de_zi
31. aug 2021
4680 

Pampers, Dada, Lupilu...? Ktoré plienky sú najlepšie?

Výber detských plienok môže byť veľmi subjektívna záležitosť. Každému dieťatku alebo mamičke sadne niečo iné. Ja sama som vyskúšala asi 7 značiek a nemala som vyslovene problém so žiadnou z nich, no predsa som si vybrala pre mňa tie naj, u ktorých som zostala. V tomto článku zhrniem 9 najznámejších značiek jednorazových plienok, ktoré sú u nás dostupné.

Samozrejme, ešte je tu možnosť využívania látkových plienok. Je to ideálna voľba, ak chcete ušetriť nejaké peniažky a životné prostredie. Mohli by sme namietať zvýšenou spotrebou vody praním (cca 50 l na jedno pranie 5 kg bielizne), stále to však nie je pre životné prostredie taká záťaž, ako spotreba vody a energie pri výrobe jednorazoviek. Ak by sme chceli ísť do detailu, môžeme prirátať aj znečistenie ovzdušia pri výrobe, distribúcii a následne ich spaľovaní ako odpadu. Prípadne fakt, že na ich výrobu sa používajú suroviny z neobnoviteľných zdrojov.

Koľko minieme za plienky?
Podľa anavy minieme za jedno plienkovacie obdobie pri použití jednorazových plienok cca do 1000 € a za látkové plienky cca do 600 €. Úspora na počiatočných nákladoch klesne, ak plienky využijete aj pri ďalšom dieťatku, prípadne kúpite bazárové.
Potom už len záleží, či sa vám chce „investovať“ ešte to najdôležitejšie – čas. Aj keď to môže byť denne len 15 minút navyše, i tak sa to niekomu pri starostlivosti o dieťa môže zdať veľa. 😊

Ja používam len jednorazové aj kvôli tomu, že zatiaľ bývame na byte bez balkónu, a tak mám veľmi obmedzené možnosti sušenia bielizne. A samozrejme aj z pohodlnosti. 😊 Tento článok teda bude len o jednorazovkách a aby som vybrala tie „naj“, prešla som si niekoľko diskusií tu na Modrom koníkovi.
Ak už aj ty máš svoje naj, daj vedieť do komentára, alebo napíš podrobnejšiu recenziu priamo k produktu. Možno tým pomôžeš budúcej mamičke s výberom. 😊
Ako ohodnotiť produkt nájdeš TU.

Pampers Premium Care
Sú to asi najznámejšie plienky. Niektoré budúce mamičky ich aj vďaka reklame môžu považovať za zdanlivo najlepšie na trhu, no nemusí to byť vôbec pravda. Aj tu samozrejme platí, že nesadnú každému.
Obsahujú tri absorpčné kanáliky. Vpredu je plienka prispôsobená pupku vykrojením. S indikátorom vlhkosti. S týmito som nemala najmenší problém. Nepretekali a ani som necítila chemický zápach pri použitej plienke, ako sa to občas stáva pri niektorých značkách.
Plienky Pampers možno kúpiť ešte v klasickej verzii Active Baby, Pure Protection – vyrobené z prémiovej bavlny a mäkkých bavlnených vlákien, nie sú bielené chlórom. Pampers Pants – plienkové nohavičky a Pampers Splasher – plienky do vody. Pampers Sleep & Play s vôňou kamilky pre dlhší pocit sucha.
Cena 0,15 € za kus (veľ. 1)

Pampers Premium Care 1

  1 skúsenosť

Sú vyrobené z hebkých materiálov rešpektujúcich pokožku bábätka a vďaka absorpčnej povrchovej vrstve Heart Quilts zaručujú maximálnu hebkosť a pohodlie pre zadoček vášho dieťatka.

