DmBio kukuričný škrob, 250 g
S dmBio kukuričným škrobom ľahko pripravíte chutné a predovšetkým vegánske pochúťky. Či už pri pečení koláčov a tort, na zahustenie polievok a omáčok, vašej kreativite sa medze nekladú. S pridaním kukuričného škrobu možno pripraviť aj vynikajúce dezerty a ovocné jedlá. Škrob dodá vášmu pokrmu nadýchanú textúru a šťavnatú chuť.
Kde kúpim dmBio kukuričný škrob?
Najnovšie články
Hodnotenia a skúsenosti s dmBio kukuričným škrobom, 250 g
Máš skúsenosť s dmBio kukuričným škrobom, 250 g?
Podeľ sa o ňu a pomôž tak ostatným mamičkám.
Napíš svoju skúsenosťNajnovšie hodnotenia
DM Bio kukuričný škrob
Škrob som použila na zahustenie krému do torty zo šľahačkovej smotany a fungoval výborne. Vôbec nezmenil jej chuť.
Jediným mínusom je podľa mňa balenie. Čakala som, že v krabičke bude škrob ďalej zabalený, napr. v papierovom sáčku. A tak sa mi podarilo kúsok pri otváraní vysypať a pre skladovanie som si ho presypala do sklenenej nádobky.
Jediným mínusom je podľa mňa balenie. Čakala som, že v krabičke bude škrob ďalej zabalený, napr. v papierovom sáčku. A tak sa mi podarilo kúsok pri otváraní vysypať a pre skladovanie som si ho presypala do sklenenej nádobky.
- Nezmení chuť
- Pekne zahustí omáčky, polievky, krémy
- Bio kvalita
- Balenie
DM BIO kukuričný škrob
Výborný na zjemnenie mäska
Kukuričný škrob má široké využitie v kuchyni. Či do pečenia, varenia, na zahusťovanie. Ja som sa rozhodla použiť v slanom recepte. Kukuričný škrob som pridala do marinády na mäsko. Mäsko sa zjemní, spojí sa akoby jeho štruktúra. Je to môj vlastný recept na nugetky inšpirované jednou nemenovanou značkou ;)
3 ks kuracie prsia, 1 vajce, 1/2 téglika bieleho jogurtu, čajová lyžička sladkej mletej papriky, nie plná čajová lyžička sušeného cesnaku, ČL plnotučnej horčice a 1-2 ČL kukuričný škrob DmBio (spraví mäso jemné). Všetko spolu vymiešať vidličkou a do toho naložiť kúsky mäsa, ja ich ešte trochu osolím. Najideálnejšie je to spraviť večer a nechať odležať cez noc, aby prešli chute. Ale stačí nechať aj 1-2 hodinky v tom namočené.
Klasické kukuričné cornflexy neochutené, cca 5-6 hrste dať do mixéra, ale len stočit a hneď vypnúť, aby boli podrvené s kúskami, nie ako múka 😊. Alebo dať do sáčku a s naberačkou podrviť. Mäsko v tom obaliť, poukladať na plech s papierom na pečenie a postriekať trochu s olejom, najlepšie v spreji. Piecť pri 180°C, 35-45 minút. Mäsko je vďaka kukuričnému škrobu mäkké a jemné. Určite vyskúšajte. Dobrú chuť ;)
Ešte malý dotaz k baleniu DmBio kukuričný škrob. Najprv som ho šla otvoriť zhora, až keď mi to nešlo, som si všimla, že zboku krabičky je akoby lievik, cez ktorý sa dá sypať (keď sú ruky rýchlejšie ako hlava :D). Ale cez ten lievik sa to sype trochu ťažšie, keďže škrob je jemný, podobný konzistencii pudingu.
3 ks kuracie prsia, 1 vajce, 1/2 téglika bieleho jogurtu, čajová lyžička sladkej mletej papriky, nie plná čajová lyžička sušeného cesnaku, ČL plnotučnej horčice a 1-2 ČL kukuričný škrob DmBio (spraví mäso jemné). Všetko spolu vymiešať vidličkou a do toho naložiť kúsky mäsa, ja ich ešte trochu osolím. Najideálnejšie je to spraviť večer a nechať odležať cez noc, aby prešli chute. Ale stačí nechať aj 1-2 hodinky v tom namočené.
