1kriosa1
16. máj 2021
1072 

Sviežosť a regenerácia so silou oceánov

Počas dvoch týždňov môj kozmetický stolík zaplavila modrá vlna rastlinnej kozmetiky od Yves Rocher z nového radu PURE ALGUE. V recenzii vám rozpoviem, ako sa moja stresom a únavou zničená pleť vysporiadala s testovaním kozmetiky, ktorá ide ruku v ruke s prírodou. Navyše, nový testovaný rad má aj parádny koncept - čistenie pleti vyvinuté silou oceánov s účinnou látkou mikroriasami Tetraselmis.

Zoznámenie sa s mikroriasami Tetraselmis

Jeden pekný pondelok (popravde, nepamätám si, či bol pekný, akože pekné počasie. Ak aj nie, tak pekný bol už len preto, lebo...) zazvonil kuriér s balíčkom. Určite väčšina žien (a možno aj mužov) má rada ten pocit, keď nám príde balíček a s búchajúcim srdcom si ho utekáme kuchynským nožom (v lepšom prípade nožnicami) nedočkavo otvoriť. Ten lahodný zvuk trhajúcej sa lepiacej pásky, šuchotanie kartónov a... z balíčka na mňa vykukla krásna modrá sada PURE ALGUE. Vyťahujem, obzerám, čítam... Celkom 6 produktov kozmetiky pre svieži nádych pleti. Hovorím si: „Po sťahovaní, skúškovom období, končiacej rodičovskej, hľadaní práce... Svieži nádych, okysličenie... Uf, tak toto potrebujem. Oblejte ma tým, vykúpte ma v tom, sem s tým!"

Tak si to poďme rozmeniť (alebo v tomto prípade asi rozliať) na drobné...

Odličovacia micelárna voda 2 v 1

Priznám sa, už hneď na začiatku som mala voči micelárnej vode predsudky. Roky používam modrú Hydratačnú micelárku od Yves Rocher. Vždy, keď som skúšala nejakú inú, aj tak som sa vrátila k tejto rokmi overenej, ktorá sa s mojou tvárou kamaráti každé ráno, každý večer. Micelárna voda PURE ALGUE ma na ranné používanie neoslovila, ale zato večer... to vám poviem! Po celom dni sa s ňou veľmi dobre odličuje, stačí malé množstvo na vatový tampónik a odlíči linku i riasenku. (Make-up vám nepoviem, tam až moje šminkové umenie nesiaha, som rada, že mám čas si ráno dať rúž a kávu. 🙂) Na očiach neštípe a na pleti zanechá príjemný svieži a čistý pocit na dobrú noc.

Celkové hodnotenie: 4 / 5 

Čistiaci peeling

Peeling používam v sprche. Krúživými pohybmi si ho nanesiem na tvár a zmyjem poriadne vodou. Po peelingu mám vždy príjemný svieži pocit, ale teda, tento peeling moje očakávania nenaplnil. Na môj vkus je v ňom príliš málo peelingových čiastočiek a štípal ma v očiach. Čo by som však chcela vyzdvihnúť, je veľmi píjemná vôňa.

Celkové hodnotenie: 2/5 

Odličovacie želé 3 v 1

Voči tomuto želé som mala dosť veľké očakávania, nakoľko som sa dočítala, že je vlajkovou loďou nového radu PURE ALGUE. Želé má prijemnú jemnú vôňu, ktorá je nevtieravá, dostatočne hustú konzistenciu, ktorá sa dobre nanáša na tvár. Veľmi dobre sa mi s nim odličuje riasenka a linka, hneď po prvom zoznámení, som z neho mala „wooow efekt". Po použití zostane pleť okysličená a máte taký ten fresh pocit, kedy ste schopná sa usmiať v zrkadle sama na seba. 🙂 

Túto novinku (pre mňa), som si naozaj obľúbila a páči sa mi spôsob, akým odličuje make-up, takže pravdepodobne zaň natrvalo vymením odličovanie micerálnou vodou.

