Produktové hodnotenia, recenzie, skúsenostiPre detiŠkolské potreby a tvorenie
Školské potreby a tvorenie
Máte doma škôlkara, prváčika alebo ostrieľaného školáka? V tejto kategórii nájdete nielen školské potreby, ale aj rôzne kreatívne pomôcky, ktoré podporia detskú tvorivosť či vnímavosť. Rozvíjajte ich kreativitu a veďte ich k zábavnej forme vzdelania a umenia.
Nové v kategórii Školské potreby a tvorenie (100)
Hodnotenia a skúsenosti so školskými potrebami a tvorením
Máš skúsenosť so školskými potrebami a tvorením?
Napíš svoju skúsenosťNajnovšie hodnotenia
Kapsička na krk Topgal VEGA 22042
Kapsička na karty
Kapsička na krk je veľmi praktický doplnok, ktorý sa v meste určite zíde. Obsahuje viacero užitočných vreciek – zipsovateľné, priehľadné aj také, do ktorého sa dá zrolovať šnúrka okolo krku. Šnúrka sa pripína na sponu jednoducho a spoľahlivo, a suchý zips, ktorým sa kapsička uzatvára, drží naozaj pevne.
Spolu s peňaženkou tvoria nerozlučné duo. Na karty je podľa mňa kapsička ešte praktickejšia ako samotná peňaženka – najmä vtedy, keď dieťa potrebuje „pípnuť“ kartou pri vstupe do školy alebo pri cestovaní autobusom. Karta drží bezpečne na svojom mieste, neposúva sa a ani nevypadáva, a to ani počas celodenného cestovania po meste. Vďaka priehľadnej časti ju netreba vyberať, či už kvôli kontrole fotografie, alebo pri načítaní v čítačke na lístky.
Peňaženka Topgal WALI 22040
Peňaženka fanúšika Minecraftu či Robloxu
Peňaženka je ľahučká a praktická, uzatvára sa na suchý zips, ktorý drží spoľahlivo. Vnútri ponúka dostatok priehradiek na usporiadanie drobností. Nájdete tu dve zipsovateľné vrecká, priehradku na kartičku či papierové bankovky a vnútorné sieťované vrecko so zipsom, vďaka ktorému máte vždy prehľad o tom, čo sa v ňom nachádza.
Dizajn je výrazný a moderný, takže si na peňaženku dá pozor aj rozlietanejší chalan – len tak ľahko ju niekde nezaloží.
Pláštenka na batoh Topgal ZIGI 17001
Pršiplášť pre školskú tašku
Veselý zelený pršiplášť pre školskú tašku je nielen krásny na pohľad, ale aj veľmi praktický. Zaberá minimum miesta, no po rozložení poskytne dostatočnú ochranu pred dažďom. Veľkou výhodou je, že sa dá jednoducho zrolovať späť do puzdra, ktoré je jeho súčasťou, takže sa nikdy nestratí. Puzdro má aj malý háčik, vďaka ktorému sa dá pršiplášť zavesiť na karabínku v taške a mať ho tak vždy poruke.
Oceňujem aj bezpečnostné prvky – pršiplášť obsahuje vlastné reflexné prvky, takže nezakryje tie na školskej taške a zároveň pridáva viditeľnosť navyše. Spoľahlivá spona zabezpečí, že z tašky len tak ľahko nezmizne.
Vrecko na prezuvky Topgal ZUZA 19046
Výborné vrecko
Jednoduché modré vrecko zo sieťovanej látky je praktickým pomocníkom na každodenné nosenie prezuviek. Vďaka materiálu má skvelé vetranie, takže topánky nezatuchnú.
Pri zatiahnutí sa vrecko pevne zaistí a navyše ho možno pohodlne zavesiť na praktickú karabínku – či už na tašku alebo vešiak. Ideálne riešenie na prezuvky do školy.
