Ako začať randiť v 38 rokoch?
Chcela by som prvýkrát vyskúšať zoznamku a zaujímali by ma skúsenosti ľudí, ktorí sa cez ne reálne zoznamujú.
Doteraz som profil na žiadnej zoznamke nemala a nepoužívam ani sociálne siete. Vzťahy som síce mala, ale vždy vznikli viac-menej spontánne cez ľudí, ktorých som už poznala osobne. Nikdy som sa nestretla s niekým, koho by som predtým poznala iba z internetu, takže v tomto smere začínam úplne od nuly.
Nemám pritom konkrétny cieľ, že si musím nájsť partnera. Rovnako nemám záujem o jednorazový sex alebo stretnutia, pri ktorých je toto vopred očakávaným výsledkom. Skôr ma láka spoznať nových ľudí a zistiť, či si s niekým sadneme. Ak z toho vznikne kamarátstvo, budem rada, ak vzťah, tiež fajn, a ak nič, nič sa nedeje. Beriem to skôr ako skúsenosť a možnosť skúsiť niečo, čo som doteraz vôbec nerobila.
Pre kontext niečo o mne: mám 38 rokov, som slobodná a bezdetná, pričom deti nechcem ani do budúcnosti. Mám vysokú školu nie električkového typu, stabilnú prácu a vlastné bývanie bez hypotéky, takže svoj život mám v zásade usporiadaný a nehľadám niekoho, kto by ma mal finančne zabezpečovať.
Čo sa vzhľadu týka, tam mám asi objektívne najväčšiu nevýhodu. Mám výraznú obezitu a určite nepatrím medzi ženy, ktoré budú na zoznamke zbierať stovky lajkov na základe fotografií. Na druhej strane to nepovažujem za tragédiu. Skôr to beriem ako prirodzený filter – človek, pre ktorého je takáto postava automaticky neprijateľná, jednoducho nebude mať dôvod ma kontaktovať a obaja si ušetríme čas.
Zaujímali by ma preto hlavne praktické skúsenosti. Na čo si dať pozor už pri písaní? Ako naplánovať prvú schôdzku a čomu sa pri nej vyhnúť? Máte nejaké tipy, triky? Čo je dobré zistiť ešte pred prvým stretnutím a aké správanie na prvom či druhom stretnutí považujete za red flag?
A pokojne aj opačne – podľa čoho ste spoznali, že človek, s ktorým ste sa zoznámili online, stojí za ďalšie stretnutie?
Budem rada najmä za skúsenosti ľudí, ktorí zoznamky používajú alebo používali. Keďže s nimi nemám žiadnu skúsenosť, zaujíma ma aj to, čo by ste sami chceli vedieť predtým, než ste si založili prvý profil.
Držím ti palce. Osobne poznám pár, ktorý sa zozámil cez zoznamku. Keďže ale nežili na Slovensku, tak sa našli v inom štáte. Slovák a žena z exotickej krajiny. Mali dve svadby. Europsku a v povodnej zemi tej ženy. Nebolo to na prvýkrát. Obaja mali vela stretnutí pred tým, až sa našli. Takže skúšaj. A vydž. Ak niekde je muž súdený pre teba, tak sa určite nájdete. Možno to nakoniec ani nebude na zoznamke.
@anonym_bfa19c
@anonym_15f009
Moja váha je momentálne v štádiu riešenia, ale nechcem odkladať život ani zoznamovanie na čas, keď schudnem. Práve teraz mám chuť spoznávať nových ľudí a nevidím dôvod čakať. Navyše to má z môjho pohľadu aj jednu výhodu – ak bude mať niekto záujem stretnúť sa so mnou už teraz, budem vedieť, že jeho záujem nestojí iba na tom, či mám ideálnu postavu. A to je pre mňa vlastne celkom dobrý prvotný filter na povrchných ľudí.
@anonym_autor a kde bývaš
Držím ti palce. Osobne poznám pár, ktorý sa zozámil cez zoznamku. Keďže ale nežili na Slovensku, tak sa našli v inom štáte. Slovák a žena z exotickej krajiny. Mali dve svadby. Europsku a v povodnej zemi tej ženy. Nebolo to na prvýkrát. Obaja mali vela stretnutí pred tým, až sa našli. Takže skúšaj. A vydž. Ak niekde je muž súdený pre teba, tak sa určite nájdete. Možno to nakoniec ani nebude na zoznamke.
@martina9191
Ďakujem 🙂
@anonym_autor Ďakujem, bol to veľmi nepríjemný zážitok, ale je to už dávno. Každý sme nejaký, niekto je normálny, niekto je zase koko*. Píšem ti to, aby si si aj na takých dávala pozor. Je ich tam dosť a toto majú ako svoju zábavu, pomáha im to cítiť sa nadradene a lukratívnejšie, než v skutočnosti sú. Väčšinou sa dajú poznať tak, že ti hneď od začiatku skladajú ódy až ti to príde neprirodzené. Vypisujú ti ako na teba myslia a podobné bláboly, nechcú sa s tebou veľmi verejne ukazovať. Ale, ak to máš v rámci nejakého experimentu alebo zábavy, smelo do toho 🙂
@anonym_6f24df
Mne by také prehnané komplimenty asi hneď pripadali podozrivé a skôr než potešene by som reagovala skepticky. Ale to je asi moja prirodzená vlastnosť – k príliš veľkému nadšeniu, najmä od človeka, ktorý ma ešte poriadne nepozná, pristupujem automaticky s určitou nedôverou.
