icon

Ako nefungujú zoznamky? Môžu za to ženy!

31. mar 2026

Predstavte si, že sa na zoznamku prihlási obyčajný chlap, ktorý to myslí úprimne a hľadá vážny vzťah. Nie je to žiadny "hráč" ale iba chce niekoho normálne spoznať. Vyberie si jednu z vás a napíše jej. Ona mu neodpíše.. Nie preto, že by bol nutne nezaujímavý , alebo napísal niečo zlé, ale preto, že jej v tej chvíli píšu desiatky ďalších mužov. V tej záplave správ si vyberie možno dvoch, alebo troch, ktorým odpovie. Lenže často sú to práve tí muži, ktorí majú najviac možností a reálny záujem o ňu nemusia mať. Ten chlap však vidí len výsledok a to žiadna odpoveď. Tak skúsi šťastie inde. Napíše ďalšej. A ďalsej. Výsledok je rovnaký. Postupne pochopí, že ak chce vôbec dostať odpoveď, nemôže písať jednej žene, ale desiatkam. Zmení stratégiu a napíše sprav tridsať, štyridsať, možno päťdesiat. A v tej chvíli sa z neho, aj keď nechtiac, stáva presne ten typ muža, ktorý vám zahlcuje schránku správami. Každej z vás tým vlastne vytvára obraz, že je o vás obrovský záujem napriek vašej priemernosti či dokonca podpriemernosti, že si môžete vyberať. Že máte desiatky možností. Lenže veľká časť tých správ nie je výsledok hlbokého záujmu, ale skôr dôsledok toho, že tí muži už rezignovali na individuálny prístup a skúšajú šťastie vo veľkom. Vy si z tých správ vyberiete pár mužov, ktorí sa vám zdajú najlepší. Lenže práve títo muži majú najväčší výber a často nehľadajú nič vážne, alebo si jednoducho vyberú niekoho iného. Výsledkom je, že aj keď máte pocit veľkého záujmu, reálne sa to nepremení na vzťah.Medzitým prichádzajú na zoznamku ďalší muži, ktorí to myslia vážne. Zažijú to isté, napíšu, nedostanú odpoveď, prispôsobia sa a začnú písať vo veľkom. A tým celý systém ešte viac posilnia a vzniká tak bludný kruh. Muži, ktorí to myslia úprimne, sa menia na "spamerov", pretože inak nemajú šancu. Ženy sú zahltené správami a získavajú pocit, že možností je nekonečne veľa. Tí najatraktívnejší muži si vyberajú len úzky výber žien a zvyšok ignorujú. A reálne spojenia, ktoré by mohli fungovať, často ani nevzniknú. Postupne z toho začnú ľudia odchádzať. Najskôr tí muži, ktorí hľadali niečo vážne, lebo sú znechutení. Potom aj tí atraktívni, ktorých prestane baviť neustále filtrovanie a stretká kde sa sklamú. A nakoniec aj niektoré ženy, ktoré si uvedomia, že množstvo správ ešte neznamená skutočný záujem. A tak sa stane, že na zoznamkách často nezostávajú tí, ktorí tam prišli s jasným cieľom niekoho si nájsť, ale skôr tí, ktorým samotná pozornosť stačí. A pôvodný zmysel. hm.. spoznať niekoho reálne, sa v tom celom postupne stráca. A teraz sa zamyslite nad tým, keď sa niekde pochválite ako chlapom na zoznámkach neodpisujete. či ste ozaj hrdinky, a či toto nieje pravda.

Strana
z5
viestta
4. apr 2026
@anonym_b34565

@karolinakr Pozri. Ak ta niekto do 45-50r nikdy nepotreboval v svojom zivote, je to velmi jasny signal, ze to netreba menit. 🙂 Nasledne ani nemusime riesit omacky, kto ako vyzera, ked je stary. 🙂

@anonym_b34565 ty sa musis citit velmi ublizeny.

anonym_b34565
4. apr 2026
@viestta

@anonym_b34565 ty sa musis citit velmi ublizeny.

