Používame cookies. Viac informácií tu. OK
Zodpovedané

Je možná úprava ovisnutých pŕs pred tehotenstvom?

22. apr 2019

Dobrý deň,

mám 23 rokov, štíhlu postavu a vždy som mala väčšie prsia - plnšie trojky. Problémom je, že nikdy neboli práve z tých najpevnejších a teda vďaka tomu a gravitácii sú skutočne ovisnuté. Na pohľad vyzerajú ako po odkojení. Bradavky sú spadnuté nadol. Deti ešte nemám a najbližších 5 rokov ani mať neplánujem.

Už dlho som nastavená, že si dám určite upraviť prsia po pôrode. Som si istá, že to bude viac ako žiadúce. Poslednú dobu mi prsia poklesli ešte viac a ja sa neviem zbaviť myšlienky vyriešiť môj problém už teraz, pred deťmi.

Som predsa mladá žena, ktorá si chce pripadať atraktívne teraz a nie hanbiť sa sama pred sebou bez podprsenky v takomto mladom veku.

Vzhľadom na môj objem by bolo podľa mňa postačujúce nadvihnutie a korekcia.

Je možné časom do takto upravených pŕs vložiť implantát napríklad v prípade, že po odkojení budú prsia “prázdne”?

Bola by potom opäť potrebná úprava?

Ďakujem

Dobrý deň,

máte relatívne častý "problém" a riešenie nie je jednoduché.

Záleží od faktorov, že čo sa Vám zdá prirodzené a čo je väčšia priorita. Či je to tvar, objem, neprítomnosť jaziev, citlivosť kože,najmä dvorcov a nakoniec v neposlednom rade kojenie.

Pri osobnej konzultácii každý chirurg navrhne možnosti a skúsi odporučiť, čo by v jeho rukách splnilo Vaše očakávania. Preto je osobná konzultácia nevyhnutná, keďže zohľadniť vyššie uvedené faktory je bez osobného kontaktu takmer nemožné.

Určite je technicky možný postup vloženia implantátu, modelácie a aj vzájomná kombinácia oboch postupov, a to v rôznom poradí a vo vhodných prípadoch aj súčasne.

Navrhujem Vám absolvovať viacero konzultácií, pretože som si takmer istý, že každý Vám navrhne iný postup.

Pri prázdnych prsiach potrebujeme dodať objem a pri nízko uložených dvorcoch zase prsia modelovať s odobratím nadbytočnej kože. To sa dá pred a aj po dokojení, samozrejme aj opakovane.