Ako nefungujú zoznamky? Môžu za to ženy!
Predstavte si, že sa na zoznamku prihlási obyčajný chlap, ktorý to myslí úprimne a hľadá vážny vzťah. Nie je to žiadny "hráč" ale iba chce niekoho normálne spoznať. Vyberie si jednu z vás a napíše jej. Ona mu neodpíše.. Nie preto, že by bol nutne nezaujímavý , alebo napísal niečo zlé, ale preto, že jej v tej chvíli píšu desiatky ďalších mužov. V tej záplave správ si vyberie možno dvoch, alebo troch, ktorým odpovie. Lenže často sú to práve tí muži, ktorí majú najviac možností a reálny záujem o ňu nemusia mať. Ten chlap však vidí len výsledok a to žiadna odpoveď. Tak skúsi šťastie inde. Napíše ďalšej. A ďalsej. Výsledok je rovnaký. Postupne pochopí, že ak chce vôbec dostať odpoveď, nemôže písať jednej žene, ale desiatkam. Zmení stratégiu a napíše sprav tridsať, štyridsať, možno päťdesiat. A v tej chvíli sa z neho, aj keď nechtiac, stáva presne ten typ muža, ktorý vám zahlcuje schránku správami. Každej z vás tým vlastne vytvára obraz, že je o vás obrovský záujem napriek vašej priemernosti či dokonca podpriemernosti, že si môžete vyberať. Že máte desiatky možností. Lenže veľká časť tých správ nie je výsledok hlbokého záujmu, ale skôr dôsledok toho, že tí muži už rezignovali na individuálny prístup a skúšajú šťastie vo veľkom. Vy si z tých správ vyberiete pár mužov, ktorí sa vám zdajú najlepší. Lenže práve títo muži majú najväčší výber a často nehľadajú nič vážne, alebo si jednoducho vyberú niekoho iného. Výsledkom je, že aj keď máte pocit veľkého záujmu, reálne sa to nepremení na vzťah.Medzitým prichádzajú na zoznamku ďalší muži, ktorí to myslia vážne. Zažijú to isté, napíšu, nedostanú odpoveď, prispôsobia sa a začnú písať vo veľkom. A tým celý systém ešte viac posilnia a vzniká tak bludný kruh. Muži, ktorí to myslia úprimne, sa menia na "spamerov", pretože inak nemajú šancu. Ženy sú zahltené správami a získavajú pocit, že možností je nekonečne veľa. Tí najatraktívnejší muži si vyberajú len úzky výber žien a zvyšok ignorujú. A reálne spojenia, ktoré by mohli fungovať, často ani nevzniknú. Postupne z toho začnú ľudia odchádzať. Najskôr tí muži, ktorí hľadali niečo vážne, lebo sú znechutení. Potom aj tí atraktívni, ktorých prestane baviť neustále filtrovanie a stretká kde sa sklamú. A nakoniec aj niektoré ženy, ktoré si uvedomia, že množstvo správ ešte neznamená skutočný záujem. A tak sa stane, že na zoznamkách často nezostávajú tí, ktorí tam prišli s jasným cieľom niekoho si nájsť, ale skôr tí, ktorým samotná pozornosť stačí. A pôvodný zmysel. hm.. spoznať niekoho reálne, sa v tom celom postupne stráca. A teraz sa zamyslite nad tým, keď sa niekde pochválite ako chlapom na zoznámkach neodpisujete. či ste ozaj hrdinky, a či toto nieje pravda.
@januska12323 Nemusia kazdemu. Staci ak odpisu jemu.