Školská taška Topgal PixelArt World ENDY 24015
Školská taška pre Minecraft aj Roblox nadšenca
Pre nášho druháka to bolo najlepšie prekvapenie. Je veľký fanúšik Minecraftu aj Robloxu, a preto mu taška farebne aj dizajnovo sadla presne do vkusu. Keď zistil, že obrázky na prednej časti sa dajú meniť, mal dokonca slzy na krajíčku.
Taška má tri hlavné vrecká, všetky sa uzatvárajú dvojitým zipsom, ktorý ide ľahko. Farebná kombinácia zelenej a modrej sa stala aj mojím favoritom. Popruhy sa dajú ľahko nastaviť a držia pevne. Na ramenách sú mäkké, no zároveň dostatočne pevné.
Veľkým plusom je hrudná spona. Manipulácia s ňou je jednoduchá a drží spoľahlivo. Syn zvládol s taškou plnou kníh jazdiť aj na kolobežke.
Vrecko na fľašu je na vonkajšej strane, zaistené pevnou gumičkou. Fľaša nevypadne a zároveň sa ľahko vkladá. Karabínka na kľúče sa odopína jednoducho, no vďaka rozmeru nehrozí, že by kľúče náhodou vypadli.
Horné pútko je pogumované, takže pri nosení nereže do ruky. Menšie pútko na zavesenie tiež drží pevne. Dno tašky je priestranné a zo spodnej strany opatrené nožičkami.
Najväčší priečinok je priestranný na učebnice, zošity aj peračník. Stredné vrecko obsahuje aj menšie sieťované vrecko na zips – ideálne na peňaženku alebo kapsičku s kartou na autobus.
Reflexné prvky sú vpredu, po bokoch aj na popruhoch. Viditeľnosť je teda zaručená zo všetkých strán.
Je to školská taška, ktorá je pre chlapca doslova splneným snom.
Je to školská taška, ktorá je pre chlapca doslova splneným snom.
Školský peračník Topgal PENN 24015
Perfektný peračník
Peračník s jedným zipsom je praktický a ľahko sa používa. Odopínanie je jednoduché a rýchle, gumičky vo vnútri sú pevné a udržia všetky pomôcky bezpečne na svojom mieste. Celý peračník je dostatočne priestranný – zmestia sa doň farbičky, fixky, perá, ale aj nožničky či pravítko.
Veľkou výhodou je potlač, na ktorej nevidno žiadne zašpinenie ani časté používanie. Gumičky sa nepárajú, ceruzky zostávajú bezpečne uložené a priesvitná časť na rozvrh či pomocné kartičky drží rovnako dobre. Dizajn je navyše zladený priamo so školskou taškou, takže pôsobí ako krásny komplet.
Školský peračník Topgal PENN 23035
Praktický peračník do školy
Keď vyberáte peračník, stojí za to siahnuť po takom, ktorý nielen ochráni veci, ale dieťaťu sa ho zároveň bude chcieť otvoriť každý deň. PENN sa v tomto ukázal ako výborná voľba. Má len jednu komoru, no s dvoma bočnými výklopnými “krídielkami”.
Už po prvom otvorení som si všimla, že je tam miesto na všetko. Sú tam úchyty na pastelky a fixky, tri širšie na pravítko, kružidlo či nožnice a dva na gumu či strúhadlo. Pod fóliou na vrchu je priestor na rozvrh. Zipsy sú pevné, s veľkými „ťaháčikmi“, ktoré zvládne aj malá, spočiatku neistá ruka prváka. Odolajú však aj chvatnému zatváraniu starších “ročníkov”. Veľmi sa mi páči nápad, spraviť podšívku, ktorú si môže dieťa vyfarbiť. Je to kreatívne, nápadité a určite to poteší každé dieťa. Páči sa mi, že je v rovnakom dizajne ako školská taška. Všetko krásne spolu ladí.
