icon

Je bežné zažívať silné búrky v horúcom počasí?

20. aug 2026

uz som videla ozaj hocjaku burku ale toto dnes...no mne prislo az zle..
Velmi sa obavam, ze pri takychto horkach to uz bude bezny jav :((((

Strana
z2
anonym_cdf9f1
21. aug 2026

Ja som bola v Kittsee v obchode a takto to vonku vyzeralo… na 2 metre nebolo vidiet. Presne z takeho pocasia vznikaju tornada. Takze ziadna silna burka toto nebola, toto bolo sialenstvo. V zivote som nic take nezazila.

lucik194
21. aug 2026

tentoraz si to odniesla BA-Petrzalka, Vrakuna a Podunajske Biskupice, od zatopenych ulic, polamanych stromov, vytopenych domov, popadanaych konarov na auta, proste Mordor....

fyziku atmosfery neoklameme, proste je to normalny jav - teply / studeny vzduch do toho front......

byvalo to aj v minulosti, v lete poobedia byvali burky z tepla......

anonym_a33b7b
21. aug 2026
@anonym_5e925c

😜 klasika. V blave trochu poprosi trochu posneží a už sa trasú od strachu 🙄😜😅
Takéto letné búrky niekedy boli úplne bežné. Akurát nestíhali kanály.
Od detstva si pamätám ako vždy každý riešil šialené počasie. Tak ja si takéto počasie pamätám roky rokúce a potvrdia vám to väčšina starších ročníkov. Len vy mladí riešite strach o ten svoj bezvýznamný život

@anonym_5e925c vietor dosahoval rychlost 110 km/h. Cize ziadne vyplakavanie… ale vies co je smutne? Ze ked sa to stane v inej casti slovenska, nikto nerype. Vacsina ludi suciti s postihnutym uzemim. Ked sa to stanr v ba (blava je potok pri trnave), tak vy sa z toho normalne tesite a pokojne si kopnete…

lucik194
21. aug 2026
@anonym_5e925c

Od detstva si pamätám ako vždy každý riešil šialené počasie. Tak ja si takéto počasie pamätám roky rokúce a potvrdia vám to väčšina starších ročníkov. Len vy mladí riešite strach o ten svoj bezvýznamný život

@anonym_5e925c zase niekto, kto je taky sprosty, ze nepozna ani ako sa vola jeho hlavne mesto.....

nie, nie je to , ze sa trasu od strachu, ale je to o tom, ze ak sa nieco stane, nejaka katastrofa, tak budu ovela vacsie straty na zivotoch a na majetku, lebo tu proste zije vela ludi......

a to co pises, nie nepotvrdia Ti to starsie rocniky, moji rodicia su starsi rocnik, zijuci v Petrzalke a hned rano povedali, ze takuto burku este nezazili, aby im pred ocamli lamalo x hodin stromy.......

.... bola si v Petrzalke? vies co sa tam dialo? kaslat na vodu, ze zatopilo ulice a kanale nestihali..... ale ze vyvracalo a lamalo 40-50 rocne stromy, to je problem.....

bloger
21. aug 2026

@anonym_autor áno vytvára to ideálne podmienky na takéto extrémne búrky

anonym_a33b7b
21. aug 2026
@lucik194

@anonym_5e925c zase niekto, kto je taky sprosty, ze nepozna ani ako sa vola jeho hlavne mesto.....

nie, nie je to , ze sa trasu od strachu, ale je to o tom, ze ak sa nieco stane, nejaka katastrofa, tak budu ovela vacsie straty na zivotoch a na majetku, lebo tu proste zije vela ludi......

a to co pises, nie nepotvrdia Ti to starsie rocniky, moji rodicia su starsi rocnik, zijuci v Petrzalke a hned rano povedali, ze takuto burku este nezazili, aby im pred ocamli lamalo x hodin stromy.......

.... bola si v Petrzalke? vies co sa tam dialo? kaslat na vodu, ze zatopilo ulice a kanale nestihali..... ale ze vyvracalo a lamalo 40-50 rocne stromy, to je problem.....

