icon

Ako začať randiť v 38 rokoch?

Včera o 12:42

Chcela by som prvýkrát vyskúšať zoznamku a zaujímali by ma skúsenosti ľudí, ktorí sa cez ne reálne zoznamujú.

Doteraz som profil na žiadnej zoznamke nemala a nepoužívam ani sociálne siete. Vzťahy som síce mala, ale vždy vznikli viac-menej spontánne cez ľudí, ktorých som už poznala osobne. Nikdy som sa nestretla s niekým, koho by som predtým poznala iba z internetu, takže v tomto smere začínam úplne od nuly.

Nemám pritom konkrétny cieľ, že si musím nájsť partnera. Rovnako nemám záujem o jednorazový sex alebo stretnutia, pri ktorých je toto vopred očakávaným výsledkom. Skôr ma láka spoznať nových ľudí a zistiť, či si s niekým sadneme. Ak z toho vznikne kamarátstvo, budem rada, ak vzťah, tiež fajn, a ak nič, nič sa nedeje. Beriem to skôr ako skúsenosť a možnosť skúsiť niečo, čo som doteraz vôbec nerobila.

Pre kontext niečo o mne: mám 38 rokov, som slobodná a bezdetná, pričom deti nechcem ani do budúcnosti. Mám vysokú školu nie električkového typu, stabilnú prácu a vlastné bývanie bez hypotéky, takže svoj život mám v zásade usporiadaný a nehľadám niekoho, kto by ma mal finančne zabezpečovať.

Čo sa vzhľadu týka, tam mám asi objektívne najväčšiu nevýhodu. Mám výraznú obezitu a určite nepatrím medzi ženy, ktoré budú na zoznamke zbierať stovky lajkov na základe fotografií. Na druhej strane to nepovažujem za tragédiu. Skôr to beriem ako prirodzený filter – človek, pre ktorého je takáto postava automaticky neprijateľná, jednoducho nebude mať dôvod ma kontaktovať a obaja si ušetríme čas.

Zaujímali by ma preto hlavne praktické skúsenosti. Na čo si dať pozor už pri písaní? Ako naplánovať prvú schôdzku a čomu sa pri nej vyhnúť? Máte nejaké tipy, triky? Čo je dobré zistiť ešte pred prvým stretnutím a aké správanie na prvom či druhom stretnutí považujete za red flag?

A pokojne aj opačne – podľa čoho ste spoznali, že človek, s ktorým ste sa zoznámili online, stojí za ďalšie stretnutie?

Budem rada najmä za skúsenosti ľudí, ktorí zoznamky používajú alebo používali. Keďže s nimi nemám žiadnu skúsenosť, zaujíma ma aj to, čo by ste sami chceli vedieť predtým, než ste si založili prvý profil.

anonym_6f24df
Včera o 15:55
@anonym_autor

@anonym_6f24df
Ďakujem za príspevok aj za rady. To, že ťa ten chrapúň verejne vysmial, ma mrzí. Jedna vec je mať určité vzhľadové preferencie – tie máme asi všetci. Úplne iná vec je človeka ponižovať alebo zosmiešňovať len preto, že do nich nezapadá. To je podľa mňa jednoducho primitívne.

@anonym_autor Ďakujem, bol to veľmi nepríjemný zážitok, ale je to už dávno. Každý sme nejaký, niekto je normálny, niekto je zase koko*. Píšem ti to, aby si si aj na takých dávala pozor. Je ich tam dosť a toto majú ako svoju zábavu, pomáha im to cítiť sa nadradene a lukratívnejšie, než v skutočnosti sú. Väčšinou sa dajú poznať tak, že ti hneď od začiatku skladajú ódy až ti to príde neprirodzené. Vypisujú ti ako na teba myslia a podobné bláboly, nechcú sa s tebou veľmi verejne ukazovať. Ale, ak to máš v rámci nejakého experimentu alebo zábavy, smelo do toho 🙂

martina9191
Včera o 15:56

Držím ti palce. Osobne poznám pár, ktorý sa zozámil cez zoznamku. Keďže ale nežili na Slovensku, tak sa našli v inom štáte. Slovák a žena z exotickej krajiny. Mali dve svadby. Europsku a v povodnej zemi tej ženy. Nebolo to na prvýkrát. Obaja mali vela stretnutí pred tým, až sa našli. Takže skúšaj. A vydž. Ak niekde je muž súdený pre teba, tak sa určite nájdete. Možno to nakoniec ani nebude na zoznamke.