Huggies Elite Soft
Vzadu majú gumičku pre lepšie prispôsobenie dieťatku. Vnútro tvoria mäkké vankúšiky a „vrecko“ proti pretečeniu. S indikátorom vlhkosti. Takisto ich možno dostať vo viacerých verziách – Huggies Ultra Comfort, Huggies Pants, Huggies Little Swimmer a plienky pre väčšie deti, ktoré trpia nočným pomočovaním – Huggies Dry Nites.
Cena 0,17 € za kus (veľ. 1)

Huggies Elite Soft 1

  2 skúsenosti

Sú hypoalergénne a bez akejkoľvek parfumácie, takže sú ideálnou voľbou pre pokožku vášho dieťatka. Unikátna vrstva Soft Absorb rýchlo vstrebáva tekutiny. Na to, aby bola pokožka stále v suchu, slúžia mäkké vankúšiky, ktoré vytvárajú jemnú bariéru medzi detskou pokožkou a tekutou stolicou. Plienky sú vyrobené z materiálu, ktorý umožňuje pokožke dýchať, takže sa znižuje riziko zaparenín. Ochrana pred pretečením v oblasti chrbta je vyriešená špeciálnym vnútorným vreckom. Vďaka mäkkému, vysokopružnému pásu a lepiacim uškám, ktoré možno upevniť kdekoľvek a prispôsobiť potrebám bábätka, plienky skvele sedia. Ako bonus je k dispozícii indikátor vlhkosti, ktorý zmení farbu vždy, keď je k dispozícii nová nádielka vášho anjelika.

  • Pohodlný elastický pás
  • Elastická látka okolo stehien
  • Vnútorné vrecko proti pretečeniu
  • Unikátna absorpčná vrstva
  • Praktický indikátor vlhkosti
  • Pre bábätká s hmotnosťou 3 – 5 kg

Dada Extra Care
Plienky Dada patria k tým z nižšej cenovej kategórie, všeobecne sú však veľmi obľúbené. Táto poľská značka sa vyrába aj v Českej Republike. Oproti rade Premium obsahujú navyše vitamín E brániaci zapareninám. Pružné boky sľubujú, že plienka neotláča a nezarezáva sa. S indikátorom vlhkosti. Bez parfumácie a obsahu chlóru, latexu, pvc a umelých farbív.
K dostaniu aj Dada Extra Soft a Dada Pants Extra Care
Cena 0,11 € za kus (veľ. 1)

Dada Extra Care 1

  1 skúsenosť

Plienky DADA Extra Care sa vyrábajú z veľmi jemných, savých a dermatologicky testovaných materiálov, vďaka čomu máte istotu, že sú 100 % bezpečné pre vaše dieťatko. Vďaka indikátoru vlhkosti navyše jednoducho rozpoznáte, kedy je potrebné plienku vymeniť.

Babylove
Ďalšie veľmi obľúbené plienky od DM drogérie. Neobsahuje pleťové mlieko, latex ani parfumáciu. Pružné zapínacie pásky zabezpečujú dostatočnú voľnosť pohybu. Tekutina je absorbovaná pomocou absorpčných kanálikov. Osobne sa mi zdala taká „tenšia“ a jemná pod rukou, dobre padnúca. Obľúbila som si ich aj vďaka krásnym obrázkom a patrí k mojim favoritom.
Aj vo variantoch Babylove Nature (EKO plienky), či plienky na plávanie.
Cena 0,18 € za kus (veľ. 1)

Babylove Premium 1

  1 skúsenosť

Plienky Premium od značky babylove poskytujú vášmu dieťaťu spoľahlivú ochranu pred vlhkosťou počas dňa aj noci. Vďaka technológii absorpčných kanálikov zabezpečia rýchle absorbovanie tekutiny a postarajú sa o jej rovnomerné rozdelenie v celom jadre plienok. DreamSkin technológia chráni citlivú detskú pokožku, podporuje reguláciu telesnej teploty a prirodzenú vlhkosť pokožky. Zároveň pomocou indikátoru vlhkosti zistíte, kedy je potrebné plienku vymeniť. Plienky babylove Premium s pružnými zapínacími pásikmi sú hebké ako pierko a umožnia väčšiu voľnosť pohybu. Pre príjemný spánok detí i rodičov.

