Ako nefungujú zoznamky? Môžu za to ženy!
Predstavte si, že sa na zoznamku prihlási obyčajný chlap, ktorý to myslí úprimne a hľadá vážny vzťah. Nie je to žiadny "hráč" ale iba chce niekoho normálne spoznať. Vyberie si jednu z vás a napíše jej. Ona mu neodpíše.. Nie preto, že by bol nutne nezaujímavý , alebo napísal niečo zlé, ale preto, že jej v tej chvíli píšu desiatky ďalších mužov. V tej záplave správ si vyberie možno dvoch, alebo troch, ktorým odpovie. Lenže často sú to práve tí muži, ktorí majú najviac možností a reálny záujem o ňu nemusia mať. Ten chlap však vidí len výsledok a to žiadna odpoveď. Tak skúsi šťastie inde. Napíše ďalšej. A ďalsej. Výsledok je rovnaký. Postupne pochopí, že ak chce vôbec dostať odpoveď, nemôže písať jednej žene, ale desiatkam. Zmení stratégiu a napíše sprav tridsať, štyridsať, možno päťdesiat. A v tej chvíli sa z neho, aj keď nechtiac, stáva presne ten typ muža, ktorý vám zahlcuje schránku správami. Každej z vás tým vlastne vytvára obraz, že je o vás obrovský záujem napriek vašej priemernosti či dokonca podpriemernosti, že si môžete vyberať. Že máte desiatky možností. Lenže veľká časť tých správ nie je výsledok hlbokého záujmu, ale skôr dôsledok toho, že tí muži už rezignovali na individuálny prístup a skúšajú šťastie vo veľkom. Vy si z tých správ vyberiete pár mužov, ktorí sa vám zdajú najlepší. Lenže práve títo muži majú najväčší výber a často nehľadajú nič vážne, alebo si jednoducho vyberú niekoho iného. Výsledkom je, že aj keď máte pocit veľkého záujmu, reálne sa to nepremení na vzťah.Medzitým prichádzajú na zoznamku ďalší muži, ktorí to myslia vážne. Zažijú to isté, napíšu, nedostanú odpoveď, prispôsobia sa a začnú písať vo veľkom. A tým celý systém ešte viac posilnia a vzniká tak bludný kruh. Muži, ktorí to myslia úprimne, sa menia na "spamerov", pretože inak nemajú šancu. Ženy sú zahltené správami a získavajú pocit, že možností je nekonečne veľa. Tí najatraktívnejší muži si vyberajú len úzky výber žien a zvyšok ignorujú. A reálne spojenia, ktoré by mohli fungovať, často ani nevzniknú. Postupne z toho začnú ľudia odchádzať. Najskôr tí muži, ktorí hľadali niečo vážne, lebo sú znechutení. Potom aj tí atraktívni, ktorých prestane baviť neustále filtrovanie a stretká kde sa sklamú. A nakoniec aj niektoré ženy, ktoré si uvedomia, že množstvo správ ešte neznamená skutočný záujem. A tak sa stane, že na zoznamkách často nezostávajú tí, ktorí tam prišli s jasným cieľom niekoho si nájsť, ale skôr tí, ktorým samotná pozornosť stačí. A pôvodný zmysel. hm.. spoznať niekoho reálne, sa v tom celom postupne stráca. A teraz sa zamyslite nad tým, keď sa niekde pochválite ako chlapom na zoznámkach neodpisujete. či ste ozaj hrdinky, a či toto nieje pravda.
Čo podľa vás znamená, ak napíšete to "trápne" ahoj... žene, ktorá je o 15 rokov mladšia a bola vám ponúknutá ako nová na zoznamke? Neodpísala. Neodpísala týždeň, ani druhý. Odpísala to "neskutočne trápne" ahoj .. až na tretí týždeň.
Nebolo dôvodom to, že bola zahltená správami od desiatok chlapov, ktorí jej vzhľadu zodpovedali, no postupne si všetci prečítali text o tom, že má dve malé deti, a keď im napísala, že na stretko ísť nemôže, tak ju postupne rušili? A odpísala po troch týždňoch "ahoj".. práve vtedy, keď si prečítala v mojom profile, že hľadám ženu, ktorá môže mať malé deti?.. Je na vine moje "ahoj"?
