Ako začať randiť v 38 rokoch?
Chcela by som prvýkrát vyskúšať zoznamku a zaujímali by ma skúsenosti ľudí, ktorí sa cez ne reálne zoznamujú.
Doteraz som profil na žiadnej zoznamke nemala a nepoužívam ani sociálne siete. Vzťahy som síce mala, ale vždy vznikli viac-menej spontánne cez ľudí, ktorých som už poznala osobne. Nikdy som sa nestretla s niekým, koho by som predtým poznala iba z internetu, takže v tomto smere začínam úplne od nuly.
Nemám pritom konkrétny cieľ, že si musím nájsť partnera. Rovnako nemám záujem o jednorazový sex alebo stretnutia, pri ktorých je toto vopred očakávaným výsledkom. Skôr ma láka spoznať nových ľudí a zistiť, či si s niekým sadneme. Ak z toho vznikne kamarátstvo, budem rada, ak vzťah, tiež fajn, a ak nič, nič sa nedeje. Beriem to skôr ako skúsenosť a možnosť skúsiť niečo, čo som doteraz vôbec nerobila.
Pre kontext niečo o mne: mám 38 rokov, som slobodná a bezdetná, pričom deti nechcem ani do budúcnosti. Mám vysokú školu nie električkového typu, stabilnú prácu a vlastné bývanie bez hypotéky, takže svoj život mám v zásade usporiadaný a nehľadám niekoho, kto by ma mal finančne zabezpečovať.
Čo sa vzhľadu týka, tam mám asi objektívne najväčšiu nevýhodu. Mám výraznú obezitu a určite nepatrím medzi ženy, ktoré budú na zoznamke zbierať stovky lajkov na základe fotografií. Na druhej strane to nepovažujem za tragédiu. Skôr to beriem ako prirodzený filter – človek, pre ktorého je takáto postava automaticky neprijateľná, jednoducho nebude mať dôvod ma kontaktovať a obaja si ušetríme čas.
Zaujímali by ma preto hlavne praktické skúsenosti. Na čo si dať pozor už pri písaní? Ako naplánovať prvú schôdzku a čomu sa pri nej vyhnúť? Máte nejaké tipy, triky? Čo je dobré zistiť ešte pred prvým stretnutím a aké správanie na prvom či druhom stretnutí považujete za red flag?
A pokojne aj opačne – podľa čoho ste spoznali, že človek, s ktorým ste sa zoznámili online, stojí za ďalšie stretnutie?
Budem rada najmä za skúsenosti ľudí, ktorí zoznamky používajú alebo používali. Keďže s nimi nemám žiadnu skúsenosť, zaujíma ma aj to, čo by ste sami chceli vedieť predtým, než ste si založili prvý profil.
@eugen777
Vlastne deti nechcem aj preto, aby som okrem iného nemusela riešiť ich výchovu a starostlivosť o ne. Ak by potenciálny partner deti mal, samo osebe by mi to nevadilo, pokiaľ by to výraznejšie nezasahovalo do môjho života a neočakávalo by sa odo mňa, že sa budem podieľať na ich výchove alebo starostlivosti. Samozrejme, musela by som počítať s tým, že svoj čas bude deliť aj medzi deti. To je pre mňa pochopiteľné a úplne akceptovateľné. Podstatné pre mňa je, aby sa odo mňa neočakávalo, že postupne prevezmem úlohu ďalšieho rodiča.
Tak je dobre,ze pises realitu.
To je fer a to sa ceni.
Ale muza zaujima krasa zeny,plodnost,ako je navarene,upratane,ako je postarane o deti.
V podstate iba toto.
@anonym_autor
lenze chlapi nehladaju kamaratky, neviem, preco myslis, ze by ta niekto chcel za kamaratku
mas to nejak pomylene, narazis.
chlapi hladaju zenu na zivot, na sex, na plodenie deti, na zalozenie rodiny
ich nezaujima tvoja praca, byt, skola
to ze nechces deti a si obezna je podla mna obrovsky problem
ale drzim ti palce
@anonym_c84d55
Takže by som to podľa teba radšej nemala ani skúšať? Dúfala som, že možno nájdem niekoho, kto občas jednoducho uvíta spoločnosť a nebude odo mňa očakávať nič viac, než čo si navzájom budeme chcieť dať. Ale ak sú ženy pre mužov zaujímavé len kvôli sexu, plodeniu detí a zakladaniu rodiny, tak to asi naozaj radšej zostanem sama. S tým problém nemám.