jogy1984
Včera o 16:00
@anonym_autor

@anonym_bfa19c
@anonym_15f009

Moja váha je momentálne v štádiu riešenia, ale nechcem odkladať život ani zoznamovanie na čas, keď schudnem. Práve teraz mám chuť spoznávať nových ľudí a nevidím dôvod čakať. Navyše to má z môjho pohľadu aj jednu výhodu – ak bude mať niekto záujem stretnúť sa so mnou už teraz, budem vedieť, že jeho záujem nestojí iba na tom, či mám ideálnu postavu. A to je pre mňa vlastne celkom dobrý prvotný filter na povrchných ľudí.

@anonym_autor a kde bývaš

autor
Včera o 16:03
@jogy1984

@anonym_autor a kde bývaš

@jogy1984
V Brne.

autor
Včera o 16:03
@martina9191

Držím ti palce. Osobne poznám pár, ktorý sa zozámil cez zoznamku. Keďže ale nežili na Slovensku, tak sa našli v inom štáte. Slovák a žena z exotickej krajiny. Mali dve svadby. Europsku a v povodnej zemi tej ženy. Nebolo to na prvýkrát. Obaja mali vela stretnutí pred tým, až sa našli. Takže skúšaj. A vydž. Ak niekde je muž súdený pre teba, tak sa určite nájdete. Možno to nakoniec ani nebude na zoznamke.

@martina9191
Ďakujem 🙂

autor
Včera o 16:06
@anonym_6f24df

@anonym_autor Ďakujem, bol to veľmi nepríjemný zážitok, ale je to už dávno. Každý sme nejaký, niekto je normálny, niekto je zase koko*. Píšem ti to, aby si si aj na takých dávala pozor. Je ich tam dosť a toto majú ako svoju zábavu, pomáha im to cítiť sa nadradene a lukratívnejšie, než v skutočnosti sú. Väčšinou sa dajú poznať tak, že ti hneď od začiatku skladajú ódy až ti to príde neprirodzené. Vypisujú ti ako na teba myslia a podobné bláboly, nechcú sa s tebou veľmi verejne ukazovať. Ale, ak to máš v rámci nejakého experimentu alebo zábavy, smelo do toho 🙂

@anonym_6f24df
Mne by také prehnané komplimenty asi hneď pripadali podozrivé a skôr než potešene by som reagovala skepticky. Ale to je asi moja prirodzená vlastnosť – k príliš veľkému nadšeniu, najmä od človeka, ktorý ma ešte poriadne nepozná, pristupujem automaticky s určitou nedôverou.

klotildabazarik
Včera o 16:14

@anonym_autorvykasli sa nato, tam su ludia len co hladaju sex, cize skor by som skúsil zoznamit v realnom svete,

autor
Včera o 16:19
@klotildabazarik

@anonym_autorvykasli sa nato, tam su ludia len co hladaju sex, cize skor by som skúsil zoznamit v realnom svete,

@klotildabazarik
Ďakujem za názor.

miroslavabalaz
Autor odpoveď zmazal
anonym_d54105
Včera o 16:47

@podvody kde sa flakas? si tu (mozno) hladany 🙂

anonym_6f24df
Včera o 16:52
@anonym_d54105

@podvody kde sa flakas? si tu (mozno) hladany 🙂

@anonym_d54105 Hľadaný tu určite nie je. Nechápem na čo ho sem voláš, aby sprznil autorke tému a zasa tu vypisoval bludy?

anonym_39de52
Včera o 16:54
@anonym_autor

@anonym_39de52
Nemusí deti zo svojho života vôbec vyškrtnúť. Nevadilo by mi, že s nimi trávi čas, platí alimenty alebo sa im venuje aj nad rámec času, ktorý s nimi bežne trávi. Je to jeho čas, jeho peniaze a úplne chápem, že vlastné deti sú pre rodiča prvoradé. Nechcem, aby ich kvôli mne akokoľvek odsúval na vedľajšiu koľaj.