@anonym_autorvykasli sa nato, tam su ludia len co hladaju sex, cize skor by som skúsil zoznamit v realnom svete,
@anonym_autorvykasli sa nato, tam su ludia len co hladaju sex, cize skor by som skúsil zoznamit v realnom svete,
@klotildabazarik
Ďakujem za názor.
@podvody kde sa flakas? si tu (mozno) hladany 🙂
@anonym_d54105 Hľadaný tu určite nie je. Nechápem na čo ho sem voláš, aby sprznil autorke tému a zasa tu vypisoval bludy?
@anonym_39de52
Nemusí deti zo svojho života vôbec vyškrtnúť. Nevadilo by mi, že s nimi trávi čas, platí alimenty alebo sa im venuje aj nad rámec času, ktorý s nimi bežne trávi. Je to jeho čas, jeho peniaze a úplne chápem, že vlastné deti sú pre rodiča prvoradé. Nechcem, aby ich kvôli mne akokoľvek odsúval na vedľajšiu koľaj.
Len nechcem, aby starostlivosť o jeho deti výrazne zasahovala do môjho života. Samozrejme pochopím, že občas bude potrebné kvôli deťom zmeniť, presunúť alebo zrušiť spoločné plány. S tým by som problém nemala. Nechcela by som ani muža, ktorý na svoje deti kašle – to by mi o ňom naopak veľa napovedalo. Ale rovnako nechcem ani opačný extrém, teda partnera, ktorý by časom začal automaticky prenášať starostlivosť o svoje deti na mňa.
Asi najjednoduchšie povedané: neprekáža mi partner, ktorý je otec. Len sa sama nechcem stať ďalším rodičom jeho detí.
@anonym_autor ja ti rozumiem, ale nevyhneš sa tomu, proste nedá sa to nejako striktne naplánovať, oddeliť ak s tým mužom žiješ vo vzťahu a hlavne spoločnej domácnosti
Ahoj, za mna len otazka, tie predchádzajúce vzťahy si mala tiez s výraznou obezitou?
ja neviem, ci vy, co tu komentujete, ze tym, ze je obezna nema sancu, nechodite po uliciach, obchodoch a celkovo po vonku
lebo ja denne vidim pariky, kde je jeden vyrazne objemny a druhy hmotnostne v normale, vacsinou su zeny tie tucne, a vidite maju normalne vztah
@anonym_c0df69 Ale vacsinou je to, ze zili o vode a suchych korkach a drzali sa stihle, len kym si niekoho nenasli a potom sa konecne najedli. Uz na svadobnej hostine a po nej pri dojedani kolacov pribrali 5 kil. 🙂
Čo je VŠ električkového typu?
@elz1920 Technika, dopravna VS, konstrukcia vlakov a lokomotiv 😀
@anonym_d54105 Hľadaný tu určite nie je. Nechápem na čo ho sem voláš, aby sprznil autorke tému a zasa tu vypisoval bludy?
@anonym_6f24df ale je komunikativny a autorka si chce s niekym najskor pisat ... 🙂
@anonym_6f24df ale je komunikativny a autorka si chce s niekym najskor pisat ... 🙂
@anonym_d54105 Ale autorka toto nehľadá a ty to dobre vieš.
Ahoj, za mna len otazka, tie predchádzajúce vzťahy si mala tiez s výraznou obezitou?
@mischy00
Prvý vzťah som mala s obéznym človekom, áno. Ďalší partner mal priemernú postavu, ďalší bol skôr chudší. Potom som mala dlhodobý vzťah s mužom, ktorý celý život cvičil a mal veľmi peknú, vyšportovanú postavu – tehličky na bruchu, svaly tak akurát. Po ňom nasledoval muž s priemernou postavou a môj posledný, kratší niekoľkomesačný vzťah bol s mužom, ktorý bol obéznejší než ja.
@anonym_6f24df co vies, mozno sa zabodne amorov sip ... a unbeholfen sa zamiluje a laska horu prenesie. A vtedy zacnem verit na zazraky ...

Čo je VŠ električkového typu?
@elz1920
VŠ, ktorú neurobíš len vtedy, ak ťa prejde električka. 😄
@anonym_6f24df co vies, mozno sa zabodne amorov sip ... a unbeholfen sa zamiluje a laska horu prenesie. A vtedy zacnem verit na zazraky ...
@anonym_d54105 Ako že by ju zbalil na debaty o zálohovaných fľašiach? Alebo, že by mu padla k nohám keby videla jeho blok z pokladne plný cukru?
@anonym_6f24df
To je zrejme jej predstava osoby, na ktorú podľa nej „mám“. Predpokladám, že to malo byť vtipné alebo zosmiešňujúce.
