bastillka
    10. apr 2016    Čítané 460x

    ZOEVA sada štetcov GOLDEN ROSE - recenzia

    Úplne náhodou a ako svetielko z jasného neba, ma postretlo šťastie zapojiť sa do súťaže a vyhrať svojou odpoveďou na otázku Prečo práve ja (?) .. Tou výhrou bola 8-dielna sada luxusných štetcov značky ZOEVA, presnejšie ZOEVA ROSE GOLDEN VOL.3 .

    Vo svojom kufri sa už nachádza viacero štetcov. Keď som sa začala líčiť štetcami, myslela som si, že medzi nimi nie sú až také priepastné rozdiely. Hlavne sa mi nezdali tie veľké rozdiely v cene, nakoľko jeden štetec stál od 3€ do 30 €..


    Postupom času som začala do štetcov viac investovať a môžem Vám povedať pravdu, že k tým prvým by som sa už nikdy nevrátila a som rada, že moje oči zostali bez ujmy 🙂 
    Značku ZOEVA som z počutia už predtým poznala, nič som však doteraz tejto značky nevlastnila. Vnímala som, že s ňou líčia známi slovenskí vizážisti. Keď mi prišli štetce domov, bola som odhodlaná na okamžité testovanie, nakoľko sú štetce pomerne drahé (+- 100 €). 
    Sada štetcov sa nachádza vo veľmi milej kozmetickej taške, ktorej som sa veľmi potešila. K štetcom som si pribalila make-up, púder, bronzer a riasenku a bola som zbalená na cestovanie 🙂 

    Sada obsahuje 8 štetcov:
    103 Defined Buffer: štetec na tekutý make-up, okrúhly skosený štetec z taklonových vlákien.
    Tento štetec sa mi veľmi páči. Pomocou neho som si nanášala BB Cream aj tekutý make-up. Najviac sa mi na ňom páči, že má skosenú hranu, takže som si vedela perfektne naniesť make-up aj pod oblasť očí a na očné viečko. Je príjemne jemný. V ruke sa mi nekĺzal, hoci jeho telo je lesklé.


    142 CONCEALER BUFFER: štetec na nanesenie korektoru. Super štetec na tekutý korektor. Je pomerne hustý, no zostáva stále jemný a skvelo sa ním zapracujem tekutý korektor pod očné okolie, okolie okolo nosa a iné nedokonalosti na tvári. Zároveň som si ním vedela krásne vyčistiť nalíčené obočie (zospodu a zhora). 

    109 FACE PAINT VEGAN : kontúrovací štetec (vegánsky). Perfektný na tieňovanie. Po nanesení make-upu sa vrháme na kontúrovanie tváre - tmavými a svetlými odtieňmi sa hráme so svetlom a tmou na pleti 🙂 Svojimi hranami som si ním perfektne vedela "nahmatať" oblasť lícnych kostí a aplikovať tmavý tieň presne tam, kam má ísť. 

    114 LUXE FACE FOCUS: plochý zaoblený štetec vhodný na púdrové produkty. Veľmi jemný, vhodný na zapúdrovanie alebo použitie rozjasňovačov. 
    Tento štetec som začala najskôr používať len na nanesenie púdrového rozjasňovača (na lícne kosti, chrbát nosa, pod obočie, nad hornú peru), no neskôr som zistila, že ho najskôr môžem využiť ako štetec na zapúdrovanie očného viečka a oblasťou pod okom - precízne jemné púdrovanie a potom rozjasnenie. Hranatá špička sa dostane všade 🙂 
    317 WING LINER: skosený štetec vhodný na nanášanie očnej linky.
    Tento štetec by som viac využila ako len na tekutú očnú linku, ktorú vie vykresliť veľmi precízne. Takisto dobre si vie poradiť s farebným gélom alebo tieňom na obočí. Štetec je skosenú hranu a tvorí rovné línie. Nebála som sa s ním ani pri tvarovaní kontúr pier namiesto ceruzky.

