icon
1 / 1
avatar

U mna presne tak, ako je uvedene v popise 😀

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

ja som v skupine "toto nikdy nedam do ust" 😀

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

Od kraja k stredu, ale nie veľmi hustá a musí byť veľmi horúca

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

Toto nie je moja šálka kávy, striasa ma už pri pohľade 😬😬😬

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

Najprv kraje a potom pomiesat😂

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

Presne tak, ako sa pise 🙂

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

S cokoladovym pudingom navrchu a vyjedat po okrajoch najprv

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

Milujem krupicu(redsiu) ale napr. puding by som nikdy nedala do úst

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

Ako dieťa nikdy som nemiešala, jedla od okrajov. Aktuálne som to nejedla asi 8 rokov, a teda fakt neviem, čo všetci na tom vidia, ale mne na to ani chut nepride..

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

Redšia, teplá a premiešať 🥰

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

Jedine trošičku premiešať. Inak nejem. 🙂 a žiadny betón. Trocha tekutá musí byť. Inak nejem
A objaví sa jedna jediná hrčka.. nejem..🙂

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

@zojazoja ako hrckovu nam robili melene mrvane 🤤

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

Úplne rovnako, jesť to inak je podľa mňa hriech! :D

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

@veronikastrickova a to je čo melene mrvane?🤔🙂

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

@zojazoja 🤣🤣🤣

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

@zojazoja ked je hrudkovita kasa, vacsinou sa robi z hrubej muky

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

@veronikastrickova preboha...až ma natiahlo 🤮😀

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

@zojazoja mne napriklad ani jedno dieta nejedlo hladke kase, od prvych prikrmov museli mat hrudkovite jedla. Ani jogurty, ani kase, ani pudingy hladke nezjedli.

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

@druly presne tak

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

Ja miešam..a môj manžel má najradšej keď sa mi podarilo hrudkami

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

Pre ľudí, ktorí krupicovú kašu majú tendenciu pred jedením premiešať, nemám pochopenie!!!!! :D

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

A uz ked sme pri krupiciach pre mňa top je bzlobkova grilovaná kukuričná polenta na xy sposobov

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

Kilo masla a kilo granka. Mňamka!🙂

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

Ja ľúbim, ale nie až takúto betónovú konzistenciu ako na obrázku a uprednostňujem celozrnnú špaldovú s orechami, troškou masla a škoricovým cukrom.

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

Nieeee, krupica sa nemiesa 😄

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

Nemiešam, musí sa dať krájať a byť studená 😀 syn zase zásadne mieša, takú gebuzinu z toho spraví 😂

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

Súhlasím s popisom 🫠

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

Ja kašičku ale jedine so škoricou 😋

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

Aj ja mám rada hrudky, ale pre dobro v rodine robím hladkú a dám si záležať 😃 a najradšej mám veeela masla a kakao, nie Granko. Tak že nemôžem ani dýchať, aby kakao nebolo všade 🤣

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

Este maslo do stredu..a ked je roztopene vytvaram mu cesticky ktorymi moze ist 😄

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

Vždy to tak jem najprv kraje a tak pomaly sa dostanem do stredu 😊.

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

Mňa skoro vykotilo keď ju môj francúz hodil do chladničky a jedol na ďalší deň, lebo "to kde si videla jesť teplé? "

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

@blanblan 😄😄😄👌👌
Jednoznacne od kraja ku stredu,so skoricovym cukrom a stale ho dosypavat 😄😄

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

U mna:
Maslo ide do kase pocas varenia.
Musi byt takmer tuha.
Sype sa kakaom a praskovym cukrom.
Je sa vlazna a od kraja, tanier sa toci v smere hodinovych ruciciek, ujeda sa proti smeru hodinovych ruciciek. Howgh.

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

@emjee 🤪👍🏼👌🏼

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

@blanblan 🤪🤣🤣🤣🤣👏🏼

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

@zabina27 🤪🤣👍🏼👍🏼👍🏼

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

@ikina177 ste mi chute narobili 😂😂😂

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

@blanblan fiha, sranda teda ako to majú ináč 😁

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

@veronikastrickova 🥰🙏🏼dobrú chuť 🥣👌🏼

Odpovedz
31. mar 2023
avatar

Ja si robim trochu na iny sposob. Volame to oprazena kasa.
Na masle a cukre so stipkou soli oprazim krupicu do zlatohneda a potom prilievam mlieko a varim az kym nevyzera ako kasa. Je sa samotna 😋 chuti tak jemne karamelovo 👌

