dakota1978
20. apr 2017
411 

Zachovať si vlastné zuby po celý život

Hneď na úvod chcem poďakovať Modrému koníkovi a firme CURAPROX za možnosť zúčastniť sa veľmi odborného a názorného školenia. Možno sa vám bude zdať, že tá veta je iba fráza, ale ubezpečujem vás, že to tak nie je. Ešte nikdy som sa nezúčastnila takého to školenia - iTOP (individuálne trénovaná orálna profylaxia podľa Jiřiho Sedelmayera).

Odborníci na slovo vzatý, MDDr. Adam Mikuš, MUDr. Melánia Serafinová, MUDr. Zuzana Serafinová, nám nie len prednášali, ale aj názorne ukazovali a učili nás starať sa o svoj chrup.

iTOP - Cieľom techniky iTOP je zachovať si vlastné zuby po celý život.

Ale začnime od začiatku.

Modrý koník spolu s CURAPROX si vybral skupinu mamičiek, na víkendové školenie v hotely Družba v Jasnej v Demänovskej Doline. Ubytované sme boli naozaj dobre, ale keďže témou školenia nebol hotel 🙂 Budem sa venovať vo svojej recenzii CURAPROX.

Balíčky produktov značky CURAPROX sme dostali pre naše deti, podľa veku dieťaťa a každá rovnaký balíček pre seba.

Dostali sme aj brožúry ku každému produktu. To veľmi oceňujem. Doma som si mohla prečítať o všetkých produktoch a požičať brožúry rodine. Vďaka školeniu a preštudovaniu si brožúr viem, že zubné kefky CURAPROX majú namiesto štetín patentované vlákna Curen. Sú nenapodobiteľné svojou jemnosťou a šetrnosťou. Čistia dokonca aj ďasnové žliabky bez toho, aby ich zraňovali. V porovnaní s obyčajnou zubnou kefkou majú CURAPROX desaťnásobne vyšší počet vlákien.

Zubná kefka CURAPROX je:

- jemná - vďaka vláknam Curen

- čistí ďasnové žliabky bez poškodenia

- efektívna čistiaca plocha vďaka hustému rozloženiu vlákien Curen

- dosiahne všade - vďaka kompaktnej a mierne zahnutej hlavičke

- osemhranná rukoväť pomáha dodržiavať pri čistení správny uhol

V ústach máme baktérie celý život. Hneď keď sa nám prerezáva prvý zúbok, vykukne sklovina, hneď sa na nej usadí prvá baktéria a potom druhá. Na zuboch máme povlak a čím bude hrubší, čím ho bude viac, tým viac nám bude robiť starostí. Preto sa čistením zubov, snažíme mať povlak pod kontrolou. Zubný povlak nám spôsobuje zubný kaz a zubný kameň. Ak chceme mať zúbky čisté od povlaku, musíme si ich raz denne poriadne vyčistiť. Áno stačí len raz denne.

Stačí nám na to jednozväzková kefka. Poviete si :"Jednozväzková kefka? Je to vôbec kefka?" Jasné že je! S jednozväzkovou "single" zubnou kefkou si vyčistíte každý jeden zub jednotlivo - zúbok po zúbku a tak sa zbavíte zubného povlaku, resp. s jednozväzkovou zubnou kefkou - single 1006 CURAPROX dočistíte zúbky svojim deťom. CURAPROX single 1006 jednozväzková zubná kefka je vyvinutá pre sólo techniku podľa Jiřího Sedelmayera. Dĺžka zväzku s vláknami je 6mm. Používanie single 1006 je veľmi jednoduché, je jedno či budete zúbok čistiť krúživým pohybom, alebo zhora nadol, alebo zľava doprava hlavné je vyčistiť zúbok od zubného povlaku. Zoberiete si single 1006 pohodlne sa usadíte dámy, či už pri čítaní zaujímavej knihy, sledovaní obľúbeného programu či čítaní si Modrého Koníka a čistíte si jeden zúbok za druhým. Každý zúbok by sme mali prejsť 5x. Veľmi dôležitá je kontrola povlaku jazykom. Ak už necítite žiaden povlak na zúbku - zúbok je čistý. Vďaka sólo technike si môžete šetrne a hlavne dokonale vyčistiť každý jeden zub a zároveň sa postarať o ďasnový žliabok tým najlepším možným spôsobom.

Jednozväzková single kefka je:

-jemná k okrajom ďasien

- vlákna Curen s dokonalým okrúhlym zastrihnutím

- ideálna na Sedelmayerovú sólo techniku

Moje deti si s jednozväzkovou zubnou kefkou čistia bez stresu, pomaly a dôkladne zúbky pri hre, či pri pozeraní obľúbenej rozprávky v telke. Už teraz viem čo dám deťom do ruky, pri dlhšej ceste autom. Jasné že single kefku! 🙂

V mojom balíčku som našla aj zubnú niť.

