Prečo známi nedokážu oceniť úspechy iných?
Ahojte. Zaujimalo by ma, ci aj vy sa stretavate vo svojom okoli s niecim podobnym alebo ste si nieco take zazili.
Mam pocit, ze ludia vacsinou akoby nevedeli/nechceli ocenit uspechy niekoho ineho vo svojom okoli. Neviem, ci je to zavist, alebo co je za tym. Ale ja ked mam vo svojom okoli cloveka, ktory sam nieco vybudoval, otvoril si vlastnu prevadzku, ma vlastne koncerty atd.. ja toho cloveka pridem podporit. Aj ked je to napriklad spoluziacka, ktoru som nevidela 10r. Ale vzdy, ked dostanem pozvanku na taky koncert/vystavu/otvorenie prevadzky, vzdy idem. Lebo to povazujem za obdivuhodne, ked niekto nieco dokaze.
To sa vsak neda povedat, ze by tomu bolo aj opacne. Som vytvarnicka, mavam obcas vystavy a na vernisaz mi vzdy dojde minimum znamych a niekolko nasobne viac cudzich ludi. Rovnako tak som pred rokom otvorila kaviaren. A kto prisiel z mojich znamych na otvaracku? Okrem rodiny a jedneho byvaleho kolegu nik. Za to cudzi ludia samozrejme prisli. A to nie je o tom, ze zrovna vtedy nemali cas. Oni neprisli ani jak je rok dlhy. Ozaj netusim, ci je v tom zavist, alebo su ludia ozaj tak velmi sebestredni, ze ich nezaujima nic ine, len oni sami? Obcas sa nad tym tak zamyslim a je mi to luto, ze ludia v mojom okoli su ignorantski, zatial co cudzi ludia vedia ocenit, co som vytvorila.
@anonym_autor asi to vnimas inak ako ostatni. Ja vystavy napr. neznasam, mne to nic nedava. Este mozno tak koncert. Nemyslim si, ze je to o zavisti, ale o tom, ze maju ine priority, zaujmy. Kazdy mame svoje zivoty, rodiny atd.a ked roky niekoho nevidim a nemam s nim ziadny vztah, tak neco tam pojdem, ked ma to nezaujima? Ine to je rodina a blizki znami.
@euka210 treba citat vsetko. Ti moji znami aktivne sleduju dobrovolne moju tvorbu, kazdu storku. Keby ich to nezaujimalo, tak to nesleduju. Takze to je iny pripad.

Pre mna napriklad spoluziacka, ktoru som nevidela 10 rokov, nie je blizky clovek. Mam svoju rodinu, to su blizki ludia, tam venujem svoju energiu. Je super, ked sa niekomu dari a je sikovny, ale nemam potrebu sa vyjadrovat k jej biznisu ani ju chodit podporovat.
To mas ako s pohrebmi. Niekto chodi na pohreb zo slusnosti, ze niekedy so zosnulym stravil cast zivota a niekto chodi na pohreby len naozaj blizkym ludom.