Kukuričný škrob má široké využitie v kuchyni. Či do pečenia, varenia, na zahusťovanie. Ja som sa rozhodla použiť v slanom recepte. Kukuričný škrob som pridala do marinády na mäsko. Mäsko sa zjemní, spojí sa akoby jeho štruktúra. Je to môj vlastný recept na nugetky inšpirované jednou nemenovanou značkou ;)
3 ks kuracie prsia, 1 vajce, 1/2 téglika bieleho jogurtu, čajová lyžička sladkej mletej papriky, nie plná čajová lyžička sušeného cesnaku, ČL plnotučnej horčice a 1-2 ČL kukuričný škrob DmBio (spraví mäso jemné). Všetko spolu vymiešať vidličkou a do toho naložiť kúsky mäsa, ja ich ešte trochu osolím. Najideálnejšie je to spraviť večer a nechať odležať cez noc, aby prešli chute. Ale stačí nechať aj 1-2 hodinky v tom namočené.
Klasické kukuričné cornflexy neochutené, cca 5-6 hrste dať do mixéra, ale len stočit a hneď vypnúť, aby boli podrvené s kúskami, nie ako múka 😊. Alebo dať do sáčku a s naberačkou podrviť. Mäsko v tom obaliť, poukladať na plech s papierom na pečenie a postriekať trochu s olejom, najlepšie v spreji. Piecť pri 180°C, 35-45 minút. Mäsko je vďaka kukuričnému škrobu mäkké a jemné. Určite vyskúšajte. Dobrú chuť ;)
Ešte malý dotaz k baleniu DmBio kukuričný škrob. Najprv som ho šla otvoriť zhora, až keď mi to nešlo, som si všimla, že zboku krabičky je akoby lievik, cez ktorý sa dá sypať (keď sú ruky rýchlejšie ako hlava :D). Ale cez ten lievik sa to sype trochu ťažšie, keďže škrob je jemný, podobný konzistencii pudingu.