@anonym_autor "Nebolo dôvodom to, že bola zahltená správami od desiatok chlapov, ktorí jej vzhľadu zodpovedali, no postupne si všetci prečítali text o tom, že má dve malé deti, a keď im napísala, že na stretko ísť nemôže, tak ju postupne rušili?"
Mne sa zda, ze dovodom boli prave tie spravy od mnozstva muzov, ktori najprv zahlcuju schranky kazdej novej zene a az potom citaju komu to vlastne napisali.
Ci Ty by si si najprv precital spravu od o 5 rokov starsej zeny a komunikoval s nou a tu, ktora by bola o 5 - 10 rokov mladsia by si nechal nakoniec az ked s ostatnymi nevyjde?
@anonym_autor "Nebolo dôvodom to, že bola zahltená správami od desiatok chlapov, ktorí jej vzhľadu zodpovedali, no postupne si všetci prečítali text o tom, že má dve malé deti, a keď im napísala, že na stretko ísť nemôže, tak ju postupne rušili?"
Mne sa zda, ze dovodom boli prave tie spravy od mnozstva muzov, ktori najprv zahlcuju schranky kazdej novej zene a az potom citaju komu to vlastne napisali.
Ci Ty by si si najprv precital spravu od o 5 rokov starsej zeny a komunikoval s nou a tu, ktora by bola o 5 - 10 rokov mladsia by si nechal nakoniec az ked s ostatnymi nevyjde?
@anonym_565311 Ženy staršie o 5 rokov som nastavené nemal, a nakoľko jej ponúklo mňa a mne ponúklo ju, tak asi mala 15-ročný vekový rozdiel nastavený od začiatku. Ja som so staršími nepočítal.
@anonym_565311 Ženy staršie o 5 rokov som nastavené nemal, a nakoľko jej ponúklo mňa a mne ponúklo ju, tak asi mala 15-ročný vekový rozdiel nastavený od začiatku. Ja som so staršími nepočítal.
@anonym_autor No ak ma 15 rocny interval, tak co teraz? To znamena, ak nenajde niekoho prijatelnejsieho svojmu veku, ukaz mi prinajhorsom informativne aj o 15 rokov starsich. Ocividne nasla muzov, co su blizsie k jej veku, ty si sa ocitol na konci zoznamu a teraz sa nad tym rozculujes? Kludne sa mozes rozculovat, aj tak ti to nepomoze. Daj si filter do rozdiel max 5-8 rokov a zvysis pravdepodobnost zoznamenia. Ale ak toto nechapes a dupkas si, ze ked ti vypadla zo zoznamky, tak je povinna sa s tebou bavit, aj sa jej musis pacit, tak bez urazky, budes trochu jednoduchsi.
Podstata je, ze zeny nepocitaju prilis so starobou ... Chlapa ktoreho by mohla mat v pohode pred 30-40, tomu ukaze prostrednik a v 45-50, ked v zrkadle uvidi staru tvar, zrazu bude pre nu atraktivny a nechape, preco ju on nechce ... No lebo ona nemala zaujem prva, ked on ho mal. A preco by teda mal starnut s niekym takym? Lebo chuda zostarla a dnes ju nikto nechce?
@anonym_b34565 a chlapi pocitaju so starobou? Oni nestarnu? Myslia si, ze kym maju erekciu su stale atraktivni a kazda sa z nich potentockuje. Staci, ze ju oslovia a uz ma padat do kolien?
@anonym_autor no tak mala nastavene tak a? Ona naozaj nemoze za to, ze sa jej ozve kopec muzov....a este k tomu necitajucich jej profil.
To je ako ked hladas noveho zamestnanca do firmy. Napises jasne poziadavky a aj tak pride 100 zivotopisov, ktore nesplnaju nic z uvedeneho a len zahltia schranku. A musis citat a selektovat, citat a opat selektovat, citat... Az sa stane, ze k zivotopisu toho idealneho zamestnanca ani nedojdes alebo dojdes prilis neskoro a on si uz nasiel inu pracu.
