konik_testuje
    6. okt 2021    Čítané 1054x

    Curaprox čistenie detských zúbkov vyšpičkoval do dokonalosti!

    Priznám sa, bez mučenia, že niekedy by som radšej spravila afrocopíky sedemhlavému drakovi, ako vyčistila zuby svojej štvorročnej dcére. Ono je to niekedy fuška. Raz ju kefka šteklí, inokedy jej to vadí, sem-tam chce iba sama a inokedy mi kefku jazykom vytláča. A ja mám na jazyku: „Ako chceš, sú to tvoje zuby, mne je to jedno, nech sa ti pokazia." Potom si však uvedomím, že povedať 4-ročnému dieťaťu, že je mi to jedno a čakať, že to citové vydieranie pochopí a svedomito si zúbky nechá umyť, je asi tak pravdepodobné, ako keď odpoviete partnerovi na otázku: „Čo ti je?“- „Nič!“ a čakáte, že si uvedomí, čo vás skutočne trápi. Jednoducho utópia...

    Zavčasu som pochopila, že tadiaľto cesta nevedie a nič lepšie, ako urobiť z čistenia zúbkov hru, neexistuje. Presne podľa môjho gusta je unikátny koncept značky Curaprox, ktorá v tomto neľahkom boji stojí na strane rodičov. S produktami Curaprox kids70 a rozprávkovými postavičkami Kazizúbkami, ktoré sú na nich zobrazené, uľahčia každodenné čistenie detských zúbkov.

    Do redakcie Modrého koníka sme dostali na testovanie detskú zubnú kefku Curaprox kids vhodnú od 4 rokov. Je zmenšeninou obľúbenej dospeláckej kefky CS 5460. S 5 500 ultra jemnými vláknami je zárukou účinného a šetrného odstránenia povlaku. Vlákna sú jemné, husté a po novom majú vylepšenú odolnosť. Vlákna sú mierne skrátené, vďaka čomu lepšie odolávajú aj prílišnému tlaku a iným mechanickým opotrebovaniam malého oduševneného bojovníka proti Kazizúbkom. V detskej rúčke kefka super sedí. Jemné vlákna dokonale zbavia zúbky nečistôt, no sú ohľaduplné k zubom a ďasnám. 

    Jediným problémom kefiek Curaprox je pri menších deťoch ich „dospelácky“ vzhľad. Pri návšteve drogérie môže byť niekedy ťažké deťom vysvetliť, prečo berieme dizajnovo minimalistickú kefku, keď hneď vedľa majú kefku s rúčkou v tvare jednorožca, či Minnie. No predsa preto, aby mali velkáčsku kefku, ako mamina či ocino! Poznáte to, keď si potajomky uchmatnú vaše lodičky a klopkajú v opätkoch po obývačke, keď prvýkrát vyskúšajú rúž či túžia po nalakovaných nechtoch... Vďaka Curaprox kefkám sa nakoniec cítia ako skutočný veľkáčí, ktorými v kútiku duše túžia byť. 

    Moje deti tentokrát však upútal obrázok Kazizúbka na obale, a s nevídaným záujmom počúvali o všetkých „potvorkách“, ktoré ohrozujú ich zúbky a zabývajú sa v ich ústočkách, ak si nebudú zúbky dôkladne čistiť. 

    Postupne sme si s mojimi babami predstavili všetkých Kazizúbkov. Sú tajným esom v rukáve rodiča. Pretože stelesňujú všetko, s čím si musí pri čistení zubov poradiť. Po maškrtení sme vyháňali z úst Cukrožrúta. Pred spaním zase Spánkovrta, ktorý by babám v noci rohom vyvŕtal diery do zubov, ak by sme ho nevyhnali z úst. K správnej technike čistenia zubov krúživými pohybmi detí navedie Kazotoč. Toho totiž vyženiete z úst len zázračným pohybom – krúžkami. Na toľko nôh, ktoré Kazotoč má, priamy pohyb kefkou jednoducho nestačí. Štrajk pri dočisťovaní hravo vyriešil Svaloš, ktorý sa silno drží zubov svojimi 6 končatinami. A poradí si s ním len skúsená ruka rodiča pri dočisťovaní zubov. Proti Dlháňovi, s úzkym podlhovastým telom, ktorý zalezie do každej štrbiny, dokáže bojovať len medzizubná kefka či špeciálna šablička. Smraďoch je posledný z Kazizúbkov. Nevonia najvábnejšie, a ak moje baby nechceli, aby rovnako nevábne voňala aj ich pusinka, museli ho, ako všetkých ostatných Kazizúbkov, vyhnať z úst. Najlepšie ovocnou pastou Curaprox, ktorej stačí za hrášok. 

