icon

Ako začať randiť v 38 rokoch?

Včera o 12:42

Chcela by som prvýkrát vyskúšať zoznamku a zaujímali by ma skúsenosti ľudí, ktorí sa cez ne reálne zoznamujú.

Doteraz som profil na žiadnej zoznamke nemala a nepoužívam ani sociálne siete. Vzťahy som síce mala, ale vždy vznikli viac-menej spontánne cez ľudí, ktorých som už poznala osobne. Nikdy som sa nestretla s niekým, koho by som predtým poznala iba z internetu, takže v tomto smere začínam úplne od nuly.

Nemám pritom konkrétny cieľ, že si musím nájsť partnera. Rovnako nemám záujem o jednorazový sex alebo stretnutia, pri ktorých je toto vopred očakávaným výsledkom. Skôr ma láka spoznať nových ľudí a zistiť, či si s niekým sadneme. Ak z toho vznikne kamarátstvo, budem rada, ak vzťah, tiež fajn, a ak nič, nič sa nedeje. Beriem to skôr ako skúsenosť a možnosť skúsiť niečo, čo som doteraz vôbec nerobila.

Pre kontext niečo o mne: mám 38 rokov, som slobodná a bezdetná, pričom deti nechcem ani do budúcnosti. Mám vysokú školu nie električkového typu, stabilnú prácu a vlastné bývanie bez hypotéky, takže svoj život mám v zásade usporiadaný a nehľadám niekoho, kto by ma mal finančne zabezpečovať.

Čo sa vzhľadu týka, tam mám asi objektívne najväčšiu nevýhodu. Mám výraznú obezitu a určite nepatrím medzi ženy, ktoré budú na zoznamke zbierať stovky lajkov na základe fotografií. Na druhej strane to nepovažujem za tragédiu. Skôr to beriem ako prirodzený filter – človek, pre ktorého je takáto postava automaticky neprijateľná, jednoducho nebude mať dôvod ma kontaktovať a obaja si ušetríme čas.

Zaujímali by ma preto hlavne praktické skúsenosti. Na čo si dať pozor už pri písaní? Ako naplánovať prvú schôdzku a čomu sa pri nej vyhnúť? Máte nejaké tipy, triky? Čo je dobré zistiť ešte pred prvým stretnutím a aké správanie na prvom či druhom stretnutí považujete za red flag?

A pokojne aj opačne – podľa čoho ste spoznali, že človek, s ktorým ste sa zoznámili online, stojí za ďalšie stretnutie?

Budem rada najmä za skúsenosti ľudí, ktorí zoznamky používajú alebo používali. Keďže s nimi nemám žiadnu skúsenosť, zaujíma ma aj to, čo by ste sami chceli vedieť predtým, než ste si založili prvý profil.

Strana
z5
sisa_s
Včera o 13:01

V tvojom pripade by som si dala najprv vhodnu profilovku, ktora ukazuje skutocnost a priznala v profile, pripadne pri pisani co najskor, ze nechces deti, usetris cas muzom, ktori si chcu zakladat rodinu, stretavala by som sa na verejnych miestach, uistila sa, ze dotycny nie je zenaty 😀

anonym_bfa19c
Včera o 13:03

Nechceš najprv poriešiť obezitu? Inak to bude ťažké.

anonym_15f009
Včera o 13:06
@anonym_bfa19c

Nechceš najprv poriešiť obezitu? Inak to bude ťažké.