Len nechcem, aby starostlivosť o jeho deti výrazne zasahovala do môjho života. Samozrejme pochopím, že občas bude potrebné kvôli deťom zmeniť, presunúť alebo zrušiť spoločné plány. S tým by som problém nemala. Nechcela by som ani muža, ktorý na svoje deti kašle – to by mi o ňom naopak veľa napovedalo. Ale rovnako nechcem ani opačný extrém, teda partnera, ktorý by časom začal automaticky prenášať starostlivosť o svoje deti na mňa.

Asi najjednoduchšie povedané: neprekáža mi partner, ktorý je otec. Len sa sama nechcem stať ďalším rodičom jeho detí.

@anonym_autor ja ti rozumiem, ale nevyhneš sa tomu, proste nedá sa to nejako striktne naplánovať, oddeliť ak s tým mužom žiješ vo vzťahu a hlavne spoločnej domácnosti

mischy00

Ahoj, za mna len otazka, tie predchádzajúce vzťahy si mala tiez s výraznou obezitou?

elz1920

Čo je VŠ električkového typu?

anonym_d54105
Včera o 16:55
@anonym_c0df69

ja neviem, ci vy, co tu komentujete, ze tym, ze je obezna nema sancu, nechodite po uliciach, obchodoch a celkovo po vonku
lebo ja denne vidim pariky, kde je jeden vyrazne objemny a druhy hmotnostne v normale, vacsinou su zeny tie tucne, a vidite maju normalne vztah

@anonym_c0df69 Ale vacsinou je to, ze zili o vode a suchych korkach a drzali sa stihle, len kym si niekoho nenasli a potom sa konecne najedli. Uz na svadobnej hostine a po nej pri dojedani kolacov pribrali 5 kil. 🙂

anonym_d54105
Včera o 16:56
@elz1920

@elz1920 Technika, dopravna VS, konstrukcia vlakov a lokomotiv 😀

anonym_d54105
Včera o 16:58
@anonym_6f24df

@anonym_d54105 Hľadaný tu určite nie je. Nechápem na čo ho sem voláš, aby sprznil autorke tému a zasa tu vypisoval bludy?

@anonym_6f24df ale je komunikativny a autorka si chce s niekym najskor pisat ... 🙂

anonym_6f24df
Včera o 16:59
@anonym_d54105

@anonym_6f24df ale je komunikativny a autorka si chce s niekym najskor pisat ... 🙂

@anonym_d54105 Ale autorka toto nehľadá a ty to dobre vieš.

autor
Včera o 17:00
@mischy00

Ahoj, za mna len otazka, tie predchádzajúce vzťahy si mala tiez s výraznou obezitou?

@mischy00
Prvý vzťah som mala s obéznym človekom, áno. Ďalší partner mal priemernú postavu, ďalší bol skôr chudší. Potom som mala dlhodobý vzťah s mužom, ktorý celý život cvičil a mal veľmi peknú, vyšportovanú postavu – tehličky na bruchu, svaly tak akurát. Po ňom nasledoval muž s priemernou postavou a môj posledný, kratší niekoľkomesačný vzťah bol s mužom, ktorý bol obéznejší než ja.

anonym_d54105
Včera o 17:01
@anonym_6f24df

@anonym_6f24df co vies, mozno sa zabodne amorov sip ... a unbeholfen sa zamiluje a laska horu prenesie. A vtedy zacnem verit na zazraky ...

sticker
autor
Včera o 17:02
@elz1920

@elz1920
VŠ, ktorú neurobíš len vtedy, ak ťa prejde električka. 😄

anonym_6f24df
Včera o 17:05
@anonym_d54105

@anonym_6f24df co vies, mozno sa zabodne amorov sip ... a unbeholfen sa zamiluje a laska horu prenesie. A vtedy zacnem verit na zazraky ...

@anonym_d54105 Ako že by ju zbalil na debaty o zálohovaných fľašiach? Alebo, že by mu padla k nohám keby videla jeho blok z pokladne plný cukru?

autor
Včera o 17:05
@anonym_6f24df

@anonym_6f24df
To je zrejme jej predstava osoby, na ktorú podľa nej „mám“. Predpokladám, že to malo byť vtipné alebo zosmiešňujúce.

anonym_6f24df
Včera o 17:07
@anonym_autor

@anonym_6f24df
To je zrejme jej predstava osoby, na ktorú podľa nej „mám“. Predpokladám, že to malo byť vtipné alebo zosmiešňujúce.