Ľahká aktovka Topgal Kvetinky KIRA 23035
Školská taška, ktorú si dieťa obľúbi na prvý aj desiaty pohľad
Ak vyberáte školskú tašku pre prváka, oplatí sa myslieť aj na to, aby sa páčila dieťaťu aj o pár rokov. Pri taškách značky Topgal totiž naozaj „hrozí“, že ich vaše dieťa bude nosiť dlhšie – sú veľmi kvalitné a vydržia niekoľko školských rokov. Topgal je totiž jedinou značkou školských tašiek v Česku s certifikáciou Česká kvalita, ktorá hovorí o tom, že Topgal tašky opakovane spĺňajú prísne podmienky overenia kvality.
Presne taká je aj aktovka KIRA. Je ľahká, priestranná a má nadčasový dizajn, ktorý nepôsobí príliš detsky, takže sa bude páčiť dieťaťu aj neskôr. Uspôsobením aj veľkorysým objemom až 23 l je super pre prváka, no pokojne aj pre tretiaka.
Vo vnútri je dostatok priestoru na všetky učebnice a zošity, nechýba priehradka, ktorá drží knihy vzadu pri chrbte – vďaka tomu je nosenie zdravšie pre chrbticu. Predné vrecko je ideálne na desiatový box, menšie vrecko na zips zasa na drobnosti. Dcéra má tak v taške poriadok, má si kam dať všetky svoje “poklady”, či už od drobných kreatívnych výtvorov až po učebné pomôcky od pani učiteľky.
Konštrukcia je spravená s dôrazom na pohodlie, chrbát je naozaj bohato polstrovaný, s drážkami na odvetranie. Vďaka tomu sa tak dieťa nepotí. Samozrejmosťou je ergonomicky tvarovaná vhrbtová časť. .
Ramenné popruhy sa dajú nastaviť podľa potreby a hrudná pracka drží tašku stabilne na chrbte aj pri pohybe. Vnútro tašky sa sťahuje šńurkou. Je to rýchle a jednoduché.
Páčia sa mi aj praktické detaily ako malé vnútorné vrecká či karabínka na kľúče. Fidlock magnetický zámok je top vec. Taška sa otvára a zatvára doslova behom sekundy, malým deťom to uľahčí manipuláciu a väčším čas. Je to ľahké, rýchle, hneď ako si to dieťa zautomatizuje. Pevné dno z materiálu TOPDURA udrží tašku, dokáže stabilne stáť, vďaka čomu má benefity klasickej aktovky, no vzhľadovo pôsobí “velkáčsky” ako batoh. Reflexné prvky sú nenápadne zapracované do dizajnu, no spoľahlivo zvyšujú bezpečnosť. KIRA je teda skvelá voľba – praktická, priestranná, ľahká a vďaka kvalitnému spracovaniu a nadčasovému dizajnu bude dieťaťu šlúžiť naozaj dlho.
Box na desiatu ružový Topgal ZOEY 24071
Praktický box na každodenné desiaty
Aj ja som podľahla trendu pripravovať deťom na desiatu „z každého rožku trošku“. Trochu ovocia, kúsok pečiva, syra či zeleniny – všetko pekne oddelené, aby to vyzeralo lákavo a zostalo čerstvé. Presne preto sa mi tento box od Topgalu veľmi zapáčil.
Vo vnútri má praktický organizér, vďaka ktorému sa jedlo nepomieša. Súčasťou je aj malá dózička so závitovým viečkom – ideálna na jogurt, dip alebo pár kúskov ovocia. Dcéra si to vie otvoriť sama a nič sa jej nerozleje.
Oceňujem aj to, že box je vhodný do umývačky riadu, takže jeho údržba je jednoduchá a rýchla. Navyše je vyrobený z plastov bez BPA a ftalátov, takže mám istotu, že je zdravotne bezpečný.
Fľaša na pitie Topgal ZIVA 25066
Fľaša, ktorá zvládne školu aj výlety
Pri výbere fľaše do školy som hľadala niečo praktické, bezpečné a ľahko použiteľné. ZIVA splnila všetko. Páči sa mi, že je polopriehľadná – hneď vidno, koľko ešte zostáva vypiť.
Vrchnák má jednoduchý systém otvárania. Dcéra si ho zvládne otvoriť sama, aj keď má plné ruky, a zároveň nehrozí, že by sa jej fľaša samovoľne otvorila v taške.
