icon

V ktorej časti zoznamovania treba povedať o depresii a liekoch?

22. feb 2026

V ktorej časti zoznamovania povedať potencionálnemu budúcemu partnerovi, že mám depresie a úzkosti a beriem lieky? Tým nemyslím sezónne depresie z toho, že nemám život ako na instagrame, ale reálnu klinickú depresiu (2x hospitalizácia kvôli nastavovaniu liečby, ID 50%).

Nechcem to vešať na nos každému človeku s ktorým sa budem zoznamovať, je to predsa len osobná vec. Ale myslím si, že 99% mužov to odradí a nebudú chcieť ísť do vťahu so ženou a uvedomujem si, že chlap, ktorý by mal záujem, by to mal vedieť. Rozmýšľam, ako k tomu pristúpiť vhodne. Či tým, že som chorá, už nemám možnosť sa spoznávať s mužom? Kde mám teda hľadať chlapa? V liečebni, v ústave, vo výkone trestu, medzi gamblermi a alkoholikmi?

Len pre ucelený obrázok - som už žena v zrelšom veku a nejdem si zakladať rodinu ani nehľadám otca svojich detí, iba potencionálneho partnera.

Strana
z3
anonym_46ac18
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_46ac18 je to velmi individualne, takýto mental breakdown som mala po rokoch, čo prestali učinkovať AD a nevedeli sme sa trafiť do vhodných. To som bola hospitalizovaná 2x, skoro rok v kuse sme nasádzali AD bolo to veľmi ťažké obdobie, nežiadúce učinky, posilnené úzkosti, ťažké depresie, vtedy suicidálne sklony. Aktuálne sú to u mňa sú teraz také tri - štyri dni, väššinou to súvisí aj s PMS, tesne pred alebo prvé dni menštruácie. To nevysvetliteľne plačem, všetko je hrozné a chcem zomrieť vtedy, tá depresia je vtedy strašná. Sama vtedy nerozumiem, čo sa deje s mojou hlavou, že mi je tak psychicky zle. Zavriem sa doma, spravím si čaj, zaľahnem pod deku, plačem a pustím si netflix. To sú dni, keď nevyjdem z domu. Ale nie je to tak každý mesiac. O mojom stave naozaj ľudia nevedia.

@anonym_autor len tak pre zaujimavost ake ad ti zabrali? To mavam aj ja, ale presla som si tazkym obdobim aj som lieky zjedla, ale som tu...ucim sa zit nanovo a z opacneho konca

autor
22. feb 2026
@anonym_46ac18

@anonym_autor len tak pre zaujimavost ake ad ti zabrali? To mavam aj ja, ale presla som si tazkym obdobim aj som lieky zjedla, ale som tu...ucim sa zit nanovo a z opacneho konca

@anonym_46ac18 napokon po 5tich vymenených beriem sertralin a mirzaten v min. dávke na večer.

anonym_46ac18
23. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_46ac18 napokon po 5tich vymenených beriem sertralin a mirzaten v min. dávke na večer.

@anonym_autor dakujem, mne setralin nesadol, bolo s nim po orgazme a spanku

autor
23. feb 2026
@anonym_46ac18

@anonym_autor dakujem, mne setralin nesadol, bolo s nim po orgazme a spanku

@anonym_46ac18 tak ja som skúšala Paretin, Coaxil, Alventu, Escitalopram, Dulseviu, Trittico a zastali sme tu pri sertraline. Orgazmus úplne v poriadku 🙂 So spánkom mám problém odjakživa, na to mi pomáha mirzaten.

anonym_4a2a49
23. feb 2026
@anonym_autor

@koniarova ver mi, že ich to bude zaujímať, keď budem mať depresívnu epizódu, budem v kuse plakať bez príčiny, nebudem chcieť ísť nikde, lebo nebudem mať energiu ani chodiť a budem rozmýšľať nad tým, že môj život nemá zmysel, že chcem zomrieť...