Klasické kukuričné cornflexy neochutené, cca 5-6 hrste dať do mixéra, ale len stočit a hneď vypnúť, aby boli podrvené s kúskami, nie ako múka 😊. Alebo dať do sáčku a s naberačkou podrviť. Mäsko v tom obaliť, poukladať na plech s papierom na pečenie a postriekať trochu s olejom, najlepšie v spreji. Piecť pri 180°C, 35-45 minút. Mäsko je vďaka kukuričnému škrobu mäkké a jemné. Určite vyskúšajte. Dobrú chuť ;)
Ešte malý dotaz k baleniu DmBio kukuričný škrob. Najprv som ho šla otvoriť zhora, až keď mi to nešlo, som si všimla, že zboku krabičky je akoby lievik, cez ktorý sa dá sypať (keď sú ruky rýchlejšie ako hlava :D). Ale cez ten lievik sa to sype trochu ťažšie, keďže škrob je jemný, podobný konzistencii pudingu.
(8 fotiek)
- Multifunkčný pomocník
- Na zahustenie omáčok
- Na zjemnenie mäsa
- Na zjemnenie pečiva/piškóty
- Bio kvalita
- Dobrá cena
- Trochu ťažšie sa vysypuje z krabičky
Kukuričný škrob - DM
Ahojte, rada by som sa podelila o moju skúsenosť.
Ja kukuričný škrob používam do zahusťovania či už omáčok, polievok alebo do koláčov. Konkrétne tých moravských. Vid foto. Zjedli sa okamžite, cesto bolo vynikajúce - ja ho nechám dlhšie piecť, aby bolo aj chrumkavé. Hodnotím ho ako dobrý, zatiaľ som ho použila iba na pečenie. Myslím, že spĺňa účel v kuchyni. :)
Ja kukuričný škrob používam do zahusťovania či už omáčok, polievok alebo do koláčov. Konkrétne tých moravských. Vid foto. Zjedli sa okamžite, cesto bolo vynikajúce - ja ho nechám dlhšie piecť, aby bolo aj chrumkavé. Hodnotím ho ako dobrý, zatiaľ som ho použila iba na pečenie. Myslím, že spĺňa účel v kuchyni. :)
(3 fotky)
- Vhodný do koláčov na pečenie - zvlášť kysnuté cestá.
- Zahustenie polievok či omáčok.
Kukuričný škrob
Škrob DmBio
Univerzálny pomocník
DmBio kukuričný škrob som si obľúbil ako univerzálneho pomocníka pri varení a pečení. Použil som ho na zahustenie omáčok aj do cesta na sušienky a výsledok ma príjemne prekvapil. Omáčky mali krásnu lesklú konzistenciu a cesto bolo jemnejšie a vláčnejšie.
- Konzistencia omáčok – zahustí jedlo bez zmeny chuti a dodá mu lesk
- Všestranné použitie – vhodný na pečenie, varenie aj zahusťovanie
- Bio a vegánska kvalita – čisté zloženie, vhodné aj pre ľudí s potravinovými intoleranciami
- žiadne!
Kukuričný škrob
Kukuričný škrob na zahusťovanie omáčok
Jemnejšia a vláčnejšia štruktúra cesta.
1 človek považuje za užitočné
Skvělá masová pochoutka se zeleninou
Škrob jsem použila do našeho klasického, oblíbeného receptu krůtího masa se zeleninou. Výpek masa jsem po jeho orestování zředila rozšlehaným škrobem v deci vody a nechala pár minut problublat v mase se zeleninou. K tomu si dáváme rýži a máme velmi chutný oběd nebo večeři do 30 minut :) Oproti jiným značkám jsem ale nějaký velký rozdíl neviděla, ani v chuti ani v konzistenci, takže pro mě je to jen o volbě, zda koupím, když jsem už v dm nebo ne.
- Ve srovnání s jinými značkami jsem výrazné přednosti anebo nedostatky nenašla, snad jen BIO kvalita kukuřičného dm škrobu by mohla být předností oproti jiným značkám.
2 ľudia považujú za užitočné


















