fakt makal a maka doteraz, vela toho dosiahol, ma firmy, darí sa mu, ale stoji to fakt vela obety. Povahovo sa nezmenil ani kus, je velmi férový aj voči zamestnancom. Avšak ked tak uvažujem, tie peniaze si ani nedokáže užívať, jediné plus je, ze je rodina zabezpečená, nikdy im nic nechybalo. Navonok mi pride dost ustarany. Chce to naozaj veľkú obetu vo vsetkych smeroch ,začínať od ničoho a dosiahnuť nieco veľké. Ja na to nemam gule, nikdy som nemala, ale keby aj, viem, ze moj charakter by sa nezmenil, poznám sa, ja som príliš empaticky a "makky" typ človeka.

kiki68
17. máj 2026

Poznam a nesibe im z toho. Su v pohode a maju tie svoje hodnoty. Tiez sa dostali kde sa dostali vdaka praci a makali a podarilo sa. A maju hlavne take zaujmy, co maju perspektivu, proste nic vymlete a tomu sa venuju. Na tom to dost spoznas, ze comu sa venuju aj ked maju peniaze.

anonym_bdf7f9
17. máj 2026

@anonym_autor moj miz je taky, stale skromny a pokorny, ako aj bol. Ale bohatym by som ho nenazvala. Aj ked zaraba niekolko tisic mesacne. Tak mame dom na hypo a 4 deti, takze vydavkov je stale dost. Ale nemusime obracat kazde euro, ale aj tak kupujeme veci v akciach, nepotrpime si na oblecenie, znacky atd., a to ucime aj deti.

anonym_1621e5
17. máj 2026
@hiro

@hiro to snáď nemyslíš vážne??

anonym_49ec1a
17. máj 2026

Málokoho poznám co zarobí parádne a ajtak nemá mínusy-hypo, úvery,leasing
Takže neviem či je to az tak na horenosovanie
🫣

hiro
17. máj 2026
@anonym_1621e5

@hiro to snáď nemyslíš vážne??

@anonym_1621e5 Áno, poznáš nejakého väčšieho filantropa ktorý viac pomáha ľudstvu, chudobným a chorým?

autor
17. máj 2026
@anonym_bdf7f9

@anonym_autor moj miz je taky, stale skromny a pokorny, ako aj bol. Ale bohatym by som ho nenazvala. Aj ked zaraba niekolko tisic mesacne. Tak mame dom na hypo a 4 deti, takze vydavkov je stale dost. Ale nemusime obracat kazde euro, ale aj tak kupujeme veci v akciach, nepotrpime si na oblecenie, znacky atd., a to ucime aj deti.

@anonym_bdf7f9 my presne takto isto. Akurát máme dve deti.

anonym_3682c7
17. máj 2026

Poznám takých niekoľko. A veľmi rada s nimi trávim čas, lebo sú to veľmi prínosní ľudia do života, čo sa týka takého triezveho pohľadu na život. Vďaka ním sa aj zo mňa stáva lepší človek 😊

Strana
z3