Odpovedz
1. apr 2023
avatar
Autor komentár zmazal
avatar

Od kraja nemiešať, ale miesto kakaa škoricový cukor

Odpovedz
1. apr 2023
avatar

Ako v popise, aj s tou betónovou konzistenciou 🫠🫠

Odpovedz
1. apr 2023
avatar

Nemiesam lebo jem cistu bielu bez kadejakych gebuzin na vrchu 😀

Odpovedz
1. apr 2023
avatar

My sme mali včera a zmizla v priebehu 15min😀😋Ako dieťa som ju nemala rada, no teraz ju milujem❤️. Ja mam rada redšiu, pridávam do nej vanilkovy cukor a samozrejme štipku soli. Nakoniec si uprazim masielko, ktorým ju polejem, pridám pomlete orechy so skoricovym a práškovým cukrom a nakoniec ešte ovocie (najradšej mam s touto orechovou posypkou - zavárané slivky). A zasadne vsetko spolu nemiešam!!😄

Odpovedz
1. apr 2023
avatar

Musí byt horúca , tekutá , posypana kystalovym cukrom až úplne na okrajoch , grankom , trošku škorice na vôňu a klasické tradične maslo čím viac tým lepšie. A všetkého veľaaaaa. Ale len horúca a tekutá . A od okraja k stredu ❤️

Odpovedz
1. apr 2023
avatar

Teplá, redsia, bez jedinej hrudky s maslom a skoricovym cukrom, zamiešať. Akonáhle je tuhsia, čo len s jednou hrudkou, dojedla som 😂

Odpovedz
1. apr 2023
avatar

@sonia2010 inu temu nemate?

Odpovedz
1. apr 2023
avatar

@joja101 kilo masla a skoricu pomiesanu s cukrom a jest od kraja

Odpovedz
1. apr 2023
avatar

Ja dávam krupicu do studeného mlieka (najradšej jednotácku so 🐹), lyžičku vanilkového a lyžičku kryštálového cukru, štipku soli, niekedy aj štipku čierneho korenia a varím pomaly na malom ohni. Vtedy je oveľa jemnejšia. Robím skôr hustejšiu, ale nie betón. Na vrch prepražené maslo a granko (deťom) alebo škoricu a práškový cukor (sebe) 🤤

Odpovedz
1. apr 2023
avatar

A samozrejme, je sa od kraja a nikdy sa nemieša!

Odpovedz
1. apr 2023
avatar

@biolady toto vyzerá zaujímavo

Odpovedz
1. apr 2023
avatar

Presne ako píše @joja101😉😋

Odpovedz
1. apr 2023
avatar

U nas zas...vzdy miesat a potom kraje.

Odpovedz
1. apr 2023
avatar

Môj syn zbožňuje kašu, jedol by ju každý deň

Odpovedz
1. apr 2023
avatar

Moje deti to nechcu ale stale im to robim 🤣lebo ja to milujem,a vzdy ich motivujem ze sme to aj my ako deti milovali.moji sa z toho netesia,ani nenajedia.
.nechapem.
Ja to fakt milujem horuce, od krajicka ujedat zajtra si urobim a zas aj detom nanutim 🤣🤣

Odpovedz
1. apr 2023
avatar

@dadka_bb a s čím im dávaš? S grankom? Možno by im chutilo viac so škoricou alebo s ovocným frapkom 🤷🏻‍♀️ Pudingy majú rady?

Odpovedz
1. apr 2023
avatar

@alienkami vies co hocijako skusam aj maslo skorica,maslo granko.. akoze polku zjedia a ze maminka neprosim si.a ja by aj 4 taniere schltala 🤣🤣🤣

Odpovedz
1. apr 2023
avatar

@alienkami ani puding,ale to ani ja nemam rada. Este ovsenu kasu raz za rok. Rozmaznanci su 🤣

Odpovedz
1. apr 2023
avatar

@jaama cestičky som zvykla robievat aj ja 🤣🤣🤣

Odpovedz
1. apr 2023
avatar

@dadka_bb chudák deti. Budú mať doživotnú traumu z toho. Ja si pamätám paradajkovu polievku. Nenutila nás mama jesť, ale robila ju často. Mňa až napínalo z toho puchu a ešte halušky v nej. Och. 🫢 Keď dcéra chce, poviem nech počká kedy budú mať v škole, lebo ja to neurobím 😃

Odpovedz
1. apr 2023
avatar

@tosomja ja som sa naucila varit paradajkovu synovi, hoci ju nedam do ust

Odpovedz
1. apr 2023
avatar

@emjee to nie že chuť, mne už aj vôňa vadí.

