Umývačka podlahy Rowenta X-Clean 10 GZ7540
Viacúčelový vysávač Rowenta X-Clean 10 prináša revolúciu v upratovaní a otvára úplne novú kategóriu domácich pomocníkov – podlahovú umývačku. Jediným ťahom bez problémov zvládne suché aj mokré vysávanie, poradí si s prachom, omrvinkami, chlpmi, ale aj s rozliatymi tekutinami, zaschnutými škvrnami od jedla či dokonca rozbitým vajíčkom. Je ideálnym riešením pre rodiny s deťmi, domácimi miláčikmi a do domácností, kde je vždy rušno.
Video: Rowenta X-Clean 10: Vysáva, umýva a sama sa vyčistí!
Kompletné upratovanie v jednom kroku
S týmto multifunkčným zariadením nemusíte používať samostatne mop a vysávač. Rowenta X-Clean 10 jedným ťahom vysáva a umýva podlahu. Perfektne zvláda odstraňovať aj odolné nečistoty ako zaschnutý kečup, jogurt, mokré stopy alebo rozliate tekutiny.

Inteligentné technológie pre maximálny komfort
Vysávač disponuje pokročilou technológiou AI Dirt Detection, ktorá automaticky deteguje stupeň znečistenia a prispôsobuje výkon zariadenia podľa aktuálnych potrieb. Pre ešte pohodlnejšie používanie vás vysávač sprevádza hlasovými pokynmi v slovenčine a aktuálne informácie poskytuje prostredníctvom intuitívneho LED displeja.

Jednoduché upratovanie bez námahy
Vďaka samopohybu s technológiou Narwal je manipulácia mimoriadne jednoduchá – vysávač v ruke pocitovo váži iba 0,8 kg, hoci jeho skutočná hmotnosť je 4,15 kg. Flexibilná hlavica s rozsahom pohybu až 180° zabezpečuje dôkladné čistenie pod nábytkom aj pozdĺž stien.