@lucik194 ja som v satelite ba a teda tu to bolo podobne. Dnes bol muz doobeda v dedine a ze strasne co tam ostalo. Ja som prvykrat stala v okne a s nemim uzasom sledovala, ze co je to vonku

luccija
21. aug 2026
@anonym_a33b7b

@lucik194 ja som v satelite ba a teda tu to bolo podobne. Dnes bol muz doobeda v dedine a ze strasne co tam ostalo. Ja som prvykrat stala v okne a s nemim uzasom sledovala, ze co je to vonku

@anonym_a33b7b podobne u nás jednym aj strechu odfuklo.Prvy x som mala strach a bude to určite bežný jav,lebo teploty sa zvyšujú.Od rána upratujem záhradu a terasu.Tazke železné lehátka nám odfuklo k plotu ešte, že nie do okien na terase.

simsalabim
21. aug 2026
@anonym_5e925c

@anonym_5e925c pozri si tieto fotky, ci iba trochu poprsalo https://www.sme.sk/bratislava/c/burka-bratislav...
Je tam aj video.

anonym_415a28
21. aug 2026

Pred pár rokmi, keď boli tieto spary boli búrky na dennej báze vždy v poobedňajších hodinách 🤷‍♀️
Je mi ľúto čo napáchala v Ba ale vietor len upratal stromy ktoré už stáli LTT... takisto by sa dalo vyhnúť aj záplavam keby boli odtoky čisté.. lenže dlabe sa na všetko a potom človeku ostanú oči len pre plač

anonym_2a1300
21. aug 2026
@anonym_415a28

Pred pár rokmi, keď boli tieto spary boli búrky na dennej báze vždy v poobedňajších hodinách 🤷‍♀️
Je mi ľúto čo napáchala v Ba ale vietor len upratal stromy ktoré už stáli LTT... takisto by sa dalo vyhnúť aj záplavam keby boli odtoky čisté.. lenže dlabe sa na všetko a potom človeku ostanú oči len pre plač

@anonym_415a28 na nasom parkovisku polamalo komplet vsetky stromy, motorky popadali, auta na neutral boli doslova odfuknute. vo vzduchu lietali kusy konarov a veci. ked ste tu neboli, ako viete aka ta birka bola. vietor mal rychlost 110km/h. samozrejme, byvaju aj taketo nicive burky inde na slovensku ale skutocne nerozumiem, preco niekto, kto to ani nezazil, sa bude k tomu vyjadrovat ako k beznej burke a dazdiku.

anonym_a33b7b
21. aug 2026
@anonym_415a28

@anonym_415a28 fiha, nestacim sa cudovat, ze kolko stromov stalo LTT… 😱
Cize aj vychrica v tatrach v minulosti len upratala stromy co stali LTT? Ci v tatrach je to uz ine

anonym_a33b7b
21. aug 2026
@anonym_2a1300

@anonym_415a28 na nasom parkovisku polamalo komplet vsetky stromy, motorky popadali, auta na neutral boli doslova odfuknute. vo vzduchu lietali kusy konarov a veci. ked ste tu neboli, ako viete aka ta birka bola. vietor mal rychlost 110km/h. samozrejme, byvaju aj taketo nicive burky inde na slovensku ale skutocne nerozumiem, preco niekto, kto to ani nezazil, sa bude k tomu vyjadrovat ako k beznej burke a dazdiku.

@anonym_2a1300 ved vetricek nie? 😰 pohoda, lahoda

Teraz mi vyskocilo video, ze v narazoch dosahoval vietor 190km/h. Taky jemny vanok no

liusa82
21. aug 2026

čo ja viem, my sme pri Zm dedina, teda dom pod lesom.. už cca 4 roky tu byvame ťahame na 5 ale v meste v bytovke v centre ked sme byvali mne sa tam búrky zdali omoho horšie a silnejšie väčšie buchoty.Tuto akoby to ten les sťahoval.Sice včera ma to už štvalo,lebo dvakrát po sebe sa to len otáčalo a hádam od 7 večera do 11 buchalo a opleskovalo nonstop neznášam také búrky čo sa točia dookola.Nech si zahrmi a ide to het to je najlepšie 😵 ale čo nasledovalo potom ma naštvalo lebo cca 2 hodky po búrke vypli elektriku a nešla až do rána do 8 nejaka porucha takže bola sranda sa takto sprchovať aj umývať ale nevadí aspoň romantika pri sviečkach bola😁ale bez elektriky by som veru natrvalo žiť nechcela

anonym_415a28
21. aug 2026
@anonym_a33b7b

@anonym_415a28 fiha, nestacim sa cudovat, ze kolko stromov stalo LTT… 😱
Cize aj vychrica v tatrach v minulosti len upratala stromy co stali LTT? Ci v tatrach je to uz ine

@anonym_a33b7b nie,je to presne to isté 🤦‍♀️a porovnávať Tatry kde ľahli skoro celé Tatry s Bratislavou kde sa vykotilo pár stromov je také......fííha?

anonym_a33b7b
21. aug 2026
@anonym_415a28

@anonym_a33b7b nie,je to presne to isté 🤦‍♀️a porovnávať Tatry kde ľahli skoro celé Tatry s Bratislavou kde sa vykotilo pár stromov je také......fííha?

