Zmeniť zubára kvôli dlhému čakaniu?
Co by ste robili na mojom mieste? Mam 4zlomene zuby, 1 ma sem tam pobolieva. Zubar ma objednal na koniec septembra. Dava mi terminy o 3 az 4mesiace. Kym si u neho opravim vsetky zuby, slorej o ne pridem. Po 40tke sa mi zacali vo velkom lamat. Genetika. Ocino mal v 45tke statne. Mam dobreho zubara, aj ceny ma dobre. Inde aj 3nasobok. Ale tymto dlhym cakanim o ne skor pridem.
Zmenili by ste zubara? Inde budem platit aj 2/3nasobok. A ktovie, ci su ti zubari taki sikovni. Moj je stomatochirurg. Neviem sa rozhodnut, co robit.
Nízka cena tiež nie je zárukou kvality. Možno keby si išla k inému,tak by si zistila,že tam bude tých problémov v ústach viac. Mne za rok nový zubár prerobil všetky zuby po predchádzajúcej zubárke. Čiže ako tak rátam, tebe by spravil za ten rok len max 4 zuby,čo sa mi zdá málo. Ja som mala termín raz za mesiac.
@anonym_autor ak robil RTG a vidí že ten kaz nie je veľký je to ok , bolesť sa musí riešiť hneď. Opýtajte sa na to jeho nie nás tu. Prečo má tak veľkú obj dobu.
@anonym_autor nemenila by som. Ak ti po všetkých stránkach vyhovuje, ostaň pri ňom. Je bežné, že zubári majú plné termíny a dávajú až o 2-3-4 mesiace. Verím, že ak by šlo o urgent, nejaký skorší termín by na rýchlo našiel.
Ale ak ide o niekoľko projektov, ktoré nie sú bolestivé, nemá dôvod ťa prioritizovať.
@anonym_autor Nemozes sa s nim dohodnut na dlhom case osetrenia? Zeby ti spravil aspon 2 naraz.
A preco si neobjednas 4 terminy po sebe uz teraz? Ak to tak zubar neobjednava, tak by som ho okamzite menila. A s bolavym zubom ta ma vziat prednostne najneskor do par dni.
@anonym_autor u nas je bezna objednavacia doba 9-10 mesiacov. doktor si robi pravidelne rentgeny a vidi, ze niektore kazy su male a vrtat ich hned netreba. mam takych uz asi 5, ktore mi len sleduje uz ak viac ako 4 roky, nemenia sa, zasahuju len malu hrubku skloviny a nejdu do dentinu. u niekoho by som mala uz 5 rokov urobenych 5 plomb, no kedze mam dobry stav hygieny, doktor mi povedal, ze este mozno dalsich 5 rokov ich ani nebude musiet vrtat. to by mi u ineho zubara uz plomby aj prerabali. citala som, ze kazdy zub, do ktoreho sa uz zasahuje vrtackou, uz ma skratenu zivnostnost, lebo vibracie z vrtania blizko drene mozu poskodit nerv a cievy, takze kazdy zasah do zuba musi byt opodstatneny. Samozrejme to plati pri malinkych kazoch a dobrej hygiene, neplati to pre kazy, ktore uz presahuju do dentinu cez celu sklovinu alebo rastu na rentgenoch pri porovnani. ja mojmu zubarovi uplne v tomto verim, lebo vidim na vlastnej kozi ze to,co hovori, ma hlavu a patu a on svoju pracu robi zodpovedne a nie len s myslienkou na zarobok.
@anonym_autor pokial to nie je akutne, tak aj moja dava 3mes.
Ale bolavy zub berie hned. alebo ked sa mi odlomila cast stolicky a ostala diera a ostre, tak zobrala ma rano, urobila provizorne riesenie a objednala uz na normalnu vypln.
Ked su mensie veci, tak moja vie aj 2 naraz urobit, hoci som v kresle skoro hodinu.

Bolesti by mal brat kazdy zubar skor, ak neberie tak by som zmenila. Moj bolesti objednava do 48hod zvycajne je to skor.