konik_testuje
6. okt 2021
1054 

Curaprox čistenie detských zúbkov vyšpičkoval do dokonalosti!

Priznám sa, bez mučenia, že niekedy by som radšej spravila afrocopíky sedemhlavému drakovi, ako vyčistila zuby svojej štvorročnej dcére. Ono je to niekedy fuška. Raz ju kefka šteklí, inokedy jej to vadí, sem-tam chce iba sama a inokedy mi kefku jazykom vytláča. A ja mám na jazyku: „Ako chceš, sú to tvoje zuby, mne je to jedno, nech sa ti pokazia." Potom si však uvedomím, že povedať 4-ročnému dieťaťu, že je mi to jedno a čakať, že to citové vydieranie pochopí a svedomito si zúbky nechá umyť, je asi tak pravdepodobné, ako keď odpoviete partnerovi na otázku: „Čo ti je?“- „Nič!“ a čakáte, že si uvedomí, čo vás skutočne trápi. Jednoducho utópia...

Zavčasu som pochopila, že tadiaľto cesta nevedie a nič lepšie, ako urobiť z čistenia zúbkov hru, neexistuje. Presne podľa môjho gusta je unikátny koncept značky Curaprox, ktorá v tomto neľahkom boji stojí na strane rodičov. S produktami Curaprox kids70 a rozprávkovými postavičkami Kazizúbkami, ktoré sú na nich zobrazené, uľahčia každodenné čistenie detských zúbkov.

Do redakcie Modrého koníka sme dostali na testovanie detskú zubnú kefku Curaprox kids vhodnú od 4 rokov. Je zmenšeninou obľúbenej dospeláckej kefky CS 5460. S 5 500 ultra jemnými vláknami je zárukou účinného a šetrného odstránenia povlaku. Vlákna sú jemné, husté a po novom majú vylepšenú odolnosť. Vlákna sú mierne skrátené, vďaka čomu lepšie odolávajú aj prílišnému tlaku a iným mechanickým opotrebovaniam malého oduševneného bojovníka proti Kazizúbkom. V detskej rúčke kefka super sedí. Jemné vlákna dokonale zbavia zúbky nečistôt, no sú ohľaduplné k zubom a ďasnám. 

Jediným problémom kefiek Curaprox je pri menších deťoch ich „dospelácky“ vzhľad. Pri návšteve drogérie môže byť niekedy ťažké deťom vysvetliť, prečo berieme dizajnovo minimalistickú kefku, keď hneď vedľa majú kefku s rúčkou v tvare jednorožca, či Minnie. No predsa preto, aby mali velkáčsku kefku, ako mamina či ocino! Poznáte to, keď si potajomky uchmatnú vaše lodičky a klopkajú v opätkoch po obývačke, keď prvýkrát vyskúšajú rúž či túžia po nalakovaných nechtoch... Vďaka Curaprox kefkám sa nakoniec cítia ako skutočný veľkáčí, ktorými v kútiku duše túžia byť. 

Moje deti tentokrát však upútal obrázok Kazizúbka na obale, a s nevídaným záujmom počúvali o všetkých „potvorkách“, ktoré ohrozujú ich zúbky a zabývajú sa v ich ústočkách, ak si nebudú zúbky dôkladne čistiť. 

Postupne sme si s mojimi babami predstavili všetkých Kazizúbkov. Sú tajným esom v rukáve rodiča. Pretože stelesňujú všetko, s čím si musí pri čistení zubov poradiť. Po maškrtení sme vyháňali z úst Cukrožrúta. Pred spaním zase Spánkovrta, ktorý by babám v noci rohom vyvŕtal diery do zubov, ak by sme ho nevyhnali z úst. K správnej technike čistenia zubov krúživými pohybmi detí navedie Kazotoč. Toho totiž vyženiete z úst len zázračným pohybom – krúžkami. Na toľko nôh, ktoré Kazotoč má, priamy pohyb kefkou jednoducho nestačí. Štrajk pri dočisťovaní hravo vyriešil Svaloš, ktorý sa silno drží zubov svojimi 6 končatinami. A poradí si s ním len skúsená ruka rodiča pri dočisťovaní zubov. Proti Dlháňovi, s úzkym podlhovastým telom, ktorý zalezie do každej štrbiny, dokáže bojovať len medzizubná kefka či špeciálna šablička. Smraďoch je posledný z Kazizúbkov. Nevonia najvábnejšie, a ak moje baby nechceli, aby rovnako nevábne voňala aj ich pusinka, museli ho, ako všetkých ostatných Kazizúbkov, vyhnať z úst. Najlepšie ovocnou pastou Curaprox, ktorej stačí za hrášok. 

Práve pasty Curaprox Kids boli druhým produktom, ktorý bol súčasťou tohto redakčného testovania. Jahodová príchuť je vhodná od 2 rokov dieťaťa. Vybrať si môžete z dvoch variant, s fluoridom alebo bez neho. Pre staršie deti, od 6 rokov, sú na výber príchute mäta a červený melón. 

Curaprox pasty ma zaujali svojim šetrným zložením, rešpektujúcim potreby detských zúbkov. Proti zubnému kazu chránia čo najprirodzenejším spôsobom, prostredníctvom enzýmov, ktoré sa prirodzene vyskytujú v slinách, antibakteriálneho brezového sirupu xylitolu a fluoridu. Neobsahujú potenciálne škodlivé či dráždivé látky. Vďaka nízkej hodnote abrazivity sú šetrné k zubnej sklovine, neobsahujú penidlo SLS, parabény, umelé farbivá ani alkohol. 

Medzi pastami pre staršie deti u nás bodovala melónová príchuť. Mladšia testerka bola s jahodovou dokonale spokojná. 

Umývanie zúbkov sme poňali hravou formou už dávnejšie, no Curaprox to vyšpičkoval do dokonalosti. Produkty sú veľmi kvalitné, deti si ich obľúbili a v našej redakčnej domácnosti majú, mali a budú mať vždy čestné miesto. 

#test_curaprox4 #recenzia

Ja neviem. Ja si tym kuraproxom neviem vycistit zuby. Potrebujem tvrdu, nech citim uplne hladucke zuby. Toto "hladkanie" extra jemnymi kefkami mi uplne vadilo. Takze aj detom kupujem riadne kefky .ale pastu mozno skusim , ak ma dobre zloženie

7. okt 2021

@dadka_bb súhlasím, zubná hygienička odporučila synovi namiesto sonickej kefky Curaprox, po mesiaci letela do smetí celá curaproxka, lebo také mal zanesené zuby, že som sa na také "odporúčanie" vykašlala.
Manžel detto Curaprox lebo hygienička povedala...
Keď zbadala jmanželove zuby zubárka len hlavou krútila, prečo sme vymenili sonické kefky za curaproxi....
Takže Curaproxom čistím umyvadlá a sonickými kefkami si čistíme chrup....

8. okt 2021

@lanah 🤣 vraj umyvadla. Ja som si cely zivot drhla dratenkami najlacnejsimi kefkami "extra hard" a v r.2013 prisiel curaprox s takymi valentinskymi kefkami ze spolu tvorili srdiecko. Ja tazka romanticka kupila mne aj frajerovi kefky a vyskusala som a hnusny pocit. Ale strasne vymakanu reklamu a marketing robia.ludia to kupuju ako besní. Nechapem...

9. okt 2021

@dadka_bb čo už s nimi veď neboli lacné 🤭 treba ich zúžitkovať 🤷‍♀️

10. okt 2021

Začni písať komentár...

Odošli