@anonym_415a28 par stromov? Dobre no… 😰

anonym_5e925c
21. aug 2026
@simsalabim

@anonym_5e925c my ja som r 1970 a nie, taketo smrste si nepamatam, co ale nevylucuje, ze raz za cas sa taka nevyskytla. No rozhodne take burky neboli pravidlom.

@simsalabim ani teraz nie su pravidlom. Ak 1x za rok tak veľa

anonym_46323c
21. aug 2026

Ja sa pamätám na takú aleze riadnu riadnu búrku cca keď som mala 10 rokov .Mám 35 .Na juhu stredného Slovenska nám zalialo taký starší panelák.Voda bola na prízemí po celej chodbe

doux
21. aug 2026
@anonym_a33b7b

@anonym_5e925c vietor dosahoval rychlost 110 km/h. Cize ziadne vyplakavanie… ale vies co je smutne? Ze ked sa to stane v inej casti slovenska, nikto nerype. Vacsina ludi suciti s postihnutym uzemim. Ked sa to stanr v ba (blava je potok pri trnave), tak vy sa z toho normalne tesite a pokojne si kopnete…

@anonym_a33b7b nie som z BA a neteším sa z toho. toto sú vážne veci, ale nevyhneme sa im, žiaľ. mňa niečo podobné chytilo tuším 1.7. v žiline, kde akože fakt nebolo vidieť na pol metra a presúvala som sa tade autom. tak len zapnúť hmlovky a doslova zastať. iné sa nedalo. ale stáli aj všetci okolo, našťastie. trvalo to síce len približne 15 minút, ale poriadne besných 15 minút. a nie, v živote predtým som také nezažila. čiže viem sa vcítiť aj do búrky v BA. niekto spomínal, že šťastie, že nik neprišiel o život, nesledujem správy, tak neviem. ale ak to tak je, tak sa teším, že naozaj sa nič nestalo nikomu.

doux
21. aug 2026
@simsalabim

@anonym_5e925c pozri si tieto fotky, ci iba trochu poprsalo https://www.sme.sk/bratislava/c/burka-bratislav...
Je tam aj video.

@simsalabim no teda, riadne čoro-moro... kokos.

doux
21. aug 2026
@anonym_415a28

@anonym_415a28 tak takéto búrky neboli na dennej báze. vlastne, prakticky ani neboli takéto. v takom rozsahu.

timea301196
21. aug 2026

A u nás nič mierny dážď

anonym_a33b7b
22. aug 2026
@doux

@anonym_a33b7b nie som z BA a neteším sa z toho. toto sú vážne veci, ale nevyhneme sa im, žiaľ. mňa niečo podobné chytilo tuším 1.7. v žiline, kde akože fakt nebolo vidieť na pol metra a presúvala som sa tade autom. tak len zapnúť hmlovky a doslova zastať. iné sa nedalo. ale stáli aj všetci okolo, našťastie. trvalo to síce len približne 15 minút, ale poriadne besných 15 minút. a nie, v živote predtým som také nezažila. čiže viem sa vcítiť aj do búrky v BA. niekto spomínal, že šťastie, že nik neprišiel o život, nesledujem správy, tak neviem. ale ak to tak je, tak sa teším, že naozaj sa nič nestalo nikomu.

@doux tak vidis, zevraj to bol len vetricek. A popadalo par stromov. Vetricek, ktory dosahoval v narazoch 190km/h (miestami), vetricek o sile 110km/h… stromy padali ako zapalky (nie, nebolo ich par), ludom odlietavali strechy (videla som aj odletenu plechovu garaz ci ako to nazvat), vetricek co posuval auta a motorky 🤷‍♀️
Neviem ci sa mi chce nad tym smiat alebo plakat, ze aki su ludia zli a zakerni, ked sa ich to bytostne nedotyka. Alebo ked sa to tyka Bratislavy…

fairyy
22. aug 2026

@anonym_autor ja si take burky pamatam aj z detsva vyrastala som prevazne v KE.... prvu vyvratenu strechu z vetra pocas burky mam v spomienkach ked som mala cca 6 rokov...nam vtedy urval vietor cast komina ktory odniesol susedov gril priamo do nasho komina ...a najhorsi vietor som zazila jednoznacne na sidlisku nad jazerom mam video ako nam na byte pred 6timi rokmi ohlo okno dovnutra a oni hlasili ze ten vietor bude este 10 hodin .... okno vydrzalo

Strana
z2