icon

Prečo známi nedokážu oceniť úspechy iných?

12. sep 2026

Ahojte. Zaujimalo by ma, ci aj vy sa stretavate vo svojom okoli s niecim podobnym alebo ste si nieco take zazili.
Mam pocit, ze ludia vacsinou akoby nevedeli/nechceli ocenit uspechy niekoho ineho vo svojom okoli. Neviem, ci je to zavist, alebo co je za tym. Ale ja ked mam vo svojom okoli cloveka, ktory sam nieco vybudoval, otvoril si vlastnu prevadzku, ma vlastne koncerty atd.. ja toho cloveka pridem podporit. Aj ked je to napriklad spoluziacka, ktoru som nevidela 10r. Ale vzdy, ked dostanem pozvanku na taky koncert/vystavu/otvorenie prevadzky, vzdy idem. Lebo to povazujem za obdivuhodne, ked niekto nieco dokaze.
To sa vsak neda povedat, ze by tomu bolo aj opacne. Som vytvarnicka, mavam obcas vystavy a na vernisaz mi vzdy dojde minimum znamych a niekolko nasobne viac cudzich ludi. Rovnako tak som pred rokom otvorila kaviaren. A kto prisiel z mojich znamych na otvaracku? Okrem rodiny a jedneho byvaleho kolegu nik. Za to cudzi ludia samozrejme prisli. A to nie je o tom, ze zrovna vtedy nemali cas. Oni neprisli ani jak je rok dlhy. Ozaj netusim, ci je v tom zavist, alebo su ludia ozaj tak velmi sebestredni, ze ich nezaujima nic ine, len oni sami? Obcas sa nad tym tak zamyslim a je mi to luto, ze ludia v mojom okoli su ignorantski, zatial co cudzi ludia vedia ocenit, co som vytvorila.

anonym_1c111f
13. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_ef5bd1 nie, mne je jedno, ci ma sleduju, lebo to ich sledovanie tvori jedno percento, co je nepodstatne a neovplyvnuje to algoritmus. O tom to vobec nie je, lebo to nijak nepodpori. A tym padom keby nesledovali, tak nemam dovod hovorit to tvoje "fuj fuj". Ja neviem, co je tazke pochopit fakt, ze cudzi ma podporuju viac ako ti znami a ze je to jednoducho smutne.

@anonym_autor Tak napríklad ja ako formu svojej podpory považujem aj to sledovanie a občasné súkromné lajknutie nejakého príspevku. A keďže na sociálnych sieťach nechcem byť aktívna, nezdieľam nič verejne. Maximálne nejaké charitatívne projekty, ktoré majú pre mňa osobný význam. A ak k tomu všetkému vidím, že dotyčný/-á má širší úspech vo svojich kruhoch, považujem za úplne zbytočné ho/ju podporovať nejako aktívnejšie. Tiež mám svoje záujmy, ktorým venujem čas a energiu, a nemusím podnikať, aby som vedela, že čokoľvek, čo človeka úprimne napĺňa, si zaslúži rešpekt a obdiv. A už vôbec by mi nenapadlo kohokoľvek urážať, dehonestovať jeho postoj a nadraďovať sa na základe vlastnej práce a úspechov. Buď spokojná s tým čo máš, užívaj si úspech v pokore a stavaj sa k ľuďom, ktorí nefungujú podľa tvojho vzorca, s vďakou. Mnohí robia svoje maximum a možno by ich ani nenapadlo, že ty to vnímaš takto negatívne. Sama píšeš, že ich nepotrebuješ, len ťa mrzí ich postoj. Ubezpečujem ťa, že nemusí. Nemyslia to zle, väčšina z nich ti ani nezávidí, ani ti to nechce pokaziť. Žijú len svoj život podľa svojho nastavenia a pre nich je to dosť. Príjmi to a bude dobre aj tebe. V kľude sa teš z každej návštevy aj z každého pozretia na sieťach a nemaj ťažké srdce. Škodíš len sebe a na nás, ktorí sa nad takýmito vecami ani nezamýšľajú, pôsobíš nevyrovnane a arogantne. Želám ti veľa ďalších globálnych úspechov a pokoj v srdci prameniaci z pochopenia. 🙂

jeennyv
13. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_78fb78 otazka nebola „preco mi ludia nechodia tlieskat“, ale „preco mame niektori potrebu osobne podporovat ludi, ktorych pozname, a ini nie“. To je podla mna celkom legitimna otazka o medzi ludskych vztahoch. Z toho robit diagnozu, ze som „fixovana na ocenenia“ a „zoziera ma nedostatok pozornosti“, je uz skor tvoja pomylena interpretacia nez to, co som napisala.