  • detské plienky babylove Premium vo veľkosti 1 Newborn (2-5 kg)
  • poskytujú až 12 hodín spoľahlivej ochrany a pocit sucha
  • DreamSkin technológia – chráni citlivú detskú pokožku
  • s indikátorom vlhkosti
  • 0 % pleťového mlieka, parfumov a prírodného latexu

Lupilu
Cenovo výhodné plienky z Lidla patria k ďalším obľúbencom. Majú elastické okraje a výrez, ktorý chráni pupok. Tri absorpčné kanáliky v jadre sľubujú dlhú ochranu pred pretečením, čo môžem z osobnej skúsenosti potvrdiť. Čo vnímam ako milý bonus je, že spoločnosť Lidl daruje 10 centov z každého predaného balenia na pomoc rodinám v núdzi.
Cena 0,10 € za kus (veľ. 1)

LUPILU 1

  2 skúsenosti
  • Veľkosť 1 Newborn (2 - 5 kg)
  • Elastické komfortné pásky pre dokonalé prispôsobenie
  • Ďalšia suchá vrstva vedie tekutiny do vnútornej časti plienky
  • Priedušné a príjemné k pokožke
  • Obzvlášť jemná mäkká vrstva, ktorá je príjemná k pokožke
  • Obzvlášť flexibilné pre väčšiu slobodu pohybu
  • Extra tenká plienka s vysokým komfortom nosenia
  • Menej priamy kontakt medzi plienkou a pokožkou
  • Menšie riziko podráždenia
  • 24 kusov

BabyBaby Soft Ultra Dry
Slovenské plienky, ktoré okrem toho, že obsahujú 0 % latexu, chlóru a parfumov, sú vyrobená z EKO materiálov (certifikovaná buničina). Majú anatomický tvar a flexibilné prvky zaisťujúce dokonalé uchytenie plienky a voľnosť pohybu. Na stránke výrobcu je možné objednať 2 kusy plienok na skúšku za 0,80 €, za kuriéra však zaplatíte 3,60 €, je teda otázne, či sa to oplatí.
Cena 0,18 € za kus (veľ. 2)

BabyBaby Soft Ultra Dry Mini

  2 skúsenosti

Jemné a šetrné
Extra jemné na dotyk, vďaka materiálu podobnému mäkkej textílií. Naše detské plienky sú vyrobené len z ekologicky čistých a bezpečných materiálov, neobsahujú chlór, parfumy ani latex. Sú hypoalergénne a vhodné aj na citlivú detskú pokožku.


Kolorky
Tieto české dizajnovky určite zaujmú už na prvý pohľad. Na výber máte z viacerých krásnych vzorov. Nám výborne padli, nikde neotláčali a tiež nebol žiadny problém s pretečením či zápachom. Napriek vyššej cene si ich rada občas kúpim.
Vo verzii Kolorky Day , Day Nature – obsahujú bambusovú viskózu a bioplast z kukuričného škrobu, Night, Deluxe Velvet – so sametovým povrchom a Deluxe Velvet Pants
Cena 0,23 € za kus (veľ. S)

KOLORKY Day S

  2 skúsenosti

Jednorazové ekoplienky v jedinečnom dizajne a kvalite.
Myslia na zdravie vášho bábätka, prírodu okolo seba a dizajn a urobia aj z prebaľovania príjemnú chvíľu. Ako to robia? Sú z prírodných a obnoviteľných materiálov, šetrné k jemnej pokožke bábätiek a svojimi farebnými motívmi zvýraznia štýl vašich detí.

Zloženie:
buničina, netkaná textília, papier, LDPE, SAP gél, lepidlo, elastan, aloe vera

MonPeri
Ďalšia česká značka, ktorá svoje plienky vyrába z trvalo udržateľných, environmentálne šetrných zdrojov. Väčšina je biologicky rozložiteľná. Neobsahujú žiadne škodliviny ani chemické látky. Buničina v plienkach pochádza zo šetrne obhospodarovávaných lesov (FSC). Bez toxických farieb a lepidiel, parfumácie a bielenia chlórom. Sú testované a certifikované českým zdravotníckym ústavom. Aj vo verzii MonPeri Pants.
Cena 0,19 € za kus (veľ. S)

