alohim
9. apr 2016
450 

Test štetcov Zoeva Rose Golden vol. 3 Luxury Set

#test_zoeva

Ružové zlato je vyslovene trendy záležitosť, nielen v móde a dizajne. Evokuje čistotu a luxus zároveň... prečo toto všetko neaplikovať na kozmetické produkty a štetce?

A práve ružové zlato v tej najkrajšej a najpraktickejšej podobe mi urobilo skvelú náladu, pretože som dostala cez toto milé modré mamičkovské fórum príležitosť otestovať tretiu edíciu štetcov Zoeva Rose Golden vol.3 Luxury Set, za čo veľmi ďakujem.

Ale poďme k veci, k týmto krásavcom... značka Zoeva pre mňa nie je ničím neznámym a práve moja prvá lepšia sada na oči bola od nej (staršia rada Eye Definition Set), je síce skvelá ale nebola by to Zoeva ak by dizajn a kvalitu spracovania neposunula časom na vyšší level - preto som postupom času dokúpila ich famózne paletky očných tieňov a jednu kontúrovaciu (úplne náhodne z rady Rose Golden vol.3 - aspoň mi bude ladiť k štetcom) a zopár jednotlivých štetcov z rady Luxe. Ale vždy som obdivovala tie dizajnové sady ako napr. Bamboo a Rose Golden... a tak som sa na testovanie veľmi tešila, pretože som si bola istá kvalitou a zároveň sa nevedela dočkať niečoho, čo bude priam žiariť a vynímať sa v mojej zbierke štetcov.

Prvé dojmy

Došiel mi balíček, ktorého súčasťou bola krásna matná čierna krabička s kovovým nápisom Rose Golden a v nej nádherná taštička na štetce, ktorá sa dá v pohode použiť aj ako kabelka. A k tomu zápisník s dizajnom Rose Golden. Všetko pedantne zabalené a nádherne zladené. Darmo, Nemci... 🙂

Sada obsahuje 8 štetcov, z toho sú 4 určené na líčenie tváre a 4 na líčenie očí, niektoré sú z prírodných vlákien, iné z umelých. Cena sady je vyššia (95 EUR), ale ak si to rozrátate a pridáte k tomu taštičku, kvalitný materiál a dizajn štetcov, myslím si, že je adekvátna.

Či je táto sada dobre zostavená, sa rozpíšem nižšie ale prvý dojem bol takýto - dizajn a spracovanie štetcov ma priam ohromili, hebkosti štetcov sa nedá nič vyčítať, jemnunké a príjemné. Ale niektoré štetce na tvár sa mi zdali menšie, rúčky štetcov ľahké a šmykľavé, ale povedala som si, že nebudem hodnotiť na prvý dojem a všetko poriadne vyskúšam v praxi. Počas vyše týždňového testovania som skutočne nepoužívala iné štetce, čo mám doma a vždy som sa snažila vytvoriť kompletné líčenie len s týmito štetcami. Ako sa mi v tom darilo, sa dozviete ďalej.

Tak si teda prejdeme štetec po štetci:

103 / Defined Buffer

štetiny: prírodné + umelé

V porovnaní s obľúbenými štetcami iných značiek je menší a menej hustý. Dĺžka štetín je ako tak v norme, ale priemer štetca je menší akoby som si priala. Na zapracovanie makeupu preferujem hustejšie štetce s kratšími štetinami, ktoré skôr vyplnia plochu tváre aj sa s nimi lepšie pracuje. Povedala som si, že to bude fajn vec na krémové kontúrovanie, veď jeho tvar je na to predurčený a na viac ho nepoužijem, ale test nepustil a tak som si s ním poctivo robila aj podklad. Napriek rozpačitému prvému dojmu sa s ním podklad do pleti zapracuje skvele, ideálne ten tekutejšej konzistencie. Teda ak nemáte iný štetec na podklad, krásne sa aj s týmto nalíčite, no pre moje potreby mohol byť trošička hustejší a v priemere hrubší (102 Silk Finish alebo 104 Buffer by boli v tejto sade pre mňa lepšie).

