icon

Je svet zoznamovania naozaj povrchný?

Dnes o 08:43

Myslíte si, že väčšina úspechu pri zoznamovaní je vzhľad? Keď vidím úspešné študované ženy a šikovných a dobre zarábajúcich programátorov dlhodobo single, mám pocit, že makanie na sebe nikto neocení. Na druhej strane dobre vyzerajúca čašníčka a pekný chlap majú okolo seba toľko pozornosti. Máte skúsenosti, že pri hľadaní partnera je to väčšinou len o vzhľade?

Strana
z2
anonym_5eea7e
Dnes o 08:44

áno, najskôr sa rieši vzhľad a sympatie.

anonym_9f4feb
Dnes o 08:46

Samozrejme. Vzťah, kde sa ti druhý nepáči a nepriťahuje ťa, je o ničom.

mogaa
Dnes o 08:47

@anonym_autor prvý dojem je vzhľad a sympatie....nemusí ísť vyslovene o pekného muža/ženu ak sú tam sympatie.....krása je vec relatívna....ale musia tam byť sympatie a vyžarovanie......

oceanahory
Dnes o 08:49

@anonym_autor Ako sa hovori: „Vzhlad uputa, ale povaha si ta ziska.“

sevrin
Dnes o 09:01

Na zoznamkách vždy ide v prvom rade hlavne o vzhľad. Nič iné tam nerozhoduje. Môžete si celé dni super písať, všetko skončí v momente, keď sa vymenia fotky "s tými zvláštnymi ksichtami".

huxy
Dnes o 09:02

Jasné, že v prvom rade ťa človek upúta vzhľadom. Ale, každému sa páči niečo iné.

anonym_57f1dc
Dnes o 09:03

Určite je to aj o vzhľade, ale nie len a nepovažujem to za povrchné, príťažlivosť vo vzťahu je dôležitá, omnoho povrchnejší mi príde tvoj pohľad zvysoka na čašníčku ako na človeka, ktorý na sebe nemaká... čo vidím okolo seba, tak ľudia, ktorí sú silno orientovaní na kariéru, sú menej "v hre", lebo všetku svoju energiu investujú práve tam, množstvo času často trávia štúdiom, v práci, maximálne si idú zabehať alebo niečo, držia si úzky okruh známych a zároveň aj oni majú veľmi vysoké očakávania na partnera a problém so zoznámením... tá čašníčka je celkovo jednoducho viac obklopená ľuďmi, viac s nimi komunikuje a tých možností na zoznámenie je viac... ale aj vo všeobecnosti mám pocit, že ľudia s "jednoduchšími" (naozaj vo veľkých úvodzovkách) povolaniami, väčšinou berú život s väčšou ľahkosťou, nie sú vyhorení, sú otvorenejší, viac času trávia medzi ľuďmi a vzťahy nadväzujú jednoduchšie...

biba_18
Dnes o 09:05
@anonym_57f1dc

Určite je to aj o vzhľade, ale nie len a nepovažujem to za povrchné, príťažlivosť vo vzťahu je dôležitá, omnoho povrchnejší mi príde tvoj pohľad zvysoka na čašníčku ako na človeka, ktorý na sebe nemaká... čo vidím okolo seba, tak ľudia, ktorí sú silno orientovaní na kariéru, sú menej "v hre", lebo všetku svoju energiu investujú práve tam, množstvo času často trávia štúdiom, v práci, maximálne si idú zabehať alebo niečo, držia si úzky okruh známych a zároveň aj oni majú veľmi vysoké očakávania na partnera a problém so zoznámením... tá čašníčka je celkovo jednoducho viac obklopená ľuďmi, viac s nimi komunikuje a tých možností na zoznámenie je viac... ale aj vo všeobecnosti mám pocit, že ľudia s "jednoduchšími" (naozaj vo veľkých úvodzovkách) povolaniami, väčšinou berú život s väčšou ľahkosťou, nie sú vyhorení, sú otvorenejší, viac času trávia medzi ľuďmi a vzťahy nadväzujú jednoduchšie...

no, nie je to len o vzhľade - tie čašníčky nemajú nápadníkov iba kvôli vzhľadu… súhlasím s názorom @anonym_57f1dc - je to o prístupe k životu - a k druhým ľuďom…

martinmmartin
Dnes o 09:14

Aj na rybacke musis mat pekny blinker ktory ked zakusne tak ju vytiahnes solidnym silonom....ale bez toho blinkeru nic nebude

anonym_48493e
Dnes o 09:15

bohuzial.. vzhlad je pri prvom kontakte rozhodujuci, to co sa komu paci je relativne.. ale musi sa ti to pacit.. inak nie je priestor na odkryvanie ostatnych atributov, ktore su pre vzah dolezite..