    Práve pasty Curaprox Kids boli druhým produktom, ktorý bol súčasťou tohto redakčného testovania. Jahodová príchuť je vhodná od 2 rokov dieťaťa. Vybrať si môžete z dvoch variant, s fluoridom alebo bez neho. Pre staršie deti, od 6 rokov, sú na výber príchute mäta a červený melón. 

    Curaprox pasty ma zaujali svojim šetrným zložením, rešpektujúcim potreby detských zúbkov. Proti zubnému kazu chránia čo najprirodzenejším spôsobom, prostredníctvom enzýmov, ktoré sa prirodzene vyskytujú v slinách, antibakteriálneho brezového sirupu xylitolu a fluoridu. Neobsahujú potenciálne škodlivé či dráždivé látky. Vďaka nízkej hodnote abrazivity sú šetrné k zubnej sklovine, neobsahujú penidlo SLS, parabény, umelé farbivá ani alkohol. 

    Medzi pastami pre staršie deti u nás bodovala melónová príchuť. Mladšia testerka bola s jahodovou dokonale spokojná. 

    Umývanie zúbkov sme poňali hravou formou už dávnejšie, no Curaprox to vyšpičkoval do dokonalosti. Produkty sú veľmi kvalitné, deti si ich obľúbili a v našej redakčnej domácnosti majú, mali a budú mať vždy čestné miesto. 

    haidi
    3. okt 2021    Čítané 57x

    Detská zubná pasta a kefka Curaprox kids

    Mali sme tú česť a mohli sme skúšať a testovať detské zubné pasty Curaprox kids a tiež detské zubné kefky Curaprox kids. Skúšala u nás, samozrejme, moja dcérka, pretože deti sú najväčší kritici. 🙂

    Dcérka má 7 rokov a miluje skúšať nové veci, preto testovanie bolo zábavné a zaujímavé. Priznám sa, zubné pasty tejto značky sme ešte nemali. Poznali sme a používali len zubné kefky od značky Curaprox.

    Dostalo sa nám do rúk hneď niekoľko druhov zubných pást a to tieto:

    Zubná pasta Jahoda

    Pasta, ktorú dcérka skúšala ako prvú, mala veľký úspech. Veľmi sa zapáčila, hlavne kvôli vôni. Dcérka ju prirovnávala k jahodovej žuvačke. Rovnako aj chuť, ktorá bola sladučká a zároveň šťavnatá. Táto pasta je zaujímavá tým, že je bez fluoridu a je vhodná od 2 rokov.

    Zubná pasta Mäta

    Druhú v poradí sme testovali mätovú pastu. Táto pasta je vhodná od 6 rokov a je jemne mentolová. Má nádhernú sviežu vôňu po mäte a zanecháva pocit sviežosti.

    Zubná pasta Červený melón

    Toto bola ďalšia srdcová záležitosť dcérky. 🙂 Tak ako pri prvej jahodovej paste, podobe aj pri tejto sa nedalo odolať šťavnatej chuti a prekrásnej vôni čerstvého melóna. Pasta sladučká a voňavá. Pasta je vhodná od 6 rokov.

    U nás mala najväčší úspech jahodová pasta. Tá dcérke chutila a páčila sa najviac. Druhé miesto si vybojoval červený melón a najmenej sa páčila mäta a to kvôli jemnej mentolovej chuti, ktorú dcérka príliš nemá v obľube.

