icon

Ako si nájsť priateľa, keď som introvertná?

Dnes o 12:06

Ahojte.. čo by ste mi odporučili? Mám 27 rokov, pracujem v jednej maličkej firme, kde sú väčšinou ženy alebo ženatí muži a jeden muž, ktorý sa o žena nezaujíma. Okrem toho chodím do fitka na skupinové tréningy už pár rokov a aj postavu mám dobrú. Som štíhla a jemne svalnatá, vyšportovaná. Cvíčim od malička. Okrem toho mám psa, s ktorým chodím na prechádzky a rada si čítam knihy a počúvam rôzne vzdelávacie podcasty. Problém je, že som skôr introvert, nechodím do krčiem, barov ani ničoho takého.. Mám len 2 blízke kamarátky a nejak sa mi nedarí si nájsť ďalšie, nakoľko často zistím, že si s tými ľuďmi nerozumiem ako by som mala a chcela aby sme spolu vedeli viesť dlhšie debaty.. Problém je to, že aj napriek tomu, že nevyzerám zle a som šikovná si neviem nájsť priateľa.. Naposledy som skúsila zoznamku a dopadlo to tak že s 2 chalanmi som ostala ako kamoška, nie sú zlí ale nie sú pripravení na vážny vzťah a ďalší jednoducho hladal len sex o čom mi samozrejme nepovedal a tvrdil, že si chce nájsť ženu, s ktorou ostane.. Medzi nami šlo všetko fajn, rozumeli sme si a jedného dňa mi len oznámil, že buď ostaneme kamoši so sexom alebo bez.. A k tomu aká som nádherná a inteligentná žena a nerád by ma stratil, pretože jemu je so mnou vždy super a dobre sa cíti v mojej spoločnosti.. ja som ostala jak obarená a chcela som vysvetlenie a nedostala som žiadne.. A chcela by som niekoho s kým budem mať chémiu a budeme si názorovo rozumieť, lebo už som sa stretla s hocičím fakt.. Názory typu - ženy expirujú po 30 a strácajú hodnotu a podobne :D Takéto reči sú pre mňa veľký red fleg a ukončila som s dotyčným stretávanie alebo ďalšia kategória sú muži, ktorí sa len sťažujú ako je všetko ťažké a aké sú ženy zlatokopky..

anonym_c1ec08
Dnes o 12:10

@anonym_autor hladaj si na socialnych sietach kontakty podla zaujmu, nejake skupinove aktivity, a chod a socializuj sa. A napriek tomu, ze po krcmach nechodis, obcas do nejakeho pubu s kamoskou mozes vybehnut. Je leto, su aj letne zahrady otvorene, ved nemusis pit pivo a borovicku, mozes si dat nealko radler, kofolu, pizzu...

anonym_354e64
Dnes o 12:11

daj miesto kde byvas a niekoho ti dohodime, nedavno to tu bola ako tema a mne sa pacil ten napad.

autor
Dnes o 12:13

Bratislava 🙂

anonym_d7b8e4
Dnes o 12:24

Obávam sa, že potrebuješ "dohadzovacku,, ktorá má známeho, ktorý je tiež introvert a možno pri dohodnutom, či naoko náhodnom stretnutí preskočí medzi vami iskra

anonym_d67d01
Dnes o 12:24

Nie každé kamarátstvo musí byť strašne hlboké a musia sa v ňom viesť dlhé vážne debaty, niekedy je fajn mať aj len známych, s ktorými máš napríklad spoločnú aktivitu a môžeš sa cez nich zoznámiť zase s niekým ďalším... chápem, že teba ako introverta asi takéto interakcie vyčerpávajú (aj keď introvertnosť nemá absolútne nič s barmi a krčmami), ale ak chceš niekoho stretnúť, tak spoznávaniu nových ľudí proste byť otvorená musíš

anonym_d7b8e4
Dnes o 12:25
@anonym_354e64

daj miesto kde byvas a niekoho ti dohodime, nedavno to tu bola ako tema a mne sa pacil ten napad.

@anonym_354e64 Tiež si myslím, že "náhode,,treba občas pomôcť.Mam napr.byvalu spolužiačku zo ZS, ktorá,aj keď tvrdí, že jej to tak vyhovuje ale zároveň sa občas preriekne, že je na všetko sama, tak mi napadá, že možno by bolo fajn,keby pred rokmi/možno aj teraz/niekto pomohol náhode a napriek svojej povahe by stretla niekoho s kým by si rozumela

autor
Dnes o 12:28

kamarát mi takto dohodil jedného slobodného a to bol taký ťuťko :D že sme nechápali.. ako kamoš sa javil iný ako ku ženám.. Brat má tiež jedného fajn kamoša ale mne sa bohužiaľ nepáči. Ako ja chodím tak 2x mesačne niekam večer von si sadnúť na drink, častejšie sa skôr najesť niekam alebo na kávu a tak sama posedieť ale posledné 2 roky nejak bez úspechu..

anonym_d67d01
Dnes o 12:31
@anonym_autor

kamarát mi takto dohodil jedného slobodného a to bol taký ťuťko :D že sme nechápali.. ako kamoš sa javil iný ako ku ženám.. Brat má tiež jedného fajn kamoša ale mne sa bohužiaľ nepáči. Ako ja chodím tak 2x mesačne niekam večer von si sadnúť na drink, častejšie sa skôr najesť niekam alebo na kávu a tak sama posedieť ale posledné 2 roky nejak bez úspechu..

@anonym_autor Stretnúť toho pravého je tak trochu aj o šťastí a ak ti nesadla zoznamka, najprirodzenejšie to ide proste cez tie kamarátstva a spoločné záujmy, niekedy tých nevydarených rande bude viac, netreba to brať tak strašne vážne

anonym_d7b8e4
Dnes o 12:32
@anonym_autor

@anonym_autor Nič v zlom, ale v dnešnej dobe je mnoho mužov, ktorí nenaberu odvahu,aby oslovili ženu, ktorá sedí sama pri stole.Akcie ako "Rýchle rande,, si skúšala?

anonym_354e64
Dnes o 13:11
@anonym_autor

@anonym_autor ako mozeme vediet ze tutka niesi i ty? ved mas moznost povedat kto si a ci si tutko presvec chlapa co ti pride na rande.

astero2
Dnes o 13:32

@anonym_autor a aké máš požiadavky alebo nároky?

autor
Dnes o 13:39
@anonym_354e64

@anonym_autor ako mozeme vediet ze tutka niesi i ty? ved mas moznost povedat kto si a ci si tutko presvec chlapa co ti pride na rande.

ja nemám problém, že by o mne niekto povedal, že som trúba alebo niečo podobné. Ale stretávam sa s tým, že zistím, že dotyčný muž nemal záujem vo všeobecnosti o vážny vzťah.. a stretávať sa s niekým uvidíme kam to zájde o to nemám záujem