Hľadanie partnera cez zoznamky vo veku 40+. Máte reálne skúsenosti?
Ahojte, mate niekto realne skusenosti so zoznamkami v 40tke? Hladam partnera iba 44-49 rokov. Nasli ste si aj uplne fajn partnera / partnerku, ktory uz nechcel deti, nie je narcista alebo hysterik alebo alkoholik ci uplne denno denny fajciar alebo ma rodica, ktory ho proste drzi pod dozorom a podobne?
Nejake typy na konkretne na tuto vekovu kategoriu? Po 50tke je na zoznamkach celkom velky vyber muzov, nechcem to tu rozpisovat preco, ale proste 50tnika budem hladat, ked budem mat 50 a budem stale bez zavazkov.
Pozeram vseobecne, nie iba zoznamky, ale aj susedov (tak suseda clovek prekukne hned, aky je, lebo vidi celu jeho rodinu a podobne), chodim aj na spolocenske podujatia-seminare, ako radia vsetci.
@anonym_2e7c76 Zaujímavé je, že časť toho čo píšeš je nepríjemne pravdivá, ale zároveň je tam strašne veľa internetovej evolučnej filozofie, ktorá znie múdro len dovtedy, kým človek nezačne pozerať na realitu okolo seba. Áno, po štyridsiatke je zoznamovanie horšie. Pre všetkých. Veľa stabilných, schopných a atraktívnych ľudí už dávno vo vzťahoch je a na trh sa častejšie vracajú ľudia po rozvodoch, s deťmi, vyhorením alebo životným bordelom. To je jednoducho matematika času. Ale robíš typickú chybu internetu, tváriš sa, že muž starne ako whisky a žena ako jogurt po záruke. Lenže polovica chlapov po 45 vyzerá horšie než si myslí. Plešina, brucho, tlak, stres, testosterón dole, únava, cynizmus. Len muži si medzi sebou radi rozprávajú rozprávku, že muži zrejú ako víno, aj keď reálne často vyzerajú ako unavený manažér kebabu, čo zaspáva sám pri televízore. Áno, ženská atraktivita je biologicky viac viazaná na mladosť a plodnosť. Ale moderné vzťahy už dávno nie sú o tom "ty si mladá a pekná a ja ti na oplátku ulovim mamuta". Dnes má obrovskú hodnotu psychická stabilita, energia, inteligencia, sexualita, schopnosť vytvoriť pokoj a nie peklo zo života. A paradoxne veľa ľudí po štyridsiatke práve toto konečne má. Najväčší problém zoznamiek po 40 nie je vek, ale mindset. Ľudia tam prídu zatrpknutí, s excel tabuľkou požiadaviek a pocitom, že oni sú posledný normálny človek na planéte. A potom sa čudujú, kde sú všetci normálni. No väčšina normálnych je doma vo vzťahoch alebo zoznamku po dvoch mesiacoch znechutene vymazala. A tá časť, že žena už mužovi nedáva svoju mladosť, je strašne reduktívna predstava hodnoty človeka. Podľa tej logiky je automaticky hodnotnejšia toxická 25ročná princezná než inteligentná, stabilná a atraktívna 45ročná žena, ktorá vie budovať normálny život. Realita je, že veľa mužov po jednom rozvode veľmi rýchlo pochopí, že život nie je instagramová biológia ani podcast o samcoch. A úprimne, veľa chlapov, čo online píšu tieto manifesty o ženách, by v reálnom živote odpadlo z charizmy a energie sebavedomej fit štyridsiatničky za desať minút rozhovoru.
@anonym_71a2c5 "než inteligentná, stabilná a atraktívna 45ročná žena," Otazka je, preco tato inteligentna 45rocna zena nepochopila, ze po menopauze pride rychle starnutie a preco si nezacala s nejakym normalnym o trochu skor a cakala do poslednej moznej chvile, ked sa to zacne kaslat. Ked v zrkadle vidi, a sakra, to co je za priberajuca teta, hura, rychlo idem teraz hladat normalneho muza. A divi sa, ze vidi rozpacite muzske reakcie od este dobre vypadajuceho chlapa, ked pride obstarozna teta s nadvahou 10kg na rande. Este raz, kazdy chlap chce atraktivnu este mladu zenu, nieco s nou zazit, vybudovat a potom s nou zostarnut. A vy tu presviedcate, ze je normalna vec, ze ked do 45r o toho muza nema zaujem (inak by s nim uz bola daaavno), ze ako este moze byt rad, ze sa ona v 45r sa na neho pozrie.