Mám ešte jednu otázku mimo tému a zaujímal by ma názor zainteresovaných.. Keby ste išli hľadať partnera, použili by ste skôr zoznamku s názvom "františkova zoznamka na facebooku", alebo zoznamku s názvom "elitedate"..?
Nie som asi sám, kto si všimol, že všetkých z"františkovej zoznamky“ to láka byť radšej v tej s krásnym prémiovým názvom, pričom ide v podstate o tú istú skupinu ľudí.
@anonym_b34565 a chlapi pocitaju so starobou? Oni nestarnu? Myslia si, ze kym maju erekciu su stale atraktivni a kazda sa z nich potentockuje. Staci, ze ju oslovia a uz ma padat do kolien?
@viestta Ako by som ti to. 🙂 Mate 20-30. Je mlada, pekna, dal by si si povedat. Stretnete sa, ona ale povie, cakam na nieco lepsie ako ty. Vyssi, samozrejme model, stedry, prachaty. Ako nie si zly, ale mna urcite caka ziariva buducnost a mam 5 napadnikov,... .Povies, ok, tvoj zivot, mas na to pravo. A zijes si svoj zivot, najdes a mas jednu, ci postupne niekolko partneriek.
Stretnete sa po 45. Vidis, ze zostarla, pribrala, nastupujuca menopauza. Ako uz zacina starnut, uz nie je pekna, tak sa jej zrazu zdas atraktivny, lebo si sa tak moc nezmenil ako ona. Ma zaujem. Ty povies to iste, co kedysi ona, vies, tiez cakam na nieco lepsie .... No a ona nepovie, ok, tvoj zivot, mas na to pravo. Ale povie, no len sa neposer z toho, ze som stara, ved aj ty si. ;)
@viestta Ako by som ti to. 🙂 Mate 20-30. Je mlada, pekna, dal by si si povedat. Stretnete sa, ona ale povie, cakam na nieco lepsie ako ty. Vyssi, samozrejme model, stedry, prachaty. Ako nie si zly, ale mna urcite caka ziariva buducnost a mam 5 napadnikov,... .Povies, ok, tvoj zivot, mas na to pravo. A zijes si svoj zivot, najdes a mas jednu, ci postupne niekolko partneriek.
Stretnete sa po 45. Vidis, ze zostarla, pribrala, nastupujuca menopauza. Ako uz zacina starnut, uz nie je pekna, tak sa jej zrazu zdas atraktivny, lebo si sa tak moc nezmenil ako ona. Ma zaujem. Ty povies to iste, co kedysi ona, vies, tiez cakam na nieco lepsie .... No a ona nepovie, ok, tvoj zivot, mas na to pravo. Ale povie, no len sa neposer z toho, ze som stara, ved aj ty si. ;)
@anonym_b34565 to tu riesis vlastnu skusenost? Lebo tak pekne to opisujes. Ta posledna veta je uplne pravdiva, asi sa ta riadne dotkla. Aj ty si za 15 - 25 rokov zostarol, takze neviem na aku cakas, pre teba zvysia uz len zeny pred menopauzou, tak ako pre nu zvysili len pani v andropauze. Mlade uz chrenov co maju blizsie do dochodku ako mature nechcu, jedine, ze by boli dobre zazobani.
@anonym_b34565 to tu riesis vlastnu skusenost? Lebo tak pekne to opisujes. Ta posledna veta je uplne pravdiva, asi sa ta riadne dotkla. Aj ty si za 15 - 25 rokov zostarol, takze neviem na aku cakas, pre teba zvysia uz len zeny pred menopauzou, tak ako pre nu zvysili len pani v andropauze. Mlade uz chrenov co maju blizsie do dochodku ako mature nechcu, jedine, ze by boli dobre zazobani.
@viestta Stale mas moznost si povedat, ze si mal dost partneriek, stacilo a byt uz single, lebo ta zeny v tom veku a plus uz nepritahuju. To iste moze povedat zena a mame win win situation.
@viestta Stale mas moznost si povedat, ze si mal dost partneriek, stacilo a byt uz single, lebo ta zeny v tom veku a plus uz nepritahuju. To iste moze povedat zena a mame win win situation.