    Celkové zhrnutie 🙂

    Veľké plus dávam hlavne tomu, že pasty sú v podstate číre, priehľadné a v prípade nehody neni nič vidieť. 🙂 Páči sa mi veľká škála príchutí. Každý si určite nájde tú svoju, ktorá mu bude najviac vyhovovať. Neobsahujú škodlivé látky a to je pre mňa veľmi dôležité keďže kladiem veľký dôraz na zloženie. Balenie zubnej pasty je 60 ml a je také „akurát do ruky". 🙂 Zubné pasty sa určite oplatí vyskúšať. Stoja zato. Za mňa topka hlavne kvôli ich užasným vôňam.

    Zubné kefky ultra soft

    Kefky sú veľmi jemné a šetrné k ďasnám a zúbkom, ale zároveň štetinky vyčistia zúbky tak, aby zostali čisté.

    Som veľmi vďačná, že sme sa mohli zúčastniť testovania, a tak spoznať lepšie pasty Curaprox.

    #recenzia_curaprox_kids70

    anne_2
    3. okt 2021    Čítané 67x

    Naše prvé testovanie 🙂

    V prvom rade sa chcem poďakovať za možnosť testovať výrobky pre deti značky Curaprox kids.

    U nás doma máme práve obdobie zúbkov a to také, že mladšej dcérke zúbky rastú a staršiemu synčekovi vypadávajú, takže celkom veselé obdobie. 😊

    Zúbky sú skoro každodennou témou. 🙂

    Ako to už v každej domácnosti býva, ranná a večerná rutina umývania zúbkov je samozrejmosť. 😊 Ideálne ak dieťatko nemá námietky a čistí si zúbky s radosťou, ako to aj v našom prípade je. 🍀

    Od malinka sme používali kefku Curaprox, až pokiaľ mal synček 4 rôčky. Vtedy sme prešli na inú značku. Už ani presne neviem prečo, ale som rada, že sme sa vrátili ku Curaprox kefke. 🙂 Synček sa potešil a čistenie zúbkov ho bavilo ešte viac. Kefka, ktorú sme testovali, mala jeho obľúbenú farbu (modrú), čo bolo prvé plus. 😊 Rovnako sa mu dobre v rúčke držala a štetinky boli jemné k ďasienkam, aj keď sme zasiahli miesto, kde zúbky momentálne chýbajú. 😊

    Náš synček nie je veľmi na sladké, a tak mu sladká príchuť zubných pást príliš nevyhovuje. Preto som rada, že Curaprox ponúka aj zubnú pastu s príchuťou mäty, ktorá sa stala jeho obľúbenou. 😊

     #recenzia_curaprox_kids70

    lucia646
    2. okt 2021    Čítané 64x

    Zdravé a silné zúbky s CURAPROX kids

    Volám sa Lucia a som šťastnou mamičkou zatiaľ dvoch detí – 7-ročnej Paulínky a 5-ročného Teodorka. Ďalší chlapček k nám pribudne v decembri a už sa ho, veru, nevieme dočkať.

    Párkrát som sa už zapojila do „testovačiek“ na Modrom koníkovi, dvakrát som už aj testovala, preto som si povedala, že by to mohlo vyjsť aj do tretice... A ono to aj vyšlo. Keďže deti sú už staršie, ako keď som testovala rôzne produkty predtým, celé toto nadšenie od začiatku zdieľali so mnou a len sa pýtali, či sme už vyhrali. 🙂 Keď mi v schránke na Modrom koníkovi pristála správa s textom, že som bola vybraná na testovanie produktov CURAPROX kids, neskutočne som sa potešila. Hlavne kvôli deťom, ktoré sa na testovanie veľmi tešili. Sama používam zubné kefky CURAPROX, nakoľko mi vyhovuje menšia hlavica a jemné štetinky. Deti ešte zubné kefky ani pasty CURAPROX kids nikdy nepoužívali, preto sa niečoho nového nevedeli dočkať.

    Balíček je doma... a môže sa ísť testovať.