Skusim vysvetlit. 1.Na zoznamky chodia taki ludia ako ty. Takze nie je to, dosla som ja normalna a jedina hviezda jasna a vsetci su tu divni trapni alzaci z vypredaja 2.Nie je to supermarket, ze zadas poziadavky a o 2 dni pride tovar, napise monacke knieza. 3. Cim neskor hladas, tym viac su vsetci normalni rozchytani. Na trh sa dostanu obcas po rozvode. Cim starsi muz a zena, tym horsie vyzeraju. Nielen on, ale aj ty. Preto netreba odkladat hladanie na dochodok. 4. Vzhladom na reprodukcny cyklus je vzhlad zien nerovnomerne rozdeleny, ze do 40-45 velmi pekna (aspon vacsina zien). Ma to velmi jasny ucel. Aby zena nemala problem najst muza, s kym bude mat deti a ten dotycny chcel s nou byt a podporoval ju (financne) s detmi dalsich 10-20 rokov. Ak uz zena ma viac deti, tak sa kazde dieta vacsinou podpise na jej vzhlade, lebo priroda dava najevo, ty uz deti mas, uz to netreba prehanat. To znamena, ze po 45-50 sa stane pravy opak a priroda urobi cary mary a zeny po 50r prestanu byt atraktivne. Aby si muzi viac konkurovali u tych, ktore este deti mat mozu (pod 45) a neotravovali zbytocne tie, ktore uz nie, Takze ty ked si zacnes hladat v 50tke, znamena to ze najkrajsie roky mas za sebou a ten chlap, co si s tebou zacne, zazije uz iba starnucu priberajucu robku. A ak by sa so starnutim dalo nieco robit, miliardari by boli vecne mladi a neumierali.
Vo vztahu plati. Dnes ty mne, zajtra ja tebe. Ty si mna vyberies, ked si pekna, ja s tebou zostanem, ked budes stara. Ale ak ides hladat 45+, tomu muzovi nedavas to Dnes ty mne ( mlada pekna) ... ale chces po nom iba, Zajtra ty mne, ked som stara a nevyzeram nic moc. Preto sa muzi netrhaju o 50+. A. Lebo tie 50+ sa predtym netrhali o nich. B. Nepacia sa im Ale mate vyrovnanu bilanciu. Ty kedysi nie, on dnes nie.
Do jej 45 hladanie partnera v pohode, potom to zacne vyrazne haprovat. Ale ved uvidis sama, aky bude zaujem ...
@anonym_2e7c76 ja neviem, ci sa mi oplati vobec nejaky vztah. Tiez to vidim vsetko az priliz realisticky. To je asi moj najvacsi problem. Znama je rovnako stara ako ja a vidi vsetko tiez realisticky a tiez je dlhodobo bez partnera ako ja. Ale ona to vidi stale este ruzovejsie, ze ide aj do nezmyselnych kratkodobych vztahov, ja ty pani, mna uz asi ani na rande nikto nedostane...
@anonym_2e7c76 ja neviem, ci sa mi oplati vobec nejaky vztah. Tiez to vidim vsetko az priliz realisticky. To je asi moj najvacsi problem. Znama je rovnako stara ako ja a vidi vsetko tiez realisticky a tiez je dlhodobo bez partnera ako ja. Ale ona to vidi stale este ruzovejsie, ze ide aj do nezmyselnych kratkodobych vztahov, ja ty pani, mna uz asi ani na rande nikto nedostane...
@sonabear Tak si to hlavne rychlo rozmysli, ci sa ti teda vztah oplati. Lebo cim neskor, tym horsie. V 40tke mas pred sebou este 45r, polovicu zivota. Horsieho zivota. Pridu choroby, nizky dochodok,... kde dobre padne sa o niekoho opriet. A ked si v 50-60 predsa len rozmyslis, ze by sa niekto hodil, bude to zase este horsie s hladanim ako dnes.