@anonym_c84d55
Takže by som to podľa teba radšej nemala ani skúšať? Dúfala som, že možno nájdem niekoho, kto občas jednoducho uvíta spoločnosť a nebude odo mňa očakávať nič viac, než čo si navzájom budeme chcieť dať. Ale ak sú ženy pre mužov zaujímavé len kvôli sexu, plodeniu detí a zakladaniu rodiny, tak to asi naozaj radšej zostanem sama. S tým problém nemám.
@anonym_autor
Vsak su aj milenecke pomery,aj to je moznost.
Tam potom netreba riesit nic ine.
ja neviem, ci vy, co tu komentujete, ze tym, ze je obezna nema sancu, nechodite po uliciach, obchodoch a celkovo po vonku
lebo ja denne vidim pariky, kde je jeden vyrazne objemny a druhy hmotnostne v normale, vacsinou su zeny tie tucne, a vidite maju normalne vztah
@anonym_c84d55
@anonym_autor Pridam sa k Eugenovi. Muzi nehladaju kamaratky. Niektori mozu dlho dufat, ze si to rozmyslis a pre istotu kruzia v okoli. To su zufalci. Tebe vekovo primerany chlap, ktory nechce rodinu vobec alebo kdesi plati na 1 - 2 deti a ma ich kazdy druhy vikend, takych je plno, ale chcu sex. Vsetci. Cast z nich ako sucast tzv. "vazneho vztahu".
@eugen777
Vlastne deti nechcem aj preto, aby som okrem iného nemusela riešiť ich výchovu a starostlivosť o ne. Ak by potenciálny partner deti mal, samo osebe by mi to nevadilo, pokiaľ by to výraznejšie nezasahovalo do môjho života a neočakávalo by sa odo mňa, že sa budem podieľať na ich výchove alebo starostlivosti. Samozrejme, musela by som počítať s tým, že svoj čas bude deliť aj medzi deti. To je pre mňa pochopiteľné a úplne akceptovateľné. Podstatné pre mňa je, aby sa odo mňa neočakávalo, že postupne prevezmem úlohu ďalšieho rodiča.
@anonym_autor ak bude mať muž deti, vždy to bude zasahovať do rôznych oblastí vášho života. Jedine, že by to bol chrapúň, ktorý by svoje deti zo svojho života vyškrtol.
ja neviem, ci vy, co tu komentujete, ze tym, ze je obezna nema sancu, nechodite po uliciach, obchodoch a celkovo po vonku
lebo ja denne vidim pariky, kde je jeden vyrazne objemny a druhy hmotnostne v normale, vacsinou su zeny tie tucne, a vidite maju normalne vztah
@anonym_c0df69 Ano, ale nevidis do vnutra toho vztahu, ani aky je ten chlap povahou, prijmami, intelektom ...
@anonym_c84d55
@anonym_autor skúšať môžeš, alebo bude ti to brať veľa energie a výsledok asi 0, však vidíš čo ti tu muži píšu. Možno skôr hľadať spoločnosť, ako to ty píšeš pri nejakých skupinových aktivitách, koníčkoch...
@anonym_c84d55
@anonym_autor Pravdepodobne sama ostaneš. Neznamená, že osamelá. Kamaráti s výhodami a nadržaní ženáči boli , aj budú. Je dobre, že si šikovná a vieš sa o seba postarať. Nemáš na výber.
Autorka sa pýta na zoznamku a nie na názor na svoju váhu. 😄 A pritom ju idú poučovať práve tí, ktorí sami trávia celé dni na diskusiách a vzťah očividne nemajú. Možno by bolo lepšie odpovedať na otázku a nie hodnotiť človeka podľa vzhľadu.
Autorka nenechaj sa tými komentármi odradiť. To, že niektorí ľudia majú potrebu riešiť cudzie telo namiesto otázky, hovorí oveľa viac o nich než o tebe. Ak si chceš založiť zoznamku, skús to a nenechaj si do toho hovoriť.Stačí pozrieť na ulici, koľko aj obéznych či ľudí s nadváhou je vo vzťahu
@anonym_c0df69 Ano, ale nevidis do vnutra toho vztahu, ani aky je ten chlap povahou, prijmami, intelektom ...