@viestta Co je ublizene na principe, ze ak niekto nemal zaujem stravit vek do 45-50, ze ty nemas zaujem o jeho vek po 45-50? Mlada ta obide, stara pride, ako chce stravit s tebou jesen zivota? Od rana do vecera sa tu pise, ako muz ma mat peniaze, vysoky, ma vsetko platit. Vysoke naroky, ale zeny samotne si myslia, ze ked budu stare, muzi asi budu mat potom naozaj uplne nizke naroky az na dne,...? 🙂 Raz si hore, potom si zase dole. Treba trosku rozmyslat aj nad buducnostou, ked budem stara a nie iba dnes rozmyslat co vsetko,... mi zaplati.

viestta
4. apr 2026
@anonym_b34565

@viestta Co je ublizene na principe, ze ak niekto nemal zaujem stravit vek do 45-50, ze ty nemas zaujem o jeho vek po 45-50? Mlada ta obide, stara pride, ako chce stravit s tebou jesen zivota? Od rana do vecera sa tu pise, ako muz ma mat peniaze, vysoky, ma vsetko platit. Vysoke naroky, ale zeny samotne si myslia, ze ked budu stare, muzi asi budu mat potom naozaj uplne nizke naroky az na dne,...? 🙂 Raz si hore, potom si zase dole. Treba trosku rozmyslat aj nad buducnostou, ked budem stara a nie iba dnes rozmyslat co vsetko,... mi zaplati.

@anonym_b34565 joj, ale ty si fakt upblizeny. To zeny maju brat kazdeho, len preto, ze prejavil zaujem? Nemusia, ked nechcu a pritom nemusia mat naroky ako ty pises. Vacsine zien by stacil normalny sikovny chlap aspon trosku pritazlivy. O zufalcov nema zaujem ziadna, bez ohladu na vek. Ocakavat, ze chlap dokaze zarobit tolko aby uzivil rodinu ked bude zena bez prijmu lebo sa bude starat o jeho dieta nie je neprimerany narok. Neprimerany narok nie je ani to aby chlap bol cisty, upraveny, mal opravene zuby, nemusi vyzerat ako Adonis, ale nemoze byt odpudivy uz na prvy pohlad, alebo ked prvy krat otvori usta. Nepouzitelny je aj taky co sa pozera na dno poharika, taky co je mamickin cecok. Ani uplakane uboziatko, ktore ziadna nechce nie je chlap do zivota. Kolko je takych chlapov v ponuke?

karolinakr
4. apr 2026
@anonym_b34565

@karolinakr Pozri. Ak ta niekto do 45-50r nikdy nepotreboval v svojom zivote, je to velmi jasny signal, ze to netreba menit. 🙂 Nasledne ani nemusime riesit omacky, kto ako vyzera, ked je stary. 🙂

@anonym_b34565 tieto maju po 45+ alebo George Clooney nevyzerá zle

anonym_b34565
4. apr 2026
@viestta

@anonym_b34565 joj, ale ty si fakt upblizeny. To zeny maju brat kazdeho, len preto, ze prejavil zaujem? Nemusia, ked nechcu a pritom nemusia mat naroky ako ty pises. Vacsine zien by stacil normalny sikovny chlap aspon trosku pritazlivy. O zufalcov nema zaujem ziadna, bez ohladu na vek. Ocakavat, ze chlap dokaze zarobit tolko aby uzivil rodinu ked bude zena bez prijmu lebo sa bude starat o jeho dieta nie je neprimerany narok. Neprimerany narok nie je ani to aby chlap bol cisty, upraveny, mal opravene zuby, nemusi vyzerat ako Adonis, ale nemoze byt odpudivy uz na prvy pohlad, alebo ked prvy krat otvori usta. Nepouzitelny je aj taky co sa pozera na dno poharika, taky co je mamickin cecok. Ani uplakane uboziatko, ktore ziadna nechce nie je chlap do zivota. Kolko je takych chlapov v ponuke?

