dominika_sv16
31. aug 2020
968 

Úvaha dňa dva roky starej dvojmatky!

Už dva roky (and still counting) mi robí spoločnosť na ceste životom toto škvŕňa, ktoré vlastne nikdy škvŕňa nebolo, lebo s pôrodnou hmotnosťou 4190 gramov spravila škvrnu vcelku riadnu 😅...
Ale iné som chcela. Chcela som povedať, že keby mi niekto dal euro za každý raz, čo som počula, alebo Ja sama povedala: "DRUHÉ DIEŤA", tak by som tento rok už nepotrebovala žiadny rodičovský príspevok. Lebo toto slovné spojenie sa dá aplikovať na všetky témy, životné obdobia a výchovné zlyhania🙈. A o najviac používanej vete v rodičovstve ani nehovoriac!
KAŽDÉ DIEŤA JE INÉ... Hold, aj ja som sa už neraz presvedčila. Niekedy vtipným inokedy menej vtipným spôsobom. Ale stále ma to baví, zisťovať v čom sa tí moji dvaja exoti líšia a v čom sa naopak podobajú akoby ich JEDNA MATER MALA. Zabudla som ešte na nejaké otrepané slovné spojenie?
Aha, asi že DETI SÚ NAJVÄČŠIA LÁSKA... A ešte nezabudnime ani na DETI MA TOHO TOĽKO NAUČILI. A tiež ešte DETI SÚ NAŠÍM ZRKADLOM. A v neposlednom rade DETI SÚ AKO ŠPONGIA! 😁 Tak To všetko samozrejme platí tiež, veď nie som horšia ako iné. A ešte ako bonus hashtag Loveyoutothemoonandback alebo ako ja hovorievam Lubimichodtaltoazdonemlatom!
Ale inak, tá narodeninová TORTA mohla byť pokojne aj moja, však? (Niežeby som potrebovala viac sacharidov do života...)
Veď aj ja som cez víkend oslavovala. Druhé narodeniny zrodenia dvojmatky Dominiky. Pre niekoho nič, pre mňa všetko. Mať dcéru, to som vždy chcela. Ale ironicky, keď som objavila dve paličky na teste a vytriezvela som (no veď som to nevedela dovtedy...), poticho sa mi zachcelo druhého chlapca. Veď už viem, čo kde potiahnuť, ako sa zahrať, čo kresliť... Dlho som lekárovi neverila, že predsa tam niekde nie je skrytý pipík. Ale nebol! A ja som dnes za to vďačná najviac na svete. Aj keď sa toho miestami desím, že mám doma budúcu ženu, zároveň som na ňu už teraz hrdá💪.
Sedím na posteli a vedľa mňa leží v srdiečkovom "pymažu" dáma z fotky. Vlani o takomto čase to bola odrastená meňavka a rok predtým jednodňový novorodenec so silným sacím reflexom a perfektne okrúhlou hlavou. Akoby som ju ani cez ten malý otvor nevytlačila. V porovnaní s vesmírom je čas, ktorý ubehol, prd makový (akoby Karol povedal. Ja by som aj iné...), ale pre ňu je to polovica života. A veru aj ho berie riadne z rýchlika. Posadenie, lozenie, prvé kroky, prvé zdolané schody, očkovania, prvé kúsky jedla blw(acou) metódou, prvé prespaté celé noci, prvé slová, prvé holé vety, prvé rozvité vety, druhé rozvité vety, tretie rozvité vety....ehm, prvé hádky s bratom, druhé bitky s bratom, prvé provokácie brata, prvé vymyšľance, tretie hody hračiek o zem, prvé objatia, prvé ľúbim ťa... och... toľko je toho, že mi na to ani internety nevystačia... Idem ju radšej pobozkať a dať si na naše zdravie prosečko. ŽIVIO

1. sep 2020
1. sep 2020

Super napisane 🙂
A gratulujem! Aj tebe dvojmatke, aj dcerke 😉

1. sep 2020

@ichbinich dakujeeem 🤩 za seba aj za dcerku😁☺

1. sep 2020

Juuuj uz dva??leti to, čo?Ci vlečie🤣🤣🤣

1. sep 2020

Hihi ako mojimi slovami , a to iste s pocitmi ohladom pohlavia 2. Dieťatka 🙈akurát to ako dvojmatka ťahám necelých 9m iba 😉

2. sep 2020

@dominika911 leti veru... tebe asi este viac 😅😅😅

2. sep 2020

Dvojmatka? Ved mas len jedno dieta.ci nechapem?

3. sep 2020

@dadka_bb no asi Be bude spravne.... 😇 akoze text je venovany dcere, lebo mala druhe narodeniny nedavno - a ja s nou... 😊 ale viackrat v texte spominam aj jej brata... takze neviem, ako inak sa to da pochopit🙂 (ci preto, ze nie je aj on na fotke?🤔)

3. sep 2020

Začni písať komentár...

Odošli