MonPeri plienky S

  • Plienky pre deti od 3 do 6 kg
  • Detské plienky MonPeri používajú popredné české pôrodnice. Vďaka vysokej kvalite sme splnili všetky náležitosti a naše výrobky tak môžete nájsť na pôrodných oddeleniach popredných českých pôrodníc. Ako dôkaz sa pozrite na naše certifikáty.
  • Výhodou detských jednorazových plienok MonPeri, na rozdiel od iných renomovaných značiek je, že nevedie k žiadnemu druhu vyrážky ani u citlivej pokožky.
  • Jednoduchá manipulácia. U novorodenca sa plienka mení aj 10-12 krát denne a preto MonPeri plienky vymeníte skutočne jednoducho a rýchlo.
  • Ekologické zloženie plienok. Detské plienky MonPeri vyrábame z prírodných materiálov, bez prímesí PVC, chlóru, antioxidantov, latexu a ftalátov. Tie u detí spôsobujú veľmi často alergie a astmu. Plienky nie sú zároveň parfumované, preto nedráždia detskú pokožku a zaistia tak vášmu dieťaťu pokojný spánok. Plienky MonPeri sa teda rozkladajú ako papier, buničina a netkaná textília.
  • Nový absorbčný systém pomáha vášmu dieťatku uzamknúť zápach a vlhkosť, a tak zachovať suchú pokožku dieťaťa. Stará sa o to dostatočná vrstva buničiny, ktorá sa rozkladá po celej ploche plienky.
  • Funkčné zloženie. Plienka MonPeri je tenká a mäkká, spodná vrstva pomáha a chráni vaše dieťa, zatiaľ čo absorpčné jadro rýchlo odvádza vlhkosť preč od citlivej pokožky vášho bábätka. Jemné elastické manžety, pevné Široké lepiace pásky so suchým zipsom perfektne sa prispôsobí a nebráni v pohybe. Jeho špeciálne bočné lemy objímu nohy dieťaťa, a tak zabráni úniku obsahu a nežiaducim haváriám.

Muumi
Poznáte rozprávkové postavičky Moomin (Mumínci)? Presne tie nájdete na týchto fínskych EKO plienkach. Absorpčné jadro pozostáva z buničiny v kombinácii s čistým papierom. Mnoho certifikátov a patentov potvrdzuje zdravotnú nezávadnosť a k životnému prostrediu šetrnú výrobu.
Aj vo verzii Walkers ako plienkové nohavičky.
Cena 0,47 € za kus (veľ. 1)

MUUMI BABY 1

  • Ultra mäkké a skvele padnúce
  • Bezpečné pre dieťa
  • Šetrné k pokožke (EKO)
  • Tenké a trojito skladané
  • Novorodenecké a najmenšej veľkosti sú dvojito skladané
  • Kompaktné balenie
  • Vysoko kvalitný materiál a stála funkčnosť
  • Šetrné k životnému prostrediu
  • Biologicky rozložiteľné obaly
  • Vlákna celulózy z certifikovaných severských lesov.
  • TCF = 100 % úplne bez chlóru
  • Vyvinuté v spolupráci s pediatrami a s Federáciou pre alergie a astma.
  • Prídavná vrstva pre mäkkosť
  • Zvýšená absorpcia
  • Označené logom Moomin
  • Strih cez pupok
  • Padnúce pruhy

Čo je dobré vedieť v súvislosti s plienkami a prebaľovaním?

  • pokakanú plienku treba prebaliť čo najskôr, aby sa predišlo infekcii a zapareninám
  • pocikanú plienku meníme cca každé tri hodiny
  • ideálne je dieťatko pri prebaľovaní umyť pod tečúcou vodou
  • doprajte bábätku dostatočný čas aj bez plienky
  • ideálna veľkosť plienky by mala byť taká, ak sa vám v páse do nej vojde jeden prst
  • ak má bábätko otlačené nôžky, je pravdepodobne plienka malá
  • skontrolujte, či gumičky na stehienka pekne priliehajú a nie sú „zastrčené“ dovnútra

*Uvedené ceny sú platné k 25. 8. 2021

Ja som zacinala v nemocnici s Pampers,potom presla na Lupilu.tie zo zaciatku boli fajn ale ked menili balenie uz sa mi to nezdalo.furt som citila zapach aj ked neboli este celkom popisane.nakoniec som skoncila pri Dada a urcite pri 2.babu pojdem do nich zas😊

31. aug 2021

Super clanok, ja som tiez kedysi chcela písať niečo podobné, ale keď sa pod článkom testerky Pampers strhla hádka o látkových plenkach, tak som si to rozmyslela. Preto super taktika, že si to uviedla hneď na začiatku :D
Ja som si tiež kúpila na testovanie viacero druhov (veľkosť 3) so zistením, že čím drahšie, tým viac "vymakanejšie". Vôbec sa mi nepáčili najlacnejšie Lupilu či Dada. Stredná trieda sú fred and flo a babylove. Najdrahšie sú Pampers, ale len v Pampers nemali moje deti zaparený zadok, dobre sa s nimi manipuluje, nesmrdia, sú pevné a pekné. Žiaľ, ich cena je najvyššia. Plienky veľmi zaťažia peňaženku, preto úplne chápem kúpu lacnejších či hľadanie akcií na obľúbené plienky.