lindous
Dnes o 09:32
@anonym_57f1dc

@anonym_57f1dc tiež súhlasím s týmto komentárom.. množstvo mojich úspešných kolegýň a kamarátok sú naozaj krásne ženy, ale aj tak majú problém s mužmi... niektoré samé povedia, že sú až príliš ambiciózne a nezávislé, muža vlastne ani nepotrebujú a to sa na ich vzťahoch odráža.. úprimne si myslím, že keby som nemala manžela a bola sama, dnes by som mala aj ja s týmto istým problém

anonym_2d020f
Dnes o 09:41
@lindous

@anonym_57f1dc tiež súhlasím s týmto komentárom.. množstvo mojich úspešných kolegýň a kamarátok sú naozaj krásne ženy, ale aj tak majú problém s mužmi... niektoré samé povedia, že sú až príliš ambiciózne a nezávislé, muža vlastne ani nepotrebujú a to sa na ich vzťahoch odráža.. úprimne si myslím, že keby som nemala manžela a bola sama, dnes by som mala aj ja s týmto istým problém

@lindous poznam par takych. nedoslo im, ze uspech a vzhlad je len docasny. uspesne a dobre vyzerajuce nikoho nepotrebovali. potom prisla staroba, vzhlad odisiel. v praci, ktora bola pre ne doteraz vsetko, zacali upredostnovat mladsich, zacali tam byt na pritaz a boli uz iba do poctu. alebo ich rovno prepustili. nezamestnane, ani chore nemaju v nikom ziadnu oporu, rodicia zomreli. kamosky nemaju cas, alebo sa roztratili. zrazu zacali lutovatl ze nemaju deti. zacali aspon hladat partnera a zistili, ze ich stare tiez uz nikto nepotrebuje. potom zacnu zavidiet zenam s rodinami, s detmi, z ktorych sa doteraz vysmievali. ako si kto ustelie, tak bude potom spat ...

mogaa
Dnes o 09:44
@sevrin

Na zoznamkách vždy ide v prvom rade hlavne o vzhľad. Nič iné tam nerozhoduje. Môžete si celé dni super písať, všetko skončí v momente, keď sa vymenia fotky "s tými zvláštnymi ksichtami".

@sevrin výmena fotiek so zvláštnymi ksichtami ma dostala😀

anonym_1e4147
Dnes o 09:58

O vzhlade to nie je ale o chemii a sympatiach.

elz1920
Dnes o 10:51

Povrchné je považovať čašníčky za menejcenné oproti študovaným ženám.
Keď si chce čašníčka udržať dobrý flek, krása jej nepomôže. Musí byť šikovná a vedieť dobre komunikovať s celým spektrom ľudí v rozdielnych profesiách a veku. Aj s "bláznami".
Otázka je, či to ovládajú aj tí nadradení makači na sebe.

Keď programátor celý deň hladká svoje PC, ťažko nadobudne komunikačné zručnosti, hlavne ak je nebodaj aj trochu líznutý autistickými prejavmi.
Alebo ako nadobudne komunikačné zručnosti pani vysoko študovaná, ktorá pohŕda všetkým, čo nemá aspoň Bc. pred menom zo školy neelektričkového typu (a aj to berie iba ako dočasné štádium), keď sa pohybuje iba vo "vedeckých" kruhoch a s odporom hľadí na peknú čašníčku, o upratovačke ani nehovorím?

Môj názor je, že čím viac je človek namyslený a nadradený, tým viac je to zreteľné už pri písaní, na živo ihneď. S takto nastavenými je to hlavne strata času.
Keď si ľudia určujú nerealistické kritériá "seberovnosti" a "viaccennosti", nevedomky si zatvárajú dvere k mnohým skvelým ľuďom.

Svet zoznamovania nie je povrchný.
Povrchní môžu byť iba ľudia.
Nepovrchný človek vie viesť príjemné rozhovory bez ohľadu na profesiu, postavenie či majetok.

anonym_63eca3
Dnes o 11:28
@anonym_2d020f

@lindous poznam par takych. nedoslo im, ze uspech a vzhlad je len docasny. uspesne a dobre vyzerajuce nikoho nepotrebovali. potom prisla staroba, vzhlad odisiel. v praci, ktora bola pre ne doteraz vsetko, zacali upredostnovat mladsich, zacali tam byt na pritaz a boli uz iba do poctu. alebo ich rovno prepustili. nezamestnane, ani chore nemaju v nikom ziadnu oporu, rodicia zomreli. kamosky nemaju cas, alebo sa roztratili. zrazu zacali lutovatl ze nemaju deti. zacali aspon hladat partnera a zistili, ze ich stare tiez uz nikto nepotrebuje. potom zacnu zavidiet zenam s rodinami, s detmi, z ktorych sa doteraz vysmievali. ako si kto ustelie, tak bude potom spat ...

