Mňam 🤪
Je skvele, ze chutí celej rodinke 😊👌🏻
Od kedy máme vianoce sami šalát vynecháváme, v obľube ho nemá nikdo. Oči by ochutnali, ale mne po ňom býva vždy zle.
Preto robíme pre každého niečo🙂 šalát z červenej repy deň vopred (červená repa, hrášok, mrkva, uhorky, olivovy olej, sol) batátove hranolky a varené zemiaky 😉
Jednoznačne s majonézou... Varené zemiaky, hrášok s mrkvou, kyslé uhorky, trošku úplne nadobno cibule, ale fakt len trošičku a pre mňa najlepšia ingrediencia - varené vajíčka.Mňam, už sa teším 😛
Robim z ingrediencii, ktore tu boli spominane. Pre mna osobne je chut samotneho salatu hlavne o dresingu. Ak je ten nanic, salat dobry nebude. Vzdy som pouzivala klasicku majonezu (moja mama dava aj trochu tatarskej), ale odkedy vymysleli majolenku starej mamy, tak pouzivam uz len tu. Ta chut je proste uzasna. Viem, ze to nie je velmi zdrave, ale tak salat nejem kazdy den.
Mala som moznost jest ho s jogurtovym dresingom, domacou majonezou a domacou majonezou s horcicou, ale nechutilo mi to. Proste majoneza musi byt.
Robim ho raz do roka, tak s majonezou, no bez vajec, zeleninu varim v pare - mrkva, celer, hrasok, pokrajanu, cibulu blansirujem v sladkokyslom naleve - odporucam vsetkym, kt.je z tohto salatu tazko od zaludka. Domace kysle uhorky, klasika. Len u mna je pomer 1:1 zelenina/zemiaky. A majonezy nedavam vela.
Robievame vždy spolu s maminou a sestrou pre všetkých, taka naša tradícia deň pred vianocami 🙂
Zemiaky, vajíčka, mrkva, uhorky a nálev z majonézy, kys.smotany, šťava z uhoriek, trochu horčice a cukor. Len samotnú majonézu nemáme radi, je to ťažké, ani chuť nič moc. Takto to mame výrazne, sladkokysle, take naše.
My robime zo zemiakov, hrasku, varenej mrkvy, vajicok natvrdo, kysle uhorky,majoneza, horcica a varena zalievka z cukru, soli a octu,aby nebol suchy (potom don nejde tolko majonezy). Cibulu vynechavam,lebo ju neznasam a nasi tiez robia bez, vraj nie je taky ťažký na trávenie a mozu ho zjest za vagon 😁
Ja robievam z uvarených zemiakov, vajec,krások mrkva,cibuľa ale mierne oprazena s mrkvou ktorú nastrúhame na jemno,uhorky kyslé s nálevom,soľ,korenie, horčica a robím deň pred vianocami. Mama robila nedávno šalát a ten sa jej ozaj vydaril tiež majonéza,horčica ,varené zemiaky,červená cibuľa,vajce a hrášok,kys.uhorky s balevom. No ten bol vynikajúci 😋
Varené zemiaky, zaváraná cvikla a majonéza, už sa naň tešíme!
bez zlcnika som tiez a majonezu nedavam nikde.Nahradzam ju bielym jogurtom a kyslou smotanou.Nas zemiakovy salat je aj s riadnou porciou horcice a bez vajec.Zemiaky,cibula,uhorky,mrkva,zeler,kapia menej a robim ho na max.2 dni
Majonézový zemiakový šalát robím presne raz do roka: na Vianoce. Vlastne, deň pred Vianocami. Zemiaky, vajcia na tvrdo, mrkva, hrášok, kukurica, cibuľa biela aj červená (biela podusená spolu so zeleninou, červená surová), kyslé uhorky, soľ, čierne korenie, majonéza, kyslá smotana, trochu nálevu z uhoriek. Nič viac, nič menej.
