Jedlo a nápoje

Jedlo a nápoje nie sú iba chuťovým potešením, ale sú aj zdrojom energie či prísunu živín. Vhodná strava naštartuje mozog a postará sa o produktívny a úspešný deň. Hľadáte tipy na kvalitné potraviny od výmyslu sveta? Trpíte potravinovými intoleranciami? Či už chcete potešiť svoje chuťové poháriky, alebo hľadáte špeciálne potraviny, tu určite nájdete práve to, po čom pátrate.

Hodnotenia a skúsenosti s jedlom či nápojmi

Máš skúsenosť s jedlom či nápojmi?

Vanilkový cukor DM Bio

Príjemná chuť hnedého trstinového cukru a prirodzená jemná chuť skutočnej bio vanilky, nám takto pravidelne obohacuje chuť palaciniek, žemľovky, koláčov a dokonca jogurtu.
Mínusy nebudem v tabuľke nižšie spomínať, lebo mínusy sú to len podľa mojej dcérky, ktorej prekážalo, že v bielom kréme videla “čierne bodky” :). Naopak, ak je vidno kúsky mletého vanilkového lusku, je to znakom, že sa nejedná o umelú vanilínovú príchuť.

Kakaový prášok dmBio

Kakaový prášok DM Bio

V porovnaní s inými kakaovými práškami ma príjemne prekvapil nádhernou čokoládovou vôňou a jemnou textúrou.
Použila som ho do čokoládových muffinov a na kakaový korpus do torty. Vždy sa ľahko zapracoval do cesta a výsledná chuť bola vynikajúca.

DM Bio kukuričný škrob

Škrob som použila na zahustenie krému do torty zo šľahačkovej smotany a fungoval výborne. Vôbec nezmenil jej chuť.
Jediným mínusom je podľa mňa balenie. Čakala som, že v krabičke bude škrob ďalej zabalený, napr. v papierovom sáčku. A tak sa mi podarilo kúsok pri otváraní vysypať a pre skladovanie som si ho presypala do sklenenej nádobky.

dmBio pšeničná celozrnná múka, 1000 g

Celozrnná múka

Z tejto múky som skúšala viacero receptov-medovníčky, wafle, lievance aj keksy na kremes. Je však viac "savá" a recepty tak potrebujú pridať viac tekutiny alebo ubrať z múky.

Rastlinný nápoj NOT M*LK and so yummy dmBio, 1 l

Rastlinné mlieko

Zaujal nás svojou chuťou a najmä sme si ho obľúbili do kávy namiesto mlieka.
Z mlieka bol aj výborný puding, ktorý chutil najmä deťom.

Vanilkový cukor

Tento vanilkový cukor používame už dlhšie, nakoľko ma super chuť a sladkým jedlám dodá ešte lepšiu vôňu.
Deti ho milujú ako v lievancoch tak aj wafliach.

Lievance s Bourbon

Vanilkový cukor vynikajúco dochutil lievance.

Rastlinný nápoj NOT M*LK and so yummy dmBio, 1 l

Lievance

Cesto na lievance som robila z tohto rastlinného mlieka NOT M☆ILK, nakoľko má dcéra intoleranciu.
Mlieko som ochutnala a chutilo ako klasické mlieko.

dmBio javorový sirup trieda C, 375 ml

Lievance s javorovým sirupom

Lievance s týmto javorovým sirupom sú vynikajúce.

dmBio pšeničná celozrnná múka, 1000 g

karl4567  27. dec 2024 Overená recenzia

Cottage celozrnné žemle

Ahojte, pripájam recenziu na pšeničnú celozrnnú múku.
Skúšala som ju prvý krát, a aj tento recept.
Chýbala mi trošku vláčnosť a boli málo "narastené", ale chuťovo boli celkom dobré.
S múkou sa mi robilo celkom dobre, držala tvar, ale je viac hustejšia, teda podľa receptu, musela som nakoniec pridať viac vody, aby som mala lepšie cesto. Ale môže byť, že to bolo receptom. Teraz po sviatkoch a keď obchody boli zavreté som si povedala, že teda vyskúšam domáce žemle. Musím asi recepty upraviť, ak ich chcem robiť častejšie, ale za mňa 7 z 10.

dmBio arašidový krém chrumkavý, 250g

btus  25. dec 2024

Chutný, ale nezdravý

Raz som sa nechala zlákať: BIO. Až doma som si prečítala zloženie a tam palmový tuk. Takže ho už nekúpim. Najlepšie sú tie zo 100% arašídov a nič pridané.

Vanilkový cukor

Vanilkový cukor som použila pri pečení lineckých koláčikov, krásna vôňa vanilky plus hnedý cukor je super alternatívna bieleho cukru, čo som veľmi uvítala. Aj po upečení krásne rozvoniaval.

DM BIO kukuričný škrob

Tento kukuričný škrob ma milo prekvapil, použila som ho zatiaľ síce len raz do zemiakovej omáčky a všetkým chutilo, dobre sa rozpustil a skvelo zahustila, nerobila žiadne hrudky.

dmBio arašidový krém chrumkavý, 250g

DM BIO arašidový krém

DM BIO arašidový krém ma v prvom rade očaril vôňou. Vonia úplne ako čerstvé arašidy, chuť je intenzívna arašidová. Chutný je aj samostatný, ale jedli sme ho aj na chlebíku, do bieleho jogurtu s ovocím.

