icon

Budete objednávať aj ďalej z Číny?

7. júl 2026

Dnes som si isla objednat par veci peknych na plaž ale neni su v Eu sklade tie najlepsie neni su v EU chcela som si objednat z Temu . 63 e dokopy a idem na platbu a ze 103 CLO skoro 50 e . Tak ze kaslem na to😭😭😭 predtym som stale objednavala dva tri balicky za dva tyzdne shein temu ali .. A teraz no idem sa zblaznit

Strana
z2
anonym_7c6f5d
7. júl 2026

Nie, ak to bude takto ďalej, nebudem objednávať. Alebo si nakumulujem veci spolu za pol roka a spravím objednávku nad 150 eur. Ale nejdem sa z toho zblázniť, nekupujem si veci pre radosť, ale že ich potrebujem.

autor
7. júl 2026
@anonym_7c6f5d

Nie, ak to bude takto ďalej, nebudem objednávať. Alebo si nakumulujem veci spolu za pol roka a spravím objednávku nad 150 eur. Ale nejdem sa z toho zblázniť, nekupujem si veci pre radosť, ale že ich potrebujem.

@anonym_7c6f5d ja aj potrebne a aj pre radost☹️ Maju tam take veci co na Slovensku nemozem najst . Kamaratku mam mimo EU a oni to este neplatia tak mi to pride nefer

anonym_b5015e
7. júl 2026

Veď to je super. Ušetríš. Nehovor, že si potrebovala toľko hovadin, že si musela dvakrát do mesiaca objednávať.

anonym_7493b4
7. júl 2026

Ešte som nezačala a ani sa nechystám.

adri266
7. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_7c6f5d ja aj potrebne a aj pre radost☹️ Maju tam take veci co na Slovensku nemozem najst . Kamaratku mam mimo EU a oni to este neplatia tak mi to pride nefer

@anonym_autor Kdesi som videla, ze sa da vyfiltrovat sklady z EU, ale neviem ako, Temu nepouzivam.

autor
7. júl 2026
@anonym_b5015e

Veď to je super. Ušetríš. Nehovor, že si potrebovala toľko hovadin, že si musela dvakrát do mesiaca objednávať.

@anonym_b5015e no na jednu stranu je to aj dobre , lebo fakt mam odtial vela hovadin 😟

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
7. júl 2026
@adri266

@anonym_autor Kdesi som videla, ze sa da vyfiltrovat sklady z EU, ale neviem ako, Temu nepouzivam.

@adri266 ano ma to na sheine

anonym_b5015e
7. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_b5015e no na jednu stranu je to aj dobre , lebo fakt mam odtial vela hovadin 😟

@anonym_autor no vidíš. Je to len závislosť. To prejde. A ušetríš peniaze, miesto v domácnosti aj prírodu.

anonym_497744
7. júl 2026

@anonym_autor vydrz ja si myslím ze.l niečo vymyslia aby neprišli o zisk.. Lebo takto im klesnú veľmi tržby nikto nebude za týchto podmienok objednávať

anonym_e7f5ef
7. júl 2026

určite nebudem, ked tak som kupovala drobnosti ale nedám za každu vec 3e ale neboj sa činanci to vymyslia, pošlu veci do iných skladov alebo niečo..

anonym_7c6f5d
7. júl 2026

Minulý mesiac som robila objednávky, kde tovar stál 22 eur. Teraz ten istý tovar stojí 23,92 a dovozné poplatky 11,07. Teda o 13 eur viac. Čo je ale viditeľné, že si Temu zdvihlo ceny aj bez cla, aby vykrylo výpadok na objednávkach. Z EÚ skladov zaplatím za to 5x viac.

anonym_3f41b4
7. júl 2026

Veci ktoré sú v kontakte s pokožkou a potravinami priamo z Číny neobjednávam, neprechádzajú kontrolou či sú zdravotne nezávadné.

Ostatné ak tu nebude dostupné a budú naozaj potrebné objednám. Teraz mi prišlo zariadenie z Číny pre EÚ trh za 600€ a u nás sa predáva od rovnakého čínskeho výrobcu za 700€.

anonym_f781b3
7. júl 2026

Pokiaľ tú vec ozaj chcem tak si priplatím, objednávam odtiaľ všetko možné od oblečenia, cez dekorácie, šperky atď. a keby si mám každú vec hľadať na sk u rôznych predajcov, vyjde ma to s poštovným ešte drahšie.

beataxxx
7. júl 2026

Ja som z Temu objednala 2 x, boli to relativne pekne veci, ale vzdy tam bolo nejake ale….napriklad krasny presivany kabat smotanovej farby, na fotke super, ale vrecka a kapucu ma oblemovany trickovinou, co vyzera otrasne…..alebo super saty, ale vsetky ukoncenia obendlovane, co posobi lacno…..plavky boli super bez chybicky….takze som rada, ze som si to vyskusala este za lacne peniaze, ale skoncila som

mullerova46
7. júl 2026

Možno aspoň toto pomôže tomu šialenstvu čo si ženy a dievčatá objednávajú. Každý by mal kupovať toľko čo potrebuje a nie milión oblečenia ktoré sa len vyhadzuje lebo je nekvalitné, krivo ušité a kade čo...