@sonabear zase sa nemusíš úplne opúšťať. Niekedy aj motyka vystrelí. 💙
@sonabear Tak si to hlavne rychlo rozmysli, ci sa ti teda vztah oplati. Lebo cim neskor, tym horsie. V 40tke mas pred sebou este 45r, polovicu zivota. Horsieho zivota. Pridu choroby, nizky dochodok,... kde dobre padne sa o niekoho opriet. A ked si v 50-60 predsa len rozmyslis, ze by sa niekto hodil, bude to zase este horsie s hladanim ako dnes.
@anonym_2e7c76 A poznas niekoho, kto ma take super manzelstvo, ze v 50-60 sa opieraju jeden o druheho? Lebo poznam sice malo ludi v takom veku, ale ked vidim ako sa svokor sprava ku svokre, okrikuje ju, zhadzuje atd. Radsej by som na jej mieste bola sama. Moj manzel je zatial pre mna dokonaly, uvidim ci vekom sa to nebude zhorsovat 😄.
@anonym_2e7c76 A poznas niekoho, kto ma take super manzelstvo, ze v 50-60 sa opieraju jeden o druheho? Lebo poznam sice malo ludi v takom veku, ale ked vidim ako sa svokor sprava ku svokre, okrikuje ju, zhadzuje atd. Radsej by som na jej mieste bola sama. Moj manzel je zatial pre mna dokonaly, uvidim ci vekom sa to nebude zhorsovat 😄.
@anonym_b2931e ale no ták. Jedna lastovička leto nerobí.... podľa jedného páru zovšeobecniť? Ee...
@anonym_b2931e ale no ták. Jedna lastovička leto nerobí.... podľa jedného páru zovšeobecniť? Ee...
@kocuris Ved tam bola otazka ci realne pozna taky par, kde v takom veku 50-60 vidiet tu ich lasku a su si oporou. Ja nepoznam.
@anonym_b2931e Strednedobe vztahy vydrzia tak 10-20 rokov. Najlepsie, co mozes urobit pre starobu je v 35-40tke vycistit stol. Ukoncit ten 10-20 rocny vztah, ktory trval od 20-30tky, ak to skripe, najst si v 40 niekoho normalneho a mate vysoku sancu pri obojstrannej snahe, ze od 40 do 60 vam to 20 rokov vydrzi a potom uz budete tak bez energie, ze sa nebudete vladat ani hadat. To co opisujes su 40rocne manzelstva od 20tky, ze tym druhym po tolkych rokoch spolu vadi, ze druhy aj dycha, ale nerozidu sa. Lebo co povie dedina, nemam kam ist,...
Lenze vacsinou sa caka do poslednej chvile, potom pride vlna rozvodov medzi 40-50. Muz si stihne este niekoho najst, casto mladsieho a 50+ zena po rozvode zostane sama, frustrovana,...
@anonym_b2931e poznam vela praveze, ak ste s manzelom dobre na tom, budete dobre nebojte aj neskor. A to je jedine, preco vobec hladam este, lebo vidim vo svojom okoli naozaj vela takych dobrych parov, ze sa vyslovene nasli. A potom poznam zase vela zien a uz aj muzov, ako ja 40-70vek, ktory to proste uplne museli vzdat a ziaden vztah ich nevysiel dlho. Sice na socialnych sietach vyzeram ako zufalec, lebo vacsinou pisem, ked riesim nejaky problem. Proste na vztahy medzi ludmi uz pozeram ako na drinu a nechce sa mi ist do niecoho riskantneho. Dalo by sa povedat, ze celkovo v zivote uz nechcem ziadne komplikacie riesit okrem klasickych zavazkov, ktore uz mam.
@anonym_b2931e Strednedobe vztahy vydrzia tak 10-20 rokov. Najlepsie, co mozes urobit pre starobu je v 35-40tke vycistit stol. Ukoncit ten 10-20 rocny vztah, ktory trval od 20-30tky, ak to skripe, najst si v 40 niekoho normalneho a mate vysoku sancu pri obojstrannej snahe, ze od 40 do 60 vam to 20 rokov vydrzi a potom uz budete tak bez energie, ze sa nebudete vladat ani hadat. To co opisujes su 40rocne manzelstva od 20tky, ze tym druhym po tolkych rokoch spolu vadi, ze druhy aj dycha, ale nerozidu sa. Lebo co povie dedina, nemam kam ist,...