@anonym_bfa19c Tiez si myslim. Ok, nie vsetci musia mat 60 kg, ale vyrazna obezita je uz iny level. Okrem toho, ze to nevyzera velmi dobre, tak aj definuje zivotny styl- obezni ludia maju problem s turistikou, neradi sa ukazuju v plavkach, atd. Atd.

anonym_d54105
Včera o 13:07

a co unbeholfen?

martinmmartin
Včera o 13:09

plus ,je to sice krute a nespravne, ale dovolim si povedat ze vyrazne obezneho cloveka podvedome neberieme az tak "vazne" a rovnocenne . Je to taka chodiaca groteska (podvedome).
A hlavne si davaj bacha aby si nebola pre niekoho Fetisom, lebo take vztahy nemaju naozaj stastnych ucastnikov

januska12323
Včera o 13:13

Na tvojom mieste by som riešila nadváhu nie kvôli chlapom ale kvôli sebe. Inak buď prirodzená a neklam. Nemáš čo stratiť.

autor
Včera o 13:17
@anonym_15f009

@anonym_bfa19c Tiez si myslim. Ok, nie vsetci musia mat 60 kg, ale vyrazna obezita je uz iny level. Okrem toho, ze to nevyzera velmi dobre, tak aj definuje zivotny styl- obezni ludia maju problem s turistikou, neradi sa ukazuju v plavkach, atd. Atd.

@anonym_bfa19c
@anonym_15f009

Moja váha je momentálne v štádiu riešenia, ale nechcem odkladať život ani zoznamovanie na čas, keď schudnem. Práve teraz mám chuť spoznávať nových ľudí a nevidím dôvod čakať. Navyše to má z môjho pohľadu aj jednu výhodu – ak bude mať niekto záujem stretnúť sa so mnou už teraz, budem vedieť, že jeho záujem nestojí iba na tom, či mám ideálnu postavu. A to je pre mňa vlastne celkom dobrý prvotný filter na povrchných ľudí.

martinmmartin
Včera o 13:19
@anonym_autor

@anonym_bfa19c
@anonym_15f009

Moja váha je momentálne v štádiu riešenia, ale nechcem odkladať život ani zoznamovanie na čas, keď schudnem. Práve teraz mám chuť spoznávať nových ľudí a nevidím dôvod čakať. Navyše to má z môjho pohľadu aj jednu výhodu – ak bude mať niekto záujem stretnúť sa so mnou už teraz, budem vedieť, že jeho záujem nestojí iba na tom, či mám ideálnu postavu. A to je pre mňa vlastne celkom dobrý prvotný filter na povrchných ľudí.

@anonym_autor Tym ze je to filter si to zlahcujes, zjednodusujes a prikraslujes. nieje to tak. Ludom s dobrym charakterom sa obezita proste moze hnusit a niesu to hajzli. Ty vidis filter lebo ho vidiet chces, nieje to skor ale magnet na zufalcov co si vyrataju ze nemas inu moznost ?
Ak ta obezita nepritahuje tak to neznamena ze si povrchny, znamena to ze to fakt nedas

autor
Včera o 13:25
@martinmmartin

@anonym_autor Tym ze je to filter si to zlahcujes, zjednodusujes a prikraslujes. nieje to tak. Ludom s dobrym charakterom sa obezita proste moze hnusit a niesu to hajzli. Ty vidis filter lebo ho vidiet chces, nieje to skor ale magnet na zufalcov co si vyrataju ze nemas inu moznost ?
Ak ta obezita nepritahuje tak to neznamena ze si povrchny, znamena to ze to fakt nedas

@martinmmartin Ďakujem za názor. Takto som nad tým nikdy neuvažovala, takže mám nad čím premýšľať. Nechcem ale odložiť život o rok alebo dva a čakať, kým budem pre zoznamkový svet vizuálne atraktívnejšia. 🙂 Skúsim to teraz a uvidím.

anonym_80dce4
Včera o 13:41

ja tiez nie som povrchna, ale obezneho by som nedala ani keby mal najlepsie srdce ake som kedy spoznala... proste toto ide uplne mojho zivotneho stylu a nastavenia. takze suhlasim so vsetkym co ti tu napisali...
a nemusis odkladat zivot, to samozrejme nie, skusat to mozes uz teraz, ale vela nadeje by som do toho nedavala... sama som mala problem spoznat na zoznamke normalneho cloveka a to mam postavu "ideal"..