@patrike aha, takze to urcite budu vsetko nefunkcne vztahy, alebo je chlap ch*j neschopny, len preto, ze je jeden z nic tucny? a co taky herec Pierce Brosnan? ten by mohol mat kazdu zenu, a predsa je 25 rokov zenaty s obeznou zenou
kolkokrat som aj tu uz citala, ako sa nejaka zena stazovala, ze ju krasnu stihlu muz podviedol s nejakou mastnou spatou, ze ako je to mozne
OMG...väčšina z vás sa tu vyjadruje, akoby zakladateľka bola nejaká položka na trhu otrokov, ktorej hodnota závisí od toho, či je pre niekoho žiadúca. To vážne na zoznamkách to takto funguje?
Autorka, normálne začínam obdivovať tvoju odvahu, že chceš dobrovoľne vliezť do toho zoznamkového mlynčeka na mäso.
mozem sa prosim opytat, aspon pre predstavu, aka je tvoja vaha a vyska?
@patrike aha, takze to urcite budu vsetko nefunkcne vztahy, alebo je chlap ch*j neschopny, len preto, ze je jeden z nic tucny? a co taky herec Pierce Brosnan? ten by mohol mat kazdu zenu, a predsa je 25 rokov zenaty s obeznou zenou
kolkokrat som aj tu uz citala, ako sa nejaka zena stazovala, ze ju krasnu stihlu muz podviedol s nejakou mastnou spatou, ze ako je to mozne
@anonym_c0df69 lenze jeho zena bola za mladi chuda a kocka a predpokladam ze pribrala v menopauze
OMG...väčšina z vás sa tu vyjadruje, akoby zakladateľka bola nejaká položka na trhu otrokov, ktorej hodnota závisí od toho, či je pre niekoho žiadúca. To vážne na zoznamkách to takto funguje?
Autorka, normálne začínam obdivovať tvoju odvahu, že chceš dobrovoľne vliezť do toho zoznamkového mlynčeka na mäso.
@zuzitko74 Ved presne takto to funguje, len nie kazdy / kazda ma odvahu priamo to pomenovat. Jedno aj druhe pohlavie si podla nejakych kriterii vyberaju a preberaju, niekedy az preberu, ale kazdy to skusa. Nevidim nic zle na tom, ked jej po pravde napiseme, ze muz vseobecne povazovany za zaujimaveho si na 90% vyberie z tych krajsich a stihlejsich.
Autorka sa pýta na zoznamku a nie na názor na svoju váhu. 😄 A pritom ju idú poučovať práve tí, ktorí sami trávia celé dni na diskusiách a vzťah očividne nemajú. Možno by bolo lepšie odpovedať na otázku a nie hodnotiť človeka podľa vzhľadu.
Autorka nenechaj sa tými komentármi odradiť. To, že niektorí ľudia majú potrebu riešiť cudzie telo namiesto otázky, hovorí oveľa viac o nich než o tebe. Ak si chceš založiť zoznamku, skús to a nenechaj si do toho hovoriť.Stačí pozrieť na ulici, koľko aj obéznych či ľudí s nadváhou je vo vzťahu
@anonym_119089 Ved na otazku som jej odpovedal a varoval som ju, ze akykolvek profil si urobi, pride invazia fotiek penisov a navrhov na sex.
@anonym_autor Pridam sa k Eugenovi. Muzi nehladaju kamaratky. Niektori mozu dlho dufat, ze si to rozmyslis a pre istotu kruzia v okoli. To su zufalci. Tebe vekovo primerany chlap, ktory nechce rodinu vobec alebo kdesi plati na 1 - 2 deti a ma ich kazdy druhy vikend, takych je plno, ale chcu sex. Vsetci. Cast z nich ako sucast tzv. "vazneho vztahu".
@patrike
Ja som nikdy nepovedala, že sex nechcem vôbec. Len nie som typ človeka, ktorý ho chce mať hneď alebo po krátkej známosti. Sex bez lásky ma jednoducho nebaví. Potrebujem si k tomu človeku najprv vybudovať vzťah, dôveru a nejaké city, a to u mňa nevznikne za pár stretnutí ani za mesiac či dva. Zároveň potrebujem vedieť, že tomu druhému nejde primárne len o sex. Keď toto všetko príde, nemám so sexom žiadny problém.
@anonym_autor ak bude mať muž deti, vždy to bude zasahovať do rôznych oblastí vášho života. Jedine, že by to bol chrapúň, ktorý by svoje deti zo svojho života vyškrtol.