Je vhodná na všetky druhy nápojov, dokonca aj sýtené. Zvládne teploty od ľadovej vody až po horúci čaj, čo je skvelé do školy aj na výlety. Plusom je, že sa dá pohodlne umývať v umývačke.
Najviac ma však presvedčilo zloženie – neobsahuje BPA, ftaláty ani iné škodliviny. Mám istotu, že je bezpečná na každodenné používanie. A keďže sa dajú dokúpiť náhradné časti, viem, že fľaša vydrží dlhšie než len jednu sezónu.
Športové vrecko Topgal RAMY 25021
Vrecko, ktoré zvládne telesnú aj krúžky
Športové vrecko je nevyhnutným prvkom výbavy každého školáka. My sme ho dcére dokupovali tak, aby jej ladilo k sade Endy – a práve toto v podobných farbách jej padlo do oka. Nosí si v ňom telesnú a do menšieho vrecka na zips si odkladá švihadlo, čisté ponožky alebo vreckovky.
Praktické je, že z jednej strany má sieťku – vďaka tomu oblečenie aj topánky po telesnej dýchajú a nezatuchnú. Oddelené menšie vrecko na zips je ideálne na drobnosti, ktoré by sa inak stratili medzi vecami.
Takéto vrecko sa hodí nielen do školy, ale aj na športový krúžok či tréning. A keďže farebne ladí s celou školskou sadou, dcéra má radosť, že má výbavu zladenú do detailu.
Pláštenka na batoh Topgal ZIGI 17002 G
Ľahká, skladná a praktická pláštenka
Keď sme kupovali dcére školskú tašku Topgal, súčasťou sady bola aj pláštenka. Najskôr som ju brala len ako drobný doplnok, ale veľmi rýchlo sa ukázalo, že vie byť poriadne užitočná.
Taška má síce ochranný nástrek proti dažďu – ten úplne postačí pri drobnej prehánke alebo keď dieťa prebehne pár metrov z auta do školy. Ale ak ideme pešo a zastihne nás nečakaný silný dážď, vtedy siahneme po pláštenke. Aj keď dcérka nosí so sebou dáždnik, nie je dostatočne veľký, aby tašku ochránil. Pláštenku stačí natiahnuť cez batoh, zaklinúť karabínkou k hornému pútku. Vďaka gumičke drží na taške super.
Výhodou je, že je ľahká a skladná. Dá sa zložiť do malého puzdra na suchý zips, ktoré je súčasťou pláštenky. Pláštenka je ušitá z nepremokavého polyesteru a pasuje na všetky školské tašky Topgal. V našom prípade je ružová, takže pekne ladí so zvyškom sady a pôsobí ako prirodzená súčasť výbavy.
Vrecko na prezuvky Topgal ZUZA 19045
Vrecko, v ktorom prezuvky nezatuchnú
Keď sme kupovali dcére školskú tašku Topgal, vzali sme rovno celú sadu – s peračníkom aj vreckom na prezúvky. A hoci sa vrecko môže zdať ako maličkosť, v praxi sa ukázalo, aké je šikovné. Je vyrobené z priedušného sieťovaného polyesteru, takže prezuvky vo vnútri dýchajú a v šatni nezatuchnú. Rozmery sú ideálne – zmestia sa doň bežné detské prezuvky a stále zostáva skladné. Najviac oceňujem praktickú karabínku – dcéra si vrecko pripne k taške alebo ho jednoducho zavesí na háčik v šatni.
Dvojito skladaný školský peračník Topgal PENN 24049
Peračník, v ktorom má všetko svoje miesto
Peračník bol súčasťou sady, keď sme dcérke kupovali školskú tašku, no bez zaváhania by som sa preň rozhodla aj v prípade, že by sme ho potrebovali kúpiť osamote. Je prehľadný a praktický, dcéra má rada vo veciach poriadok a tento peračník jej v tom pomáha. Spája jednoduchosť so šikovným vnútorným usporiadaním.