@anonym_b34565 joj, teba to strasne skrie, vsak. Len ci tu lepsiu niekedy najdes... Mozno si tej nestastnici spravil najlepsiu sluzbu aku si moho, aj ked sa ti to nezda a mas pocit ako si s nou vyjebabral. Byt s takym ublizenym, to radsej nebyt so ziadnym...
Ja sama mám zoznamku. To je pravda, že píše veľa mužov, ale väčšinou sú to starší muži. Jasne som mala v profile napísané, že nechcem starších, keďže mám 22 rokov, ale aj tak písali 50+ chlapi. Takým som samozrejme neodpísala, takže dostali 'zobrazené'. Ďalší sú zase tí, čo hľadajú len sex. Snažím sa slušne písať, ale oni sa po pár správach začnú vypytovať, akým spôsobom mám rada sex... Ďalší sú muži bez fotky, ktorým veľakrát neodpisujem, keďže neviem, kto je na druhej strane. Občas si zvyknem vypýtať fotku. Ostatným odpisujem, ak majú normálne fotky. Nemusia byť krásavci, keďže ani ja nie som výzorovo veľká výhra, ale každému sa odpisovať nedá. Nechcem sa riešiť s desiatimi. Vyberiem si tých, s ktorými si najviac cez správy rozumiem – novým už neodpisujem.
@anonym_b34565 joj, teba to strasne skrie, vsak. Len ci tu lepsiu niekedy najdes... Mozno si tej nestastnici spravil najlepsiu sluzbu aku si moho, aj ked sa ti to nezda a mas pocit ako si s nou vyjebabral. Byt s takym ublizenym, to radsej nebyt so ziadnym...
@viestta To je nejaky dvojity meter. Ked zena povie, ze si da pauzu a lepsie je jej samej, ked nenajde takeho, co jej vyhovuje. Tak sa hika, aka je to silna zena. 🙂 Ked muz povie, ze si da na cas pauzu, kedze nic vhodne nevidi, tak je ublizeny. ;)
Princip je ale rovnaky. Ked nevidis nikoho vhodneho, tak je byt v pohode docasne, ci trvalo single a nazor inych na to ti moze byt ukradnuty. Nech si ziju a riesia svoj zivot.
@viestta To je nejaky dvojity meter. Ked zena povie, ze si da pauzu a lepsie je jej samej, ked nenajde takeho, co jej vyhovuje. Tak sa hika, aka je to silna zena. 🙂 Ked muz povie, ze si da na cas pauzu, kedze nic vhodne nevidi, tak je ublizeny. ;)
Princip je ale rovnaky. Ked nevidis nikoho vhodneho, tak je byt v pohode docasne, ci trvalo single a nazor inych na to ti moze byt ukradnuty. Nech si ziju a riesia svoj zivot.
@anonym_b34565 ale ty ako ublizeny vypisujes.
@anonym_b34565 ale ty ako ublizeny vypisujes.
@viestta Podal som iba skusenost zo zoznamiek, ze do 45r je to preberanie doslova do poslednej minuty a potom staznosti, ze sa neda nikto najst. A vysvetlil dovod.

Čo podľa vás znamená, ak napíšete to "trápne" ahoj... žene, ktorá je o 15 rokov mladšia a bola vám ponúknutá ako nová na zoznamke? Neodpísala. Neodpísala týždeň, ani druhý. Odpísala to "neskutočne trápne" ahoj .. až na tretí týždeň.
Nebolo dôvodom to, že bola zahltená správami od desiatok chlapov, ktorí jej vzhľadu zodpovedali, no postupne si všetci prečítali text o tom, že má dve malé deti, a keď im napísala, že na stretko ísť nemôže, tak ju postupne rušili? A odpísala po troch týždňoch "ahoj".. práve vtedy, keď si prečítala v mojom profile, že hľadám ženu, ktorá môže mať malé deti?.. Je na vine moje "ahoj"?
@anonym_autor prepac, ale maj trosku sudnost. Proste nechcela o 15 rokov starsieho a vybavene, co na tom nechapes ... Uber na rozdiel 2-5-8 rokov max.
Keby tebe napisala o 15 rokov starsia zena, budes jej odpisovat?