VZDY BIRLY GRECKY JOGURT- UHORKY KAPIA MRKVA HRASOK HORCICA KORENINY A VODA Z UHORIEK JE AKO KEBY BOL S MAJONEZOU!!! A JE LAHKY
Robievam den pred vianocami. Zamiaky, mrkva,cibula, kysle uhorky,hrasok .horcica,cierne korenie,sol, cukor nalev z uhoriek a najmensia majolka asi 1dcl a ostatne davam bud crem fresh alebo 30% kyslu smotanu.
My nerobime, u nas to nikto nema rad, ale nasi robia zemiaky, cibulka, vajicko, kysle uhorky a sunka na kocky + majolenka. Roky som ine nepoznala, az moj muz skoro odpadol, ze sunka tam bola😮 tak som si potom uvedomila, ze to tak jeme k rybe, reznom, kacke🤔😂 u nasich sa nedrzi post, u svokrovcov ano, oni maju zemiaky, mrkva, cibula, uhorka a domaca majoneza.
@blondiee83 niečo podobné aj my
Moja starká robila svoj nálev a ja ho robím tiež . Do trošky vody dám lyžicu domácej masti, cukor,ocot,čierne korenie, soľ,horčicu a na jemno nasekanú bielu cibuľku..zvarim a odstavím. Potom klasika: zemiaky, hrášok,mrkva,kukurica a kyslá uhorka... Zalejem zálievkou a na dokončenie dávam kyslú smotanu a majolenku Helmans. Len z tejto nie je nikomu u nás ťažko. A robím deň popredu. Nech sa pekne chute zmiešajú👍
@laurabiagotti prosim presny recept ak mozem
Zemiaky, hrášok, mrkva, uhorky, cibuľu malinku rozmixujeme, majonéza vždy domáca, kupovanu sme mali prvý a posledný krát otrasná chuť a ešte otrasnejsie zloženie.
Snažíme sa aby co najviac veci v ňom bolo domacich a vždy je najlepší ma svete 🙂
My sme vždy mali 2 druhy šalátu, kým žila svokra, tak ona robila aj pre muža, teraz robí už pre seba. Ale teda klasický majonézovy (zemiaky, vajíčka, mrkva, hrášok, majonéza) len ja mám svoj bez cibule a on si robí s cibuľou. A moja mama ešte robievala taký zemiaky, cibuľa a nálev (tuším octovy)
Odkedy som objavila Lunter sojanezu a jej dokonalú chuť, robim šaláty len s ňou. Takze zemiaky, mrkva zeler hrasok cibulka na jemno sol korenie zaliat sojanezou a nechať odstáť. Mnam
Robim vecer pred stedrym dnom. Davame iba mrkvu, cibulu, kysle uhorky a sladkokysly nalev+ trosku horcice. Majonezu “riedim” s bielym jogurtom.
Šalát, uz sa ta neviem dočkať...
U mňa jednoducho kým sa nezje ..jem ho na raňajky,desiatu,obed,olovrant,večeru a ešte medzi tým...proste celé dni nič iné iba šalát 😅
Robíme klasika ..mrkva,hrasok,zemiaky,uhorky,cibuľa, majonéza,tatárska, horčica,korenie...my mame radi taky ťažký 😅 keďže ako čítam my používame na zjemnenie tatársku😅😊
Zemimaky uvarím v šupke deň vopred. Cibuľku nakrájam na drobno a zalejem v plechovej miske horúcim nálevom (voda, soľ,ocot, cukor). Zakryjem pokrievkou.- cibuľka zmäkne.
K zemiakom pridám uvarenú mrkvu nakrájanú na malé kocky, zavárané uhorky na kocky, vychladenú cibuľku a nálev podľa potreby. Tatarku a majonezu domácu...žltok miešam vidličkou a pomaly vmiešam olej po kvapkách

Zemiakový šalát robí vždy muž deň pred štedrým dňom. A klasika varené zemiaky hrášok mrkva kukurica kyslé uhorky (ale nie moc) a majonéza