januska12323
7. júl 2026

Nič som odtiaľ neobjednala a ani neobjednám. Nie som závislá na nakupovaní hovadín.

anonym_457b2b
7. júl 2026
@anonym_7c6f5d

@anonym_7c6f5d to ze spravis objednavku nad 150 eur sa zmeni len to, ze namieto tych poplatkov zaplatis DPH naviac, clo podla poloziek (nie fixne 3 €) a poplatok za colne konanie.

andrejka2424
7. júl 2026

Objednala som asi 3 x a vždy som oĺutovala.Nekvalita, gýč, umelina .Na foto to vyzeralo o 100 % lepšie.Až naposledy som bola spokojná s mušelínovou prikrývkou , ale stála 28 eur, tak to zase také terno nebolo.Nebude mi to chýbať.

cyberk
7. júl 2026

Neplanujem objednavat a ani mi to nechyba, vse co som chcela som z tadial poobjednavala predtym 😅

anonym_cdd3d8
7. júl 2026

Mne raz veľmi dávno nejak vybielili účet na dovolenke v zahraničí. Pre mňa to bolo také ponaučenie, že nemám v telefóne po dnes deň ani bank kartu🙈 neplatím mobilom, nenakupujem cez internet absolútne. 😂 všetko si kupujem v kamennej predajni.😀

anonym_3f41b4
7. júl 2026
@anonym_cdd3d8

Mne raz veľmi dávno nejak vybielili účet na dovolenke v zahraničí. Pre mňa to bolo také ponaučenie, že nemám v telefóne po dnes deň ani bank kartu🙈 neplatím mobilom, nenakupujem cez internet absolútne. 😂 všetko si kupujem v kamennej predajni.😀

@anonym_cdd3d8 dnes už máš niekoľko úrovní ochrán, ktoré vieš použiť
nastaviť si nízke limity na karte hlavne pre internetové a MOTO platby
zakázať platby na internete bez 3D secure
používať jednorázové a virtuálne karty na internetové nákupy
mať na internetové nákupy samostatný účet kde pošleš potrebnú sumu len na ten jeden nákup a nedržíš tam veľké sumy

ak ťa chcem okradnúť mimo internetu nalepím na bankomat čítačku kariet tak skopírujem tvoj magnetický pásik, na klávesnicu nalepím moju klávesnicu a tak získam PIN ku karte
alebo infikujem vírusom terminál v obchode, ty vložíš kartu a zaplatíš môj nákup v inej predajni

anonym_433951
7. júl 2026

Chvala Bohu ze je to spoplatnene. Konecne ludia prestanu objednavat hluposti a zahlcovat sa vecami.

rachel36a
7. júl 2026

Obmedzim to...včera som chcela objednať ve veci, jedna za 11,50 a druha za 0,33 a poplatok 7,6..tak som to neobjednala...usetrene

cakanka22
7. júl 2026
@mullerova46

Možno aspoň toto pomôže tomu šialenstvu čo si ženy a dievčatá objednávajú. Každý by mal kupovať toľko čo potrebuje a nie milión oblečenia ktoré sa len vyhadzuje lebo je nekvalitné, krivo ušité a kade čo...

@mullerova46 a to sa netýka len oblečenia, bohuzial 🙄

anonym_322521
7. júl 2026

@anonym_autor neviem aký tovar kupuješ, ale ja osobne by som si z Temu nekúpila nič. Možno ak by som musela tak max nejaké dekorácie. Tie veci sú zdraviu škodlivé, z nebezpečných materiálov a elektronika je nekvalitná a často spôsobuje požiare.

anonym_7d09f3
7. júl 2026
@anonym_b5015e

@anonym_b5015e ja napriklad neobjednavam hovadiny. Ale nemienila som kupovat tu, to iste, len predrazene. Napriklad som dceram kupila krasnu vysivanu zaclonu do detskej za 15 eur, tu by som za to dala aj 50...🫣. Do zahrady opory pre rastliny po 10 eur, tu bolo to iste za 25...
A ze je nieco odtial krivo usite? No haha, aj tie Vase "akoze znacky", to je este vacsi shit, co sa sitia tyka, bavlna totalne tenka ako sito a po prvom prani sa to stoci, ze to ani ulozit do skrine nevies. Co mam tematicke tricka z Temu (inak oblecenie neobjednavam), tak tak uzasna kvalitna bavlna, aj po x praniach drzi tvar.

anonym_b2c0c5
7. júl 2026

@anonym_autor ja už nebudem objednávať za takýchto okolností 😏

irusa
7. júl 2026

Nie ....ale vidím v tomto pozitívum. Ušetrím kopec peňazí

anonym_eef0c7
8. júl 2026

Škoda, rada som odtiaľ objednávala... Ale tie clá sú ozaj neúnosné...

Strana
z2