@anonym_autor ja som si precitala celu diskusiu potom, ako som raz prispela, ale prepac, za mna teba osobne, tvoje ja uspokojuje, ze ano ty si ta super dobra co podporuje, zdiela atd… povies si a myslis si, ze jeej moj like pomohol atd.. ty mas s tymto svj psobny problem fakt a kto zdiela iny nazor mu povies neprijemne, ty mi pripadas ako ludia v na noze a podobnych relaciach co maju ako svoju viziu a patent a nazor, ale tealita funguje inak

anonym_003418
13. sep 2026

Krstny otec nasich deti sa neozve ako je rok dlhy. Len raz v roku dostaneme pozvanku na jeho prestiznu vernisaz... to naozaj nieje nic pre nas. Su tam influenceri a akoze navonok velmi uspesni, dokonali ludia, ktori su tam len koli fotkam na insta. Cely vecer sa len kazdy s kazdym foti.
My mame normalny zivot. Mame starosti aj radosti, naozaj je to pre mna utrpenie byt s tak povrchnymi ludmi cely vecer. Aj tak tam v novembri pojdeme, aby sme ho podporili a aby ten kontakt uplne neupadol. Len sa mi zda dost nefer ze on ani nevie aka je jeho krstna dcera nadana a na ake gymnazium chodi. Alebo ze mi stale len napise "napis mi co mam kupit na narodeniny". Dolezitejsi su cudzi influenceri 💁‍♀️

jeennyv
13. sep 2026
@anonym_003418

Krstny otec nasich deti sa neozve ako je rok dlhy. Len raz v roku dostaneme pozvanku na jeho prestiznu vernisaz... to naozaj nieje nic pre nas. Su tam influenceri a akoze navonok velmi uspesni, dokonali ludia, ktori su tam len koli fotkam na insta. Cely vecer sa len kazdy s kazdym foti.
My mame normalny zivot. Mame starosti aj radosti, naozaj je to pre mna utrpenie byt s tak povrchnymi ludmi cely vecer. Aj tak tam v novembri pojdeme, aby sme ho podporili a aby ten kontakt uplne neupadol. Len sa mi zda dost nefer ze on ani nevie aka je jeho krstna dcera nadana a na ake gymnazium chodi. Alebo ze mi stale len napise "napis mi co mam kupit na narodeniny". Dolezitejsi su cudzi influenceri 💁‍♀️

Ale toto nehnevaj sa, je hlupe a pokrytecke z kazdej strany od neho i od vas, co mu nepoviete, ze ako rodina ocenite pozornost z inej strany sukromnu a toto vas nebavi….a inak krstny nejak sa povsimne, ze tam ste, vy sami si robite toxicke vztahy

autor
13. sep 2026
@jeennyv

@anonym_autor ja som si precitala celu diskusiu potom, ako som raz prispela, ale prepac, za mna teba osobne, tvoje ja uspokojuje, ze ano ty si ta super dobra co podporuje, zdiela atd… povies si a myslis si, ze jeej moj like pomohol atd.. ty mas s tymto svj psobny problem fakt a kto zdiela iny nazor mu povies neprijemne, ty mi pripadas ako ludia v na noze a podobnych relaciach co maju ako svoju viziu a patent a nazor, ale tealita funguje inak