4. sep 2021

Vyskúšala som ozaj všetky, podľa mňa naj sú huggiesky.

4. sep 2021

Podľa mna sú najlepšie plienky babylove 🙂

4. sep 2021

Velmi ma zaujalo, akou matematikou sa prislo k tomu, ze 25tis kč je 10 000€ 😉😉😉 potom porovnavame neporovnatelne 🤗

4. sep 2021

Nám sadli z Lidla... Huggies sa ešte vyrábajú? Dajú sa zohnať? Lebo tie sú úplne najlepšie!

4. sep 2021

@marzuz89 sak to len jedna nula navyše 😁

4. sep 2021

My sme zozaciatku pouzivali pampers premium care,boli super. Neskor sme zacali pouzivat znacku Bevola z kauflandu,pre nas super kvalitou aj cenou

4. sep 2021

@janiela6 áno, vyrábajú, máme ich doma a objednali sme cez mall.sk

4. sep 2021

10 000€??? To ste asi zle prepocitali. A latkové mám nové za 300€, ale mam ich uz na tretom dietati

4. sep 2021

Tak napriklad ja som pri starsom mala pampers premium care a v pohode. Mladsiemu som z nich ritku davala cca 10 dni dokopy, co ju mal taku vyhadzanu, vystipanu az mu koza liezla dole. Presli sme na babylove a zatial ok 🙂 cize posudzovat vseobecne plienky je dost tazke. Co sadne jednemu babatku, druhemu nemusi.

4. sep 2021
de_zi
autor

@marzuz89
@aurorastone
@modrykonik84
Ďakujem za upozornenie, áno, ušla mi jedna nula zrejme keď som prepočítavala menu a potom som to nesprávne uviedla aj v článku. Pardon, už som to opravila. 🙂

4. sep 2021
de_zi
autor

@janiela6 Ak si v článku rozklikneš plienky Huggies (alebo ktorékoľvek iné), tak sa ti otvorí samostatná stránka produktu, kde na spodku stránky nájdeš aj eshopy, kde je možné produkt kúpiť. Prípadne môžeš napísať hodnotenie k produktu 🙂

4. sep 2021

Áno, videla som ich včera v Tescu 🙂

4. sep 2021

@janiela6
Predchadzajuca odpoveď patrí Janiele6.... Huggies som videla v Tescu

4. sep 2021

Ja pri deťoch používam len dada keď ze mam manžela z Poľska tak zásobu mame veľkú a každy týžden sú nejaké akcie v poľsku na ne a som s nimi nadmieru spokojná

4. sep 2021

Mne pri deťoch najviac sadli Pampers a Babylove (tiež sme vyskúšali viac znaciek😉). Skôr ma prekvapilo pri niektorých značkách, že keď zmenili obal, tak asi aj zloženie a deti mi chytili dermatitídu.

4. sep 2021

@de_zi prepáč, nepostrehla som v úvode článku rozdiel medzi látkovymi a jednorazovými plienkami v produkcii odpadu a tohto vplyvu na ŽP. Tento významný rozdiel podľa stojí aspoň za zmienku jednou vetou 😉

4. sep 2021
de_zi
autor

@ninka123 Máš pravdu, spomenula som odpad len v súvislosti so znečistením ovzdušia pri jeho spaľovaní. Ale určite stojí za to zamyslieť sa aj nad samotným (obrovským) množstvom tohto odpadu pri jednorazovkách. 😊

4. sep 2021

My sme skusali pri oboch detoch rozne druhy. Pampers u nas cista katastrofa, cele zle, skusali sme vsetko mozne no jedine plienky z Lidl-Lupilu nam najviac sadli a ako jedine nam nerobili problem.