Lenze vacsinou sa caka do poslednej chvile, potom pride vlna rozvodov medzi 40-50. Muz si stihne este niekoho najst, casto mladsieho a 50+ zena po rozvode zostane sama, frustrovana,...
@anonym_2e7c76 Ja som zatial spokojna, sme s manzelom 15 rokov spolu, cas ukaze. Ale vraj chlapi sa vekom menia na uhundranych, aj sa hovori stary uhundrany chlap 😄. Preto ti 50tnici pupkati, plesati a este aj uhundrani si uz tazko najdu zenu. Mozno nejaku co nema naozaj ziadne naroky na chlapa, a chlap sa potesi, ze ma kde pichnut a najdu na stare kolena vztah 😄.
@anonym_2e7c76 Ja som zatial spokojna, sme s manzelom 15 rokov spolu, cas ukaze. Ale vraj chlapi sa vekom menia na uhundranych, aj sa hovori stary uhundrany chlap 😄. Preto ti 50tnici pupkati, plesati a este aj uhundrani si uz tazko najdu zenu. Mozno nejaku co nema naozaj ziadne naroky na chlapa, a chlap sa potesi, ze ma kde pichnut a najdu na stare kolena vztah 😄.
@anonym_b2931e áno. Kebyže, nedajbože, stratím ženu, ostanem už sám asi...
@anonym_b2931e áno. Kebyže, nedajbože, stratím ženu, ostanem už sám asi...
@kocuris Presne ten isty nazor mam. Uz by som radsej sama potom ostala.
@anonym_b2931e zijem v takej lepsej casti Bratislavy (ani chudobna cast ani bohata cast) a tu je proste kazde jedno manzelstovo stastne - seriozne. Este mam chatku pri Brezne, tam rada vypadnem v lete z tejto celej Egocentrickej Bratislavy a tam je to uz fakt ine, co sa vztahov tyka. Akoby som bola v uplne inej krajine. Sice tam ludia drzia spolu ale nie je to take ako Bratislavkom romane.
@anonym_b2931e zijem v takej lepsej casti Bratislavy (ani chudobna cast ani bohata cast) a tu je proste kazde jedno manzelstovo stastne - seriozne. Este mam chatku pri Brezne, tam rada vypadnem v lete z tejto celej Egocentrickej Bratislavy a tam je to uz fakt ine, co sa vztahov tyka. Akoby som bola v uplne inej krajine. Sice tam ludia drzia spolu ale nie je to take ako Bratislavkom romane.
@sonabear Ale taki 50- 60tnici su stastni v manzelstve? Lebo do 50tky aj ja poznam a skoro vsetko stastne manzelstva.
@anonym_71a2c5 "Podľa tej logiky je automaticky hodnotnejšia toxická 25ročná princezná než inteligentná, stabilná a atraktívna 45ročná žena, ktorá vie budovať normálny život. "
Prebehni si diskusie. Chlap, co nema spolocensky status, nezaraba miliony, nezivi, neplati, nema 190 cm,... tak je tu pomaly za odpad. Zene do 45 staci vyzerat ako tak dobre a neprejedat sa. Nemusi byt vysoka, nemusi mat status, nemusi byt bohata, nemusi ani len chodit do prace,... Staci, ak dycha a nepreziera sa. Problem je, ze toto Staci vyzerat dobre, uz nestaci po 45.
@anonym_2e7c76 jednoduché zhrnutie čo chceš povedať . Muž na trhu zoznamovania musí spĺňať nekonečný zoznam požiadaviek ktoré ženy majú aby vôbec mali šancu niekoho nájsť . Ale ženy majú hodnotu na tomto trhu už len tým že sú a často nemusia nič spĺňať. Aspoň tak to podľa prieskumov vnímajú muži na zoznamkach . V 45 + sa tato dynamika mení . Mnohí muži už unavuje táto nerovnováha v zoznamovaní a radčej rezignuju a ak nie zamieravaju sa na mladčsie ročníky. Ženy preto už musia byť aktívnejšie. Toto čo som napísal platí hlavne internetových zoznamkach. Reálnom svete by to malo chodiť trochu inak .