@viestta A myslis, ze normalny chlap ma mat potom zaujem o zufalu 40-50tku? Tu neriesime, ci ma nejaka zena ist s nejakym zufalcom. Tu sa riesi, ze do 45 idu u zien hormony naplno, potom sa vypnu. Zena spadne z vzhladu 100% na 40%, proste staroba, ta sa odrbat neda. Predtym povazovala muza na 70% za "zufalca" pod jej uroven a ked sama spadne so vzhladom dole, jej pride zrazu prijatelny na vztah. A on si potuka na celo. Predtym si bola nad, nemala si zaujem. Teraz si pod a myslis si, ze sa budem spravat inak ako ty? Najlepsie je, ako ti vynada niekto, co ta predtym nechcel, ked jej potom povies, ze uz nemas zaujem.

viestta
4. apr 2026
@anonym_b34565

@viestta A myslis, ze normalny chlap ma mat potom zaujem o zufalu 40-50tku? Tu neriesime, ci ma nejaka zena ist s nejakym zufalcom. Tu sa riesi, ze do 45 idu u zien hormony naplno, potom sa vypnu. Zena spadne z vzhladu 100% na 40%, proste staroba, ta sa odrbat neda. Predtym povazovala muza na 70% za "zufalca" pod jej uroven a ked sama spadne so vzhladom dole, jej pride zrazu prijatelny na vztah. A on si potuka na celo. Predtym si bola nad, nemala si zaujem. Teraz si pod a myslis si, ze sa budem spravat inak ako ty? Najlepsie je, ako ti vynada niekto, co ta predtym nechcel, ked jej potom povies, ze uz nemas zaujem.

@anonym_b34565 jezkove husle. No a? Tak zena zostarla. Lebo chlapi nestarnu? O tych 50+ nema zaujem ani ta 45+, a uz vobec ziadna mladsia.
Jednoznacne si ublizeny, pretoze ked si mal 30 tak ta nechcela a ty si sa doteraz nespamatal, ze sa vobec opovazila TEBA odmietnut. Stale melies o tom istom, chudatenko ublizene

anonym_b34565
4. apr 2026
@karolinakr

@anonym_b34565 tieto maju po 45+ alebo George Clooney nevyzerá zle

@karolinakr to asi vies, ze Kim Catrall ma 69 a naposledy, ked bola este pozeratelna vo filme, bolo v 1989 v Navrate 3 musketierov alebo v 1985 v Senzi finta ;) I ked ziadna zavratna herecka nikdy nebola.

anonym_eb42c3
4. apr 2026
@anonym_b34565

Podstata je, ze zeny nepocitaju prilis so starobou ... Chlapa ktoreho by mohla mat v pohode pred 30-40, tomu ukaze prostrednik a v 45-50, ked v zrkadle uvidi staru tvar, zrazu bude pre nu atraktivny a nechape, preco ju on nechce ... No lebo ona nemala zaujem prva, ked on ho mal. A preco by teda mal starnut s niekym takym? Lebo chuda zostarla a dnes ju nikto nechce?

@anonym_b34565 môžeš mi veriť, že dnešné ženy po 45 sú radšej sami, ako s akýmikoľvek zufalcami zo zoznamky a tobôž s tak zakomplexovanymi ako si ty.

anonym_b34565
4. apr 2026
@anonym_eb42c3

@anonym_b34565 môžeš mi veriť, že dnešné ženy po 45 sú radšej sami, ako s akýmikoľvek zufalcami zo zoznamky a tobôž s tak zakomplexovanymi ako si ty.