    129 LUXE FAN: vejárový štetec na aplikáciu rozjasňovača alebo na oprášenie popadaných očných tieňov (na obrázku prvý zľava). Tento štetec som využila asi len 1x, nakoľko mi na rozjasňovanie plne postačuje práve 114tka (štetec vyššie). Štetec je veľmi jemnučký, priam hladká na tvári 🙂 
    Namiesto tohto štetca mohol byť radšej v sade štetec na lícenku alebo púder. Cena sady môže byť aj o 5 Eur drahšia, ale bola by kompletná..

    228 LUXE CREASE: stredne mäkky oválny štetec na vytieňovanie prechodov a pomocník pri zvýraznení oka.
    Tak tento štetec ma dostal. Priznám sa, že presne takýto "blendovací" štetec som veľmi dlho zháňala - prechodový tieň sa nanášal skvele a tieňovanie išlo samo. Jediné mínus musím podotknúť - na to, že je veľmi jemný, ma sem-tam pri tieňovaní pichal (akoby nemal každú štetinku takú jemnú). Na štetci za takmer 11 € /ks by sa to nemalo stať, no môže to byť len zlý výrobný kus. Inak hodnotím štetec na výbornú!

    234 LUXY SMOKEY SHADER: jemný štetec so zaoblenými hranami. Vhodný na nanášanie tieňov na celé očné viečko alebo len na stred. Taktiež na spodné viečko - základný štetec na očné tiene. Univerzálny štetec, ktorý som vyskúšala na sucho i na mokro. Očný tieň na štetec krásne priľne a na očné viečko ho doslova vtláčam. Pri nanesení na mokro štetec prestriekam fixačným sprejom a následne aplikujem očný tieň. Skvelý aj pri aplikácií na spodné viečko.
    Keďže sa v sade nenachádzal originálny štetec na lícenku, využila som štetec č.114 a ním naniesla púdrovú lícenku. 

    Po takmer 2 týždňovom skúšaní som štetce aj umývala. Bola som zvedavá ako to pôjde z tých bielych štetín. Bola som milo prekvapená, že antibakteriálne mydlo si s tým veľmi rýchlo poradilo a po líčídlách nezostala ani stopa..

    Celá sada štetcov pôsobí veľmi luxusne. Štetce sa mi páčia a až na pár detailov by som ju hodnotila na 1. (hviezdička tam chýba za pichľavosť blendovacieho štetca a za to, že mi v sade chýba štetec na lícenku). 

    Prajem krásny deň
    Viac fotiek k článku na mojom blogu: www.janesbeauties.blogspot.sk


    Pre viac recenzií a mojich prác navštívte môj FACEBOOK alebo môj INSTAGRAM .

    alohim
    9. apr 2016    Čítané 450x

    Test štetcov Zoeva Rose Golden vol. 3 Luxury Set

    Ružové zlato je vyslovene trendy záležitosť, nielen v móde a dizajne. Evokuje čistotu a luxus zároveň... prečo toto všetko neaplikovať na kozmetické produkty a štetce?

    A práve ružové zlato v tej najkrajšej a najpraktickejšej podobe mi urobilo skvelú náladu, pretože som dostala cez toto milé modré mamičkovské fórum príležitosť otestovať tretiu edíciu štetcov Zoeva Rose Golden vol.3 Luxury Set, za čo veľmi ďakujem.

    Ale poďme k veci, k týmto krásavcom... značka Zoeva pre mňa nie je ničím neznámym a práve moja prvá lepšia sada na oči bola od nej (staršia rada Eye Definition Set), je síce skvelá ale nebola by to Zoeva ak by dizajn a kvalitu spracovania neposunula časom na vyšší level - preto som postupom času dokúpila ich famózne paletky očných tieňov a jednu kontúrovaciu (úplne náhodne z rady Rose Golden vol.3 - aspoň mi bude ladiť k štetcom) a zopár jednotlivých štetcov z rady Luxe. Ale vždy som obdivovala tie dizajnové sady ako napr. Bamboo a Rose Golden... a tak som sa na testovanie veľmi tešila, pretože som si bola istá kvalitou a zároveň sa nevedela dočkať niečoho, čo bude priam žiariť a vynímať sa v mojej zbierke štetcov.

