GastroTip #5: Domáca granola. Ak sa chcete vyhnúť presladeným chrumkavým muesli (anglicky granola) s nesprávnymi druhmi tukov, vyrobte si vlastné. Všetko máte pod kontrolou. Potrebujete vločky (dá sa aj bez nich), oriešky, semienka, obľúbený tuk (v mojom prípade panenský kokosový), sladidlo (med, javorový sirup), ochucovacie zložky (tu domáce sušené jahody, čokoláda, kokos strúhaný, škorica, vanilka). Na 160 st. C na plechu opečiete vločky zamiešané s tukom, sladidlom, kokosom, orieškami a semienkami, škoricou alebo kakaom, vanilkou. Obraciate každých 6 minút až pokiaľ nezačnú kraje hnednúť. Po vybratí "schrumkavejú", do vychladnutých pridáte sušené ovocie, kúsky horkej čokolády. Určite stojí za to! Ako dezert s mliečkom a prisladené.