@jeennyv ja nerozdavam lajky. Kde si to teda vycitala, ked si si precitala celu diskusiu? Ja chodim podporovat osobnou ucastou

zuzitko74
13. sep 2026

Autorka, ty len potrebuješ pochopiť, že ťa nezraňuje správanie tvojich známych, ale to, ako sa ku ich správaniu staviaš ty...čo je v podstate pre teba dobrá správa, lebo správanie sa iných ľudí nemáš pod kontrolou, ale svoje reakcie áno, takže riešenie tejto situácie držíš v rukách ty.

jeennyv
13. sep 2026
@anonym_autor

@jeennyv ja nerozdavam lajky. Kde si to teda vycitala, ked si si precitala celu diskusiu? Ja chodim podporovat osobnou ucastou

@anonym_autor a este horsie… musis si uvedomit, ze pre tych ludi si len jedna ovca z tych co pozvali, presne tak to vnimaju im jedno, ze prides ci neprides vzhladom na to co ti potom davaju oni..su to len zdvorilostne poznania, inak tvoj biznis ty, si im u prdele…

anonym_7207fe
13. sep 2026

@anonym_autor ja sa teším z úspechu druhých, veď ak je niekto šikovný, tak je to len dobré pre spoločnosť. Síce, mňa umenie tohto druhu veľmi nezaujíma, ale ak by si bola kamoška, čo ma pozvala, určite by som prišla. Ja mám iný problém, nejako všetci, čo sú v mojom telefónnom zozname, ak sa potrebujú vystazovať, tak mi volajú svoje problémy. Často sa stane, že mi je potom tak zle, až mi tlak vybehne. Už som vravela, že ak sa začnú sťažovat, ja zruším hovor.

autor
13. sep 2026
@jeennyv

@anonym_autor a este horsie… musis si uvedomit, ze pre tych ludi si len jedna ovca z tych co pozvali, presne tak to vnimaju im jedno, ze prides ci neprides vzhladom na to co ti potom davaju oni..su to len zdvorilostne poznania, inak tvoj biznis ty, si im u prdele…

@jeennyv cize nikde som nepisala, ze rozdavam lajky. Preco klames?
A mylis sa. Tym,ktorych dojdem osobne podporitc to jedno nie je. Vzdy mi dakuju, ze som prisla. Mozno ty by si bola nevdacna, ale to neznamena, ze ostatni su taki isti

anonym_97d323
13. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_97d323 obdivuju to minimalne cudzi ludia. Take ty nepoznas, lebo ty si nic nedosiahla.

@anonym_autor jasné ja som nič nedosiahla a ty si lietadlo....ach jaj žena, ja ti to prajem, ale tvoje správanie je fakt mimo

autor
13. sep 2026
@anonym_97d323

@anonym_autor jasné ja som nič nedosiahla a ty si lietadlo....ach jaj žena, ja ti to prajem, ale tvoje správanie je fakt mimo

@anonym_97d323 tak asi si nic nedosiahla, ked dokazes pisat take veci. Lebo keby si dosiahla, tak by si vedela, o com hovorim. Ach zena, si mimo

anonym_78fb78
13. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_78fb78 otazka nebola „preco mi ludia nechodia tlieskat“, ale „preco mame niektori potrebu osobne podporovat ludi, ktorych pozname, a ini nie“. To je podla mna celkom legitimna otazka o medzi ludskych vztahoch. Z toho robit diagnozu, ze som „fixovana na ocenenia“ a „zoziera ma nedostatok pozornosti“, je uz skor tvoja pomylena interpretacia nez to, co som napisala.

@anonym_autor vies co, ty to nepochopis ani keby sme ti to nakreslili. Neviem ci nechces, ci nemozes ale jednoducho nechapes, ze ini ludia ziju v inom nastaveni ako zijes ty a pre teba je nepredstavitelne toto ich nastavenie priajat a respektovat. Nikto ti nezavidi len jednoducho nemaju potrebu spravat sa podla tvojich predstav. Ked ti to raz docvakne, budes spokojnejsia, dovtedy sa budes citit neuznana a nepodporena. Ale to je tvoj problem, nie ich.

anonym_97d323
13. sep 2026
@anonym_78fb78

@anonym_autor vies co, ty to nepochopis ani keby sme ti to nakreslili. Neviem ci nechces, ci nemozes ale jednoducho nechapes, ze ini ludia ziju v inom nastaveni ako zijes ty a pre teba je nepredstavitelne toto ich nastavenie priajat a respektovat. Nikto ti nezavidi len jednoducho nemaju potrebu spravat sa podla tvojich predstav. Ked ti to raz docvakne, budes spokojnejsia, dovtedy sa budes citit neuznana a nepodporena. Ale to je tvoj problem, nie ich.