4. sep 2021

Ako mama zťp dieťaťa, ktoré musí byť plienkovane už 12.rok som ich vyskúšala ešte viac druhov a fajn boli aj Happy od Bely, oproti tomu také Huggies nič moc, tvrdé,ale aj sa do nich veľa vošlo 😃 ešte by som spomunula eko plienky Bamboo,tie sú tiež vo verzii pants pri väčších veľkostiach

4. sep 2021

Za mna najlepšie Pampers premium care 👌 mali sme aj kolorky, ale to bola čistá katastrofa.

4. sep 2021

Moony 🙂 tu vymenovane su vsetky nizsej kvality

4. sep 2021

uz pri druhom dietati pouzivame DADA. Zatial sme spokojni

4. sep 2021

My sme pouzivali len pampers vsetky velkosti, od newborn cez pull ups, velka spokojnost. Prebalovali sme hned po cikani ci kakani. Po kakani hned pod vodu a mydlo. Nikdy v zivote nemal zapareniny.

4. sep 2021

@zuzanka.zuzu tiež ich používame a pre nás teda nič lepšie nie je 👍

5. sep 2021

Tak u nas pampers premiovky uplna katastrofa. Tak sa dcerka z nich vyhadzala ze jej zliezala koza a dodnes ma na slabinach take male jazvicky. 2 mesiace som behala od doktora k doktorovi kym jej to dali doporiadku. Potom sme vyskusali babylove ale tie mi v noci precikavala tak nakoniec sme skoncili pri Lupilu.. takze za nas Lupilu asi najlepsie.

5. sep 2021

Podľa mňa nič nevydrží toľko ako pampers, ale ja používam obyčajné active baby. Vždy mám aj nejaké lacnejšie na doma a keď nemám problém hocikedy prebaliť, dávam aj také. Ale dada extracare sú veľmi dobré. A to platí aj o vlhčených, všetky okrem pampers ma sklamali.

5. sep 2021

@leeo dada sa dajú kúpiť aj niekde v kamenných obchodoch?

5. sep 2021

Mne sa zdali, ze pampersky mali taky zvlastny pach. Preslu sme na babylove a bolo to bez najmensieho problemu. Ale clanok ma inspiroval na BabyBaby, pouzite materialy vyzeraju velmi kvalitne a aj kvoli tej uhlikovej stope.

5. sep 2021

Za mna plienky Hipp, v porovnani s Pampers a Lupillu su pozadu. Problem je ten ze na Sk ich nedostat kupit ani v online shope len At a De , cenovo su ako Pampers

5. sep 2021

My sme pouzivali pampers a hroza des, tie premium care smrdia jak chemicka tovaren, takze sme prestali. V nemocnici davali lupilu a pri nich sme ostali a nikdy ziadny problem nebol. Skusili sme aj babylove, tie boli tiez ok. Takze tieto dve znacky za mna su fajn.

5. sep 2021

my zatiaľ 50% pampers a 50% látka a pomaly dúfam prejdeme len na látkovky ❤️

5. sep 2021

Ja odporúčam moony plienky 🙂 výborne

5. sep 2021

@foxyfox tiez som to kedysi zistovala, ale nenasla som nic v nasom okoli, asi ide iba o dovoz z polska a nasledne sa to predava cez net. ... ja objednavam z eshopu vzdy do zasoby a mam postovne zadara.

5. sep 2021

Ja by som pridala eko plienky cotté od značky Babysoft. Žiadna chémia a cisty dizajn. Mala som viaceré značky a všetky mi smrdeli chémiou, dokonca aj babylove. Najhoršie boli Huggies, ktoré som raz kúpila z núdze. Ale ja latkujem a jednorazovky pouzivam zatiaľ len na noc.

6. sep 2021
Komentár bol odstránený

Synčekovi som vyskúšala viacero druhov.
Lupilu,boli fajn ale len 1ky,už 2ky boli nanic
Babylove mal 1ky a bola som rada,že sa minuli
Pampers premium care sú u nho zatiaľ najlepsie, poprípade Pampers active baby ale tam mi chýba indikátor vlhkosti.
Ostatné zatiaľ skúšat nejdem nakoľko mal isty čas problém so zaparenym zadočkom.