Je to jednokomorový peračník s dvomi chlopňami, takže všetko má svoje miesto a nič sa nepovaľuje. Vo vnútri je 21 gumičiek na pastelky a fixky, tri širšie úchyty na pravítko alebo nožnice a dva na gumu či strúhadlo. Dcéra si rýchlo zvykla, že presne vie, kam čo patrí. Pod jednou chlopňou je navyše priehľadné vrecko na rozvrh hodín, takže má prehľad o každom dni.
Oceňujem aj spracovanie. Polstrovaný obal chráni obsah pred poškodením, zipsy sú pevné a ľahko sa otvárajú – zvládne ich aj malé dieťa bez boja. A detail, ktorý nás potešil, je podšívka s obrázkami na vyfarbenie. Je to drobnosť, ale dieťa si tak peračník prispôsobí a urobí z neho „svoj“.
V skratke, peračník je ľahký, pevný, prehľadný a má dostatok miesta na všetko potrebné. Dcéra má vo veciach systém, ja mám istotu, že jej vydrží a ochráni pomôcky. A tie malé kreatívne prvky sú bonus, vďaka ktorému ho nosí rada.
Ľahká školská taška so psíkom Topgal ENDY 24049
Keď sme minulý rok vyberali tašku pre dcéru do prvej triedy, hľadali sme predovšetkým niečo ľahké, pohodlné a zároveň praktické. Malí prváci si nesú denne na chrbte poriadnu váhu, a preto bola nízka hmotnosť našou prioritou. Topgal Endy váži len 880 gramov a práve to bolo jedným z hlavných dôvodov, prečo sme sa rozhodli práve pre ňu. Samozrejme, dcérka si zamilovala jej dizajn.
Tento rok nastupuje dcéra do druhej triedy a taška stále slúži výborne. Zmestí sa jej tam všetko potrebné a som presvedčená, že s prehľadom poslúži aj v treťom ročníku. Nie je to len o veľkosti, ale aj o prehľadnosti. Taška má dve hlavné komory a jedno hlboké predné vrecko. Dcéra presne vie, kde má čo uložené, a vie si v nej sama udržať prehľadný poriadok. Najťažšie učebnice patria do zadnej komory, čo je dôležité pre zdravé nosenie, váha sa tak drží čo najbližšie pri chrbte a nezaťažuje zbytočne chrbticu. Do strednej časti dávame peračník, predné vrecko zase ukrýva drobnosti a karabínku na kľúče, ktoré má tak vždy bezpečne po ruke a pohodlne sa tam zmestí aj desiatový box. Do bočného vrecka sa vkladá fľaša na pitie, drží tam pevne, takže nehrozí, že by vypadla.
Veľkou výhodou je aj pevný ergonomicky tvarovaný chrbát, ktorý sa prispôsobí detskej postave, a nastaviteľné ramenné popruhy. Keďže sú polstrované a dajú sa doladiť aj hore aj dole, taška jej sedela už v prvej triede a bez problémov sa prispôsobí aj keď už vyrástla. Hrudná pracka je výškovo nastaviteľná, takže taška drží stabilne na ramenách, aj keď sa zohne alebo rozbehne. Praktickým detailom sú aj magnety na koncoch popruhov – tie sa jednoducho prichytia a nikde nezavadzajú.
Na bezpečnosť myslí Topgal dôkladne, reflexné prvky sú nielen vpredu, ale aj na bokoch, takže dieťa je dobre viditeľné. Taška má aj záter proti vode, čiže jej jej obsah v bezpečí, aj keď nás po ceste do školy prekvapí nečakaná prehánka.
Nesmiem zabudnúť na pevné dno z materiálu TOPDURA s nožičkami, vďaka ktorému taška stabilne stojí, či už pri lavici alebo doma pri písacom stole. Samozrejmosťou je aj pútko na zavesenie a druhé na pohodlné prenášanie v ruke – maličkosti, ktoré denne oceníme.
