icon

Zoznamovanie sa po štyridsiatke. Ako zvládnuť rozdiely v príjmoch?

8. okt 2025

Ahojte, potrebujem názor nezainteresovaných ľudí. Zoznamovanie sa v určitom veku, povedzme okolo 40r. Ak žena už má určité zázemie, určitú pozíciu a nezarába zle.
Povedzme, že nezarobím 10.000 a svoje financie si musím naozaj odmakať. Ani nebývam v dome s troma kúpelňami a nemám celý vozový park. Ale mám určitý štandard. Svoj.
A s mužmi, čo sú na okolí, čo prejavujú záujem, čo mi prípadne napíšu sa nestretávame. Ja dokážem mužovi pomôcť a aj ho finančne, keď to potrebuje potiahnuť. Ale čo robiť, keď väčšina mužov má príjem možno polovicu z môjho? Keď zaplatia svoje náklady a alimenty, tak im zostane niečo málo...

Úprimne, tí muži, čo sú finančne lepšie ako ja sa pozerajú po iných ženách. Mladších do 30r.

Ako by ste to brali vy dámy, nerobilo by vám to problém pri zoznamovaní sa v 40tke?

Strana
z8
simona_racz
13. okt 2025

Tá mánia s príjmom a vekom, bola odkakživa. Niektorí ludia to proste potrebujú mať tak. Niekto ide na divoko. Nikdy nebudú robiť všetci všetko rovnako.
Takže pôvodne bola otázka: Ako zvládnuť rozdiely v príjmoch? Povzniesť sa nad tým.

To vzniká tak že, človeka 2-3x využijú štýlom podáš prst a vezmú celú ruku… Potom to už nasrozčuluje. Neni problém keď pozvem frajera do kina leno práve nemá. Ale keby si vkuse požičiavali, nevracali by. Lebo to potom nemá konca. Zvyknú si že dostanú, potom by vás len oberali dobekonečna. Na takých ludí by vám nestačil ani milión. Z toho hladiska autorku úplne chápem.

angelix
13. okt 2025

Tu ide ale o to, ze autorka by chcela muza takeho, s ktorym by boli financne plus minus na jednej lodi. Ok, ak teda nejdeme generalizovat, tak jej tu uz bolo poradene, aby chodila na miesta, kde sa tito pani vyskytuju (aj ked nerozumiem preco tomu uz tak davno nie je, mali by to byt pre nu prirodzene, kedze sa asi pohybuje v urcitych kruhoch) cize golf, jachty, autosalony, drahsie restauracie napriklad. Ked mam taky prijem, asi nebudem chodit medzi "obycajnych" ludi, ale budem sa snazit pohybovat nejak takto, ako som opisala. Ak nema kontakty, ktore by ju zoznamili s potencialnym partnerom, neostava nic ine, len vyuzit zoznamku alebo veeela cestovat, a tak spoznavat novych ludi. Ak by som na mieste autorky mala prijem 2-3k, tak by mi stacil aj muz, ktory kludne zarobi do tych 2k, hlavne nech sa vie spravat, nech nie je hulvat, a nech nema hlboko do kapsy. A prijem fakt netreba vesat na nos ani detaily toho, aka je moja praca ci pozicia v zamestnani. Aspon nie zo zaciatku.

iv1rozali
13. okt 2025

No podľa mojich skúseností... 50...s deťmi si už hľadajú seberovnú. Nechcú už deti...pretože majú....a poväčšine už zažili kadečo...tak si vedia vážiť kľud a zázemie. Ak nájdeš niekoho s kým si rozumieš ,,,tak buď rada...život je krátky....ak to nie je nejaký využívač...tak moc nekombinuj....lebo ostaneš sama.

gabrm
Autor odpoveď zmazal
anonym_ca7624
13. okt 2025
@binarypete
Odpoveď bola zmazaná

@binarypete
Ja mám bohužiaľ takú skúsenosť z okolia a bohužiaľ aj z rodiny. Keď sa im začalo dariť ,tak ako keby zabudli odkiaľ vyšli ako sa povie zabudol vôl že telatom bol. A zabudli aj na to vďaka komu sa dostali tam kam sa dostali a tak isto aj vďaka komu sú tam kde sú a kto robí na ich blahobyt. Áno aj toho posledného zamestnanca môžeš raz potrebovať,ale to si ťažko niekto prizná..

binarypete
Autor odpoveď zmazal
unbeholfen
19. okt 2025

@anonym_autor nijakooo, ale mám po 40ke, skade si? Klidne napíš, povyprávame sa.

brontofuz
21. okt 2025

maju sa aj vsetci muži takto pytať? či si zoberu krajcirku, predavacku, pravnicku ?

procrastique
21. okt 2025
@unbeholfen

@anonym_autor nijakooo, ale mám po 40ke, skade si? Klidne napíš, povyprávame sa.

@unbeholfen Odpoveď na tvoju otázku v tvojom fóre je, že ťa ženy nechcú lebo si vlezlý očividne.

unbeholfen
21. okt 2025

To né. Je to o vyžarovaní. Muž ktorého žena chce nieje vlezlý. Muž ktorého žena nechce, je hneď zúfalec, vlezlý a kadečo. Je to len o tom či ženu priťahuje alebo nie.

sova7
21. okt 2025
@unbeholfen

To né. Je to o vyžarovaní. Muž ktorého žena chce nieje vlezlý. Muž ktorého žena nechce, je hneď zúfalec, vlezlý a kadečo. Je to len o tom či ženu priťahuje alebo nie.

@unbeholfen keď vidím Skade si a Povypravame sa v komunikácii tak končím toto je pre mňa vec čo ma totálne odradí. Muž nemusí byť myslitel ani mať vs ale mal by sa vedieť vyjadrovat a nemal by byť úplný primitív

unbeholfen
21. okt 2025
sova7
21. okt 2025
@unbeholfen

Takže pán Unbeholfen, odchod do tejto témy:

@unbeholfen určite nepotrebuje tretie 44 r dieťa.

unbeholfen
21. okt 2025

Mal som na mysli skôr ten názov že "samota po 40-ke" lebo sme sa zhodli že mňa samota čaká v každom veku.

Strana
z8