anonym_3cb9ae
Včera o 13:45

@anonym_autor radím iba z osobný h skúseností, ale myslím, že ustoja bez ohľadu na vek : ja som chodila na pokec, vždy som počkala, kým ma niekto osloví. Bolo ich veľa, rozprávala som sa s mnohými a zákon veľkých čísiel - možno každý 20. bol "vhodný" na dlhší rozhovor a povedzme 5 zo 100 boli takí, že sme si ozaj sadli a išla som na rande. Podľa mňa základ je dať samu seba, nesprávať sa tak ci onak, aby som si "HO" ziskala, ale byť sama sebou a potom niekto kompatibilný k tebe sa nájde.
Dávať si pozor - určite ísť na prvé rande na miesto, kde sú ľudia. Restika, kaviareň, prechádzka na námestí. Nie k tebe/k nemu domov, nie do jeho auta, ja by som ani nechcela, aby ma odviezol domov, nie niekde k jazeru, do lesa, atď.
Ci dat šancu na druhé stretko, tak to už nejako intuitívne musíš cítiť. Podľa mňa je dôležité všímať si, ako sa správa k okoliu, k iným ľuďom, lebo na teba chce určite urobiť dobrý dojem, ale napr ako komunikuje s casnikom, keď dostane špinavý príbor ci čakáte pridlho? Pustí v MHD si sadnúť starších ľudí? Začne nadávať v zápche a všetci budú naokolo na vine, alebo zachová si kľud? Samozrejme, kazdí ma svoje osobné preferencie, čiže nechcem povedať, aké správanie je vhodné a aké nie, ale ze by som si to všimla, či sa mi to paci alebo nie.
A ešte by som precitala charakteristiku narcistov a fázy vzťahov s narcistom, aby som ich vedela včas rozpoznať a nestrácala drahocenný čas.

anonym_cf51a6
Včera o 13:46
@anonym_autor

@martinmmartin Ďakujem za názor. Takto som nad tým nikdy neuvažovala, takže mám nad čím premýšľať. Nechcem ale odložiť život o rok alebo dva a čakať, kým budem pre zoznamkový svet vizuálne atraktívnejšia. 🙂 Skúsim to teraz a uvidím.

@anonym_autor Ja ti držím palce. V prvom rade si napísala o svojich úspechoch, sociálnom statuse, to že nechceš deti a zdôraznila si kvalitné vzdelanie. To ti veĺmi nepomôže pri hĺadaní partnera. Ani jedna vec z toho. To by ti pomohlo ,keby si bola chlapom. Ale bežnému chlapovi je jedno, akú máš školu a ako si zabezpečená. Chcú ideálne štíhlu, plodnú, milú ženu. Skôr pritiahneš nejakého amatérskeho gigola skrachovaného, čo baží po tvojich peniazoch, alebo nemá sám kde hlavu skloniť. Pokojne sa môže pár rokov tváriť, že ho tvoje faldy rajcujù.

mala_arkana
Včera o 13:48

@anonym_autor Vysoka obezita nema byt filter partnerov na Tinderi, ale varovny prst, ze je v prvom rade nacase robit nieco pre svoje fyzicke aj psychicke zdravie. Sama vidis, ze ti to sposobuje mindrak, a fyziologicke problemy sa po 40-tke, najneskor po 45-ke zacnu tiez ozyvat.

mala_arkana
Včera o 13:50
@anonym_cf51a6

@anonym_autor Ja ti držím palce. V prvom rade si napísala o svojich úspechoch, sociálnom statuse, to že nechceš deti a zdôraznila si kvalitné vzdelanie. To ti veĺmi nepomôže pri hĺadaní partnera. Ani jedna vec z toho. To by ti pomohlo ,keby si bola chlapom. Ale bežnému chlapovi je jedno, akú máš školu a ako si zabezpečená. Chcú ideálne štíhlu, plodnú, milú ženu. Skôr pritiahneš nejakého amatérskeho gigola skrachovaného, čo baží po tvojich peniazoch, alebo nemá sám kde hlavu skloniť. Pokojne sa môže pár rokov tváriť, že ho tvoje faldy rajcujù.