@anonym_6f24df
To je zrejme jej predstava osoby, na ktorú podľa nej „mám“. Predpokladám, že to malo byť vtipné alebo zosmiešňujúce.
@anonym_autor Tak vtipné to nebolo a ani pokus o zosmiešnenie jej nevyšiel. Nevadí, kašlať na ňu. Aj na takých svieti slnko.
@anonym_6f24df
@anonym_autor je to miestny tiez trosku pribraty casanova 🙂
@anonym_autor je to miestny tiez trosku pribraty casanova 🙂
@anonym_d54105 Z akého dôvodu si myslíš, že zrovna ten je pre autorku vhodný? Myslíš si, že len u takého má šancu uspieť? Ak jej nemáš k téme čo povedať, opusti ju. Tvoje komentáre nie sú ani nápomocné a ani vtipné.
Z týchto informácií, ktoré si podala nám by som na profil podala len informáciu o svojej postave, tj pridala fotku, kde vidieť celé telo ako vyzeráš a celkovo by som ignorovala informácie o vzdelaní a zabezpečení. To akurát tak mužov odradí a nie priláka.
Najlepšie je mať na profile napísané aj niečo, čoho sa vie muž chytiť aby ti nemusel písať čauko kráska ako sa máš?
Ak máš nejakú záľubu, tak skús o nej šplechnúť nejakú vetu, aby sa jej prípadne mohol niekto chytiť ako napr. ,, Zbieram poštové známky, chýba mi už len z Venezuely! "
,, Na dovolenke som našla najväčšiu hviezdicu na svete, chceš ju vidieť? "
Najhoršie sú tie profily, kde sú len nejaké všeobímajúce bludy.
Z týchto informácií, ktoré si podala nám by som na profil podala len informáciu o svojej postave, tj pridala fotku, kde vidieť celé telo ako vyzeráš a celkovo by som ignorovala informácie o vzdelaní a zabezpečení. To akurát tak mužov odradí a nie priláka.
Najlepšie je mať na profile napísané aj niečo, čoho sa vie muž chytiť aby ti nemusel písať čauko kráska ako sa máš?
Ak máš nejakú záľubu, tak skús o nej šplechnúť nejakú vetu, aby sa jej prípadne mohol niekto chytiť ako napr. ,, Zbieram poštové známky, chýba mi už len z Venezuely! "
,, Na dovolenke som našla najväčšiu hviezdicu na svete, chceš ju vidieť? "
Najhoršie sú tie profily, kde sú len nejaké všeobímajúce bludy.
@procrastique
Ďakujem za tipy. Údaje o finančnom zabezpečení ani o škole do profilu dávať nebudem. Uviedla som ich len tu, pre úplnosť a aby ste mali aspoň nejakú základnú predstavu o mojej situácii. Na zoznamku takéto informácie vešať nemienim. Ak na ne niekedy príde reč, sama si vyberiem, čo z toho poviem a komu.
@procrastique
Ďakujem za tipy. Údaje o finančnom zabezpečení ani o škole do profilu dávať nebudem. Uviedla som ich len tu, pre úplnosť a aby ste mali aspoň nejakú základnú predstavu o mojej situácii. Na zoznamku takéto informácie vešať nemienim. Ak na ne niekedy príde reč, sama si vyberiem, čo z toho poviem a komu.
@anonym_autor
Este sa chcem spytat len tak zo zaujmu
Stacil by ti obycajny skladnik napriklad,byvajuci v podnajme?
V ostatnom by ste si rozumeli,ale nemal by vysku,ani vlastne byvanie
@anonym_autor do profilu je fajn aj napísať, akého muza vlastne hľadáš...co ti imponuje a podobne. Moze sa v tom niekto nájsť a vie ľahšie začať konverzáciu.
Pripadne sama preluskaj zopár profilov a ak ta niekto zaujme, napis prvá. Je to zoznamka, virtuálny svet, tam nejaké pravidlá a etiketa idú úplne bokom.
Vsak to neskor asi pochopíš 🙂

@anonym_6f24df
Ďakujem za príspevok aj za rady. To, že ťa ten chrapúň verejne vysmial, ma mrzí. Jedna vec je mať určité vzhľadové preferencie – tie máme asi všetci. Úplne iná vec je človeka ponižovať alebo zosmiešňovať len preto, že do nich nezapadá. To je podľa mňa jednoducho primitívne.
@anonym_autor Ďakujem, bol to veľmi nepríjemný zážitok, ale je to už dávno. Každý sme nejaký, niekto je normálny, niekto je zase koko*. Píšem ti to, aby si si aj na takých dávala pozor. Je ich tam dosť a toto majú ako svoju zábavu, pomáha im to cítiť sa nadradene a lukratívnejšie, než v skutočnosti sú. Väčšinou sa dajú poznať tak, že ti hneď od začiatku skladajú ódy až ti to príde neprirodzené. Vypisujú ti ako na teba myslia a podobné bláboly, nechcú sa s tebou veľmi verejne ukazovať. Ale, ak to máš v rámci nejakého experimentu alebo zábavy, smelo do toho 🙂