109v / Face Paint

štetiny: umelé

Tu som sa veľmi potešila, pretože Zoeva 109 Face Paint  som veľmi chcela už dávnejšie. Mám podobný štetec inej značky (viď. obr.), tak som bola zvedavá v čom sa líši. Štetec je z taklonu, čo je škoda, pretože preferujem púdrové kontúrovanie a na to sú lepšie štetce z prírodných štetín. Umelé štetiny sú vhodnejšie na krémové produkty.
Štetec je oveľa menší a redší ako štetec inej značky, tak je ideálny na presné kontúry ale tie sa už horšie roztieňujú. Teda v tomto sa mi darilo menej a lákalo ma na roztieňovanie použiť štetec inej značky s prírodnými štetinami. Čo však nemôžem tomuto štetcu vytknúť je to, že lepší štetec na kontúrovanie nosa ozaj nemám, je fakt precízny na takéto menšie plochy. Na púdrové kontúrovanie (ktoré je na denné líčenie prirodzenejšie a jednoduchšie) by som však prijala skôr verziu s prírodnými štetinkami.

114 / Luxe Face Focus

štetiny: prírodné + umelé

Ďalší štetec, ktorý som mala vo wishliste a potešila som sa mu. Mám veľmi rada takéto multifunkčné štetce z prírodných štetín. Dá sa ním zapudrovať očné okolie, nos, naniesť lícenka, bronzer i rozjasňovač. Má perfektný tvar a hustotu a pri mojom testovaní som ním najčastejšie zapúdrovala práve korektor v očnom okolí, čelo a nos - mám suchšiu pleť na lícach, tak púdrujem len tieto patrie. Nemám tomuto štetcu nič vytknúť, lebo sa stal mojim miláčikom. Zo štetcov na tvár z tejto sady je bezkonkurenčne najvydarenejší.

129/ Luxe Fan

štetiny: prírodné + umelé

Mrzí ma to, ale tomuto štetcu som aj napriek snahe a skúšaniu jeho funckií neprišla na chuť. Je určený na nanášanie rozjasňovača, čo sa nad lícne kosti a hranu nosa dá jemne a dobre naniesť, ale napr. pod obočie to tak precízne nejde. Skúšala som týmto štetcom nanášať aj lícenku, dá sa to, ale s inými štetcami to robím radšej. Tento štetec by som pokojne v tejto sade oželela a prijala napríklad 100 Luxe Face Finish  alebo 096 Luxe Powder Veil. Tými sa dá naniesť oveľa lepšie lícenka a púder a predošlý Face Focus by som používala na rozjasňovač.

Štetce na tvár som si veru "podala", ale pri tých na oči už budem oveľa pozitívnejšia:

142 / Concealer Buffer

štetiny: umelé

Malý ale šikovný ;) Poslednú dobu síce na zapracovanie korektora pod očami používam hubku - beauty blender, ale aj týmto štetcom sa to pekné dá - v testovaní som ho používala práve len na toto. Je zaoblený, jemný, dá sa využiť aj na rozjasnenie miest pod obočím a vnútorného kútika, či na nanášanie krémových očných tieňov.

228 / Luxe Crease

štetiny: prírodné + umelé

Starý známy štetec, pretože ho mám už doma odskúšaný, ale v klasickej čiernej verzii. Rose Gold je však trochu menej huňatý, čo ma prekvapilo, ale nevadí to.

Čo na tomto štetce zbožňujem, že je jemne zašpicatený, teda krásne sa "vopchá" aj do ohybu na vpadnutejších viečkach. Tiene sa s ním krásne roztieňujú, ideálny na ohyb oka a jemné prechody. Obľúbený a nevyhnutný ;)

234 / Luxe Smoky Shader

štetiny: prírodné + umelé

Veľmi vhodne zvolený štetec, pretože sa dá použiť či už ako základný, ale aj na dymové líčenie či rozmazanie liniek. Nie je príliš hustý ani veľmi malý. Stal sa obľúbencom a nevyhnutnou súčasťou každodenného líčenia.

317 / Wing Liner

štetiny: umelé

Ďalší štetec, ktorý sa dá využiť rôzne - perfektný na nanášanie gélovej alebo krémovej očnej linky (urobí nádherný chvostík). Teda tie, ktoré si myslíte, že ste na linku ľavé, s týmto štetcom to pôjde ako po masle. Skvelý je aj na úpravu obočia, ktorá s ním bude rýchla a presná.