@anonym_cf51a6 Chlapovi, ktoreho zaujimaju aj veci ako intelektualna stimulacia, obohacujuci rozhovor, alebo vzajomne sa niekam kognitivne posuvat, bude zalezat na vzdelani a kariere. Vies, to je taky, ktory vidi v zene aj nieco ine, ako kus pekneho masa na poj*banie, pripadne chodiaci inkubator.

anonym_cf51a6
Včera o 13:56
@mala_arkana

@anonym_cf51a6 Chlapovi, ktoreho zaujimaju aj veci ako intelektualna stimulacia, obohacujuci rozhovor, alebo vzajomne sa niekam kognitivne posuvat, bude zalezat na vzdelani a kariere. Vies, to je taky, ktory vidi v zene aj nieco ine, ako kus pekneho masa na poj*banie, pripadne chodiaci inkubator.

@mala_arkana Verím, že aj takí existujú, ale myslím si aj tak, že je to hŕstka oproti tej skupine, ktorá rieši vizuál. Mám pocit, že viac ako ženy. Keď k tomu pridáš kvalitu materiálu na zoznamke, kde možno jeden zo sto chce aj normálny vzťah, tak je šanca ešte menšia.

anonym_9035b7
Včera o 13:57

napíš inzerát ale napíš tam úplnú pravdu. Neklam s váhou, ani s ostatnými vecami. Sú ĺudia ktorým to vôbec nevadí.

patrike
Včera o 13:57

Nerob si do profilu, ani neskor neposielaj na vyziadanie fotky, ktore su :
- neaktualne
- fotene kdejako z uhla, aby si vyzerala stihlejsie
- len hlavu a celu postavu nie
- upravovane filtrami
Nuz a hlavne sa vnutorne priprav meditaciou na zaplavu fotiek penisov, priserny pravopis, priamociare navrhy na sex ....

autor
Včera o 13:58
@mala_arkana

@anonym_autor Vysoka obezita nema byt filter partnerov na Tinderi, ale varovny prst, ze je v prvom rade nacase robit nieco pre svoje fyzicke aj psychicke zdravie. Sama vidis, ze ti to sposobuje mindrak, a fyziologicke problemy sa po 40-tke, najneskor po 45-ke zacnu tiez ozyvat.

@mala_arkana Žiaden mindrák mi to nespôsobuje, ako si niečo také vydedukovala? Spomínam to, lebo je to objektívny a pre mnohých podstatný fakt.

martinmmartin
Včera o 13:59
@anonym_autor

@mala_arkana Žiaden mindrák mi to nespôsobuje, ako si niečo také vydedukovala? Spomínam to, lebo je to objektívny a pre mnohých podstatný fakt.

@anonym_autor ako vidis tazko obeznych muzov na vztah ty ?
Ak by boli cca rovnaky dvaja iba obezita by ich odlisovala ktoremu das tadsej sancu?

anonym_d54105
Včera o 14:00
@patrike

- neaktualne
- upravovane filtrami
Nuz a hlavne sa vnutorne priprav meditaciou na zaplavu fotiek penisov, priserny pravopis, priamociare navrhy na sex ....

@patrike Tie zaplavy posielaju tebe alebo ty posielas inym...? 🙂

mala_arkana
Včera o 14:02
@anonym_cf51a6

@mala_arkana Verím, že aj takí existujú, ale myslím si aj tak, že je to hŕstka oproti tej skupine, ktorá rieši vizuál. Mám pocit, že viac ako ženy. Keď k tomu pridáš kvalitu materiálu na zoznamke, kde možno jeden zo sto chce aj normálny vzťah, tak je šanca ešte menšia.

@anonym_cf51a6 Skor je to tak, ze ludia si vyberaju partnerov na zaklade celku, nie tak, ze bud budem riesit vzhlad, alebo budem riesit intelektualnu stranku. Ono je to vacsinou tak (aj u muzov), ze vsetky dimenzie musia byt viac-menej atraktivne. Teraz ale nehovorim o tazkej obezite, lebo ano, vacsine ludi neimponuje biomarker, ktory jednoznacne indikuje zdravotne tazkosti.

autor
Včera o 14:03
@martinmmartin

@anonym_autor ako vidis tazko obeznych muzov na vztah ty ?
Ak by boli cca rovnaky dvaja iba obezita by ich odlisovala ktoremu das tadsej sancu?

