Kam vyhadzovať plienky, keď bývame v rodinnom dome?
Ahojte ženy, určite nie som jediná s týmto problémom,tak verím, že sa tu nájde niekto, kto mi pomôže. Bývame v rodinnom dome. 3 dospelé osoby, jedno dieťa. Máme jeden kôš na komunálny odpad, ktorý vyhadzujú raz za 3 týždne. Často krát sa stane, že už ku koncu máme problém, že nemáme kam dávať smeti. No teraz nastáva ten najväčší problém. Čoskoro do rodiny pribudne miminko a neviem si predstaviť čo s tými plienkami. Nakoľko už teraz viem, že sa nám do tej jednej nádoby rozhodne nezmestí komunál + plienky.
Ako riešiť túto situáciu?
Tiez rozmyslam ako mozte mat tolko odpadu.My sme doma piati, 3 deti a vyvazaju nam sice kazde 2 tyzdne,ale nadobu mame vzdy len poloprazdnu.
@anonym_7e0284 u nás tiež každé 2 týždne je vývoz. Triedne čo sa dá, tak smetna nádoba nikdy nie je plná. A máme aj zberný dvor, môžeme tak zvážať odpad, čo aj každý využíva.
My mame dve nadoby- je nas 6 takze logicky vypridukujeme viac odpadu ako ked su 2-3 osoby
Tiez rozmyslam ako mozte mat tolko odpadu.My sme doma piati, 3 deti a vyvazaju nam sice kazde 2 tyzdne,ale nadobu mame vzdy len poloprazdnu.
@anonym_7e0284 ja tiez nechapem, co robime zle. Ja varim kazdy den, samozrejme separujem bio a plasty a papier. Ale aj bio mam plne rychlo. Len osupat zemiaky, zeleninu do polievky. Nam nestaci jedna nadiba komubalneho na tyzden, uz teraz je plna a plus mam dalsie vreco. Fakt nechapem. Chcem zit bezodpadovo, ale netusim, previ mame tolko odpadu. Syn vypije napr kazdy den liter mlieka, upratujem casto.
To sa fakt pýtaš na fóre také nezmysli ? Ak by nebolo toto fórum, fakt by ťa nenapadlo samú od seba si zaplatiť ďalšiu bedňu ? My sme 6ti a z toho 3 deti a 2 bedne sú nám už málo, chodia raz za 2 týždne...
skontrolujte na obecnom urade. U nas (raz za 2 tyzdne odvoz odpadu a castejsie sa nerobi) pre 3 osoby je jeden smetiak, pre 4 osoby uz 2 smetiaky. Cize síce to bude kysnut v smetiaku ale objem budete mat pri 4 clenoch urcite vyssi kapacitne
@katkaseiner my sme 5 a máme jednu 120L nádobu len.a odvoz KO raz za mesiac...platili sme vyše 230€ na rok smeti...
Vacsia nadoba alebo 2 nadoby ?
Pave pre toto sme my pouzivali latkove plienky a jednorazovu (aj to tu eko z DMka) iba na noc. Nie len ze to bolo ekologickejsie, ale dcera bola ako dvojrocna uplne odplienkovana a nastupila do skolky.
@anonym_autor u nás vynášajú raz za dva týždne.
No dá sa dokúpiť ešte jeden kôš ak človek potrebuje. Inak má nárok na dva koše len ak je v dome 6 ľudí.
@anonym_autor pekne odracas na obecný úrad a zaplatíš za druhú nádobu na smeti.
@terry658 u nás nas 4 osoby
@anonym_autor sme 5ti - platime 2 nadoby na komunal /mame 1 babätko/
@anonym_autor u nás je to tak, ze volíme si zvoz ci mesačný alebo 2 týždňovy. My mame mesačný, ale keď mám veľa veci dám nádobu von na 2 týždňovy a vynesu ju a zaplatím dodatočne za ten odvoz normálnu cenu za odvoz bez prirážky.
Ďalšia možnosť je vymeniť nádobu za väčšiu, ale to sa u nás sa len vždy k 1.1., nedá sa hocikedy počas roka.
My máme inak 1.5 ročne dieťa a nejako v pohode s tými plienkami nám stačí mesačný zvoz, ale sused ma rovnako stare dieťa a nestačí im. My ale separujeme kuchynský odpad a to robí dosť veľa.
Ja mám ročné dieťa a tiež som riešila rovnaký problém. Tiež nám vyvážajú smeti raz za 3 týždne. Bola som sa opýtať na obecnom úrade či by mi vedeli poskytnúť ďalšiu smetnú nádobu. (Pokiaľ by sme v dome žili piati, nárok na druhú nádobu by som mala automaticky. No my sme len 4 osoby)
Bola som dokonca ochotná za ňu zaplatiť. Nakoniec vymysleli to, že mi ju dajú do prenájmu pokým bude mať dcéra 3 roky. A dostala som ju bezplatne. Takže kde je vôľa, tam je cesta.......
Ja sa divim ako moze byt niekto v pohode s odvozom smeti kazde 3 tyzdne a hlavne v lete to musi byt katastrofa ked muchy a hmyz lieta a zapluje to este aj ten komunalny odpad …mat plny smetiak este aj s cervikmi by mi po chuti teda osobne nebolo…
@anonym_autor ak separujete poctivo, nemáš šancu to naplniť..
@anonym_autor my sme 5-6 v dome, vyvoz po 2 tyzdnoch a mame ledva dve igelitky v kosi. Co tam davate??? Obcas, ked muz nestihne vyviezt odpad do zb.dvora a hodi ho tam, tak trosku zaplni, inak by stacili 3 tyzdne. Ved sa vsetko separuje. Nvm ci mozes mat v kosi?
Ja sa divim ako moze byt niekto v pohode s odvozom smeti kazde 3 tyzdne a hlavne v lete to musi byt katastrofa ked muchy a hmyz lieta a zapluje to este aj ten komunalny odpad …mat plny smetiak este aj s cervikmi by mi po chuti teda osobne nebolo…
@judar ake cerviky. Mali sme raz za 20rokov, aj to nasou chybou.
@anonym_autor dva roky sme platili jednu smetnu nadobu navyse. Ked dieta prestalo nosit plienky sme ju zrusili a staci nam uz iba jedna.
@anonym_autor neviem ako veľmi separujete ale náš odpad sú asi 95% plienky. Sme 2+2 deti s plienkami a kontajner naplnime za 4 týždne. Plasty odvazaju 1x mesačne. Papier raz za 2 mesiace. Úplne nám to sedí. Kompost dávame tiež zvlášť, v strede dediny máme na to popolnicu. Nevezmu Vám to vo vreci vedľa kontajnera? Každá obec to má inak nastavené, takže častejšie vysýpanie asi veľmi neporiešite. Skúste sa ale opýtať na obci, za to nič nedáte.
My sme tiež tak isto, 3 dospelé a 1 dieťa a kuku vykladá e raz do mesiaca. Cez leto 2x aby nesmrdela. Všetko čo sa dá z kuchyni triedim, takže máme naozaj málo smetí. Ale pokiaľ dobre viem, pre 4 osoby sa môže vybaviť väčšia nádoba na komunálny odpad.

@anonym_autor naši susedia mali dvojčatá a do roka pribudlo ďalšie bábo. Najskôr to riešili igelitovym vrecom, potom kúpili väčši smetny kôš a pri treťom dieťati opäť pribudlo vrece. Smetiari to brali bez problémov.