    To bolo radosti, keď deti zistili, že v balíčku nie je jedna zubná pasta, ale hneď tri príchute, a teda, že konečne môžu rozbaliť po pár dňoch inú príchuť zubnej pasty. 🙂 Bežne fungujeme v režime, kým sa jedna pasta neminie, druhú neotvárame, no teraz bolo možné urobiť výnimku. 🙂

    Ako prvú deti otvorili zubnú pastu CURAPROX kids s príchuťou JAHODA. Stavili na klasiku, keďže zubné pasty s príchuťou jahody sú bežne dostupné aj pod inými značkami. Keďže pastu im na kefku dávam sama, aby si tam nevytlačili polovicu tuby, veľmi som ocenila veľkosť otvoru, cez ktorý sa pasta vytláča – je skutočné tenký a maličký, preto je možné vytlačiť na zubnú kefku skutočne iba „hrášok“ zubnej pasty. Príchuť zubnej pasty bola veľmi príjemná, nebola presladená a deťom veľmi chutila. Dokonca ani po 5 dňoch ich táto príchuť zubnej pasty neomrzela, ale keď som povedala, že je čas ochutnať novú, s radosťou sa vrhli na otvorenie novej príchute – MELÓN. Táto príchuť bola pre nich celkovo neznáma, nakoľko zubnú pastu s touto príchuťou asi len ťažko nájsť v obchodoch. Hoci je na zubnej paste uvedené, že je vhodná pre deti od 6 rokov, používal ju aj náš 5-ročný Teodorko. Chuť zubnej pasty bola tiež veľmi príjemná, nebola veľmi sladká, bolo v nej jemne cítiť štipkanie, teda čosi mentolové, ale deťom vyhovovala. Taktiež sme pri nej zostali 5 dní a až potom nastal čas na otvorenie poslednej príchute zubnej pasty – MÄTA. Nazvali sme ju, že to je taká „dospelácka“ zubná pasta. Táto príchuť bola zo všetkých troch najmenej sladká, čo som skutočne ocenila a po umytí zúbkov bolo deťom z úst cítiť príjemný mentolový dych. Pri všetkých troch príchutiach musím povedať, že sú to konečne zubné pasty, po ktorých je skutočne cítiť, že si deti zúbky umyli, o čom svedčí aj ich svieži dych.

    Aké by to ale bolo testovanie bez zubnej kefky CURAPROX kids. Ešteže prišli dve rôzne farby, deti sa hneď podelili – Paulínka červenú a Teodorko zelenú. Zubné kefky pre deti sú v podstate robené na podobný spôsob ako tie dospelácke a tie ja, ako mamička, veľmi dobre poznám a nedám na ne dopustiť. Maličká hlavica, jemné štetinky, najlepšie čo môžeme pre umývanie zúbkov urobiť. Keďže deťom zúbky vždy dočisťujeme, vyhovovala nám veľmi veľkosť zubnej kefky, dobre sa s ňou manipulovalo v ústach, keďže hlavica bola menšia, dostali sme sa s ňou na všetky potrebné miesta v ústach.

    Som vďačná Modrému koníkovi a firme Curaprox, že takéto testovanie umožnila. Bol to pre nás skutočne zážitok a veľmi dobrá skúsenosť. Veľmi radi budeme kefky a pasty Curaprox kids používať aj po skončení testovania a dúfame, že firma Curaprox vymyslí nejaké výhodné balenia. 🙂

    Ešte raz veľké ďakujeme.

    LUCIA + PAULÍNKA + TEODORKO

    #recenzia_curaprox_kids70

    Kazizúbkovia striehnu na každom rohu, na malých i veľkých. K správnej ústnej hygiene je vhodné pridať aj niečo naviac. Pravidelné preventívne prehliadky u zubného lekára môžu k zdravému chrupu významne dopomôcť. Absolvujete ich s deťmi každoročne?

    A. Zo zubného lekára mám strach a nejdem k nemu, kým ma nič nebolí.
    B. Chodím na preventívky, ale nie pravidelne, len keď si spomeniem.
    C. Na preventívne prehliadky chodím každoročne.