14. nov 2021
Autor komentár zmazal

Ja som prvu dcerku "odchovala" na Pampers Premium Care a neskor Pampers Pants. Skusala som aj par inych (Lupilu, Babylove, Pampers Active), ale neosvedcili sa. Teraz mam 4mesacnu dcerku a na Pamperskach premium mi trocha vadi ich zapach. Tak hladam alternativu.
Pampers Pure su super, rovnako spolahlive a prijemne ako Premium Care, ale bez zapachu. Ale aj o dost drahsie.
Babybabysoft mi vobec nesadli, vadili mi, ze su take "sustakove".
S Dada som bola spokojna, ale bojim sa trocha ich polskeho povodu.
Minuly tyzden som obavila ceske plienky Bobilo a som nadsena 🙂 este testujeme, ale fakt odporucam vyskusat. Su podobne Pampers Premium Care, ale su bez zapachu a maju velmi priaznivu cenu.

14. nov 2021

ja už druhe dieta kupujem japonske Moony

14. nov 2021

Ja by som tiež rada doplnila sortiment o naše obľúbené Viloleta double care 😊 nesmrdia, nepretekaju a majú taký špeciálny povrch vo vnutri aby pokozka mohla "dýchať "

14. nov 2021

Ja som tiež skúšala pri prvej všetky možné (zo zvedavosti), začali sme Pampers Premium, potom klasické Pampers, Huggies(tie boli najhoršie), Lupilu, Billa, Babylove, Babydream...nakoniec som sa vrátila ku Pampers s tým že nebudem vymýšľať a radšej priplatím. A potom mi kamoška nasilu natisla pár kusov Dada, ja som ich dosť neochotne vyskúšala a odvtedy u nás len Dady pri obidvoch deťoch 😉 vlhčené utierky som tiež skúšala veľa druhov a najlepšie nám sadli Babydream (u nás nie sú v ponuke ale dajú sa kúpiť v okolitých štátoch)

14. nov 2021

Pri prvorodenej sme začínali Lupilu s Lidla. 1 a 2 boli fajn ale akonáhle sme prešli 3 tak začala mať vyhadzanú riťku, skúsili sme potom Pampers premium care ale tie mi skoro vždy precikala. Prešli sme potom na Babylove a tie jej sadli skvele 🙂 skúsili sme aj Dady, s tými som bola tiež spokojná 🙂 teraz čakáme druhé, tak mám kúpené Babylove aj Dady 🙂

14. nov 2021

@baja15 ja som tiež tak nasilu použila dady, ktoré mi doniesla mama z Poľska a bola som milo prekvapená. Rozmýšľam či ich nezačnem kupovať. Ale vlhčené sú hrozné, tie som použila na nábytok.

14. nov 2021

@mam4 tiež ich mam rada, aj Bella Happy 😊

14. nov 2021

Pampers, vzdy, odskusane pri 3ch detoch. Pokual sa babatko vyhadze, je to podla mna stravou, v mlieku mu nieci vadi....nemusi to byt plienkami! My sme msli vzdy pred Pampers predsudky, ze su parfumovane, ale boli najlepsie!!! Lidl a Tesco, ked sme potrebovali hned v rezerve nieco, sle boli obe tvrde a po bokoch zle drzali, PAMPERS SU TOPKY. Bella Happy po pamperskach Lidl nic moc, a Tesco podobne....Pampers boli vzdy makkucke a jemne, a nepretekali...po bokoch! Vyrazky su skor zo stravy babatka, nie z plienok....Pri 3ch babatkach som nemala cas na bavlnene ...este prat, matka sa ledva vyspi a obriadi zakladne domacnost, nieto este prat plienky.
Ohladom ŽP...ja sa rada kamošky opytam, ked spomina xivotne prostredie a rýpe, ze ked sa kazdu chvilu vypusta raketa do ovzdusia, myslis, ze ta plienka, alebo usetrit par papierov to zmeni...?

14. nov 2021

Este som chcela doplnit, ani moje deti nemali nikdy zapateninky, a spali celu noc...kazde jedno..
..treba dieta prebalit vcas, inak je dieta nepokojne, a nevie ani spinkat...a hovorim aj to, ze babatko sa vyhadze a je zaparene, ak ma aj nieco nevhodne v strave... alebo ma hnacku, alebo je nachladnute...odporucam Iecorisovu masť, ta je perfektna, bsbstku sa napriklad pri riedkej hned zahoji, a nestipe, ulavi sa hned do minutky 😘😘😘 pozdravujem vsetky cerstve maminky....