@martinmmartin Komunikovala by som s oboma. Nemusí byť z toho hneď vzťah.

anonym_cf51a6
Autor odpoveď zmazal
eugen777
Včera o 14:04

Pises rozumne,ako typicka vysokoskolacka.
Za mna fajny text a dost info o sebe.
Na posudenie.

Nanestastie mas extremnu nevyhodu a to ako pises extremnu obezitu.
To odradi 95 % muzov o ktorych by si ty z tvojim standardom mohla mat zaujem.

rady pre teba

1.foto realne,ziadne zabery akoze z hora,akoze ubrat vahu,akoze sa spravit chudsou.
Normalne slusne foto celej postavy,oblecenej,presne taka,aka si
Realita!
Proste zabery celej postavy
Ja ked vidim na zoznamke zabery zhora a akoze rafinovane foto kde sa opticky ubera vaha,okamzite stracam zaujem a ide to do zabudnutia.

2.napisat ze vlastne deti nechces

3.mozno spomenut,ze by si priala partnerove deti,to by pomohlo o teba zvysit zaujem,o troska
Ak by si to chcela takto,to neviem posudit

4.Asi jedina sanca na slusneho muza bude napisat,ze mas zaujem o spolocne chudnutie a podporovanie sa navzajom.To by mohlo pritiahnut tučka,ktory ale chce schudnut.
To by bola za mna jedina realna sanca na slusneho muza.

Ak ta nieco v tomto mojom texte rani,hlboko sa ospravedlnujem,ale realita je takato z mojho pohladu.
A nejdem vymyslat nerealne konstalacie,kde ta uvediem do omylu.

anonym_c84d55
Včera o 14:05
@anonym_autor

@martinmmartin Komunikovala by som s oboma. Nemusí byť z toho hneď vzťah.

@anonym_autor
lenze chlapi nehladaju kamaratky, neviem, preco myslis, ze by ta niekto chcel za kamaratku
mas to nejak pomylene, narazis.

chlapi hladaju zenu na zivot, na sex, na plodenie deti, na zalozenie rodiny
ich nezaujima tvoja praca, byt, skola

to ze nechces deti a si obezna je podla mna obrovsky problem
ale drzim ti palce

autor
Včera o 14:07
@patrike

- neaktualne
- upravovane filtrami

@patrike To by som ani neurobila. Podľa mňa je oveľa lepšie, keď je človek pri osobnom stretnutí príjemne prekvapený, než keď zistí, že fotografie sú zavádzajúce. Takže za seba určite plánujem použiť svoje aktuálne fotky bez filtrov a bez snahy čokoľvek opticky skrývať.

anonym_1599a8
Včera o 14:08

Nechceš stratiť ďalší rok? Podľa mňa ho aj tak stravis len hľadaním. Pre mňa by ten rok bol výzva na chudnutie. Pretože môže prísť aj to,že keď niekoho nájdeš tak sa na chudnutie vykašleš.

autor
Včera o 14:13
@eugen777

Pises rozumne,ako typicka vysokoskolacka.
Za mna fajny text a dost info o sebe.
Na posudenie.

Nanestastie mas extremnu nevyhodu a to ako pises extremnu obezitu.
To odradi 95 % muzov o ktorych by si ty z tvojim standardom mohla mat zaujem.

rady pre teba

1.foto realne,ziadne zabery akoze z hora,akoze ubrat vahu,akoze sa spravit chudsou.
Normalne slusne foto celej postavy,oblecenej,presne taka,aka si
Realita!
Proste zabery celej postavy
Ja ked vidim na zoznamke zabery zhora a akoze rafinovane foto kde sa opticky ubera vaha,okamzite stracam zaujem a ide to do zabudnutia.