@anonym_2d020f
Tak niektorým starym chlapom, ktorí nemajú co ponúknuť bude dobrá aj stará zena lebo na mladšiu nemajú, aj keby chceli
Samozrejme ti zachovali a úspešní si mozu vyberať a vyberu si skôr mladú.
To neznamena, ze keď je zena stará a nie je pohladna, že nenajde svoju polovičku medzi starými a skaredymi muzmi vo svojej triede

anonym_2d020f
Dnes o 11:37
@anonym_63eca3

@anonym_2d020f
Tak niektorým starym chlapom, ktorí nemajú co ponúknuť bude dobrá aj stará zena lebo na mladšiu nemajú, aj keby chceli
Samozrejme ti zachovali a úspešní si mozu vyberať a vyberu si skôr mladú.
To neznamena, ze keď je zena stará a nie je pohladna, že nenajde svoju polovičku medzi starými a skaredymi muzmi vo svojej triede

@anonym_63eca3 pochybujem, ze ak niektorej do 50 nebol nikto dobry, ze sa da potom ked bude stara dokopy pomaly s bezdomovcom s ucnovkou, opilcom, tucnym,... lebo normalni budu zadani, alebo si ich rozchytaju mladsie. to by jej hrdost neprezila, ze je to pod jej uroven a radsej potiahne dalej single.
a zase muz, co mal do 50 stale nejaky vztah, pri pohlade na stare vrstovnicky a aj ked mlade ho nebudu chciet, si povie, ze stacilo a nebude to silit.

anonym_63eca3
Dnes o 11:57
@anonym_2d020f

@anonym_63eca3 pochybujem, ze ak niektorej do 50 nebol nikto dobry, ze sa da potom ked bude stara dokopy pomaly s bezdomovcom s ucnovkou, opilcom, tucnym,... lebo normalni budu zadani, alebo si ich rozchytaju mladsie. to by jej hrdost neprezila, ze je to pod jej uroven a radsej potiahne dalej single.
a zase muz, co mal do 50 stale nejaky vztah, pri pohlade na stare vrstovnicky a aj ked mlade ho nebudu chciet, si povie, ze stacilo a nebude to silit.

@anonym_2d020f Neviem, čo mám v okoli našli si aj 60,65 ročne vekovo podobnych k sebe, v tej svojej triede.A sympatické páriky, jeden sa už aj zobral v tom veku.Ako sa vraví, na každy hrniec sa najde pokrievka.Ale kto sa okunal v mladosti, vacsina zivota sam, ten sa bude okúňať celý zivot, tam bude problem v tom človeku, možno nejaká patologia keď mu nikto nebol dobrý len on sam bol top/podla neho/

anonym_2d020f
Dnes o 12:09
@anonym_63eca3

@anonym_2d020f Neviem, čo mám v okoli našli si aj 60,65 ročne vekovo podobnych k sebe, v tej svojej triede.A sympatické páriky, jeden sa už aj zobral v tom veku.Ako sa vraví, na každy hrniec sa najde pokrievka.Ale kto sa okunal v mladosti, vacsina zivota sam, ten sa bude okúňať celý zivot, tam bude problem v tom človeku, možno nejaká patologia keď mu nikto nebol dobrý len on sam bol top/podla neho/

@anonym_63eca3 'Neviem, čo mám v okoli našli si aj 60,65 ročne '
Zvyknem vztahy porovnavat k hladaniu prace. Cim mladsi, krajsi clovek, tym lahsie sa hlada a najde, cim starsi, tym tazsie. To iste v praci. Cim mladsi, vzdelanejsi,viac pracovych skusenosti, tym sa lahsie hlada praca. Cim dlhsie nezamestnany, bez prace a ked prekroci 50tku, tym menej je o neho zaujem. Obcas si najdu pracu aj 60,65 rocni, ked maju slusne civicko, alebo znamosti, ale kolko inych a viac zostane bez prace ... a zakon schvalnosti funguje a hovori, ze suseda si najde, ani nevie ako, ale ty nie ...