    Prvé dojmy

    Došiel mi balíček, ktorého súčasťou bola krásna matná čierna krabička s kovovým nápisom Rose Golden a v nej nádherná taštička na štetce, ktorá sa dá v pohode použiť aj ako kabelka. A k tomu zápisník s dizajnom Rose Golden. Všetko pedantne zabalené a nádherne zladené. Darmo, Nemci... 🙂

    Sada obsahuje 8 štetcov, z toho sú 4 určené na líčenie tváre a 4 na líčenie očí, niektoré sú z prírodných vlákien, iné z umelých. Cena sady je vyššia (95 EUR), ale ak si to rozrátate a pridáte k tomu taštičku, kvalitný materiál a dizajn štetcov, myslím si, že je adekvátna.

    Či je táto sada dobre zostavená, sa rozpíšem nižšie ale prvý dojem bol takýto - dizajn a spracovanie štetcov ma priam ohromili, hebkosti štetcov sa nedá nič vyčítať, jemnunké a príjemné. Ale niektoré štetce na tvár sa mi zdali menšie, rúčky štetcov ľahké a šmykľavé, ale povedala som si, že nebudem hodnotiť na prvý dojem a všetko poriadne vyskúšam v praxi. Počas vyše týždňového testovania som skutočne nepoužívala iné štetce, čo mám doma a vždy som sa snažila vytvoriť kompletné líčenie len s týmito štetcami. Ako sa mi v tom darilo, sa dozviete ďalej.

    Tak si teda prejdeme štetec po štetci:


    103 / Defined Buffer

    štetiny: prírodné + umelé

    V porovnaní s obľúbenými štetcami iných značiek je menší a menej hustý. Dĺžka štetín je ako tak v norme, ale priemer štetca je menší akoby som si priala. Na zapracovanie makeupu preferujem hustejšie štetce s kratšími štetinami, ktoré skôr vyplnia plochu tváre aj sa s nimi lepšie pracuje. Povedala som si, že to bude fajn vec na krémové kontúrovanie, veď jeho tvar je na to predurčený a na viac ho nepoužijem, ale test nepustil a tak som si s ním poctivo robila aj podklad. Napriek rozpačitému prvému dojmu sa s ním podklad do pleti zapracuje skvele, ideálne ten tekutejšej konzistencie. Teda ak nemáte iný štetec na podklad, krásne sa aj s týmto nalíčite, no pre moje potreby mohol byť trošička hustejší a v priemere hrubší (102 Silk Finish alebo 104 Buffer by boli v tejto sade pre mňa lepšie).

    109v / Face Paint

    štetiny: umelé

    Tu som sa veľmi potešila, pretože Zoeva 109 Face Paint  som veľmi chcela už dávnejšie. Mám podobný štetec inej značky (viď. obr.), tak som bola zvedavá v čom sa líši. Štetec je z taklonu, čo je škoda, pretože preferujem púdrové kontúrovanie a na to sú lepšie štetce z prírodných štetín. Umelé štetiny sú vhodnejšie na krémové produkty.
    Štetec je oveľa menší a redší ako štetec inej značky, tak je ideálny na presné kontúry ale tie sa už horšie roztieňujú. Teda v tomto sa mi darilo menej a lákalo ma na roztieňovanie použiť štetec inej značky s prírodnými štetinami. Čo však nemôžem tomuto štetcu vytknúť je to, že lepší štetec na kontúrovanie nosa ozaj nemám, je fakt precízny na takéto menšie plochy. Na púdrové kontúrovanie (ktoré je na denné líčenie prirodzenejšie a jednoduchšie) by som však prijala skôr verziu s prírodnými štetinkami.


    114 / Luxe Face Focus

    štetiny: prírodné + umelé

    Ďalší štetec, ktorý som mala vo wishliste a potešila som sa mu. Mám veľmi rada takéto multifunkčné štetce z prírodných štetín. Dá sa ním zapudrovať očné okolie, nos, naniesť lícenka, bronzer i rozjasňovač. Má perfektný tvar a hustotu a pri mojom testovaní som ním najčastejšie zapúdrovala práve korektor v očnom okolí, čelo a nos - mám suchšiu pleť na lícach, tak púdrujem len tieto patrie. Nemám tomuto štetcu nič vytknúť, lebo sa stal mojim miláčikom. Zo štetcov na tvár z tejto sady je bezkonkurenčne najvydarenejší.