2.napisat ze vlastne deti nechces

3.mozno spomenut,ze by si priala partnerove deti,to by pomohlo o teba zvysit zaujem,o troska
Ak by si to chcela takto,to neviem posudit

4.Asi jedina sanca na slusneho muza bude napisat,ze mas zaujem o spolocne chudnutie a podporovanie sa navzajom.To by mohlo pritiahnut tučka,ktory ale chce schudnut.
To by bola za mna jedina realna sanca na slusneho muza.

Ak ta nieco v tomto mojom texte rani,hlboko sa ospravedlnujem,ale realita je takato z mojho pohladu.
A nejdem vymyslat nerealne konstalacie,kde ta uvediem do omylu.

@eugen777 Ďakujem za názor. Nie, nič z toho ma neurazilo ani nezranilo. To, že deti nechcem, budem mať v profile uvedené, to považujem za samozrejmosť. Nemám záujem, aby so mnou niekto strácal čas, ak v tomto máme úplne odlišné predstavy o budúcnosti. Nikam by to neviedlo.

Spoločné chudnutie alebo športové aktivity pokojne spomenúť môžem. Na druhej strane nechcem, aby sa celý môj profil a následná komunikácia točili okolo mojej váhy. Je to momentálne jedna z vecí, ktoré vo svojom živote riešim, ale nie je to moja identita ani hlavná téma, o ktorej sa chcem s novými ľuďmi rozprávať.

Ale vyskúšať to môžem. Uvidím, aké reakcie to prinesie, a prinajhoršom zistím, že tadiaľ cesta nevedie. 🙂

eugen777
Včera o 14:17
@anonym_autor

@eugen777 Ďakujem za názor. Nie, nič z toho ma neurazilo ani nezranilo. To, že deti nechcem, budem mať v profile uvedené, to považujem za samozrejmosť. Nemám záujem, aby so mnou niekto strácal čas, ak v tomto máme úplne odlišné predstavy o budúcnosti. Nikam by to neviedlo.

Spoločné chudnutie alebo športové aktivity pokojne spomenúť môžem. Na druhej strane nechcem, aby sa celý môj profil a následná komunikácia točili okolo mojej váhy. Je to momentálne jedna z vecí, ktoré vo svojom živote riešim, ale nie je to moja identita ani hlavná téma, o ktorej sa chcem s novými ľuďmi rozprávať.

Ale vyskúšať to môžem. Uvidím, aké reakcie to prinesie, a prinajhoršom zistím, že tadiaľ cesta nevedie. 🙂

@anonym_autor

Este sa spytam,partnerove deti?

povedzme modelova situacia.
1 dieta,striedava starostlivost

Samozrejme bude potrebovat tvoju pomoc z vychovou,skolou,varenim,ucenim
Bude to zaberat cas co by si chcela,aby venoval tebe

Na toto by si mu co odpovedala?

autor
Včera o 14:18
@anonym_1599a8

Nechceš stratiť ďalší rok? Podľa mňa ho aj tak stravis len hľadaním. Pre mňa by ten rok bol výzva na chudnutie. Pretože môže prísť aj to,že keď niekoho nájdeš tak sa na chudnutie vykašleš.

@anonym_1599a8
Asi došlo k nedorozumeniu. 🙂 Nie som v situácii, že by som si potrebovala za každú cenu niekoho nájsť. Zoznamku si chcem jednoducho vyskúšať, pretože je to pre mňa niečo nové a som zvedavá, akú s tým budem mať skúsenosť. Ak tam nikoho zaujímavého nestretnem, nič sa nedeje.

Moju váhu som v pôvodnom príspevku spomenula ako relevantnú okolnosť pri zoznamovaní, nie ako tému, ku ktorej hľadám rady. Chudnutie si riešim sama a v tejto diskusii sa naň nepýtam. Zaujímajú ma skúsenosti so zoznamkami, prvými stretnutiami, red flags a všeobecne zoznamovaním sa s ľuďmi z internetu.

Strana
z5