anonym_2d020f
Dnes o 12:31
@anonym_63eca3

@anonym_63eca3 ale vidis to rozdielne myslenie. naco by som hladala niekoho normalneho teraz, v 30- 40, ved aj v 60tke vraj kludne najdem. ved v okoli nasli. toto odkladanie na neskor je ten problem. muzom sa naopak pacia mlade, nie stare babky,... tu nastava konflikt predstav.

anonym_63eca3
Dnes o 12:54
@anonym_2d020f

@anonym_63eca3 ale vidis to rozdielne myslenie. naco by som hladala niekoho normalneho teraz, v 30- 40, ved aj v 60tke vraj kludne najdem. ved v okoli nasli. toto odkladanie na neskor je ten problem. muzom sa naopak pacia mlade, nie stare babky,... tu nastava konflikt predstav.

@anonym_2d020f To je jasne, pacit sa im mozu mladé, ale nie kazdy na taku ma, a tak im ostava len slintat do konca zivota, alebo najst si niekoho primeraného svojmu veku a možnostiam.Samozrejme v mladosti ma človek veľa moznosti, a keď to ten prepiskne, či nič mu nieje dobre, neskôr možno olutuje.
No ja píšem o takych pároch, čo su spolu xrokov, rozídu sa trebars po 20-30 rokoch a nie keď niekto celý zivot preberá a nik mu nieje dobrý.Tie pary čo sa rozídu po x-rokoch lebo človek nikdy nevie, nemusia ostat do konca zivota sami.Tym chcem povedat, že aj v neskoršom veku sa da najst partner aj keď to je mnoho omnoho ťažšie.
Áno ti čo za mladi preberali, už v 40 tke by možno brali aj toho, koho v mladosti nechceli lebo im uteká alebo utiekol vlak

anonym_a95758
Dnes o 12:55

Som vo veku, keď pozorujem dianie, ktoré som kedysi sama prežívala.Vzdy boli, sú a budú medzi nami aj povrchní ľudia.V niektorých prípadoch to človeku ostane na celý život, inokedy životné skúsenosti, citová zrelosť mení pohľad človeka.Jedno však ostáva, nemusí byť ten druhý krásny,ani len pekný, ale musí mi byť sympatický,aby som mala chuť ho poznávať a prípadne neskôr s ním skončila vo vzťahu.Z toho vyplýva, že pri prvom stretnutí je aj vzhľad dôležitý, lebo ruku na srdce, človeka neraz odpudi fyz.pekny človek,z ktorého srší arogancia,namyslenost... lákavý však nie je ani zanedbany zovňajšok,ani prílišná zakríknutost, chýbajúca zdravá sebaistota

anonym_2d020f
Dnes o 14:49
@anonym_63eca3

@anonym_2d020f To je jasne, pacit sa im mozu mladé, ale nie kazdy na taku ma, a tak im ostava len slintat do konca zivota, alebo najst si niekoho primeraného svojmu veku a možnostiam.Samozrejme v mladosti ma človek veľa moznosti, a keď to ten prepiskne, či nič mu nieje dobre, neskôr možno olutuje.
No ja píšem o takych pároch, čo su spolu xrokov, rozídu sa trebars po 20-30 rokoch a nie keď niekto celý zivot preberá a nik mu nieje dobrý.Tie pary čo sa rozídu po x-rokoch lebo človek nikdy nevie, nemusia ostat do konca zivota sami.Tym chcem povedat, že aj v neskoršom veku sa da najst partner aj keď to je mnoho omnoho ťažšie.
Áno ti čo za mladi preberali, už v 40 tke by možno brali aj toho, koho v mladosti nechceli lebo im uteká alebo utiekol vlak

@anonym_63eca3 zo zenskeho hladiska to vypada priam uzasne, logicky a dokonale. 20-30 rokov si s niekym, hladas ho v case, ked dobre vyzeras. Vyberies to najlepsie z aktualnej ponuky. Vacsinou muz, co dobre vyzera, vsetko plati a mas super zivot. pride 45. vzhladovo spadnes ako zena z 10 na 4, proste staroba. Pride rozchod s muzom 1. Teraz zostarnuta ocakavas, ze dalsi zivot je, ako ist do supermarketu, vyberies novy tovar z policky, novy partner a ide sa dalej. Lenze pouzitelni muzi su rozchytani a ti volni nechapu, preco si ma muz 1 uzivat cely cas do poslednej minuty peknu, mladu a jemu sa ujde uz len staroba tej zeny, ktora predtym o neho ani nezakopla. Kym zrkadlo neukazalo 4 z 10. ved starnut by si mala s tym, s ktorym si bola mlada, ci. tak to vzdy fungovalo. starne sa s tym, kto pri tebe stal predtym. a nie, najskor si vybrat peniaze a dobry zivot a potom hrat na city, ze a co ma robit teraz stara zena ...
Kompromis je najst si muza c 2 najneskor v 40tke, ked este vyzera dobre. V 50+ uz muzi budu mat malo pochopenia, ...