    129/ Luxe Fan

    štetiny: prírodné + umelé

    Mrzí ma to, ale tomuto štetcu som aj napriek snahe a skúšaniu jeho funckií neprišla na chuť. Je určený na nanášanie rozjasňovača, čo sa nad lícne kosti a hranu nosa dá jemne a dobre naniesť, ale napr. pod obočie to tak precízne nejde. Skúšala som týmto štetcom nanášať aj lícenku, dá sa to, ale s inými štetcami to robím radšej. Tento štetec by som pokojne v tejto sade oželela a prijala napríklad 100 Luxe Face Finish  alebo 096 Luxe Powder Veil. Tými sa dá naniesť oveľa lepšie lícenka a púder a predošlý Face Focus by som používala na rozjasňovač.


    Štetce na tvár som si veru "podala", ale pri tých na oči už budem oveľa pozitívnejšia:

    142 / Concealer Buffer

    štetiny: umelé

    Malý ale šikovný ;) Poslednú dobu síce na zapracovanie korektora pod očami používam hubku - beauty blender, ale aj týmto štetcom sa to pekné dá - v testovaní som ho používala práve len na toto. Je zaoblený, jemný, dá sa využiť aj na rozjasnenie miest pod obočím a vnútorného kútika, či na nanášanie krémových očných tieňov.

    228 / Luxe Crease

    štetiny: prírodné + umelé

    Starý známy štetec, pretože ho mám už doma odskúšaný, ale v klasickej čiernej verzii. Rose Gold je však trochu menej huňatý, čo ma prekvapilo, ale nevadí to.

    Čo na tomto štetce zbožňujem, že je jemne zašpicatený, teda krásne sa "vopchá" aj do ohybu na vpadnutejších viečkach. Tiene sa s ním krásne roztieňujú, ideálny na ohyb oka a jemné prechody. Obľúbený a nevyhnutný ;)

    234 / Luxe Smoky Shader

    štetiny: prírodné + umelé

    Veľmi vhodne zvolený štetec, pretože sa dá použiť či už ako základný, ale aj na dymové líčenie či rozmazanie liniek. Nie je príliš hustý ani veľmi malý. Stal sa obľúbencom a nevyhnutnou súčasťou každodenného líčenia.


    317 / Wing Liner

    štetiny: umelé

    Ďalší štetec, ktorý sa dá využiť rôzne - perfektný na nanášanie gélovej alebo krémovej očnej linky (urobí nádherný chvostík). Teda tie, ktoré si myslíte, že ste na linku ľavé, s týmto štetcom to pôjde ako po masle. Skvelý je aj na úpravu obočia, ktorá s ním bude rýchla a presná.

    PLUSY:

    - vysoko kvalitné spracovanie

    - kvalitné materiály

    - jemné a nepĺznuce štetiny

    - nádherný dizajn

    - označenie štetcov gravírovaním (nezmizne)

    MÍNUSY:

    - niektoré štetce nie sú v sade vhodne zvolené (chýba veľmi huňatejší štetec na púder, prípadne lícenku)

    - niektoré štetce mohli byť väčšie a hustejšie (103, 109)

    - horšia ergonómia, rúčky štetcov trochu kĺžu (mohli byť pogumované, čo by asi uškodilo dizajnu alebo gravírovaním zdrsnené - akoby popieskované, čo by naopak mohlo vyzerať zaujímavo)

    - pre niekoho možno vysoká cena


    Napriek menším negatívam hodnotím sadu ako veľmi kvalitnú a vydarenú. Ak si vás získala či už očami alebo srdcom, smelo do nej ;) Predsa štetcami od Zoeva sa nedá nič pokaziť a sú skvelou dlhodobou investíciou do krásy. A táto Rose Golden Vol.3 navyše skrášli váš toaletný stolík a určite pritiahne pohľady každého, kto ich uvidí.