@anonym_78fb78 žiaľ nechápe, ze práve ona má problém, my tu môžeme písať,...už vieme, prečo tam známi nechodia

anonym_97d323
13. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_97d323 tak asi si nic nedosiahla, ked dokazes pisat take veci. Lebo keby si dosiahla, tak by si vedela, o com hovorim. Ach zena, si mimo

@anonym_autor neboj sa mňa neurazis, ja ti prajem aby si to pochopila, ľudia nechodia kvôli tebe .. zbytočne sa budeš zduvat a obhajovať, ono to ide z teba

anonym_e1939e
13. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja nerozumiem, preco do toho vsetkeho nedas trocha nadhladu a nie si stastna, ze to, co si dosiahla ocenia ti, ktorych to oslovi. Naco by ti boli falosne, nasilu a povrchne "podporenia" len zo slusnosti, lebo sa to akoze patri a ty to ocakavas? A skus si tak nezakladat na tom, co si dosiahla. Mnohi nic nedosiahnu...a? Ziju bezne obycajne zivoty, vychovavaju deti...a? Ti, co nic nedosiahnu su akoze menej, ked sa s tym furt ohanas?

anonym_78fb78
13. sep 2026
@anonym_97d323

@anonym_78fb78 žiaľ nechápe, ze práve ona má problém, my tu môžeme písať,...už vieme, prečo tam známi nechodia

@anonym_97d323 ja byt jej suseda, byvala kolegyna, byvala spoluziacka, sesternica z druheho kolena asi tiez nejdem. Nie, ze by som zvycajne chodila ocumovat zakazdym ked niekto dosiahne nejaky "uspech", ale toto by som vynechavala uplne planovite kvoli nej, viem co by ma tam asi cakalo kedze ju poznam.
Mne toto pripada ako ked sused zaparkuje nove auto pred barakom a vsetci susedia maju za povinnost ho ist poobdivovat, pochvalit lebo ak nedojdu, tak su zavistlivci. Susedovi nikdy nedojde, ze jeho auto zaujima jeho a mozno este dve susedy klebetne, ktore ho potom budu ohovarat, vsetkym ostatnym je jeho auto uplne a celkom ukradnute. Tak ako je ukradnuta nejaka kaviaren ich susedy a nejaky vystava ich byvalej kolegyne, pretoze cely zivot im bola viac ci menej ukradnuta aj majitelka kaviarne a aj autorka vystavy a preto nemaju ani dovod tam chodit a uz vobec nemaju dovod jej zavidiet.

anonym_1c111f
13. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor A čo si dosiahla? Si so sebou spokojná? Lebo v tejto diskusií si zatiaľ dosiahla akurát tak na status sebestrednej, neempstickej, arogantnej a namyslenej osoby. Poznám veľa ľudí, ktorých úspechy môžeme obdivovať s otvorenými ústami. Získavajú medzinárodné ocenenia, vo svojej oblasti sú známi a obdivovaní, no nestretla som sa s tým, že by ktorýkoľvek z nich pôsobil tak nepríjemne a nadradene. Keď ich nepochváli iný, sami sa na piedestál nestavajú. Čím viac komentárov píšeš, tým viac o tvojom úspechu pochybujem(e).

misiak7777
13. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ty tak túžiš po uznaní, až je to smiešne

jeennyv
13. sep 2026
@anonym_autor

@jeennyv cize nikde som nepisala, ze rozdavam lajky. Preco klames?
A mylis sa. Tym,ktorych dojdem osobne podporitc to jedno nie je. Vzdy mi dakuju, ze som prisla. Mozno ty by si bola nevdacna, ale to neznamena, ze ostatni su taki isti