PLUSY:

- vysoko kvalitné spracovanie

- kvalitné materiály

- jemné a nepĺznuce štetiny

- nádherný dizajn

- označenie štetcov gravírovaním (nezmizne)

MÍNUSY:

- niektoré štetce nie sú v sade vhodne zvolené (chýba veľmi huňatejší štetec na púder, prípadne lícenku)

- niektoré štetce mohli byť väčšie a hustejšie (103, 109)

- horšia ergonómia, rúčky štetcov trochu kĺžu (mohli byť pogumované, čo by asi uškodilo dizajnu alebo gravírovaním zdrsnené - akoby popieskované, čo by naopak mohlo vyzerať zaujímavo)

- pre niekoho možno vysoká cena

Napriek menším negatívam hodnotím sadu ako veľmi kvalitnú a vydarenú. Ak si vás získala či už očami alebo srdcom, smelo do nej ;) Predsa štetcami od Zoeva sa nedá nič pokaziť a sú skvelou dlhodobou investíciou do krásy. A táto Rose Golden Vol.3 navyše skrášli váš toaletný stolík a určite pritiahne pohľady každého, kto ich uvidí.

A tu je jemné denné "rose golden" nahé líčenie (mimochodom "bronze nude look" je túto jar veľmi trendový) vytvorené len touto sadou, na kontúrovanie tváre je použitá paletka Rose Golden Blush Palette a na líčenie očí neutrálne tóny z paletky Zoeva Love is Story:

P.S.: O tom, že sú štetce hebučké a jemné nepochybuje ani môj malý šibal, ktorý ich pri rozbaľovaní musel vyskúšať ;)

Viac o Zoeva nájdete na mojom blogu: http://www.aurabeauty.eu

No Miška, svet je malý 🙂 ..mám chuť sa hneď vymachliť a kúpiť si nové štetce! 🙋😉

9. apr 2016
alohim
autor

@tanyake :D ahoj, super! a gratulujem, máš krásne bábätko... no už našu spoločnú kamošku som nalanárila, tiež má túto značku, ale sadu Bamboo a tiež sa spokojne machlí ;)

9. apr 2016

super recenzia, pekne si to opisala, ja si nemozem pomoct ale proste Luxe seria je ich najlepsia, dizajnovo nijak ohromujuca, ale co sa funkcnosti a kvality tyka tak urcite naj, 109ka odtial ma prirodne stetiny a to by si bola urcite velmi spokojna, lebo ten stetec je fakt super na konturovanie pudrom a 114ku ale z luxe si urcite prikupim 🙂

9. apr 2016
alohim
autor

@bellada áno, Luxe rada je super, výhodou single štetcov je že sa vždy dá prikúpiť podľa preferencií i stavu ginancií ;)...brala by som tú 109 s prírodnými, tvar má rovnaký? Lebo na nos je to super, len ten taklon blendí horšie. A 114 je fakt super štetec.

10. apr 2016

hej tvarovo je to rovnake, ja tym tiez robim nos 🙂

11. apr 2016
11. apr 2016

@alohim
@bellada kočky, tie rose golden vol.2 edition nemáte? Sú kvalitou také isté? Mne sa paci ten dizajn 😊

11. apr 2016
alohim
autor

@zuca nemám ich ale tiež si chvália...zatiaľ všetky Zoeva štetce čo mám sú kvalitka (mám tieto, starú radu Eye definition a potom Luxe)

12. apr 2016

@zuca myslim ze su este lepsie ako tieto, vzhladom na lepsie rukovate, co sa tyka stetin tak to bude to iste co tu

12. apr 2016

@bellada
@alohim super baby, idem do toho! 🙂 tento koníkovský test mi dosť uľahčil výber štetcov, tak idem objednávať 😊

12. apr 2016

mozte mi poradit ktore zakladne stetce by som si mala kupit na nanasanie makeupu zo sady bamboo ,,myslin na nanasanie tekuteho makeupu potom pudru a tienov ..nechcem kupuvat celu sadu po prve je to dost a po druhe neviem co by som s tym robila dakujem

10. máj 2016

napiste mi prosim cisla stetcov dakujem

10. máj 2016
alohim
autor

@veronaa16 z bamboo sady na makeup č.104, púder 121, lícenka/kontúry napr. 101,128 a na oči stačia základné dve 234 a 228. Ak potrebuješ štetec na linky/obočie, tak 317 a 322. Teraz je už rad na tebe že čo z toho by si využila ale taký základ som ti napísala.

11. máj 2016

dakujem za radu uz mam vybrate 104,121, zatia ..dakujem

11. máj 2016

Perfektny članok, krasne popisane.. prosim vas, kde ste objednavali? Dakujem

10. júl 2018

Začni písať komentár...

Odošli