@anonym_83018d keby sem dal svoj profil a prvú správu hneď by sme mu vysvetlili čo robí zle
Môj muž mi hovoril to isté, že neodpisovali mu. Bola som prvá, čo si s ním aktívne písala a prvá, s ktorou vôbec mal rande . Ich smola, lebo som našla ihlu v kope sena. Mne veľa písali, keď som tam bola ako slobodná. Niekedy som odpísala, inokedy nie. Väčšinou už počas prvých 2 - 3 správ som vedela, či to má zmysel. Ale nenašla som nič použiteľné na celý život. Nepreháňam, naozaj im šlo len o sex, aj keď sa spočiatku tvárili, že nie. Keď som si hľadala druhý krát- bola som už slobodná matka, správ bolo oveľa menej a mala som ten inzerát napísaný tak, že keď si spätne uvedomím, čo a a ako narovinu som tam popísala, tak všetka česť aj tým pár kusom, že ich to neodradilo. Môj muž je to najlepšie, čo ma v živote stretlo. Mala som kedysi vzťahy , ktoré vznikli prirodzene a nie na zoznamke, ale žiaden z nich mu nesiaha ani po päty a bolo to na pokeci, čo nie je úplne záruka kvality😀
Tak preco pises plosne a pises 30-50 sprav, ked sam vidis, ze to nefunguje? Zeny si potom myslia, ze maju 30-50 napadnikov, myslia si potom, ake su brutalne top caje a sedia tam zbytocne 4-5 rokov, tikaju im zatial hodiny, len aby dostali z nich uplnu absolutnu topku a pritom si to ty jediny muz, co im simuluje 50 napadnikov. 🙂Praveze takych ako ty by mali odtial hnat a nedovolit pisat 50 sprav. Potom su z toho zeny na zoznamkach zbytocne uplne pomylene. :D
@anonym_83018d keby sem dal svoj profil a prvú správu hneď by sme mu vysvetlili čo robí zle
@januska12323 ani nemusí dávať sem inzerát, my vieme kde je chyba. Ženy na zoznamkach sú podľa neho iba veľmi priemerné až podpriemerné. Má na viac. Aby sa ženy o neho bili, písali mu prvé a obdivovali ho. 🤷
@anonym_autor ja osobne by som sa tam neoznamovala ani kebyže som najosamelejšia osoba na svete. Že slušného muža tam není možné nájsť a sú tam len: frajerkári, skrytý homosexuáli, úchyláci, psychopati, narcisti, histróni, autisti... Jednoducho tí čo z nejakého dôvodu nie sú ok, alebo to striedajú ako ponožky. Ty si napríklad napísal, že si na zoznamke. U mňa by si už nemal šancu len preto, že tam si a mám už teraz na teba nejaký názor urobený. Ak by som už musela ísť na zoznamku tak jedine sa posmievať tým ľuďom čo tam sú a nadávať im. Nikoho by som z tade nechcela nikdy.
@anonym_autor ja osobne by som sa tam neoznamovala ani kebyže som najosamelejšia osoba na svete. Že slušného muža tam není možné nájsť a sú tam len: frajerkári, skrytý homosexuáli, úchyláci, psychopati, narcisti, histróni, autisti... Jednoducho tí čo z nejakého dôvodu nie sú ok, alebo to striedajú ako ponožky. Ty si napríklad napísal, že si na zoznamke. U mňa by si už nemal šancu len preto, že tam si a mám už teraz na teba nejaký názor urobený. Ak by som už musela ísť na zoznamku tak jedine sa posmievať tým ľuďom čo tam sú a nadávať im. Nikoho by som z tade nechcela nikdy.
@anonym_94d0c5 Ak by som už musela ísť na zoznamku tak jedine sa posmievať tým ľuďom čo tam sú a nadávať im. - Tak tento argument hovorí za všetko, si solídne mimo 😀
@januska12323 Dávat fotku? Ale to už nie je nutné.. Ja som práve ten , čo to vzdal ako prvý, a uvedomil som si, že online zoznamovanie vie byť často skôr vyčerpávajúce než užitočné. Často to končilo tak, že sa človek ani nedostal k normálnej konverzácii , niekedy ani k odpovedi na pozdrav či oslovenie. A potom to celé stratilo zmysel. Nakoniec som sa vrátil k mojej expartnerke. Nejak sme si obaja uvedomili, že začínať od nuly s niekým novým je omnoho zložitejšie, ako skúsiť upraviť pár vecí medzi sebou, ktoré nám na sebe prekážali. Ale.… no a to tu všetci vidíte. Nedalo mi to aby som nenapísal sem, na fórum žien, svoje dojmy zo zoznamiek za posledné tri mesiace tam stravené.
