Nemám veľkú záhradu ani kopu ovocia, ale to málo, čo si dopestujem,vždy spracujem s láskou. Z domácej úrody zvyknem zavárať neskôr, no sezónu u nás tradične zahajujú jahody zo samozberu. Každoročne varíme náš obľúbený jahodový džem.
Tento rok som prvýkrát vyskúšala Gelfix Super Plus 4:1 Dr. Oetker a musím povedať, že ma veľmi milo prekvapil. Zaváram roky, Gelfix poznám, ale tento variant s vyšším podielom ovocia a menším množstvom cukru má niečo do seba. Na sladké a dozreté jahody bol ako stvorený – menej cukru dodalo džemu sviežosť a plnšiu ovocnú chuť, ktorá krásne vynikla. To ocenili predovšetkým deti, ja zase nižší obsah kalórií 🙂
A keď som mala za 6 minút hotovo, v duchu som si spomenula na naše staré mamy, ktoré varili džem hodiny. Zaváranie s Gelfix Super Plus 4:1 Dr. Oetker je naozaj veľmi rýchle a zvládne to každý. Jahody som umyla, očistila, rozmixovala. Obsah balíčka Gelfix Super Plus 4:1 Dr. Oetker som zmiešala s dvoma lyžicami cukru a pridala do hrnca k jahodám. Minútku povarila, pridala zvyšný cukor. Keď začala masa vrieť, stopla som si 5 minút a otestovala, či je džem dosť hustý. Pre istotu som pridala lyžičku Kyseliny citrónovej XXL Dr. Oetker, povarila a ďalšou želírovacou skúškou už môj prvý tohtoročný džem prešiel. Stačilo naplniť poháre a otočiť hore dnom.
Gelfix Super Plus 4:1 od Dr. Oetker je skvelý produkt, ktorý určite odporúčam na varenie džemov z veľmi sladkého a zrelého ovocia, kde 250 g cukru určite postačí na jedno kilo ovocia. A ak aj vy chystáte prvý džem tejto sezóny, odporúčam vám ho vyskúšať. Pracuje sa s ním rýchlo, jednoducho a výsledok stojí za to.