lola777
24. sep 2018
624 

Perte ako kráľovná!

        Moje skúsenosti s práčkou SAMSUNG QDrive

Pri čítaní tohto titulku, kde @konik_testuje hľadal dve testeky nových práčiek od Samsung, mi zatlo dych a pri pohľade na viac ako 500 zapojených komentárov som si povedala, tak to teda nie je žiadna šanca... Vo všetkej skromnosti a s myšlienkou, že niekedy aj motyka vystrelí som pridala aj ja svoj krátky príspevok, keďže od dverí na mňa stále volali deti. Rýchlo som doťukla poslednú bodku a frčala s deťmi von s tou najmešou šancou, aká len existuje.  Prisahám, že ani raz mi nenapadlo, že by mohli vybrať práve mňa. 

A o to viac mi ten dych vyrazilo, keď mi zvonil telefón a oznámili mi, že práve ja som tou šťastnou spolu s ešte jednou maminkou. Po tomto telefonáte mi ihneď preblesklo mysľou, že musím isť okamžite upratovať práčovňu.  V dome bývame len dva roky a práčovňa bola práve tou nešťastnou miestnosťou, ktorá si zlízla odkladanie všetkého, čo práve nepotrebujeme. Stálo sa z nej len jedno skladište, s úzkou uličkou k práčke.  A práve týmto testovaním nastala jej šanca na znovuzrodenie! A tak sa aj stalo. Tri dni som vypratávala, upratovala, umývala a vyhadzovala všetko nepotrebné. Popritom som si projektovala nové regály, vešiaky a hlavne chystala miestočko pre novú kráľovnú našej práčovne. Uf, a o pár dní sme sa dočkali. 

Akosi som podvedome tomu stále neverila... Ale naozaj prišla! Dodávka SAMSUNG v našej záhrade ma presvedčila o tom, že asi naozaj som bola vybraná na to testovanie. 

Novú mašinku nám prišli nainštalovať a všetko pekne vysvetliť  dvaja šikovní technici. Ochotne mi dokonca odpojili tú starú a namontovali túto novú inteligentnú a úspornú krásku. Keďže manžel nebol doma, úlohy pána domu sa ujal najmenší Tobias a na všetko pekne dohliadal.

Tento milý pán bol ochotný /mne technickému antitalentu/ nainštalovať aj aplikáciu do telefónu,  pomocou ktorej môžete práčku ovládať kľudne aj z práce. 

 

Jednoducho prišli, nainštalovali, ochotne všetko vysvetlili, tak ako to má byť. Dokonca si so sebou vzali aj nepotrebný odpad z balenia. Tlieskam ich profesionalite, milému a odbornému prístupu a celkovému poradenstvu okolo údržby. Kebyže sa nám práčka ,nedajbože, pokazí, týmto servisákom zavolám určite s radosťou. :D :D :D 

Aplikácia "SMART THINGS" do smartphonu je vlastne integrované ovládanie práčky cez mobilnú aplikáciu, či už doma, alebo na cestách. V aplikácii môžete skontrolovať stav prevádzky, pozrieť upozornenia súvisiace s práčkou, zmeniť možnosti, alebo nastavenia pračky. Taktiež je tam programový asistent Q-RATOR , ktorý Vám pomôže vybrať najvhodnejší program pre danú várku prádla. 

Tiež je to výhoda, keď napr. bývate vo viac poschodovom dome a práčku máte na prízemí. Cez aplikáciu si jednoducho pozriete, či pračka doprala. Ja si to predstavujem ešte tak, že keď budú napr. moji chlapi väčší a ja budem v práci, viem práčku zapnúť aj na diaľku a nemusím to deťom krkolomne vysvetľovať cez telefonát. Uvidíme, koľkokrát túto aplikáciu aj reálne využijeme, zatiaľ to bola pre nás super moderná vychytávka, ovládať práčku cez mobil. 

Ako prvý PROGRAM sme zapli počiatočné ČISTENIA BUBNA, ktoré sa na začiatok odporúča, aby sa pračka zbavila ,,technického pachu". Eliminuje až 99,9% baktérií, ktoré spôsobujú pach bez použitia silných chemikálií. Trecia sila výkonnej trysky a rýchle otáčanie tiež odstráni nečistoty z gumového tesnenia dverí práčky. Nepoužívajú sa k tomu žiadne čistiace prostriedky. Program vyčistí bubon, odstráni špinu a baktérie. Tento program by sa mal využívať cca každých 40 praní, na čo pračka aj upozorní indikátormi. ZA MŇA SUPER VEC, ŽE SA NA TO NEPOUŽÍVA ŽIADNA CHÉMIA. Ináč ocot, čo som používala na starú práčku, sa na tieto nové vôbec neodporúča. Keď už niečo chceme využiť, vraj je na to super KYSELINA CITRÓNOVÁ. 