@sonabear moja rada: zruš kritériá. Akékoľvek. Skúšaj. Testuj. Odpaľuj. Oddeľ zrno od pliev. Odpad pošli do smetí. Si myslím, že niekoho si nájdeš k sebe. Ľudí je ako maku. Ako maku.
@kocuris ja neviem teda ci sa mi oplati si nejakeho chlapa si zavasit na krk. Po 2 rokoch na zoznamkach mi ludia hovoria, ze mam tolko skusenosti, ze mozem robit poradcu. Jo Modry konik, tu pisu ludia, ktori riesia uplne ine veci v zivote, takze vacsinou tie odpovede su uplne ine ako ocakavam. Asi sa na to vykaslem, ako som sa na to vykaslala 10 rokov pred tym a budem sa kamosit len so skupinou ludi dlhodobo az celozivotne bez zavazkov, aby som nezavidela tym stastlivejsim. Vrana k vrane sada - to vzdy platilo a plati.
@anonym_2e7c76 jednoduché zhrnutie čo chceš povedať . Muž na trhu zoznamovania musí spĺňať nekonečný zoznam požiadaviek ktoré ženy majú aby vôbec mali šancu niekoho nájsť . Ale ženy majú hodnotu na tomto trhu už len tým že sú a často nemusia nič spĺňať. Aspoň tak to podľa prieskumov vnímajú muži na zoznamkach . V 45 + sa tato dynamika mení . Mnohí muži už unavuje táto nerovnováha v zoznamovaní a radčej rezignuju a ak nie zamieravaju sa na mladčsie ročníky. Ženy preto už musia byť aktívnejšie. Toto čo som napísal platí hlavne internetových zoznamkach. Reálnom svete by to malo chodiť trochu inak .
@jogy1984 Ale mladsi rocnik zien kasle na chlapa 45+. Mlade zeny si hladaju rovesnikov. Ako som pisala, jedine zlatokopkam nevadi stary chlap. Ale taky musi mat love 😄.
@kocuris ja neviem teda ci sa mi oplati si nejakeho chlapa si zavasit na krk. Po 2 rokoch na zoznamkach mi ludia hovoria, ze mam tolko skusenosti, ze mozem robit poradcu. Jo Modry konik, tu pisu ludia, ktori riesia uplne ine veci v zivote, takze vacsinou tie odpovede su uplne ine ako ocakavam. Asi sa na to vykaslem, ako som sa na to vykaslala 10 rokov pred tym a budem sa kamosit len so skupinou ludi dlhodobo az celozivotne bez zavazkov, aby som nezavidela tym stastlivejsim. Vrana k vrane sada - to vzdy platilo a plati.
@sonabear neoplatí. Ak takto rozmýšľaš tak nie. Vztah je totoz nenávratná investícia. Doslova.
@jogy1984 ja som si dala na zoznamke o 2 roky menej, aby mi nepisali stari. A uz mam 45+
Na veku kazdopadne nezalezi absolutne. Najviac zalezi na vzajomnej kompatibilite.
@jogy1984 ja som si dala na zoznamke o 2 roky menej, aby mi nepisali stari. A uz mam 45+
Na veku kazdopadne nezalezi absolutne. Najviac zalezi na vzajomnej kompatibilite.
@sonabear Jednoducho povedane utiekol ti uz vlak. Pretoze vsetci normalni chlapi su v manzelstvach v tom veku ako hladas a maju manzelku a deti. Po 50tke si mozno uz zacnu prekazat s manzelkou a manzelstva ukoncia. Tie silnejsie manzelstva to udrzia a bojuju spolu dalej na ceste zivotom. Ale je nieco ine zalubit sa do chlapa 25-30 rocneho fesaka velkeho. A zalubit sa do 50 rocneho rozvedeneho pupkateho, plesateho, a uhundraneho chlapa... Volne kusy bez zeny to su take kusy divne, mamickari a pod.
@sonabear neoplatí. Ak takto rozmýšľaš tak nie. Vztah je totoz nenávratná investícia. Doslova.