Odpovedz
1. apr 2023
avatar
Odpovedz
1. apr 2023
avatar

@dadka_bb Moj syn jediny z rodiny nelubi kasu, tak ma vzdy nieco ine ked ju robim. Naco by som ho nutila jesť, nechápem. Moja mamina davala plno masla do krupice, bolo to nechutne. Mna az napinalo pri stole ale tiez ma nutila. 🙄

Odpovedz
2. apr 2023
avatar

@tosomja
@michmich no tak ja nebudem specialne vyvarat kazdemu ine. Proste mame kasu, a ked zjedia polku tak polku ...urcite z toho negrcaju na silu a ja im pcham do krku. Proste to nemaju radi. No smola.nemaju radi vela veci a musia jest. Hadam nebudu 30rokov jest spagety

Odpovedz
2. apr 2023
avatar

@dadka_bb 😃🙏 kriste pane. Ale určite sa dá urobiť aj niečo iné na chuť, keď za 5 minút zbúchaš krupicu, ktorú máš ty veľmi rada, tak deťom palacinky napríklad, to je tiež rýchlovka.
Tiež nevarím každému zvlášť, ale aby som jedla "stále" ako si písala, tak...
Môj bývalý napríklad nemohol cítiť pečienky, ja som ich zbožňovala, to som mu mala dať na stôl a nech je, aj keď by mi bolo potom ťažko či by mal zjesť len ryžu, jeho smola? A naozaj by som to dokázala jesť aj 3x týždenne. Tak isto dcéra nemá rada bravčové mäso, až trpí, keď máme na obed, no nenechám ju jesť len okolo mäsa, urobím jej prsia, veď ma to nezabije. Ale zase v jednom je aj dobre, že ich učíš nevymýšľať v jedle. Sú, však, jedlá, ktoré sú vyslovene za trest, a krupica pre nich patrí asi k tým. 🤣🤣

Odpovedz
2. apr 2023
avatar

@tosomja palacinky su rychlovka?ja pri tom stojim hodinu a pol ... no sak rob kazdemu co mu chuti.ja ti to neberem. U nas sa je to co navarim.a zjedia tolko kolko chcu.. keby varim len to co chcu tak jeme spagety kazdy den ..musia proste jest aj spenat,brokolicu,cicer,por,cesnak cibulu a ostatne nepopularne veci 🤷‍♀️ a krupicu 😅
Ja som ako dieta nemala rada cevapcici, cibulove zemiaky, vajcovu polievku, spenat a teraz vsetko milujem. Aj drzky,aj pecienku fakt vsetko

Odpovedz
2. apr 2023
avatar

@baby2019 🥰👍🏼

Odpovedz
2. apr 2023
avatar

Zatiaľ som tu nenašla spriaznenú dušu čo sa týka krupice, nakoľko.... No veď čítajte.

Do studeného mlieka štipka soli, cukor a maslo, zapnem sporak. Kým je mlieko akurát, do malej misky si nasypem granko a krupicu.
Keď sa na mlieku začnem robiť pena, vysypem do nej obsah misky a uvarím. Hotovú prelejem do hlbokých tanierov.
Deťom a manželovi posypem grankom, svagrovi skoricou. Na dno svojho taniera dám trochu granka a lekvár.
(V podstate je to jedno, aký, ale fajné sú: slivkový, jahodový, ríbezľový, malinový.)
Do taniera nalejem krupicu. Vezmem lyžicu. Asi sklamem mnohých, lebo všetko spolu poriadne zamiešam, v prípade potreby dodám lekvár (znovu miešanie) a už si len blažene vychutnávam mňamku.

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

@cusik divocina 😀

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

@emjee treba skúsiť.

Paradoxne, takto konzumujeme doma krupicu len ja a môj otec, ktorý sa to naučil na vojne. Louny.

Odpovedz
4. apr 2023
avatar

@cusik už som skúšala aj s kokosom

Odpovedz
4. apr 2023
avatar

Redsia, horuca, s trochou vanilkoveho cukru, skoricou, maslom v strede a vymiesanym kakaom s praskovym cukrom a davam si este malinovy dzem. Aby bola dokonale hladka, mixnem ju po zovreti tycovym mixerom😊

Odpovedz
8. apr 2023