anonym_2d020f
Dnes o 15:31

najlepsie je ,ako si zeny najskor vyberaju a preberaju pre seba len to najlepsie, co mozu a ked sa potom po 45r muzom nepacia, tak prskaju od zlosti, ze co si to chlap dovoluje preberat. no dovolil si urobit len to iste co ona predtym. vybrat si nieco lepsie.

anonym_ae1b07
Dnes o 15:33
@anonym_2d020f

najlepsie je ,ako si zeny najskor vyberaju a preberaju pre seba len to najlepsie, co mozu a ked sa potom po 45r muzom nepacia, tak prskaju od zlosti, ze co si to chlap dovoluje preberat. no dovolil si urobit len to iste co ona predtym. vybrat si nieco lepsie.

@anonym_2d020f ty si určite nejaký zakomplexovaný ohrdnutý chlap

anonym_2d020f
Dnes o 15:38
@anonym_ae1b07

@anonym_2d020f ty si určite nejaký zakomplexovaný ohrdnutý chlap

@anonym_ae1b07 to budu podla teba asi vsetci, ktori nebudu mat zaujem o zeny 45-50+. snaha vysvetlit muzsky pohlad bola.

anonym_ae1b07
Dnes o 15:41
@anonym_2d020f

@anonym_ae1b07 to budu podla teba asi vsetci, ktori nebudu mat zaujem o zeny 45-50+. snaha vysvetlit muzsky pohlad bola.

@anonym_2d020f ano, všetci starí chlapi, ktorí chcú mať pri sebe o 10-20 rokov mladšiu partnerku a vykašlú sa na svoju normálnu ženu

anonym_2d020f
Dnes o 15:43
@anonym_ae1b07

@anonym_2d020f ano, všetci starí chlapi, ktorí chcú mať pri sebe o 10-20 rokov mladšiu partnerku a vykašlú sa na svoju normálnu ženu

@anonym_ae1b07 to bola jej volba, ci jej ho pridelil mestsky urad. ak si vyberies muza, das mu mladost a on sa na teba v starobe vykasle, je to cisto tvoj problem ... bolo treba lepsie vyberat.
stari chlapi by si u mladych neskrtli, keby ich tie mlade nechceli ...

anonym_ae1b07
Dnes o 15:45
@anonym_2d020f

@anonym_ae1b07 to bola jej volba, ci jej ho pridelil mestsky urad. ak si vyberies muza, das mu mladost a on sa na teba v starobe vykasle, je to cisto tvoj problem ... bolo treba lepsie vyberat.
stari chlapi by si u mladych neskrtli, keby ich tie mlade nechceli ...

@anonym_2d020f bla.bla, uz si tu predtým písal, o "starých" ženách po 45-tke. Lebo chlapi 45+ sú terno.
A ako som písala, takí chlapi sú chudáci a úbožiaci.
A asi vsetci vieme, prečo niektoré mladé chcú starých, isto z lásky, že? 😄😄😄

anonym_2d020f
Dnes o 15:48
@anonym_ae1b07

@anonym_2d020f bla.bla, uz si tu predtým písal, o "starých" ženách po 45-tke. Lebo chlapi 45+ sú terno.
A ako som písala, takí chlapi sú chudáci a úbožiaci.
A asi vsetci vieme, prečo niektoré mladé chcú starých, isto z lásky, že? 😄😄😄

@anonym_ae1b07 oblubeny argument, ze muzi 45+ nie su terno. co to meni na tom, ze 45+ muz nema zaujem o niekoho, kto doteraz bol s niekym inym. keby mala zaujem, mohli sa dat predsa dokopy skor, mal by zaujem. ale srat na neho a potom prskat, ze 45+ on nie je terno. je to jej problem, naco cakala do tej 45+, ked to je fuj vek u neho
no ako keby aj tie predtym nechceli od neho to iste 😀😀😀
chlap vacsinou musi platit, tak aspon plati mladsej a nie starej ... tej logike asi chapes

Strana
z2