@anonym_39de52
Nemusí deti zo svojho života vôbec vyškrtnúť. Nevadilo by mi, že s nimi trávi čas, platí alimenty alebo sa im venuje aj nad rámec času, ktorý s nimi bežne trávi. Je to jeho čas, jeho peniaze a úplne chápem, že vlastné deti sú pre rodiča prvoradé. Nechcem, aby ich kvôli mne akokoľvek odsúval na vedľajšiu koľaj.
Len nechcem, aby starostlivosť o jeho deti výrazne zasahovala do môjho života. Samozrejme pochopím, že občas bude potrebné kvôli deťom zmeniť, presunúť alebo zrušiť spoločné plány. S tým by som problém nemala. Nechcela by som ani muža, ktorý na svoje deti kašle – to by mi o ňom naopak veľa napovedalo. Ale rovnako nechcem ani opačný extrém, teda partnera, ktorý by časom začal automaticky prenášať starostlivosť o svoje deti na mňa.
Asi najjednoduchšie povedané: neprekáža mi partner, ktorý je otec. Len sa sama nechcem stať ďalším rodičom jeho detí.
@anonym_119089
Ďakujem za povzbudenie 🙂
@anonym_119089
Ďakujem za povzbudenie 🙂
@anonym_autor Ja rozumiem tomu prispevku a presne rozumiem ze je jednym z tych co ti "sadne do kramu" .
Pises ze vahu riesit nechces ale co ked je situacia taka ze je to neoddelitelna sucast tvojej zoznamovacej anabaze? Chces ci nechces, tvarit s ze to neexistuje je velmi krasne a pohldne ale tealita je ina. A to myslim dobre a celkom ta chapem, ale davaj bacha na tuto pascu
Kazdy ma schopnost brat veci co chceme pocut ako svate pismo a veci co pocut nechceme ako omyl, nieco co sem nepatri, chybu v systeme.
@zuzitko74
🙂 Vyskúšam a uvidím, ako to pôjde. Zatiaľ to beriem skôr ako experiment a novú skúsenosť než ako nejakú životnú misiu nájsť si partnera.
Ak zistím, že je to naozaj taký mlynček na mäso, môžem profil kedykoľvek zrušiť a budem aspoň o jednu skúsenosť múdrejšia. Nemám veľmi čo stratiť.
Napíšem ti z pohľadu obéznej, ktorá kedysi chodila na zoznamku a dúfala, že tam niekoho nájde. Najprv som urobila tú chybu, že som hneď neuviedla na pravú mieru svoju postavu. Tiež som bola v tom, že ma to nedefinuje ako človeka a naivne si myslela, že keď si so mnou niekto bude rozumieť v písaní, spozná ma ako človeka, moje telo mu vadiť nebude. Omyl. Takže, naozaj hneď na začiatku upozorni na svoju váhu, ušetríš si sklamanie a poníženie. Ja chápem, že obezita nie je jediná vec, ktorá ťa ako človeka tvorí, ale je dosť podstatné s tým druhú stranu oboznámiť. Daj si pozor na chlapov, ktorí majú obézne ženy ako fetiš. Je ich tam dosť. Ako mi od nich bolo povedané, chcú zistiť aký je rozdiel v milovaní s obéznou ženou a "normálnou" ženou. Tiež počítajú s tým, že obézna žena sa bude v posteli extra snažiť, aby vykompenzovala svoju váhu, čakajú zážitok. Ďalší ťa budú chcieť vykrmovať, budú chcieť, aby si priberala. Ďalšia skupina budú chudáci. Chlapi bez peňazí, bez bývania, bez práce. Budú čakať, že budeš rada za ich záujem a budú ťa môcť využívať. Sem tam ťa pohladia, aby sa nepovedalo. Poznáš ich tak, že sa budú chcieť k tebe hneď nasťahovať a v podstate ich nebude o tebe nič zaujímať. Tiež tam boli takí, ktorých bavilo sa s tebou hrať. Naťahovať ťa, tváriť sa že o teba majú záujem. Počkajú až si k nim vytvoríš vzťah a potom ťa totálne vysmejú a ponížia.