Samočistenie, hygienické sušenie a jednoduchá údržba
Po upratovaní stačí stlačiť jediné tlačidlo a zariadenie sa automaticky samo vyčistí a vysuší horúcim vzduchom pri teplote 65 °C. Automaticky oddelí tekutiny od pevných nečistôt, ktoré jednoducho vylejete a vysypete, čím zabezpečíte maximálnu hygienu a jednoduchú údržbu.
Tichý chod bez rušenia
Rowenta X-Clean 10 ponúka príjemne tiché upratovanie vďaka pokročilej technológii tlmenia hluku – hlučnosť dosahuje len 72 dB(A), čím je vhodná aj do domácností s malými deťmi či citlivými domácimi zvieratami.
Technické špecifikácie
| Hlavica | 180° flexibilná, precízne čistenie pozdĺž stien |
| Samočistenie | áno, automatické |
| Sušenie | horúcim vzduchom pri 65 °C |
Obsah balenia
- Nabíjacia základňa so samočistením a sušením
- Sitko s čistiacou kefkou
- Náhradný valec z mikrovlákna (s úpravou proti namotávaniu vlasov)
Hodnotenia a skúsenosti s umývačkou podlahy Rowenta X-Clean 10 GZ7540
Zmení vám pohľad na upratovanie
Najväčšou zmenou pre mňa je, že už nemusím podlahy najprv vysávať a potom mopovať. Rowenta X-Clean 10 zvládne oboje naraz – a naozaj dôkladne. Ráno, keď deti rozhodia omrvinky, mačky vylejú mlieko alebo zrazu niekde pristane rozliata miska s cereáliami, už neriešim, čím začať. Zapnem vysávač, prebehnem kuchyňu aj obývačku a za pár minút je upratané. Podlaha je čistá na pohľad aj na dotyk, žiadne zaschnuté škvrny, šmuhy ani zvyšky. Navyše, X-Clean si poradí so všetkými typmi hladkých podláh a každý povrch vyzerá po upratovaní výborne. Prístroj si dokonca sám reguluje výkon aj množstvo vody podľa toho, ako je podlaha špinavá, takže sa nemusím báť, že by som si zničila parkety alebo vytvorila kaluže na dlažbe.
Veľmi oceňujem, že Rowenta má až päť režimov čistenia. Najčastejšie používam smart režim, kedy sa prístroj sám rozhoduje, koľko sily a vody použiť, ale niekedy, keď viem, že je extra neporiadok, jednoducho prepnem na turbo. Pre nočné alebo skoré ranné upratovanie mám obľúbený tichý režim, ktorý je naozaj príjemný.
Obrovské plus je aj údržba. Po upratovaní len stlačím tlačidlo na základni a Rowenta si sama automaticky vyčistí mopovací valec čistou vodou a následne ho suší horúcim vzduchom. To znamená, že už nemám v byte žiadny zapáchajúci mop, žiadne plesne a nemusím sa ručne babrať so špinou. Sušenie trvá približne hodinu, ale môžem na to úplne zabudnúť – všetko prebehne samo a keď opäť potrebujem upratovať, valec je čistý a suchý.
Zásobníky na vodu sú veľké – do jednej nádržky ide čistá voda, do druhej sa zbiera špinavá. Páči sa mi, že podlahu vlastne vždy umývam len čistou vodou, a špinavú nikdy nevraciam späť. Keď niečo treba doliať alebo vyprázdniť, prístroj to oznámi hlasovo v slovenskom jazyku a nič mi neunikne.
Batéria vydrží neuveriteľne dlho – reálne s ňou upracem celý byt (cca 100 m²), vrátane kúpeľne, a ešte mi ostáva rezerva. Oficiálne výrobca udáva 60 minút, v testoch zvládol vysávač ešte viac, čo je super najmä pre väčšie domácnosti. Nabíjanie trvá niečo vyše troch hodín, ale nabíjam väčšinou cez noc a vôbec to nevnímam ako problém.
Veľmi príjemne ma prekvapila aj samotná manipulácia. Prístroj je síce robustnejší, ale väčšinu váhy tvorí základňa. Pri práci držím v ruke len ľahkú časť (okolo 0,8 kg), navyše má otočnú hlavu, takže bez problémov zvládnem upratovať aj pod stolom, okolo stoličiek či v rohoch. Ovládanie je intuitívne, na displeji vidím všetky potrebné informácie, a hlasové pokyny sú v slovenčine. Dokonca aj deti sa zapájajú do upratovania – vysávač im príde “cool” a bez problémov ho zvládnu.
Čo tiež považujem za veľké plus, je, že v balení bol aj náhradný mopovací valec, takže si nemusím nič dokupovať dopredu. Samotná údržba je minimálna, väčšinu roboty spraví stroj za mňa. Páči sa mi, že má integrovaný hrebeň, ktorým sčesáva namotané vlasy alebo chlpy zvierat z valca. Takže sa nenamotávajú. Preto je do našej domácnosti so zvieracími miláčikmi ideálny. A filter je typu HEPA, takže v byte nie je prach a môžem spokojne dýchať aj pri alergii.
Jediné mínus je vyššia cena, ale keď si spočítam, koľko času a námahy mi denne šetrí a že konečne nemusím striedať vedro, mop a vysávač, rozhodne by som nemenila. A ešte by som možno dodala, že je trošku vyšší, takže pod veľmi nízky nábytok sa s ním nedostanem, ale na bežné upratovanie to neprekáža.
Rowenta X-Clean 10 odporúčam všetkými desiatimi. Pre mňa je to revolúcia v domácnosti, ktorú ocení každý, kto doma bojuje s neporiadkom, má deti, domáce zviera alebo len túži po väčšom pokoji a menej stresu z upratovania. U nás je to láska na prvé zapnutie.
- Vysáva a umýva podlahy zároveň – šetrí čas aj námahu
- Automaticky dávkuje vodu a výkon podľa miery znečistenia
- Päť režimov čistenia – vrátane tichého a turbo režimu
- Samočistiaci mopovací valec – bez zápachu a plesní
- Automatické sušenie valca horúcim vzduchom
- Oddelené nádržky na čistú a špinavú vodu
- Dlhá výdrž batérie, vhodná aj do väčších bytov
- Jednoduchá manipulácia a otočná hlavica – zvládne upratať aj v rohoch
- Intuitívne ovládanie a hlasové pokyny v slovenčine
- Prístroj je vhodný aj pre deti – bez problémov ho zvládnu ovládať
- V balení sa nachádza aj náhradný mopovací valec
- Integrovaný hrebeň na odstránenie vlasov a zvieracích chlpov
- HEPA filter – vhodný pre alergikov
- Ideálny pre domácnosti s deťmi a domácimi zvieratami
- vyššia cena