@kocuris to je ako s detmi a so zvieratami. Clovek z nich ma trochu radosti a vela starosti. Takze bud najdem chlapa z ktoreho budem mat aj radost, alebo vyslovene do toho nejdem. Na vzhlad a financie nepozeram. Kriteria nemam okrem jedneho, ktore tu nejdem zverejnovat, ale na zoznamke pisem, iba sukromne uz. Fakt je, ako pisete, bud mi ten vztah prinesie aj nieco pozitivne a nie len zavazky a strach, alebo sa mi to vobec neoplati.
@kocuris to je ako s detmi a so zvieratami. Clovek z nich ma trochu radosti a vela starosti. Takze bud najdem chlapa z ktoreho budem mat aj radost, alebo vyslovene do toho nejdem. Na vzhlad a financie nepozeram. Kriteria nemam okrem jedneho, ktore tu nejdem zverejnovat, ale na zoznamke pisem, iba sukromne uz. Fakt je, ako pisete, bud mi ten vztah prinesie aj nieco pozitivne a nie len zavazky a strach, alebo sa mi to vobec neoplati.
@sonabear think positive 💙
@sonabear 😀 Toto urobila baba, s ktoru chodim. Aj to zdovodnila ako ty, aby jej nepisali stari. A ze zeny nerozmyslaju rovnako. 🙂 Po 7 mesiacoch, ked sme sli na dovolenku a bolo treba datum narodenia, mi povedala, ze na zoznamke si dala o 5 rokov menej a nevedela cely cas a bala sa, ako mi to povedat. Predstav si, ze ti toto urobi chlap a da si na zoznamke nizsi vek.
Ja ako chlap som sa zasmial a nechal tak. Zena bude vykrikovat, aky je ten muz haj.... ze to sa nerobi, takto podvadzat a rozide sa. ;)
Ono je to krasne, ako pises, ze v 40tke na veku nezalezi ale na kompatibilite. Este keby ste tak v 20-30 tiez tak krasne pisali, ze nezalezi tolko na peniazoch, ale na kompatibilite povah ... :D
@sonabear Jednoducho povedane utiekol ti uz vlak. Pretoze vsetci normalni chlapi su v manzelstvach v tom veku ako hladas a maju manzelku a deti. Po 50tke si mozno uz zacnu prekazat s manzelkou a manzelstva ukoncia. Tie silnejsie manzelstva to udrzia a bojuju spolu dalej na ceste zivotom. Ale je nieco ine zalubit sa do chlapa 25-30 rocneho fesaka velkeho. A zalubit sa do 50 rocneho rozvedeneho pupkateho, plesateho, a uhundraneho chlapa... Volne kusy bez zeny to su take kusy divne, mamickari a pod.
@anonym_b2931e akoze na zoznamkach je vela muzov, ktorym utiekol vlak ako mne, uz som si pisala sukromne s tak 100 muzmi, nekecam, 2025 rok tisicky hodin. Ale pan kocuris mi tu dal vyslovene odpoved na tuto temu. Bud mi ten vztah s muzom prinesie aj vela pozitivneho alebo naco vobec zapinat whats app... Inac v dnesnej dobe 50-55+ muzi musim povedat, ze su najviac pritazlivi. Mam naozaj velmi osobnu vec, ktoru tu nejdem zdielat, preco iba do 49 rokov.
@anonym_b2931e akoze na zoznamkach je vela muzov, ktorym utiekol vlak ako mne, uz som si pisala sukromne s tak 100 muzmi, nekecam, 2025 rok tisicky hodin. Ale pan kocuris mi tu dal vyslovene odpoved na tuto temu. Bud mi ten vztah s muzom prinesie aj vela pozitivneho alebo naco vobec zapinat whats app... Inac v dnesnej dobe 50-55+ muzi musim povedat, ze su najviac pritazlivi. Mam naozaj velmi osobnu vec, ktoru tu nejdem zdielat, preco iba do 49 rokov.
@sonabear Najviac pritazlivi su 50-55 rocni? Fu, to som este nepocula a ani nevidela takeho chlapa v tom veku. Ja som na rovesnikov 😄🙂.

@princkrason Ty sa volas Jaro? Tvoj nick by mu teda ozaj pristal 😄.
@anonym_b2931e aky Jaro? 😕