    A tu je jemné denné "rose golden" nahé líčenie (mimochodom "bronze nude look" je túto jar veľmi trendový) vytvorené len touto sadou, na kontúrovanie tváre je použitá paletka Rose Golden Blush Palette a na líčenie očí neutrálne tóny z paletky Zoeva Love is Story:

    P.S.: O tom, že sú štetce hebučké a jemné nepochybuje ani môj malý šibal, ktorý ich pri rozbaľovaní musel vyskúšať ;)

    Viac o Zoeva nájdete na mojom blogu: http://www.aurabeauty.eu

    lenka007lenka
    4. apr 2016    Čítané 184x

    Moje skúsenosti so štetcami ZOEVA

     http://#test_zoeva
    Vďaka kampani Modrý koník testuje #test_zoeva a značke ZOEVA sa mi dostalo milej príležitosti otestovať úplnú novinku nemeckej značky ZOEVA - Rose Golden Luxury set vol.3 . Jedná sa o komplet ôsmych profesionálnych štetcov určených na každodenné a profesionálne líčenie zasadených do nádhernej farby ružového zlata. Štetce prišli zabalené jednotlivo a ukryté v štýlovej kozmetickej taške antracitovej farby s logom značky. 

    V úvode recenzie sa pokúsim zhrnúť svoju skúsenosť a prvé, druhé aj všetky dojmy z môjho týždňového testovania 🙂. Potom nasleduje časť, kde predstavím jednotlivé štetce s fotodokumentáciou ich postupného použitia a na záver pripájam výsledné líčenia, ktoré som dosiahla vďaka týmto ôsmym kamarátom. 

    Vždy som si myslela, že kozmetické štetce sú skôr rutinou kozmetických salónov, možno vrámci nejakých hygienických zásad a že sa človek má vždy spoliehať len sám na seba, na svoje prsty a klasické penové aplikátory. Akýkoľvek pokus o presadenie tejto novinky v mojom svete líčenia skončil katastrofou. Z mnohých problémov spomeniem možno len minutie priveľkého množstva produktov, zababrané balenia líčidiel a očné tiene poprášené po celej tvári, nevynímajúc veľmi slabý celkový efekt a sýtosť farby. ☹ 
    Práve preto ma táto možnosť zaujala. Budú tieto štetce o niečom inom? Je to naozaj taký rozdiel kvalita vs. cena ? ÁNO ! Jedno veľké áno. Táto sada ma zaujala natoľko, že som spojazdnila svoj vlastný blog, ktorý zatiaľ zíva miernou prázdnotou, no čoskoro pribudnú mnohé recenzie, tutoriály a tipy pre Vás, nás všetky 🙂  http://www.beautybylenka.blogspot.sk

    Pozitíva : 

    • jemnučké vlákna taklónu, čo je syntetický, prírodným štetinám podobný materiál 
    • materiál umožňuje aj to najjemnejšie nanášanie líčidiel
    • špeciálne tvarované štetce na jednotlivé úkony pre jednoduchú manipuláciu
    • balené jednotlivo a dodávané spolu s kozmetickou taštičkou
    • efekt sýtych farieb bez opadávania púdrových produktov po tvári
    • štýlové prevedenie
    • bezproblémové čistenie 

    Negatíva :

    • jediné negatívum, a teraz nech to znie akokoľvek hlúpo, bolo pre mňa tie krásne štetce zašpiniť make upom a farbami :D , lebo naozaj vyzerajú ako výstavný exponát do galérie moderného umenia 🙂 

    Záver : Môžem zhrnúť, že so spomínanou sadou som bola nadmieru spokojná. Moje líčenie dostalo úplne iný a nový rozmer. V tomto prípade kvalita a cena idú ruka v ruke a každej žene, ktorá sa rada líči, ktorá miluje estetiku odporúčam tieto profesionálne produkty. Ďakujem ešte raz @konik_testuje a firme ZOEVA za takúto príležitosť, veľmi si to vážim a teším sa z toho. Ponúkam na záver recenziu jednotlivých štetcov, jednoduchší tutoriál líčenia s nimi a výsledné líčenia počas môjho testovania. 

    Prajem Vám krásny deň a veľa úspechov ak sa rozhodnete taktiež zapojiť do budúcich kampaní. Vaša Lenka 🙂