@anonym_eb42c3 Este raz, muz je zakomplexovany, ked nechce staru zenu, ktora dala predtym prednost niekomu inemu a zistila, ze si nabrnkla debila? 🙂 No mne je uplne jedno, co bude robit a si s kym bude. Nie som matka Tereza, kazdy chce pre seba to cervene jablcko ze?

anonym_b34565
4. apr 2026
@anonym_eb42c3

@anonym_eb42c3 Ale chapes zmysel diskusie? Nie je niekoho urazit, ale je to na zamyslenie. Ze ked si nedate zalezat na vybere normalneho partnera do 45r, nikto vam neskor ziadne druhe sance davat nebude. Bude sa spravat ako vy predtym.

anonym_eb42c3
4. apr 2026
@anonym_b34565

@anonym_eb42c3 Ale chapes zmysel diskusie? Nie je niekoho urazit, ale je to na zamyslenie. Ze ked si nedate zalezat na vybere normalneho partnera do 45r, nikto vam neskor ziadne druhe sance davat nebude. Bude sa spravat ako vy predtym.

@anonym_b34565 ale ty nechápeš, že my nepotrebujeme žiadne druhé šance? 😂🙈
Ja mám 47, a mám toľko nápadníkov že si môžem vyberať. A to podotýkam že som už 8 rokov v menopauze a žiadna zosuverena slivka teda niesom, práve naopak. Nápadníkov mám mladších o 15 rokov.
A to sa nechvalim, len chcem aby si pochopil, že dnešné 40-50 tnicky sú úplne niekde inde ako si ty myslíš.

anonym_b34565
4. apr 2026
@anonym_eb42c3

@anonym_b34565 ale ty nechápeš, že my nepotrebujeme žiadne druhé šance? 😂🙈
Ja mám 47, a mám toľko nápadníkov že si môžem vyberať. A to podotýkam že som už 8 rokov v menopauze a žiadna zosuverena slivka teda niesom, práve naopak. Nápadníkov mám mladších o 15 rokov.
A to sa nechvalim, len chcem aby si pochopil, že dnešné 40-50 tnicky sú úplne niekde inde ako si ty myslíš.

@anonym_eb42c3 V tom pripade sa ta tato diskusia nemoze dotykat. 🙂 Myslim, ale ze nie vsetky zeny su na tom podobne a o par rokov to mozno bude inak.
To mi pripomina, ako mi pisala 55 rocna zena (starsia o 5 rokov) na zoznamke, ze samota je zla. Vyzerala ako Gizka Onova a tiez hovorila, ako maju o nu zaujem mladsi. Nechcel som byt nezdvorily a vyhovoril som sa, ze podla mna ma byt zena o par rokov mladsia od muza a prenechal ju tym mladsim. Dnes chodim s 46 rocnou, je o 9 rokov mladsia ako ta pani. Tiez ju stale niekto bali.
Tu nejde o vek. Tu ide o princip. Moj princip. Ked niekto nechcel stat pri mne predtym v mladosti, ja nebudem potom. Ak najdes muzov, co im to nevadi, tvoja sikovnost.

viestta
4. apr 2026

Panenko skakava, uz mu konecne niekto napiste, ze aky je frajer, ked odmietol zosusenu slivku, ktora ho nechcela ked bol mlady, krasny, sikovny ale nemajetny...

karolinakr
4. apr 2026
@anonym_b34565

@anonym_eb42c3 V tom pripade sa ta tato diskusia nemoze dotykat. 🙂 Myslim, ale ze nie vsetky zeny su na tom podobne a o par rokov to mozno bude inak.
To mi pripomina, ako mi pisala 55 rocna zena (starsia o 5 rokov) na zoznamke, ze samota je zla. Vyzerala ako Gizka Onova a tiez hovorila, ako maju o nu zaujem mladsi. Nechcel som byt nezdvorily a vyhovoril som sa, ze podla mna ma byt zena o par rokov mladsia od muza a prenechal ju tym mladsim. Dnes chodim s 46 rocnou, je o 9 rokov mladsia ako ta pani. Tiez ju stale niekto bali.
Tu nejde o vek. Tu ide o princip. Moj princip. Ked niekto nechcel stat pri mne predtym v mladosti, ja nebudem potom. Ak najdes muzov, co im to nevadi, tvoja sikovnost.