Ďalšie ide na rad tmavé prádlo. Pri tejto práčke je super, že vlastne rozmýšľa za mňa. Nemusím si lámať hlavičku, ako by to bolo vyprať najlepšie, aby bolo prádlo dobre vypraté, ale pri tom aj šetrne. Keďže som mávala dosť problém s tým, že mi tmavé prádlo dosť rýchlo vybledlo, snažím sa prať ho čím šetrnejšie.  Každý program má navolené svoje parametre, ktoré do určitej miery dajú zmeniť, ale väčšinou sú tak dobre predprogramované, že ani netreba.  PROGRAM TMAVÉ PRÁDLO obsahuje dodatočné oplachovanie a obmedzené odstreďovanie na zaistenie, aby sa bielizeň vyprala jemne a poriadne sa opláchla. Výsledok bol aj pri 30 stupňoch perfektný. 

Pri tmavých veciach je lepšie, aspoň z mojej skúsenosti, používať tekutý prací prací prostriedok určený na tmavé prádlo. 

A nezabúdajte používať túto vecičku, keď periete s gélovým pracím prostriedkom a zase ju vybrať, keď použitejte práškový. Je to zábrana ne tekutý prací prostriedok, aby hneď nestiekol do bubna. Ale to isto viete. /ja som nevedela :D /

Farebná posteľná bielizeň. Bola som zvyknutá prať ju na 60 stupňov, ale keď som na tejto pračke navolila PROGRAM POSTEĽNÁ BIELIZEŇ, automaticky sa nastavili stupne na 40. Skúšala som pridať, ale viac sa nedalo na tomto programe. Mohla som to prehodiť na program napr. BAVLNA, kde si nastavíte teplotu, akú chcete, ale dala som tomu šancu. Program vďaka dvojitému bubnu trvá jednu hodinu a 24 minút /čas sa môže upraviť podľa množstva prádla/. Pridala prášok, aviváž. Myslím, že výsledok bol rovnako dobrý, ako aj keď som prala na 60 stupňov.


Navyše je to poznať, že je to nová práčka, bielizeň z nej vonia tak krásne čistotou aj bez aviváže , že ma pranie fakt baví a len hľadám, čo všetko by som ešte mohla vyprať. 

Biela bavlnená posteľná bielizeň. PROGRAM BAVLNA - prvý krát preklikávam na 90 stupňov, čas je celkom krátky 1:23. Výsledok aj v takomto kratšom čase bol perfektný. Predošlá práčka prala na 90stupňov cca 2 a pol hodiny. 

Ale ako som už spomínala, táto práčka skracuje prací cyklus až o polovicu a zároveň šetrí 20 % energie bez zníženia výkonu. JEDINEČNA STAVBA PERLIČKOVÉHO BUBNA Q-Drum umožňuje rotáciu v opačnom smere ako je otáčanie zadnej steny bubna, vďaka čomu je oblečenie vypraté rýchlejšie, efektívnejšie a šetrnejšie.

A musím ešte vyzdvihnúť veľmi TICHÝ CHOD práčky. Takže kým si v práčovni upratujem, alebo triedim veci, Bibi mi môže pokojne čítať svoje obľúbené rozprávky 

bez toho, aby sme sa prekrikovali popri hluku práčky. A dávam prať po novom aj v neskorý večer, keď cez deň nestíham, čo som pri starej pračke nerobila kvôli ,,pristávajúcemu vrtuľníku" pri žmýkaní. Aj keď to u mňa nebývalo vôbec zvykom, niekedy vstanem  ešte pred deťmi, a idem poprať tie naše večné himaláje zo špinavého prádla... KEĎŽE PRAČKA JE VEĽMI TICHÁ, MOŽEM PRAŤ, AJ KEĎ DETI SPIA. 

Je to vďaka technológii digitálneho invertora, ktorý používa silné magnety za účelom tichšej a silnejšej prevádzky pri menšej spotrebe energie v porovnaní s univerzálnym motorom. Minimálne používanie kefiek zaručuje dlhú životnosť, ktorú potvrdzuje aj 10-ročná záruka.