    Ak dbáte o zdravý chrup svojich detičiek, nevynechajte našu výzvu na testovanie produktov z radu Curaprox kids. Nájdete ju tu: https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/skusenosti-curaprox-kids-s606mh/

    #test_curaprox4

    konik_testuje
    30. aug 2021    Čítané 2311x

    Skúsenosti Curaprox kids

    Detský svet je fascinujúci. Plný kúzelných bytostí: víl, drakov, princezien a škriatkov. Keď sa však jeden z nich nasťahuje do ich ústočiek, z rozprávky je razom strašidelný príbeh. Takými sú kazizúbkovia. Zlomyseľní nezbedníci, ktorým chutia sladkosti a zvyšky jedál v ústach. A keď sa im v ústach zapáči, narobia v nej poriadnu neplechu. Kazizúbkovia sú baktérie, ktoré obývajú ústnu dutinu a pri nedostatočnej ústnej hygiene spôsobujú nepríjemné zubné kazy či zápaly ďasien. Curaprox70 ale prichádza s partiou, ktorá každé ústočká zbaví týchto neželaných návštevníkov.

    Čo budeme testovať

    Čistota ústnej dutiny je, bezpochyby, veľmi dôležitá a rovnako dôležité je viesť deti k správnej ústnej hygiene už od útleho veku. Preto je tu Curaprox kids. Rad výrobkov pre deti, s ktorými bude čistenie zúbkov hračka. Udatnú dvojicu v boji proti zubnému kazu tvorí Zubná kefka Curaprox kids s 5 500 ultra jemnými a špeciálne skrátenými vláknami, ktorá je unikátnou kombináciou účinnosti, jemnosti a odolnosti. Je vhodná pre všetky deti od 4 rokov.

    Jej parťáčkou je Zubná pasta Curaprox kids v štyroch príchutiach, ktorá chránia zuby vďaka fluoridu, xylitolu a prírodným enzýmom. Neobsahuje penidlo SLS, umelé farbivá či parabény.

    Čisté zúbky sa nekazia, je preto dôležité z úst vyhnať škodlivé baktérie spôsobujúce zápaly ďasien či zubné kazy. S Curaprox kids to nebude žiaden problém.

    Koho hľadáme

    Ak si mamička štvorročného alebo staršieho dieťatka, pozitívna, kreatívna a hlavne, ak dbáš o dôkladnú ústnu hygienu seba aj detí, ak navyše rada fotíš a o svoje skúsenosti so zubnou kefkou a pastou sa s nami na Modrom koníku rada podelíš, hľadáme teba! Na tom, či poznáš značku Curaprox len z reklamy, alebo je tvoja obľúbená, vôbec nezáleží! 

    Ako sa zapojiť

    Ak by si aj ty rada testovala spolu so svojim drobcom zubnú kefku a zubnú pastu Curaprox kids, stačí, keď nám do komentára napíšeš, ako sa u vás doma staráte o zuby. Nezabudni napísať vek svojho dieťatka a pokojne pripoj aj fotografiu.

    Zapojiť sa môžeš do 5.9.2021. V priebehu týždňa vyberieme 3 mamičky, ktoré oslovíme internou poštou.

    Budeme sa tešiť na vaše komentáre! 🙂

    konik_testuje 

    Čoraz viac sa v posledných rokoch zdôrazňuje dôležitosť správnej ústnej hygieny. Nedostatočná ústna hygiena totiž môže spôsobiť problémy od zubných kazov až po stratu zubov v dôsledku rôznych ochorení ďasien a ústnej dutiny. Preto je dôležité už od útleho veku viesť deti k správnej starostlivosti o zuby. Kedy ste začali deťom čistiť zúbky?

    A. Snažíme sa čistiť od prvého prerezaného zúbka.
    B. Čistiť sme začali, až keď boli deti schopné bez plaču „nastaviť“ zúbky.
    C. Až odkedy deti vedia používať zubnú kefku a čistia si zúbky samé.

    Ak dbáte aj vy o ústnu hygienu svojich detičiek naozaj dôsledne a chcete im dopriať tie najlepšie pomôcky na umývanie zúbkov, sledujte nás. Už čoskoro vám prinesieme zúbkové testovanie!

    #test_curaprox4