Už roky používam zubné nite, mám rada ten pocit čistých medzizubných priestorov. V balíku som mala voskovanú dentálnu niť s mentolovou príchuťou. Jej dĺžka je 50 metrov, takže vám balenie dlho vydrží. Voskovaná dentálna niť v modrom obale je veľmi porovnateľná s dentálnou niťou, ktorú som používala doteraz, až na tú jemne mentolovú príchuť. Na testovanie som mala možnosť použiť aj teflónovú dentálnu niť a to je už čo povedať 🙂 . Teflónová dentálna niť prechádza veľmi ľahko medzi zúbkami. Je to vďaka teflónovému povrchu. Na rozdiel od voskovanej dentálnej nite teflónová dentálna niť má páskový tvar a je extrémne odolná voči pretrhnutiu. Dĺžka v balení je 35 metrov. Ja sama už inú, ako teflónovú dentálnu niť nebudem používať. Netušila som, že hoc je páskového tvaru môže byť taká účinná. Manipulovalo sa mi s ňou jednoduchšie, ako s voskovanou dentálnou niťou kruhového - klasického tvaru. V balíku som mala ešte šabličky - je to vlastne zubná niť a špáradlo v jednom. Vynikajúca pomôcka pri cestovaní. Vyskúšali si ju aj deti, ale tu treba dávať veľký pozor, aby sa deti neporanili. Ak použijú veľký tlak , môžu si poraniť ďasná.

Z môjho pohľadu je bezpečnejšie pre deti používať medzizubné kefky.

Medzizubné priestory tvoria až 30% z povrchu zubu, ktorý treba pravidelne čistiť. Správna veľkosť medzizubnej kefky úplne vyplní priestor medzi zubami, odstráni zubný povlak z každého kritického výklenku a okraju ďasien. Šetrne a účinne. Správnu veľkosť medzizubnej kefky Vám dámy a vašim deťom odporučí vaša dentálna hygienička. Používanie medzizubnej kefky je - nie len jednoduché, ale hlavne veľmi dôležité. 8 z 10 zubných kazov vzniká v medzizubných priestoroch. Zamysleli ste sa, prečo trpia zubnými kazmi aj ľudia, ktorí si zuby pravidelne čistia? Za vznik väčšiny kazov je zodpovedná potrava zachytená v medzizubnom priestore. Tieto medzery však so zubnou kefkou nevyčistíte. Dôkladne sa to dá vyčistiť, len s medzizubnou kefkou.

Ako motivovať dieťa k správnej starostlivosti o chrup. Veľmi dôležité je starať sa o ústnu dutinu dieťaťa hneď od narodenia. Vytierať ústnu dutinu vlhkou gázou. S prvým zúbkom začať používať vhodné kefky. Ja som takto postupovala a moje deti starostlivosť o chrup berú, ako samozrejmosť. Nemusím ich naháňať, aby si išli umyť zúbky, je to ich neodmysliteľná súčasť dňa. Musím, ale prezradiť, že pri umývaní zúbkov deťom pomáhajú aj Lili a Lolo - rozkošné plyšové hračky. Oceňujem, že hračky sú dievčatko a chlapček.

V detskom balíčku som mala aj detekčný roztok. Super vec 🙂 Deti sa mi predbehujú kto bude mať čistejšie zúbky. Detekčný roztok, alebo tabletky odporúčam všetkým. Je to vyhľadávač zubného povlaku. Starý povlak zafarbí na modro a nový do ružova. Čím svetlejšie zúbky ostanú, tým sú čistejšie. Toto moje deti milujú.

Moje deti používajú zubnú kefku CURAPROX smart. Jej výhody sú, že má malú hlavičku a ultra jemné vlákna. Má osemhrannú rúčku pre šikovné uchopenie a jednoduchšiu orientáciu pri čistení zúbkov. Má 7600 jemných vlákien, preto je citlivá a šetrná k ďasnám, zároveň však veľmi účinná. Veľmi husté vlákna sa postarajú o dokonalé odstránenie zubného povlaku a malá hlavička umožní prístup aj na menej prístupné miesta.

Po absolvovaní školenia iTOP si u nás doma deti umývajú zúbky takto:

- ráno si deti na kefku CURAPROX smart nanesú zubnú pastu. Množstvo zubnej pasty nie ako hrášok, ale ako šošovička.

- krúživým pohybom bez tlaku si deti krásne vyčistia zúbky a ja im ich dočistím

- poobede pri telke si zoberú deti CURAPROX single zubnú kefku a čistia si zúbky, keď už nevládzu 😉 alebo sa im nechce pomôžem im ja alebo otecko. Veľmi dôležitá je kontrola povlaku jazykom. Ak už necítia žiaden povlak na zúbku - zúbok je čistý

- večer opakujeme postup z rána 🙂

A na záver chcem napísať, že kto raz vyskúša zubnú kefku CURAPROX, už nikdy si nebude chcieť čistiť zuby inak a je to presne tak, lebo u nás doma už inú značku zubnej kefky nenájdete. 

#test_curaprox 

#test_curaprox3

20. apr 2017

ja deťom čistím zuby ATA kefkou, má ešte menšiu hlavičku a preto mi pre malé deti príde lepšia. tiež ja uprednostňujem malé hlavičky, a tie na manuálnych kefkách sú pre mňa moc veľké, najradšej by som bola keby mal curaprox všetky kefky vo veľkosti náhradnej hlavičky na sonickú kefku BIW 259 to sú tie čierne

21. apr 2017

@petruldo súhlasíme, že v podstate platí, že čím menšia kefka, tým lepšie. Z hľadiska čistiacej techniky aj pohodlnosti sa pri manuálnych kefkách zrejme tak skoro neupustí od konvenčného tvaru hlavičky, ale práve preto máme aj single kefku (CS 1006). Tou sa dá vyčistiť každý zub individuálne. Preto je ideálna napríklad aj na dočisťovanie zubov deťom 🙂

3. máj 2017

Začni písať komentár...

Odošli