FUNKCIA ,,ADD WASH" - pridanie zabudnutého prádla aj počas prania. 
,,Jeeej, mama, my máme čarovnú práčku!"

Táto funkcia je naozaj čarovná keďže v 95 prípadoch zo 100 zabudnem niečo pridať a všimnem si to až po zapnutí. Prádlo môžete pridať hocikedy počas prania, kým svieti indikátor ,,addwash". Pračka je inteligentná, takže keď sa prádlo už neoplatí pridať, aby bol výsledok prania rovnako dobrý ako pri ostatnom prádle, alebo napr. keď je v bubne veľa vody, aby vás to nevytopilo, tak tento indikátor nesvieti. Za nás palec hore. U nás veľmi využitá funkcia.

 Dvierka sa otvoria viac ako o 130 stupňov, pre lepšie vloženie zabudnutého prádla. Pred otvorením dvierok treba pozastaviť pranie /stop/ a po priložení prádla znova spustiť /play/. A takto vyzerá indikátor Addwash /tričko plus/.

Ináč my frčíme asi najviac na ,,EXTRA RÝCHLOM" PROGRAME, ktorý je vhodný na každodenné pranie či už spodného prádla, alebo košieľ. Rýchle ukončenie prania do 39 minút, v závislosti od várky a prítoku vody. A napríklad aj nové veci do škôlky treba "samozrejme" preprať a tu sme využili práve náš obľúbený extra rýchly program  na 40 stupňov.  Technológia QuickDrive šetrí čas rýchlejším pohybom oblečenia, zatiaľ čo technológia Eco Bubble zaručí skvelý prací výkon. Doba oplachovania je skrátená používaním riešení Speed Spray s duálnym vstrekovaním vody a ‘Swirl+ Drum’** a zvýšením rýchlosti otáčania.

Rýchle, pekne a šetrne vyprané. Náš najobľúbenejší a najčastejšie používaný program. 

Ešte je jeden úplne EXTRA RÝCHLY 15 MINÚTOVÝ PROGRAM, ktorý je vhodný, keď nutne potrebujete niečo rýchlo oprať do hmotnosti max. 2kg. 

Tak a prišla na rad biela bielizeň. Biela je moja najobľúbenejšia z farieb , tak jej máme doma naozaj dosť. Chcela som vyskúšať PROGRAM eBAVLNA, čo vlastne znamená optimálny výkon s nižšou energiou pre bavlnené textílie. Kvôli úspore energie dáte vyprať prádlo na teplote nižšej ako je špecifikované. Dala som teda biele prádlo vyprať týmto programom na 40 stupňov, čo väčšinou na predošlej práčke som dávala na 50 stupňov. Čas je dosť dlhy a to 2:15. Ako som sa v brožúrke dočítala, tak táto práčka má TECHNOLÓGIU "ECO BUBBLE", ktorá premení prací prostriedok na množstvo drobných bubliniek, ktoré bielizeň operú oveľa účinnejšie. Pomáhajú tiež znižovať náklady na prevádzku práčky. Nevyžadujú totiž pranie v horúcej vode, ale spoľahlivo fungujú aj pri nižších teplotách.

S mojím malým veľkým pomocníkom a práčkou SAMSUNG je pre mňa aj pranie radosť. Ale naozaj. PRANIE BIELIZNE RADÍM MEDZI MOJE OBĽÚBENE DOMÁCE PRÁCE, čo o tých ostatných povedať nemôžem ani z ďaleka. V tejto várke sme prali detské farebné /prevažne šedé/ oblečenie na doma na PROGRAME BAVLNA /40 stupňov, čas 1:04/ .

Na FUNCKIU "BUBBLE SOAK" zaostrili moje oči len nedávno, tak som sa rozhodla vyskúšať jej kvality. Ide o funkciu, ktorá by mala pomôcť odstrániť celú škálu zažraných fľakov pomocou vodných bublín. Funkcia Bubble Soak je k dispozícii len s niektorými programami a pridáva im až 30 minút.My pomocou nej perieme dennodenne škôlkárske vecičky s rôznymi fľakmi od jedla, hliny, či trávy. Už mám zaužívaný systém naniesť na fľaky žlčové mydlo a dať vyprať s touto funkciou. Veci sú zatiaľ po každom praní ako nové, takže chválim. Ale s úplne  všetkými škvrami si naozaj neporadí, ale určite pomôže k čo najlpešiemu výsledku. 