@anonym_b34565 daj si laborginy A mlade mäsko a vysušene slivky ti same budu skakat pod kolesá, hehe

anonym_eb42c3
4. apr 2026
@anonym_b34565

@anonym_b34565 môžeš si byť istý že typ Gizky naozaj niesom 😂.

A nie ja hlavne žiadneho muža už nehľadám. Je mi neskutočne dobre samej. Pobavil si ma ale. Ze moja šikovnosť keď nájdem mužov ktorým "TO" nevadí 😅
Ty si to celé hlavne vôbec nepochopil.

anonym_aa2dc1
4. apr 2026
@anonym_b34565

@anonym_b34565 si frajer 😉
Kašli na to. To je zas, jeden o koze, druhý o voze.

anonym_eb42c3
4. apr 2026
@anonym_b34565

@anonym_b34565 inak toto: "Tu nejde o vek. Tu ide o princip. Moj princip. Ked niekto nechcel stat pri mne predtym v mladosti, ja nebudem potom. Ak najdes muzov, co im to nevadi, tvoja sikovnost."

Z toho ide tak.neskutocna ublizenost a zufalost. Ktorú si ty nechceš uvedomiť aj keď vieš že niekde v hĺbke existuje. Niekto ti musel strasne ublížiť.

karolinakr
4. apr 2026

* Lamborghini

karolinakr
4. apr 2026

Ja si už pomaly nepamätám tych prvých frajerov, predstava, žeby teraz došli za mnou s prosikom ma desí 😀

viestta
4. apr 2026
@anonym_eb42c3

@anonym_b34565 inak toto: "Tu nejde o vek. Tu ide o princip. Moj princip. Ked niekto nechcel stat pri mne predtym v mladosti, ja nebudem potom. Ak najdes muzov, co im to nevadi, tvoja sikovnost."

Z toho ide tak.neskutocna ublizenost a zufalost. Ktorú si ty nechceš uvedomiť aj keď vieš že niekde v hĺbke existuje. Niekto ti musel strasne ublížiť.

@anonym_eb42c3 no predsa TA zena mu ublizila. Aspon on si namysla, ze mu ublizila. Nepochopil, ze na vztah treba dvoch, ktori ho chcu. Ak chce len jeden, to nestaci

anonym_aa2dc1
4. apr 2026
@karolinakr

Ja si už pomaly nepamätám tych prvých frajerov, predstava, žeby teraz došli za mnou s prosikom ma desí 😀

@karolinakr možno by si bola príjemne prekvapená

barborab1411
22. apr 2026
@anonym_autor

@viestta Ale uvedomujete si tú pointu, o ktorej hovorím? Ako sa dá tomuto celému vyhnúť? V skutočnosti by stačilo veľmi málo..Úplne na začiatku by stačilo, keby ženy nečakali na ďalšie a ďalšie interakcie, ale samy spravili prvý krok. Rovnako ako muži píšu ženám, aj ženy by mohli oslovovať mužov. Nič viac, nič menej, len vyrovnať ten základný prístup. Zároveň by stálo za to, aby sa na tie veci pozeralo trochu viac do hĺbky. Aby si žena vážila to, že ju konkrétny muž oslovil, a zamyslela sa nad tým, prečo si zo stoviek profilov vybral práve ju. Nie len automaticky zaradiť správu medzi desiatky ďalších zúfalcov, ale na chvíľu sa zastaviť a premýšľať. Trochu viac uvažovania, trochu viac rozumnéhoo prístupu. A možno by potom veci fungovali tak, ako majú.

@anonym_autor ženy ale mužom nedlzia absolútne nič...ani len pozornosť a záujem....čiže tieto tvoje teórie si nechaj pre seba a zamysli sa and sebou či by si nemal niečo zmeniť....

Strana
z5