- foto bez úprav, kde je jasne vidieť ako skutočne vyzeráš
- do profilu jasne napísať, že deti neplánuješ, nemáš k nim vzťah
- stretávať sa len na mieste, kde sú ľudia a nespomínať kde bývaš, nikdy nedovoľ, aby ťa odprevádzali domov
- vnímaj otázky, ktoré ti pokladajú, ak sa pýtajú len na tvoje zabezpečenie, majetok, prípadne si "zabudli" peňaženku, ide o vyciciavača
- ak sa pýtajú na sexuálne praktiky, ako to máš rada a podobne, očakávajú, že sa na nich hneď vrhneš, len preto, že ti prejavili záujem
Mňa jeden naťahoval dva mesiace, hovoril aká som múdra, že mám krásne oči, ako si so mnou rozumie ako s nikým, počkal čo si k nemu vytvorím puto, zahorím nádejou a potom ma pred všetkými vysmial, že s prasatami nechodí.
Volila by som platené zoznamky, trocha sa tým zníži počet debilov. A viac než na zoznamky by som sa sústredila na "živé" zoznamovanie. Chodila by som viac medzi ľudí, do kina, reštaurácii, večierky, prechádzky. Nikdy nevieš kde môžeš spoznať niekoho, komu sa zapáčiš taká aká si. Možno z teba naživo bude vyžarovať charizma, možno sa niekomu zapáči tvoj smiech. Nezanevri na zoznamovanie, užívaj si spoločenský život a nikdy sa neuspokoj s niečím čo ti nevyhovuje len preto, lebo si myslíš, že ako obézna si viac nezaslúžiš.
@anonym_autor Ja rozumiem tomu prispevku a presne rozumiem ze je jednym z tych co ti "sadne do kramu" .
Pises ze vahu riesit nechces ale co ked je situacia taka ze je to neoddelitelna sucast tvojej zoznamovacej anabaze? Chces ci nechces, tvarit s ze to neexistuje je velmi krasne a pohldne ale tealita je ina. A to myslim dobre a celkom ta chapem, ale davaj bacha na tuto pascu
Kazdy ma schopnost brat veci co chceme pocut ako svate pismo a veci co pocut nechceme ako omyl, nieco co sem nepatri, chybu v systeme.
@martinmmartin
Nepíšem, že svoju váhu riešiť nechcem. Práve naopak, písala som, že ju riešim. A nemyslím si ani, že sa tvárim, akoby neexistovala – keby to tak bolo, asi by som ju v pôvodnom príspevku vôbec nespomínala. Je to objektívny fakt a nemám potrebu ho popierať ani klamať samu seba. Zároveň však nevidím dôvod, prečo by som kvôli nej mala prestať žiť.
@patrike
Ja som nikdy nepovedala, že sex nechcem vôbec. Len nie som typ človeka, ktorý ho chce mať hneď alebo po krátkej známosti. Sex bez lásky ma jednoducho nebaví. Potrebujem si k tomu človeku najprv vybudovať vzťah, dôveru a nejaké city, a to u mňa nevznikne za pár stretnutí ani za mesiac či dva. Zároveň potrebujem vedieť, že tomu druhému nejde primárne len o sex. Keď toto všetko príde, nemám so sexom žiadny problém.
@anonym_autor Tak to nevidim ruzovo, ak este ides robit drahoty a aj 2 mesiace su ti malo na zacatie so sexom. Dospeli ludia, ktori aj nieco maju za sebou, tak ak vylucime dovody typu nabozenske predsudky, sex na tretom rande je plus minus ocakavany standard.
Napíšem ti z pohľadu obéznej, ktorá kedysi chodila na zoznamku a dúfala, že tam niekoho nájde. Najprv som urobila tú chybu, že som hneď neuviedla na pravú mieru svoju postavu. Tiež som bola v tom, že ma to nedefinuje ako človeka a naivne si myslela, že keď si so mnou niekto bude rozumieť v písaní, spozná ma ako človeka, moje telo mu vadiť nebude. Omyl. Takže, naozaj hneď na začiatku upozorni na svoju váhu, ušetríš si sklamanie a poníženie. Ja chápem, že obezita nie je jediná vec, ktorá ťa ako človeka tvorí, ale je dosť podstatné s tým druhú stranu oboznámiť. Daj si pozor na chlapov, ktorí majú obézne ženy ako fetiš. Je ich tam dosť. Ako mi od nich bolo povedané, chcú zistiť aký je rozdiel v milovaní s obéznou ženou a "normálnou" ženou. Tiež počítajú s tým, že obézna žena sa bude v posteli extra snažiť, aby vykompenzovala svoju váhu, čakajú zážitok. Ďalší ťa budú chcieť vykrmovať, budú chcieť, aby si priberala. Ďalšia skupina budú chudáci. Chlapi bez peňazí, bez bývania, bez práce. Budú čakať, že budeš rada za ich záujem a budú ťa môcť využívať. Sem tam ťa pohladia, aby sa nepovedalo. Poznáš ich tak, že sa budú chcieť k tebe hneď nasťahovať a v podstate ich nebude o tebe nič zaujímať. Tiež tam boli takí, ktorých bavilo sa s tebou hrať. Naťahovať ťa, tváriť sa že o teba majú záujem. Počkajú až si k nim vytvoríš vzťah a potom ťa totálne vysmejú a ponížia.