@anonym_94d0c5 Ak by som už musela ísť na zoznamku tak jedine sa posmievať tým ľuďom čo tam sú a nadávať im. - Tak tento argument hovorí za všetko, si solídne mimo 😀
@anonym_eb48ac ale koľko lajkov tu za to dostane!
@anonym_eb48ac ale koľko lajkov tu za to dostane!
@anonym_2c4e75 Ja jej ich doprajem, s tou inteligenciou to musí mať beztak v živote ťažké .
@januska12323 Dávat fotku? Ale to už nie je nutné.. Ja som práve ten , čo to vzdal ako prvý, a uvedomil som si, že online zoznamovanie vie byť často skôr vyčerpávajúce než užitočné. Často to končilo tak, že sa človek ani nedostal k normálnej konverzácii , niekedy ani k odpovedi na pozdrav či oslovenie. A potom to celé stratilo zmysel. Nakoniec som sa vrátil k mojej expartnerke. Nejak sme si obaja uvedomili, že začínať od nuly s niekým novým je omnoho zložitejšie, ako skúsiť upraviť pár vecí medzi sebou, ktoré nám na sebe prekážali. Ale.… no a to tu všetci vidíte. Nedalo mi to aby som nenapísal sem, na fórum žien, svoje dojmy zo zoznamiek za posledné tri mesiace tam stravené.
@anonym_autor Škoda, že si k tomu uvedomeniu neprišiel aj bez toho, aby si sa prihlásil na zoznamku. Keďže si sa vrátil k ex, je to také z núdze cnosť a nie, že : "Prišiel som na to láska moja, že bez teba ma nebaví nič a s nikým iným si neviem predstaviť svoj život. Ľúbim ťa ako koňa , prepáč, skúsme to ešte raz a oveľa lepšie" 🙈 Keby ti na nej záležalo, necháš si viac času na to, aby si zistil, čo vlastne chceš . Ty si chcel inú, ale keď si neuspel, tak ti je aj stará frajerka dobrá. Ona je s tým ok, že si hľadal, ale nenašiel?
@anonym_autor Škoda, že si k tomu uvedomeniu neprišiel aj bez toho, aby si sa prihlásil na zoznamku. Keďže si sa vrátil k ex, je to také z núdze cnosť a nie, že : "Prišiel som na to láska moja, že bez teba ma nebaví nič a s nikým iným si neviem predstaviť svoj život. Ľúbim ťa ako koňa , prepáč, skúsme to ešte raz a oveľa lepšie" 🙈 Keby ti na nej záležalo, necháš si viac času na to, aby si zistil, čo vlastne chceš . Ty si chcel inú, ale keď si neuspel, tak ti je aj stará frajerka dobrá. Ona je s tým ok, že si hľadal, ale nenašiel?
@anonym_eb48ac ako to môžeš vedieť, keď ich oboch detailne nepoznáš? Nie je to skôr to popracovanie na vzťahu, ktoré sa tak často spomína? Súdiť je, najmä na nete, vždy najľahšie.