    Ešte na jednú zaujímavú vec som natafila v brožúrke a tou je DETSKÁ ZÁMKA. Moji chlapi sú už veľký, ale mám v živej pamäti, ako som prelepovala otočné koliečko na zmenu programu lepiacou páskou pred zvedavými rúčkami drobcov, keď mali okolo roka. Vždy ak sa dostali práčke, hneď mi to potočili a neplecha bola na svete. Táto detská zámka slúži k zamknutiu všetkých tlačidiel, okrem tlačidla ,,napájanie". A tak môžete predísť náhodnému spusteniu, alebo zapnutiu práčky deťmi. 

FUNKCIA "EASY IRON" , alebo ĽAHKÉ ŽEHLENIE. Pri zvolení tejto funkcie sa rýchlosť odstreďovania zníži, aby sa zmenšilo pokrčenie bielizne. Ale gazdinky, čo doma dennodenne perú košele asi túto funkciu dobre poznajú ,a aj využívajú. 

A využili sme aj  PROGRAM NA JEMNÉ PRANIE, ktorý je vhodný na citlivé tkaniny, či už umelý hodváb, viskózu, alebo synteticky zmiešané vlákna. #test_samsung 

Milujem tieto mäkké koberčeky, ktoré sa dajú hocikedy preprať, bez pracného tepovania. Ideálne k deťom Na štítku majú pranie na 30stupňov a keďže chceme, aby zostal stále ako nový, toto jemné pranie je ideálne. Najlepší výsledok dosiahnete použitím tekutého pracieho prostriedku.

Keďže drobec je taký malý prploško, treba aj poťah autosedačky preprať pomerne často. Zvolila som program jemné pranie  na 30 stupňov. Výsledok perfektný. 

Ďalší program, ktorý využívame často je SYNTETIKA. Je to program určený predovšetkým na blúzky, alebo tričká vyrobené z polyesteru, polyamidu, alebo podobných materiálov. Ja ale tento program využívam prevažne na kuchynské utierky. Čas je 1:59 a 40-tku preklikávam na 60stupní. Čas sa pritom nezmení. 

Program, ktorý som zatiaľ nevyužila je SUPER ECO. Ide o ekologický bublinkový cyklus prania pri nízkej teplote, čím prispieva k znižovania spotreby energie. Má predvolený čas na 1:10, čo sa môže zmeniť na základe veľkosti danej várky bielizne. 

Ďalší program, ktorý som nestihla vyskúšať, keďže sa mi pod ruky nepriplietlo nič z vlny je práve PROGRAM VLNA. Na tomto programe sa môže prať len vlna, ktorá má ,možnosť prania". Várka nesmie presahovať 2kg a odporúča sa neutrálny prací prostriedok. Tento cyklus predstavuje jemné pulzovanie a namáčanie na ochranu vlákna vlny pred zrazením, alebo deformáciou. 

A ešte posledný PROGRAM OUTDOOR slúži na pranie oblečenia do hôr, lyžiarské a športové oblečenie, ktoré je vyrobené z funkčných materiálov, ako napr. spandex, strečový materiál a mikrovlákna. 

Čo sa týka ÚDRŽBY, tak povrch automatickej práčky, ako aj dvierka addwash pretrieť občas handričkou s jemným čistiacím prostriedkom. Dávkovač pracieho prostriedku sa odporúča tiež občasne vybrať a umyť pod tečúcou vodou s jemnou kefkou. Raz, alebo dva krát ročne vyčistiť sieťovaný filter prívodnej vodovodnej hadice. A preventívne 5, alebo 6 krát ročne sa odporúča vyčisťiť filer čerpadla, aby sa predišlo jeho zaneseniu.A potom ešte približne každých 40 praní spustiť program na čistenie bubna, ktorý som spomínala už vyššie. Nepoužíva sa k tomu žiadna chémia a indikátor vás na to vždy upozorní, keď to bude potrebné spustiť.  

Tiež som sa dočítala, že riešenie Ceramic Heater + predstavuje nový typ antiadhézneho povrchu, ktorý zabraňuje vzniku vodného kameňa lepšie než bežné keramické zahrievacie telesá. Patentovaný dizajn minimalizuje vznik vodného kameňa, ktorý by zvyšoval tepelnú vodivosť. Zahrievacie teleso si tak udrží dlhší a spoľahlivejší výkon.