Výborný na zjemnenie mäska

Kukuričný škrob má široké využitie v kuchyni. Či do pečenia, varenia, na zahusťovanie. Ja som sa rozhodla použiť v slanom recepte. Kukuričný škrob som pridala do marinády na mäsko. Mäsko sa zjemní, spojí sa akoby jeho štruktúra. Je to môj vlastný recept na nugetky inšpirované jednou nemenovanou značkou ;)
3 ks kuracie prsia, 1 vajce, 1/2 téglika bieleho jogurtu, čajová lyžička sladkej mletej papriky, nie plná čajová lyžička sušeného cesnaku, ČL plnotučnej horčice a 1-2 ČL kukuričný škrob DmBio (spraví mäso jemné). Všetko spolu vymiešať vidličkou a do toho naložiť kúsky mäsa, ja ich ešte trochu osolím. Najideálnejšie je to spraviť večer a nechať odležať cez noc, aby prešli chute. Ale stačí nechať aj 1-2 hodinky v tom namočené.
Klasické kukuričné cornflexy neochutené, cca 5-6 hrste dať do mixéra, ale len stočit a hneď vypnúť, aby boli podrvené s kúskami, nie ako múka 😊. Alebo dať do sáčku a s naberačkou podrviť. Mäsko v tom obaliť, poukladať na plech s papierom na pečenie a postriekať trochu s olejom, najlepšie v spreji. Piecť pri 180°C, 35-45 minút. Mäsko je vďaka kukuričnému škrobu mäkké a jemné. Určite vyskúšajte. Dobrú chuť ;)

Ešte malý dotaz k baleniu DmBio kukuričný škrob. Najprv som ho šla otvoriť zhora, až keď mi to nešlo, som si všimla, že zboku krabičky je akoby lievik, cez ktorý sa dá sypať (keď sú ruky rýchlejšie ako hlava :D). Ale cez ten lievik sa to sype trochu ťažšie, keďže škrob je jemný, podobný konzistencii pudingu.

Výrazná chuť a vôňa

Vanilkový cukor Bourbon som sa rozhodla otestovať spolu s malinovou nátierkou. Tak sme si pripravili cesto na lievance, ktoré nám krásne vykyslo. Napiekli sme lievance, ktoré som ešte teplé posypala vanilkovým cukrom Bourbon. Je vyrobený z trstinového cukru a vanilky, preto farba nie je biela, ale hnedá. Vôňa bola krásna, výrazná vanilková. Chuť trstinového cukru spolu krásne ladila s vanilkou a v konečnou výsledku aj s lievancami a malinovou nátierkou. Vrele odporúčam, kvalitný produkt.

dmBio malinová nátierka, 340 g

Dokonalá malinová nátierka

Milujem maliny a všetko malinové. Vyskúšali sme ju ako džem na lievance pre deti. A veru, musím povedať, že lepší džem sme nemali. Úžasná malinová chuť. Naozaj ako čisto rozvarené maliny. Presne takto chutili malinové lekváre, ktoré varila moja mamka ešte v čase môjho detstva, keď sme si vlastnoručne nazbierali maliny v našej záhrade. Odporúčam všetkými desiatimi. Myslím, že aj cena je priaznivá, za 2,75€ máte nebíčko v papuľke :)

dmBio javorový sirup trieda C, 375 ml

karl4567  20. dec 2024 Overená recenzia

Vianočné PANCAKES s javorový sirupom od DM

Bola som milo prekvapená z chute. Doteraz som bola zvyknutá na takú umelú chuť sirupu - Tento javorový sirup od DM mi naozaj chutil.
Robila som bezlaktózové banánovo-čučoriedkove lievance s ovocím. Muž si síce pridal nutelu či džem, ale mne bohato stačil aj sirup.
Dokonca som do cesta namiesto vanilkového cukru pridala tiež tento sirup. A chuť to práveže zvýraznilo.
Cesto bolo jemnejšie. Aj priamo do cesta som pridával čučoriedky.
Odporúčam. Chutilo nám. :)

karl4567  19. dec 2024 Overená recenzia

Kukuričný škrob - DM

Ahojte, rada by som sa podelila o moju skúsenosť.
Ja kukuričný škrob používam do zahusťovania či už omáčok, polievok alebo do koláčov. Konkrétne tých moravských. Vid foto. Zjedli sa okamžite, cesto bolo vynikajúce - ja ho nechám dlhšie piecť, aby bolo aj chrumkavé. Hodnotím ho ako dobrý, zatiaľ som ho použila iba na pečenie. Myslím, že spĺňa účel v kuchyni. :)

Kakaový prášok dmBio

smejka0907  17. dec 2024 Overená recenzia

Čokoládový kakaový prášok

Jemné, chuťovo výrazné kakao, ideálny na pečenie sušienok, koláčov. Kvalita, chuť, cena super . Nemám čo vytknúť.