@anonym_8caf03 Na to je veľmi jednoduchá odpoveď. Veľká časť žien po rozvode má deti vo svojej opatere, často až v drvivej väčšine prípadov. To znamená, že sa reálne necítia samy. Ich život je naplnený starostlivosťou o dieťa a partner už nie je automatickou prioritou. Zároveň si mnohé z nich uvedomujú, že s dieťaťom majú pri hľadaní partnera sťaženú pozíciu. Vedia, že ich šance sú menšie, a aj preto do toho často ani nejdú naplno. Niektoré sú po rozvode aj emocionálne, alebo sexuálne utlmené. Do toho sa pridáva aj faktor sebavnímania, niektoré ženy majú pocit, že ich atraktivita klesla, či už v dôsledku veku, skúseností, alebo životnej situácie. A napokon, veľkú rolu zohráva aj modry konik. Stačí pár negatívnych skúseností, varovaní či "rád" z internetových fór a skupín, ktoré dokážu hľadanie partnera úplne znechutiť. Výsledkom je, že časť žien sa na zoznamky ani neprihlási
@anonym_autor nie, vacsina zien s detmi v starostlivosti nema vobec na nejaku zoznamku a randenie cas, chut a peniaze. Su v jednom kole. Kedy ma ist s tebou na kavu, ked ma doma 3 a 4 rocaka? Pride s nimi?
@anonym_2c4e75 Ja jej ich doprajem, s tou inteligenciou to musí mať beztak v živote ťažké .
@anonym_eb48ac aj tí jednoduchší z nás musia mať nejaké životné potešení, no nie? Vysmievať sa z ľudí zo zoznamky musí byť pre takých retardov ako balzam na dušu.
@anonym_eb48ac ako to môžeš vedieť, keď ich oboch detailne nepoznáš? Nie je to skôr to popracovanie na vzťahu, ktoré sa tak často spomína? Súdiť je, najmä na nete, vždy najľahšie.
@anonym_2c4e75 Veď to napísal, že šiel na zoznamku, ale nešlo to tak, ako očakával, tak sa vrátil k ex. Ty by si sa po tomto vrátila k bývalému,? Teraz nehovorím o tom, že 2x do tej istej rieky nevstúpiš, ale o tom, že mu je nakoniec aj ona dobrá, keď sa z neho na zoznamke ženy neposrali.
@anonym_eb48ac lepší vrabec v hrsti ako holub na streche. 🤷
@anonym_eb48ac lepší vrabec v hrsti ako holub na streche. 🤷
@anonym_8caf03 Chápem ,ale ako žena by som si nepriala byť niečí vrabec. Nevrátila by som sa k nemu, keby som toto zistila. Keby na zoznamku nešiel po našom rozchode-áno, uznávam, že taká naivná by som bola, že by som asi dala ďalšiu šancu.
@anonym_autor no tak všetko v poriadku nie? nech vám to klape aby si sa zase nemusel s obyčajnými ženami zahadzovať
Mojím cieľom je iba, že ak vás najbližšia situácia prinúti ísť na zoznamku, aby ste neostali samé.. Aby ste si spomenuli na tento článok a realitu tohto cyklického deja, ktorý tam prebieha dookola. Či sa to dá zastaviť, ťažko povedať. Ale možno bude stačiť, ak si sem tam uvedomíte, že možno práve za tým obyčajným ""ahoj"", ktoré by ste normálne ignorovali, je možno práve ten, kto to myslí s vami vážne. Je možno tým, ktorého práve hľadáte a je reálne krásny telom i duchom, či dokonca majetkom a finančne. A vy práve tým neodpovedaním, alebo ukončením debaty po pár slovách už si zatvárate bránu navždy pred možno užasným životom.
Mojím cieľom je iba, že ak vás najbližšia situácia prinúti ísť na zoznamku, aby ste neostali samé.. Aby ste si spomenuli na tento článok a realitu tohto cyklického deja, ktorý tam prebieha dookola. Či sa to dá zastaviť, ťažko povedať. Ale možno bude stačiť, ak si sem tam uvedomíte, že možno práve za tým obyčajným ""ahoj"", ktoré by ste normálne ignorovali, je možno práve ten, kto to myslí s vami vážne. Je možno tým, ktorého práve hľadáte a je reálne krásny telom i duchom, či dokonca majetkom a finančne. A vy práve tým neodpovedaním, alebo ukončením debaty po pár slovách už si zatvárate bránu navždy pred možno užasným životom.