@anonym_autor tak ta potom nechapem, ale inak kazdemu kto ma iny nazor pises, ako je on zly 🤦🏼‍♀️🤷‍♀️ty si se….ries potom do huby, na jednej strane pises ako su oni vdacni, ze ty prides…a potom oni co neriesia nepridu…no tak halo kto je trubka…ti lepia oci tym, ze ti podakuju a najdu hlupanu co im na tu akciu pride a na teba sa sa vykaslu, stale nevidis nechapes….ty si myslis, ze to podakovanie je ako co…podakujem slusne aj v obchode predavacke a hocikomu a to neznamena vlastne nic len minimum

anonym_03f42e
13. sep 2026

@anonym_autor Sorry autorka ale problém je v tebe, si buď trol najtrolovatejsi alebo úplne tupelo s umeleckým talentom a EI na úrovni absolventa MŠ.
Keď som si prečítala úvodný príspevok mala som chuť spýtať sa kedy a kde bude najnovšia vernisáž. No pri čítaní diskusie ma chuť prešla. Aj keby si bola reinkarnovany Tizian na tvoju výstavu by som nešla kôli tomu ako tu v diskusii kopes jak besna kobyla.
Ide z teba neskutočná nadradenosť. Nechceš nobelovu cenu za otvorenie kaviarne?
Namiesto toho aby si sa tešila z podpory ľudí čo ťa dennodenne podporujú ťa škrie že na sociálnych sieťach nemôžeš ukázať fotecky s hentym slávnym spevákom, či tou seriálovou hviezdou ktorá zhodou okolností návštevovala tú istú školu ako ty.
Aj tu v diskusii jasne vidieť že bežní ľudia nepodnikatelia sú pre teba nezaujímavý odpad. Ty túžiš po obdive a uznaní od vlastnej high society úspešnej bublinky. No ostáva ti len sklamanie lebo (mediálne) známi ľudia v tvojej bubline sú buď pracovne tak vyťažený že nemajú čas alebo sebestredny a prospecharsky ako ty a pôjdu podporiť niekoho kto ich potiahne ešte vyššie a na nejakú pseudoumelkynu s kaviarnou proste kašlú.

mandarinka555
13. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_70f84e ja nikoho nenutim z mojich znamych chodit na vernisaze. Ale nie raz sa mi stalo, ze mi niekto vyslovene slubil ucast a potom sa neobjavil a este ani nenapisal napr ze prepac, nieco mi do toho voslo. Nehovoriac o ludoch, ktori dostanu pozvanku a ani na to nezareaguju. A napriklad posledna skusenost - byvaly kolega sa mi dusoval, ako ma pride pozriet pozriet do kaviarne cez leto a nestalo sa tak. Mal na to uz rok. Ja len vravim, ze je to smutne, sko sa chovaju ludia.

@anonym_autor Ty si stále nepochopila, že ťa nemajú radi...zrejme ani tvoj bývalý kolega, ani tí známi, čo ti sľúbili účasť, ale neprišli. Proste na teba kašlú, lebo vedia, aká si. Už len tými komentármi si sa skutočne "predviedla"🙈 Pani dokonalá😝

autor
13. sep 2026
@anonym_03f42e

@anonym_autor Sorry autorka ale problém je v tebe, si buď trol najtrolovatejsi alebo úplne tupelo s umeleckým talentom a EI na úrovni absolventa MŠ.
Keď som si prečítala úvodný príspevok mala som chuť spýtať sa kedy a kde bude najnovšia vernisáž. No pri čítaní diskusie ma chuť prešla. Aj keby si bola reinkarnovany Tizian na tvoju výstavu by som nešla kôli tomu ako tu v diskusii kopes jak besna kobyla.
Ide z teba neskutočná nadradenosť. Nechceš nobelovu cenu za otvorenie kaviarne?
Namiesto toho aby si sa tešila z podpory ľudí čo ťa dennodenne podporujú ťa škrie že na sociálnych sieťach nemôžeš ukázať fotecky s hentym slávnym spevákom, či tou seriálovou hviezdou ktorá zhodou okolností návštevovala tú istú školu ako ty.
Aj tu v diskusii jasne vidieť že bežní ľudia nepodnikatelia sú pre teba nezaujímavý odpad. Ty túžiš po obdive a uznaní od vlastnej high society úspešnej bublinky. No ostáva ti len sklamanie lebo (mediálne) známi ľudia v tvojej bubline sú buď pracovne tak vyťažený že nemajú čas alebo sebestredny a prospecharsky ako ty a pôjdu podporiť niekoho kto ich potiahne ešte vyššie a na nejakú pseudoumelkynu s kaviarnou proste kašlú.

