Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Je operácia nutná, keď syn nebýva často chorý, sluch sa mu zlepšil a má len tekutinu v ušiach?

Zodpovedané
OperácieZdravie a choroby (A - Z)
17. jan 2020

Dobrý deň,

už som Vám raz písala ohľadom toho, že syn má tekutinu v ušiach. Nehovorím, že s operáciou nesúhlasím.

Je však operácia nutná, keď syn nebýva často chorý, sluch sa mu zlepšil a má len tekutinu v ušiach?

Nedá sa synovi pomôcť iným spôsobom?

Za odpoveď ďakujem

Dobrý deň,

ak dlhodobo má tekutinu v uškách a B krivky na tympano, tak môže dôjsť k trvalej poruche sluchu. Čo tomu môže predísť je nazálny kortikoid (Nasonex), ktorý ste dostali a sledovanie ORL nálezu, jednak v uškách synčeka a jednak na tympanokrivke.

Ak sa po aplikácii Nasonexu bude stav zlepšovať podľa Vášho ORL lekára, tak sa operácii vyhnete, ak nie, bude nutná.

Sluch sa mu na tympano nezlepšil, nakoľko krivka je stále rovnaká.


Prajem pekný zvyšok dňa.
MUDr. Denisa Jaššová