Ženy radšej ostanú samé ako sa uspokojiť s hocikým, len vy chlapi ste to nepochopili.
Za ten pokoj to stojí.
@anonym_autor Obzvlášť ty musíš byť krásny duchom. Ešteže je tvoja frajerka taká trubka a vzala ťa späť.
Bla bla bla. Skoncila som pri “chce niekoho NORMALNE” spoznat. Ak chces niekoho normalne spoznat, nemozes hladat na zoznamke.
@anonym_autor tak isto ma moze "muz mojho zivota" minut v autobuse, v obchode, na koncerte... A nakoniec ho stretnem niekde kde to absolutne necakam, a uz vobec ani nehladam.
(ano, neopslovil si mna a mam tu drzost reagovat na tvoj prispevok venovany vsetkym, hadam to prezijes bez ujmy)
“ Tí najatraktívnejší muži si vyberajú len úzky výber žien a zvyšok ignorujú.”
Cize ti najatraktivnejsi muzi robia to iste co zeny. Problem teda nie su zeny, ale to ze ty si neatraktivny.
Možno nie je chyba v nej. Možno je v tebe, keď nevieš písmenkami a fotkou zaujať ani podpriemernú ženu.
@viestta Ale uvedomujete si tú pointu, o ktorej hovorím? Ako sa dá tomuto celému vyhnúť? V skutočnosti by stačilo veľmi málo..Úplne na začiatku by stačilo, keby ženy nečakali na ďalšie a ďalšie interakcie, ale samy spravili prvý krok. Rovnako ako muži píšu ženám, aj ženy by mohli oslovovať mužov. Nič viac, nič menej, len vyrovnať ten základný prístup. Zároveň by stálo za to, aby sa na tie veci pozeralo trochu viac do hĺbky. Aby si žena vážila to, že ju konkrétny muž oslovil, a zamyslela sa nad tým, prečo si zo stoviek profilov vybral práve ju. Nie len automaticky zaradiť správu medzi desiatky ďalších zúfalcov, ale na chvíľu sa zastaviť a premýšľať. Trochu viac uvažovania, trochu viac rozumnéhoo prístupu. A možno by potom veci fungovali tak, ako majú.
@anonym_autor ale my teraz nemôžeme poučovať ženy na zoznamke. Proste buď niekto odpíše alebo nie. S tým neurobíš nič. Jediné ako tu už bolo spomenuté, že mať v pohode profil, fotku, správu. Koľko ľudí, toľko chutí. Teraz nemôžu byť všetky ženy na vine lebo odpisujú zlým chlapcom a nie tebe.
Možno nie je chyba v nej. Možno je v tebe, keď nevieš písmenkami a fotkou zaujať ani podpriemernú ženu.
@anonym_02cd82
@anonym_fe73e0 Ale isteže, obe máte možno pravdu. Ja sa nepovažujem za nič extra. Sám to tam píšem.. "obyčajný chlap, ktorý to myslí úprimne a hľadá vážny vzťah."
@anonym_02cd82
@anonym_fe73e0 Ale isteže, obe máte možno pravdu. Ja sa nepovažujem za nič extra. Sám to tam píšem.. "obyčajný chlap, ktorý to myslí úprimne a hľadá vážny vzťah."
@anonym_autor Ale nehĺadáš už vari.Si znova s ex...

@viestta Nehnevaj sa, prosím, ale text bol síce adresovaný tebe iba preto, že všetci vieme, že miluješ interakcie na tvoje komentáre. Nebolo naň nutné reagovať, jednalo sa čisto o potešenie teba, aby ti prišlo upozornenie, že niekto s tebou komunikuje... Text ako taký bol myslený všeobecne ženám z diskusie.
@anonym_autor 🙄