Taaak a zhrniem to.  Za tých 30 dní som si ju preklepla zo všetkých strán, všetky možné funkcie a má za mňa päť  hviezdičiek z piatich.  Odhadom za tých 30 dní vyprala minimálne 60 várok bielizne. Úplne najviac vychytaná funkcia pre mňa, sú dvierka AddWash, ktoré som využila za ten mesiac minimálne 20 krát.  Každú chvíľu sa niekde zjaví ponožka, či tričko, alebo iná drobnosť, ktorú môžeme ešte  rýchlo  pridať cez dvierka do už spusteného programu. Deťom sa to veľmi páči a už to vedia sami, ako na to, takže stačí mi ich poslať s danom vecou k práčke a už len na nich dozrieť. 

Zo začiatku som sa aj bála takej novinky, že to bude dosť zložitý systém, z ktorého má hneď rozbolí hlava a nebude sa mi ju chcieť ani skúšať... Ale ,chválabohu, opak bol pravdou. Prvé, čím ma ohromila, bol jej krásny moderný dizajn a hneď druhá vec, bola jej úplna jednoduchosť v používaní. Stačí koliečkom zvoliť program, na dotykovom dispeleji zmeniť predvolenú teplotu, ak je to potrebné a stlačiť play. Brnkačka. 

Za ďalšie veľké plus považujem slovenské popisy na práčke. Niežeby som bola nejaký jazykový analfabet, ale prečo by si tieto veľké spoločnosti nemali dať námahu preložiť tieto programové veci do slovenského jazyka, keď ich na Slovensku predávajú, no nie ? A Samsung si túto námahu dal. 

Ešte raz ďakujem @konik_testuje a tiež Samsungu, že môžeme PRAŤ ÚSPORNEJŠIE, EFEKTÍVNEJŠIE  a ZA KRATŠÍ ČAS.  Bolo nám cťou otestovať túto novinku nabitú tými najmodernejšími technológiami a vychytávkami. A čitateľkám tohto článku prajem šťastnú ruku pri výbere novej práčky. Či už to bude Samsung, alebo nie, nech z nej máte rovnakú radosť ako my a hlavne nech slúži ako má čo najdlhšie. 

Ďakujem za pozornosť.

P.S. Keby náhodou chcel niekto vedieť, pretože ste sa to pýtali už v mojich príspevkoch, je to tento typ práčky: Samsung QDrive Ecobubble Technology 8kg, typ WW80M644OPW.

Krásny deň. 

#test_samsung

#recenzia

Perfektne!!! 👍👍👍❤️👏👏👏

21. sep 2018

paradna recenzia 🙂

21. sep 2018
lola777
autor

Ďakujem krásne❤️

21. sep 2018

Ja som sa tiež zapojila do testovania 🙂 Gratulujem ! Krásna recenzia, vybrali fakt správneho človeka 🙂

21. sep 2018
Komentár bol odstránený

@lola777 Ma prosim ta aj funkciu na vychytavanie vlasov ?

23. sep 2018
lola777
autor

@antamauru O tom som nikde nečítala, ani nepočula, tak myslím že nie. Ale neviem...

23. sep 2018

Mam chut si ju hned kupit 🙂 tusila som ze bude super...teraz sa rozhodujem medzi touto samsung a bosch (tam mam predvybratu aj susicku) ale ked k tejto samsung najdem aj podobne vyzerajucu susicku, tak idem do tejto vsetkymi 10mi. Dakujem za super clanok 👍🏻 Jedna z mala recenzecii, ktore som precitala do konca, kedze ste pisali k veci a putavo 😎

24. sep 2018

Ja mam podobný model a je tam program eco bubble aj ten je super na nízke teploty😉ako fakt Samsung práčka perfektná 👏

24. sep 2018
lola777
autor

@zumma jeeej, ďakujem krásne, dala som si záležať❤️🙏 Ja mám tie už obzretú na nete podobne vyzerajúcu sušičku Samsung a určite budem o nej písať Jeziskovi 😁😇

24. sep 2018

@lola777 prosim ta ako dlho ti perie bavlna 60stupnov ked das funkciu ecco buble? dakujem

26. sep 2018
lola777
autor

@malinovka333 1:51 🙂

26. sep 2018

Ahoj,mam samsung asi trojrocnu pracku..neviem vybrat zásobník na prášok,chcem ho umyt.nevieš poradit? Da sa ro vobec? Ďakujem😊

9. okt 2018
lola777
autor

@ranya ahoj , jasne , to sa musí dať 😊 pozriem to a napíšem ...a v návode si nepozerala ?

10. okt 2018

Začni písať komentár...

Odošli