@anonym_autor Tak vtipné to nebolo a ani pokus o zosmiešnenie jej nevyšiel. Nevadí, kašlať na ňu. Aj na takých svieti slnko.

anonym_d54105
Včera o 17:08
@anonym_autor

@anonym_6f24df

@anonym_autor je to miestny tiez trosku pribraty casanova 🙂

anonym_6f24df
Včera o 17:10
@anonym_d54105

@anonym_autor je to miestny tiez trosku pribraty casanova 🙂

@anonym_d54105 Z akého dôvodu si myslíš, že zrovna ten je pre autorku vhodný? Myslíš si, že len u takého má šancu uspieť? Ak jej nemáš k téme čo povedať, opusti ju. Tvoje komentáre nie sú ani nápomocné a ani vtipné.

procrastique
Včera o 17:19

Z týchto informácií, ktoré si podala nám by som na profil podala len informáciu o svojej postave, tj pridala fotku, kde vidieť celé telo ako vyzeráš a celkovo by som ignorovala informácie o vzdelaní a zabezpečení. To akurát tak mužov odradí a nie priláka.

Najlepšie je mať na profile napísané aj niečo, čoho sa vie muž chytiť aby ti nemusel písať čauko kráska ako sa máš?
Ak máš nejakú záľubu, tak skús o nej šplechnúť nejakú vetu, aby sa jej prípadne mohol niekto chytiť ako napr. ,, Zbieram poštové známky, chýba mi už len z Venezuely! "
,, Na dovolenke som našla najväčšiu hviezdicu na svete, chceš ju vidieť? "

Najhoršie sú tie profily, kde sú len nejaké všeobímajúce bludy.

autor
Včera o 17:27
@procrastique

Z týchto informácií, ktoré si podala nám by som na profil podala len informáciu o svojej postave, tj pridala fotku, kde vidieť celé telo ako vyzeráš a celkovo by som ignorovala informácie o vzdelaní a zabezpečení. To akurát tak mužov odradí a nie priláka.

Najlepšie je mať na profile napísané aj niečo, čoho sa vie muž chytiť aby ti nemusel písať čauko kráska ako sa máš?
Ak máš nejakú záľubu, tak skús o nej šplechnúť nejakú vetu, aby sa jej prípadne mohol niekto chytiť ako napr. ,, Zbieram poštové známky, chýba mi už len z Venezuely! "
,, Na dovolenke som našla najväčšiu hviezdicu na svete, chceš ju vidieť? "

Najhoršie sú tie profily, kde sú len nejaké všeobímajúce bludy.

@procrastique
Ďakujem za tipy. Údaje o finančnom zabezpečení ani o škole do profilu dávať nebudem. Uviedla som ich len tu, pre úplnosť a aby ste mali aspoň nejakú základnú predstavu o mojej situácii. Na zoznamku takéto informácie vešať nemienim. Ak na ne niekedy príde reč, sama si vyberiem, čo z toho poviem a komu.

eugen777
Včera o 17:29
@anonym_autor

@procrastique
Ďakujem za tipy. Údaje o finančnom zabezpečení ani o škole do profilu dávať nebudem. Uviedla som ich len tu, pre úplnosť a aby ste mali aspoň nejakú základnú predstavu o mojej situácii. Na zoznamku takéto informácie vešať nemienim. Ak na ne niekedy príde reč, sama si vyberiem, čo z toho poviem a komu.

@anonym_autor

Este sa chcem spytat len tak zo zaujmu

Stacil by ti obycajny skladnik napriklad,byvajuci v podnajme?
V ostatnom by ste si rozumeli,ale nemal by vysku,ani vlastne byvanie

mischy00
Včera o 17:34

@anonym_autor do profilu je fajn aj napísať, akého muza vlastne hľadáš...co ti imponuje a podobne. Moze sa v tom niekto nájsť a vie ľahšie začať konverzáciu.
Pripadne sama preluskaj zopár profilov a ak ta niekto zaujme, napis prvá. Je to zoznamka, virtuálny svet, tam nejaké pravidlá a etiketa idú úplne bokom.
Vsak to neskor asi pochopíš 🙂