@anonym_03f42e Mozes si mysliet, ze mam na vec nespravny nazor, ale tvrdit o mne, ze beznych ludi povazujem za odpad, ze som prospecharska a ze tuzim po obdivovani „high society“, je uz jednoducho vymyslanie si cloveka, ktoreho nepoznas 😃.

A mimochodom, to, ze som v diskusii reagovala rozne na roznych ludi, ktori ako prvi utocili, neznamena, ze kazda moja reakcia podporuje tvoju vymyslenu teoriu o mojej osobnosti. Je to tvoja vizitka. A ty si len obycajny utocny anonym na MK, za to ja sa mozem hrdit svojimi uspechmi. Tak si ostan, kde si 😃

anonym_2d85f0
13. sep 2026

Oni tam nechodia asi prave preto, ze ta uz poznaju 😄

minenkaa
13. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_03f42e Mozes si mysliet, ze mam na vec nespravny nazor, ale tvrdit o mne, ze beznych ludi povazujem za odpad, ze som prospecharska a ze tuzim po obdivovani „high society“, je uz jednoducho vymyslanie si cloveka, ktoreho nepoznas 😃.

A mimochodom, to, ze som v diskusii reagovala rozne na roznych ludi, ktori ako prvi utocili, neznamena, ze kazda moja reakcia podporuje tvoju vymyslenu teoriu o mojej osobnosti. Je to tvoja vizitka. A ty si len obycajny utocny anonym na MK, za to ja sa mozem hrdit svojimi uspechmi. Tak si ostan, kde si 😃

@anonym_autor jediný kto útočil si ty ,baba ,Skus sa osprchovať studenou vodou,pomôže ti to

anonym_78fb78
13. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor mat iny nazor ako ty nie je utok. Kriticky poukazat na to, kde veci vnimas nespravne tiez nie je utok. Len ti co s tebou suhlasia su v poriadku, vsetko ostatne nie si schopna spracovat. A z toho este mas hlboky pocit nedocenenia, pretoze ludia co ta poznaju sa ti radsej vyhnu.

autor
13. sep 2026
@jeennyv

@anonym_autor tak ta potom nechapem, ale inak kazdemu kto ma iny nazor pises, ako je on zly 🤦🏼‍♀️🤷‍♀️ty si se….ries potom do huby, na jednej strane pises ako su oni vdacni, ze ty prides…a potom oni co neriesia nepridu…no tak halo kto je trubka…ti lepia oci tym, ze ti podakuju a najdu hlupanu co im na tu akciu pride a na teba sa sa vykaslu, stale nevidis nechapes….ty si myslis, ze to podakovanie je ako co…podakujem slusne aj v obchode predavacke a hocikomu a to neznamena vlastne nic len minimum

@jeennyv Ved ty si uplne mimo pointy. Ja nikde netvrdim, ze kazde „dakujem“ znamena hlboku vdacnost alebo ze mi ti ludia nieco dlzia. Ty si si vytvorila vlastnu teoriu o tom, co si vsetci myslia, a teraz sa ma snazis presvedcit, ze je to fakt.
A hlavne je dost vtipne, ze mi vycitas, ze kazdemu s inym nazorom nadavam, a pritom ma tu sama nazyvas trubkou a hlupanu. Takze mozno si najprv skus aplikovat vlastne rady na seba. Nemusis chapat, preco ja osobne chodim podporovat ludi, ktorych poznam. Ale ved toto cele je tak akurat tvoja hanba