15. nov 2021

@dominikamacakova nám sadli fakt najlepšie ale kupujem tie fialové(drahšie) lebo majú aj zelené a tie nie sú také dobré. Vlhčené sa ani mne nepáčia od nich, mala som tie bavlnené a strašne sa trhali 😬

15. nov 2021

Vlhcene su super Fred and Flo z Tesca, bez parfumoveho zakladu, tie modre, alebo Lupilu bez parfum. Robila som taky test na vlhcene, ktore nezanechavaju "parfumovanu", alebo chemicku stopu....zotrela som na tmavej dlazke kusok plochy, a ked boli smuhy, stopa po zotreti, to bolo zle....jasna chemia...cize bodovali Fred and Flo modre- pouzivam ich dodnes na vsetko, od babytku az po kuchynsku linku, alebo Lupilu neparfumovane....krasny den, zienky🤗🌼

15. nov 2021

U nas jednoznacne najlepsie Pampers Pure, po novom Pampers Harmonie. Sice su drahsie, ale kvalitne, pekbe sedia, su velkostne vacsie, nezapachaju a pekne absorbuju.

15. nov 2021

Super článok, tiež som skúšala vela značiek aj ušetriť som chcela ale tie lacnejšie boli celé zle z lupilu mala zapareniny , fred and flo velmi tenke pretečená bola stale a ani gumicky dobre nedrzia , kupila som ak v tete drogerii nejaku ich znacku hroza tiez, teraz uz len pantsky pouzivame slecna uz nechce lezat :D a naj naj pantsky su od huggies ( v tescu zvykne byt dost casto akcia na ne , za 5 eur jedno balenie super cena ) , a pampers pants topka vydrzi celu noc aj dost vela hodin ked sme vonku super , tiez mavaju akcie za velke balenia v dm zaplatite cca 20 eur 🙂 pekny den 🙂

15. nov 2021

Tiež som skúšala veľa značiek. Začali sme s Pampers premium care, ale čoskoro nám nestačili a presakoval z nich gél, čo mi vadilo. Skúšala som aj Fred&Flo, babylove a lupilu, ale všetky boli málo pružné a pretekali. Nakoniec sme našli Kolorky a tie sú úplne ideálne pre nás. Nikdy nepretiekli, nesmrdia, sú pružné a ekologické. Po cca 6 mesiacoch sme prešli na látkové, čo som šila, takže aj cena za ne bola nižšia. Skúsila som viaceré strihy a najlepšie sa mi osvedčil strih podľa Koloriek. Najhoršie boli obyčajné Pampers, lebo sú parfémované - mňa z toho neskutočne bolela hlava a bolo mi zle a dcérka plakala, tak jej to asi tiež vadilo.

15. nov 2021

@klsmat Kolorky sme používali aj keď sme už mali látkové plienky - na noc.

15. nov 2021

@ritalein Aj my sme na tom podobne, po pamperskach sme museli liecit ritku dlho. Teraz sme presli na Lupilu a hned je to lepsie Ritka zahojena.

15. nov 2021
de_zi
autor

Baby, ešte takto dodatočne ďakujem za tipy, popridávala som ich aj do centra recenzií, nech ich máme pokope. 😊

@breznica
https://www.modrykonik.sk/recenzie/bella-happy-1/
https://www.modrykonik.sk/recenzie/monperi-eco-bamboo-s/

@zuzanka.zuzu @fergie10 @natasha1988
https://www.modrykonik.sk/recenzie/moony-air-fit-nb/

@nucky
https://www.modrykonik.sk/recenzie/cotte-baby-mini/

@miskamilka
https://www.modrykonik.sk/recenzie/bobilo-1/

@mam4
https://www.modrykonik.sk/recenzie/violeta-double-care/

@beellka
https://www.modrykonik.sk/recenzie/pampers-harmonie-1/

Za seba pridávam ešte Moltex, ktoré ma milo prekvapili. Super padli, nikde neotláčali. Povrch je taký na dotyk "papierový", sú eko a páči sa mi aj ich dizajn. Super je, že ich majú aj napr. v Kauflande. Len cena je trochu vyššia. 🙂
https://www.modrykonik.sk/recenzie/moltex-pure-nature-newborn/

17. nov 2021

Začni písať komentár...

Odošli