Prečo práve Topgal? Značka Topgal je jediným výrobcom školských tašiek v Česku, ktorý získal ocenenie Česká kvalita. Majú ho len tí výrobcovia, ktorí opakovane splnia prísne podmienky na kvalitu. Pre mňa je to garancia, že kupujem overený výrobok a nie „mačku vo vreci“. Už na prvý pohľad je všetko kvalitné, od materiálov, cez zipsy, až po polstrovanie.
Keď to zhrniem – Topgal Endy je ľahká, prehľadná, priestranná a ergonomická taška, ktorá rastie spolu s dieťaťom. Pre nás bola jasnou voľbou do prvej triedy a s odstupom času môžem povedať, že to bola veľmi dobrá investícia aj na ďalšie ročníky.
Termobox na desiatu Thermocase kids cats and dogs mint - 20 x 14 x 6,5 cm
Desiatový termo box
Super pre diétu.👌👌👌👌🐸🐸🐸🐸💐
Dosky na školské zošity A4 Baagl Bunny
Dosky sú ideálne pre prvákov
Dosky sú ideálne pre prvákov a druhákov, keďže nie sú príliš hrubé a zmestia sa do nich všetky zošity, knižky či pracovné. Sú pevné, klasicky sa zatvárajú gumičkou. Páči sa mi, že je možné kúpiť rovnaký dizajn ako je školská taška a teda aj iné doplnky tejto značky.
Vrecko Baagl Sunset
Vrecko na telesnú či prezuvky
Na prvý pohľad klasické vrecko na prezuvky, ktoré však dokonale ladí ku taške. Má hrubé popruhy a tak nereže na chrbte. Ľahko sa otvára a zatvára a tak plní dokonale svoj účel. Je z hrubšieho kvalitného materiálu.
Školský peračník etue Baagl Sunset
Ideálny peračník pre staršie deti
Ak máte doma dieťa, ktoré sa zrovna nevyžíva v ukladaní všetkých pier a ceruziek na svoje miesto v peračníku, tento peračník je preň ideálny. Má výklopnú časť, kde je možné písacie potreby uchytiť gumičkou, ale aj časť, kde ich možno len tak "hodiť". Má akurátnu veľkosť. Obsahuje aj priesvitné vrecko na rozvrh a vrecko na zips.
Školský batoh Baagl Skate Sunset
Krásny, praktický a primerane veľký
Keď sme vyberali batoh, pre moju tretiačku, premýšľala som nad správnou veľkosťou. Chcela som niečo, kde sa jej všetko zmestí, no zároveň nebude zbytočne veľký, keďže je pomerne útla. Presne týmto kritériám zodpovedá batoh Baagl z kolekcie Skate.
Má tri oddelenia, ktoré umožňujú dobrú organizáciu školských pomôcok. V zadnej častie je organizér na veľké dosky, ktorý slúži aj ako prídpadné púzdro na notebook. Zvrchu sa zaisťuje popruhom na suchý zips. Do ďalších dvoch oddelení je možné uložiť peračník, desiatový box.
Batoh má vychytávky ako karabína na kľúče, ktorú je možné jednoducho odpojiť, vrecko na mobil, či iné drobnosti.
Po bokoch batohu sú vrecká na fľľašu. Fľaša v nich dobre drží, nevypadáva, no aj tak sa tam ľahko vkladá.
Samozrejmosťou sú plne nastaviteľné popruhy, s ktorými viete prispôsobiť tašku postave dieťaťa tak, aby bola jej ergonómia dokonale využitá. Veľmi sa mi páči hrúbka polstrovania. Batoh sa na chrbte pohodlne nosí.
Sieťovaný chrbát veľmi dobre odvetráva a prúdi ním vzduch a tak sa dieťa nepotí. Zipsy sú veľké, kvalitné. Samozrejmosťou sú reflexné prvky a vodoodolný materiál.
Batoj je naozaj kvalitný, má nádherný dizajn. Bola to láska na prvý pohľad.
Batoj je naozaj kvalitný, má nádherný dizajn. Bola to láska na prvý pohľad.