Celkové hodnotenie: 5/5

Svieži čistiaci gél

Popravde, z môjho laického pohľadu, som do tejto chvíle neprišla na to, aký má byť rozdiel medzi "Odličovacím želé 3 v 1" a týmto čistiacim gélom. Na prvý pohľad sú to pre mňa veľmi podobné produkty, majú podobnú vôňu a z môjho pohľadu aj použitie. Len čistiaci gél je na môj vkus dosť riedky, konzistenciou mi viac vyhovuje želé. 

Celkové hodnotenie: 3/5

Okysličujúca čistiaca pena

Teraz, keď napíšem, že čistiaca pena je pre mňa novinka, tak si niektoré ťuknete po čele a poviete si: „A táto práve vyliezla z jaskyne?" Ale skutočne, čistiacu penu som použila prvýkrát. Neexperimentujem s kozmetikou, v tomto smere som konzerva, roky si kupujem dookola tie isté výrobky, ktoré mi vyhovujú a všelijaké vychytávky poznám maximálne tak z videí influenceriek na sociálnych sieťach.

Prvýkrát som čistiacu penu chytila trochu s nedôverovou. Moje očakávania textúry peny boli, že to bude niečo husté, hutné, ako pena na holenie, v spomienkach som hneď zablúdila do čias, keď sme ju ako dieti brali otcovi a robili si z nej brady. Ale teda... keď som si ju prvýkrát strekla na ruku, pozerala som na to, ako bacil do lekárne. Ľahká a jemná textúra, s príjemnou vôňou, až sa ten obláčik na mojej dlani pýtal vmasírovať do pleti. Pena mi pleť zanechala sviežu s príjemným pocitom uvoľnenia, pre mňa je tento výrobok víťazom testovania a rada sa k nemu budem vracať.

Cekové hodnotenie: 5/5

Okysličujúca hydratačná maska

Čo vám poviem... maska na tvár, to mám rada. Nielen preto, že vtedy sa cítim pekná (lebo ma nie je vidieť), ale aj preto, že u nás doma je nepísané pravidlo (ak by to nechápali, tak som ochotná im to napísať kľudne na stenu): Každý víkend má mama svojich nerušených (NERUŠENÝCH!!!) 15 minút, kedy si dá masku na tvár, vyloží nohy s kávičkou v ruke. Proste, maska na tvár je pre mňa synonymum relaxu, pohody a oddychu. Taký môj malý, súkromný, domáci wellnes.

Maska PURE ALGUE má bielu krémovitú konzistenciu, dobre sa nanáša, je hustejšia a po nanesení nesteká. Na tvári by mala byť aplikovaná 10-15 minút, už po prvých minútach je cítiť, ako tvár doslova ožíva a dostáva svieži pocit. Po zmytí vlažnou vodou som sa cítila naozaj fresh, akoby som omladla o minimálne 10 rokov a jedno dieťa.

Celkové hodnotenie: 5/5

Nový rad produktov PURE ALGUE hodnotím veľmi pozitívne, na tvári naozaj zanechávajú svieži pocit. Je to príjemný svieži začiatok dňa ráno a uvoľnujúca regeneračná bodka po vyčerpávajúcom dni večer. Navyše, pridaná hodnota celej kozmetiky je ekologická stránka všetkých produktov a ich obalov. Tak sa skúste nechať uniesť aj vy čistiacou silou oceánov. 🙂 

Ďakujem za možnosť testovať a za prečítanie. 🙂 #test_yvesrocher8 #recenzia #skusenosti_purealgue27

Krásne fotky 💙ja som s produktami fakt spokojná

18. máj 2021

Ako vyzera to pekne ale tolko gebudzin si davat na tvar je take desne az... ci :D

18. máj 2021

Super recenzia a tie fotky 😘👌🏼
Ja teraz používam avene na pleť a cerave na čistenie a som spokojna, no po tejto recenzií asi vyskúšam aj yves 🙂🙏🏻

19. máj 2021

Veľmi dobre a pútavo napísaná recenzia(aj som sa zasmiala 😃). Používam túto radu, ešte to želé som neskúšala ale určite vyskúšam

19. máj 2021

@322sima123 však nepoužívate všetko naraz 👌🏻👌🏻

19. máj 2021

Začni písať komentár...

Odošli