autor
13. sep 2026
@misiak7777

@anonym_autor ty tak túžiš po uznaní, až je to smiešne

@misiak7777 nemusim tuzit, lebo ja ho mam, zlatinko

autor
13. sep 2026
@anonym_1c111f

@anonym_autor A čo si dosiahla? Si so sebou spokojná? Lebo v tejto diskusií si zatiaľ dosiahla akurát tak na status sebestrednej, neempstickej, arogantnej a namyslenej osoby. Poznám veľa ľudí, ktorých úspechy môžeme obdivovať s otvorenými ústami. Získavajú medzinárodné ocenenia, vo svojej oblasti sú známi a obdivovaní, no nestretla som sa s tým, že by ktorýkoľvek z nich pôsobil tak nepríjemne a nadradene. Keď ich nepochváli iný, sami sa na piedestál nestavajú. Čím viac komentárov píšeš, tým viac o tvojom úspechu pochybujem(e).

@anonym_1c111f uz som pisala, co som dosiahla a dovolim si povedat, ze viac , nez ty a asi to ta serie.

autor
13. sep 2026
@anonym_78fb78

@anonym_97d323 ja byt jej suseda, byvala kolegyna, byvala spoluziacka, sesternica z druheho kolena asi tiez nejdem. Nie, ze by som zvycajne chodila ocumovat zakazdym ked niekto dosiahne nejaky "uspech", ale toto by som vynechavala uplne planovite kvoli nej, viem co by ma tam asi cakalo kedze ju poznam.
Mne toto pripada ako ked sused zaparkuje nove auto pred barakom a vsetci susedia maju za povinnost ho ist poobdivovat, pochvalit lebo ak nedojdu, tak su zavistlivci. Susedovi nikdy nedojde, ze jeho auto zaujima jeho a mozno este dve susedy klebetne, ktore ho potom budu ohovarat, vsetkym ostatnym je jeho auto uplne a celkom ukradnute. Tak ako je ukradnuta nejaka kaviaren ich susedy a nejaky vystava ich byvalej kolegyne, pretoze cely zivot im bola viac ci menej ukradnuta aj majitelka kaviarne a aj autorka vystavy a preto nemaju ani dovod tam chodit a uz vobec nemaju dovod jej zavidiet.

@anonym_78fb78 to je zaujimave, ako je to vsetkym ukradnuta moja kaviaren aj vystavy, pritom denne mam v kaviarni plno a vystavy nezyvaju prazdnotou. Mliet zvasty uplne z cesty mimo hlavnej otazky, to je take typicke pre zatrpknutych a zavistlivych ludi na MK

autor
13. sep 2026
@anonym_e1939e

@anonym_autor ja nerozumiem, preco do toho vsetkeho nedas trocha nadhladu a nie si stastna, ze to, co si dosiahla ocenia ti, ktorych to oslovi. Naco by ti boli falosne, nasilu a povrchne "podporenia" len zo slusnosti, lebo sa to akoze patri a ty to ocakavas? A skus si tak nezakladat na tom, co si dosiahla. Mnohi nic nedosiahnu...a? Ziju bezne obycajne zivoty, vychovavaju deti...a? Ti, co nic nedosiahnu su akoze menej, ked sa s tym furt ohanas?

@anonym_e1939e ja sa tym ohanam, pretoze tu primitivi sa snazia degradovat moje uspechy. Dalej - kde pisem, ze ocakavam navstevnost mojich znamych? Jasne tu som xkrat napisala, ze ma zaujima, preco znami nepodporia a cudzi podporia. A tento fenomen jednoducho zazil takmer kazdy, kto ma vlastny biznis. A nechapem, preco takmer kazdy na MK hned musi na zakladatela temy utocit a znevazovat ho a potom sa cuduje, ked sa autor obrani a zacne byt rovnako neprijemny. A uz zial takym ludom tu priestor nedam, uz nebudu znevazovat mna ako osobu, ani moje uspechy, ktore su opravnene a mozem byt na nich pravom hrda . A kwd tu niekoho serie, ze mam za sebou nejake ocenenia, tak to svedci o tych ludoch, nie o mne