- foto bez úprav, kde je jasne vidieť ako skutočne vyzeráš
- do profilu jasne napísať, že deti neplánuješ, nemáš k nim vzťah
- stretávať sa len na mieste, kde sú ľudia a nespomínať kde bývaš, nikdy nedovoľ, aby ťa odprevádzali domov
- vnímaj otázky, ktoré ti pokladajú, ak sa pýtajú len na tvoje zabezpečenie, majetok, prípadne si "zabudli" peňaženku, ide o vyciciavača
- ak sa pýtajú na sexuálne praktiky, ako to máš rada a podobne, očakávajú, že sa na nich hneď vrhneš, len preto, že ti prejavili záujem
Mňa jeden naťahoval dva mesiace, hovoril aká som múdra, že mám krásne oči, ako si so mnou rozumie ako s nikým, počkal čo si k nemu vytvorím puto, zahorím nádejou a potom ma pred všetkými vysmial, že s prasatami nechodí.
Volila by som platené zoznamky, trocha sa tým zníži počet debilov. A viac než na zoznamky by som sa sústredila na "živé" zoznamovanie. Chodila by som viac medzi ľudí, do kina, reštaurácii, večierky, prechádzky. Nikdy nevieš kde môžeš spoznať niekoho, komu sa zapáčiš taká aká si. Možno z teba naživo bude vyžarovať charizma, možno sa niekomu zapáči tvoj smiech. Nezanevri na zoznamovanie, užívaj si spoločenský život a nikdy sa neuspokoj s niečím čo ti nevyhovuje len preto, lebo si myslíš, že ako obézna si viac nezaslúžiš.
@anonym_6f24df
Ďakujem za príspevok aj za rady. To, že ťa ten chrapúň verejne vysmial, ma mrzí. Jedna vec je mať určité vzhľadové preferencie – tie máme asi všetci. Úplne iná vec je človeka ponižovať alebo zosmiešňovať len preto, že do nich nezapadá. To je podľa mňa jednoducho primitívne.
a co unbeholfen?
@anonym_d54105 oooo to nie, teraz tu má nick @podvody ale to je jedno, hoci je škaredý ako cesta do roboty a tlstý, on výrazne obéznu by nechcel ani náhodou, on len štíhle modelky a ideálne prachaté s vlastným bytom (tu by autorka mohla bodovať dosť výrazne).
@anonym_autor Tak to nevidim ruzovo, ak este ides robit drahoty a aj 2 mesiace su ti malo na zacatie so sexom. Dospeli ludia, ktori aj nieco maju za sebou, tak ak vylucime dovody typu nabozenske predsudky, sex na tretom rande je plus minus ocakavany standard.
@patrike
Sex na druhom alebo treťom rande mať nebudem, hoci chápem, že dnes to môže byť pre mnohých ľudí bežné. Išla by som tým sama proti sebe a proti tomu, čo je mi príjemné. Nevidím dôvod prekračovať vlastné hranice len preto, že sa to odo mňa možno očakáva. A ak niekto očakáva sex automaticky už na treťom rande, potom je to presne ten typ známosti, ktorému sa chcem vyhnúť.
@patrike tak tu som sa zasmiala...to, že ty ocakavas sex na treťom rande a je to pre teba štandard, neznamená, že to je štandard aj pre ňu a práve preto môže v kľude počkať dovtedy kedy to bude naozaj chcieť...ľudia neskacu hneď na seba ako opice preboha, veď na treťom rande ešte nevieš poriadne o tom človeku veľa, a nie sú tam nijaké city

@anonym_autor
Este sa spytam,partnerove deti?
povedzme modelova situacia.
1 dieta,striedava starostlivost
Samozrejme bude potrebovat tvoju pomoc z vychovou,skolou,varenim,ucenim
Bude to zaberat cas co by si chcela,aby venoval tebe
Na toto by si mu co odpovedala?
@eugen777