@anonym_autor nepovedala by som o tom vôbec.Pri šťastnom zivote s partnerom ta depresia nemusí chytiť možno to je dôvod, že upadas

anonym_8aa86d
23. feb 2026

zalezi ake silne antidepresiva beries. Ak velmi silne urcite ta bude mat ovela radsej ak k nim bude mat neobmedzeny pristup. Povedzat to treba hned ako tvoje velke plus. Este skor nez prvy sex, ak si si v nom neni ista ze je dobry.

anonym_cd8b5f
23. feb 2026

Tak ja mam potom depresiu kazdy mesiac..teda ja to beriem ako pms..nevychadzam z domu, energia , motivacia na -100 , zaspavam s tym, ze snad sa rano nezobudim a podobne stavy..🤷‍♀️ trva to ako kedy ale cca 3-7 dni.. no ale co sa tyka teba nikomu by som to nevesala na nos..naco..ani chlapi nie su dokonali a obcas im "vcely uletia" 🙂

anonym_c6b9d8
23. feb 2026

ak by si mala len taku beznu zensku depku suvisiacu s PMS tak nemas priznanu invaliditu 50%
Okolie vidi ze nie si uplne v poriadku, aj v praci len to zjavne s ohladom na teba nekomunikuju voci tebe.
Takato tazka depresia trvajuca roky (mas ID) je zavazna vec a treba ju partnerovi povedat mozno druhe tretie rande ale rozhodne partner to ma vediet

anonym_062300
26. feb 2026

@anonym_autor veď ty si aj samonasieraci typ. Ešte ti nikto neodpovedal, ani nepovedal že nemáš právo mať chlapa a už si sa tu sama zhodila, aby si si našla v base či alkoholika k sebe... Začni trošku aj od seba a keď uvidí, že sa snažíš aj normálne uvažovať a nie v otázke rovno reagovať pomaly agresívnou odpoveďou, nájdeš aj normálneho, čo mu to nebude vadiť a bude ťa mať rád aj s diagnózami. Ale úprimne, ty si pripravená mať vzťah ?

tiezjedna
26. feb 2026

@anonym_autor ja by som to chcela o dotyčnom vedieť hneď na prvom rande. Toto sú zásadné veci, nie je na čo čakať. Človek ich buď prijme, alebo sa slušne rozlúči. Myslieť si, že na treťom rande, nedajbože neskôr, to bude "lepšie", je úplná blbosť.

domix147
26. feb 2026
@anonym_autor

@doriiis v minulosti som chvíľu randila s jedným mužom, asi pol roka. Až teraz som sa po rokoch dozvedela, že mal depresie a úzkosti a bral lieky. Vôbec som to v tom čase nevedela. Ak by som to vedela, možno by som s ním ostala popravde ... brala som ho ako iba namysleného "macha" a teraz sa mi tak poľudštil týmto.

@anonym_autor nehovor to vôbec na začiatku ...povedz to až po pol roku alebo kľudne neskôr , alebo keď budeš vedieť že mu dôverujes....
Keď to bude ten pravý bude pri tebe stať keď nie nájde hoc aký dôvod aby ťa nechal ...

tiezjedna
26. feb 2026
@domix147

@anonym_autor nehovor to vôbec na začiatku ...povedz to až po pol roku alebo kľudne neskôr , alebo keď budeš vedieť že mu dôverujes....
Keď to bude ten pravý bude pri tebe stať keď nie nájde hoc aký dôvod aby ťa nechal ...

@domix147 jasné... ideálne, keď bude tehotná, aby nemohol len tak cúvnuť, že🙄😖

autor
26. feb 2026
@tiezjedna

@domix147 jasné... ideálne, keď bude tehotná, aby nemohol len tak cúvnuť, že🙄😖

@tiezjedna citujem seba: Len pre ucelený obrázok - som už žena v zrelšom veku a nejdem si zakladať rodinu ani nehľadám otca svojich detí, iba potencionálneho partnera.

tiezjedna
Autor odpoveď zmazal
tiezjedna
26. feb 2026
@anonym_autor

@tiezjedna citujem seba: Len pre ucelený obrázok - som už žena v zrelšom veku a nejdem si zakladať rodinu ani nehľadám otca svojich detí, iba potencionálneho partnera.

@anonym_autor to nebola odpoveď na tvoj komentár, ale na komentár @domix147... bez ohľadu na očakávania a predstavy sú takéto veci pre ďalšie rozhodnutia dôležité.

unbeholfen
Včera o 05:10

@anonym_autor ja som 45% ID a tiež mám psychiatrickú diagnózu. Nie depresiu ale kamoš mi raz povedal že liek čo beriem je na depresiu. Ale ja mám autizmus pôvodne. No a to zrelšia je kolko ročná? Ja mám 44 a som bezdetný a ani nezakladám rodinu. Môžme byť len taký čisto parťáci. Skamošíme sa? Napíš mi, pošli obálku. Vieš ako nie? Klikni na profil, tam uvidíš obálku, klikni na to a píš ako keby si email písala.

Strana
z3