dominika_c
8. apr 2023
1078 

TIPY na veľkonočné tvorenie: Hravo aj s malými deťmi!

Kreatívne činnosti sú obľúbenou aktivitou pre deti rôzneho veku. Zabavia, podporujú fantáziu, kreativitu i motoriku. Bonusom je efektívne strávený spoločný čas. Sama vyhľadávam aktivity, ktoré nevyžadujú špeciálnu prípravu či nákupy. A presne také tipy som si pre vás pripravila. Tieto aktivity zvládnete aj s malými deťmi a bez akýchkoľvek zručností. Strávte kvalitný voľný čas spolu s vašimi deťmi a vyrobte si niečo milé a pekné. Alebo aspoň milé. :D Lebo čo si budeme klamať, niekedy tie výrobky nie sú stelesnením vkusných dekorácií. :P Ale za tú detskú radosť to predsa stojí, nie? 🙂 Tak zavolajte svoje ratolesti (v niektorých prípadoch sa obrňte trpezlivosťou a pevnými nervami) a poďte na to! 🙂

Vajíčka zdobené ryžou - rýchla a čistá práca

Zdobenie vajíčok je tradičná aktivita, ktorá zabaví snáď každé dieťa. Existuje veľa metód, od tých tradičných, akými je zdobenie voskom či prírodnými farbami, až po zdobenie nálepkami či farbenie ryžou. Ak ste vajíčka ryžou ešte nefarbili, odporúčam. Je to jednoduché, rýchle a hlavne - nie je z toho neporiadok a všetko ostane čisté. 🙂

Čo budete potrebovať?

  • vajíčka uvarené natvrdo
  • vrecká alebo plastové poháriky
  • farby (potravinárske alebo určené na maľovanie vajíčok)

Ako na to?

  1. Ryžu vložte do vrecka. Použiť môžete plastové uzatvárateľné, to je pre deti najpraktickejšie. My sme mali iba papierové, ktoré však poslúžili tiež. Uzavreli sme ich plastovými sponami.
  2. Pridajte farbivo a poriadne potraste a postláčajte, aby ste zafarbili všetky zrnká ryže. Množstvo farby pridajte podľa toho, akú intenzitu zafarbenia si želáte.
  3. Do vrecka vložte vajce a traste, traste, traste. 🙂

Hotovo! 🙂

Vajíčka vykúpané v pene na holenie

Čo si budeme klamať, táto metóda nie je taká “bezneporiadková” ako s ryžou, ale s troškou opatrnosti to zvládnete bez väčších škôd. Dávajte však pozor na malé, približne dvojročné ruky, ktoré sú všade. V nepozorovanej chvíli ich strčia do peny s farbivom a kým zneškodníte všetky stopy po tomto útoky, stihnú kadečo ochytať. Vrátane oblečenia. A vyprať potravinársku farby je sakra náročné. Vlastná skúsenosť. Takže odporúčam mať po ruke veľa vlhčených utierok. Rovnako odporúčam použiť rukavice, inak budete mať originálnu manikúru ako ja.

Čo budete potrebovať?

  • vajíčka uvarené natvrdo
  • farby (potravinárske alebo určené na maľovanie vajíčok)
  • pena na holenie
  • špajdla alebo nôž na premiešanie

Ako na to?

  1. Penu na holenie nastriekajte na podložku, prípadne použite formu na muffiny. Ja som vytiahla starú, ktorú mám odloženú na takéto rôzne aktivity.
  2. Pokvapkajte farbou a špajdlou alebo špičkou noža premiešajte.
  3. Vložte vajce do peny a opatrne ho v pene pootáčajte tak, aby bolo penou pokryté celé.
  4. Nechajte ho 20 minút odstáť - môžete ho vybrať, alebo ho nechať priamo v pene.
  5. Následne papierovou utierkou poriadne zotrite zvyšky peny.

Zajačik na paličke

Škatule od mlieka či kaše môžu ešte poslúžiť a spraviť parádu. My sme tak zrecyklovali obal od #babylove kaše a vyrobili pomocou vatových tyčiniek takýchto bodkovaných zajačikov. Tých môžete potom zapichnúť do kvetináča či do vázy.

bio detská ovsená kaša babylove jablko-broskyňa

Bio detská ovsená kaša s príchuťou jablko a broskyňa od babylove je skvelou voľbou pre obohatenie jedálnička vášho dieťaťa. Je vhodná pre deti od ukončeného 7. mesiaca a vďaka prísadám v bio kvalite z ekologického poľnohospodárstva zaistí spokojné bruško vášho dieťaťa. Navyše krémová a jemná chuť s celozrnnými vločkami zachutí celej rodine! Príprava je skutočne rýchla a jednoduchá, kašu babylove môžete podávať so studeným alebo teplým mliekom. Bez prídavku cukru, mlieka, mliečnych produktov a aróm. Pre skvelú chuť v bio kvalite a perfektný začiatok dňa pre celú rodinu!

babylove vatové tyčinky s ochrannou zónou

Vatové tyčinky s ochrannou zónou od babylove sú vyrobené zo 100 % bavlny. Bezpečnostné vatové tyčinky s ochrannou zónou vyčistia uši vášho dieťaťa obzvlášť jemne a maximálne bezpečne. Dostanú sa len do bezpečnej hĺbky ušného priestoru. Bielené bez chlóru. Ekologické, z FSC-certifikovaného papiera a dermatologicky testované. Vyčistite ušká vášmu dieťaťu jemne a bezpečne s vatovými tyčinkami babylove!

Čo budete potrebovať?

  • kartónovú škatuľu od mlieka či kaše
  • nožničky
  • lepiacu pásku alebo lepidlo
  • tyčinky do uší babylove
  • farbu
  • špajdlu
  • šnúrku

Ako na to?

  1. Na kartónovú škatuľu si nakreslite zajačika, ktorého vystrihnete. Ja som použila papierovú predlohu, ktorú som si pripravila a obreslila.
  2. Tyčinky namočte do čiernej farby a “bodkujte”.
  3. Po vyschnutí pripevnite špajdlu (lepiacou páskou alebo lepidlom).
  4. Priviažte šnúrku či motúz a spravte zajačikovi mašličku okolo krku.
  5. Hotovo, môžete zapichnúť. 🙂

Verím, že sme vás inšpirovali a spolu s vašimi detičkami sa pustíte do veľkonočného tvorania, nech už zvolíte tému či metódu akúkoľvek. Nezabudnite ani na to, že deti sú studnica nápadov a kreativity, preto sa ich pokojne spýtajte, čo a ako by chceli tvoriť. 🙂 Krásne sviatky prajem. 🙂

Dominika

Parádne tipy,ďakujem🙏

8. apr 2023

Veľmi pekný článok a skvele tipy 🙏🏻❤️

8. apr 2023

Super, dik za milé nápady. 👌👏

8. apr 2023
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@januska131
@tatianasevcikova
@taja567

ďakujem vám ❤️

12. apr 2023

Začni písať komentár...

Odošli