Ja ju robim velmi casto a masko je vyborne☺
Divinu, obzvlášť tuhšie časti, ako je pliecko alebo aj stehno, pripravte na nízkej teplote dlhšiu dobu, rovnako, ako je to popísané v tomto videu: https://www.modrykonik.sk/blog/lubos/article/lubosova-kuchyna-5-varime-pomaly-vide-3hwsl2/
Milujem divinu 😍😍😍😍😍
Zdrave maso? (neplati to 100percentne), treba dodat, ze musi byt prehliadnute veterinárom, kvôli parazitom, hlavne u diviacej zveriny. https://magazin-restauracie.sme.sk/c/6174020/di...
My mame doma len divinku a ked sa da tak domace bravcove...len dochadzaju napady pridajte recepty rada skusim nieco nove 🙂
@lorinka990 Dobre, skúsim. Zatiaľ prajem veľa fantázie... 😉
Ak máte programovateľnú rúru, teda s odloženým štartom, napácujte mäso večer pred spaním, hermeticky uzavrite do hrnca (alobal a veko), mäso trošku podlejte a naprogramujte rúru na začiatok pečenia napr. ráno o 2:00. 120°C, 6 hodín.
Ráno sa zobudíte, hrniec vytiahnete a mäso v ňom necháte úplne vychladnúť. Mäso nakrájate, omáčku dokončíte z výpeku (ak ste tam varili aj zemiak, ten vám ju príjemne zahustí), mäso v nej zohrejete a podávate.
Obed takmer bez práce!
Prosim recept na knedlik 🙂
@zania My sme žemľu robili z ražno špaldového kváskového kupovaného chleba a k tomu 6 "keiseriek", celozrnných žemlí. Vyšli z toho 3 asi 30cm knedlíky. Tiež sme použili semolinu namiesto múky. To nám stačilo pre asi 12 ľudí.
Takže:
1 stredne veľký chlieb bez kôrky (orezaný)
6 kaiseriek, žemlí
6 žĺtok a 6 bielok (teda 6 vajec)
asi 400ml mlieka (podľa toho, koľko si masa "pýta", začni radšej s menším množstvom)
cca 220 hrubej múky (alebo polohrubej, alebo krupice, alebo semoliny)
muškátový oriešok
soľ, korenie
veľa petržlenovej vňate
môžeš pridať napr. kúsky slaniny alebo nakrájanú pečeň
1. Nakrájaš chlieb a pečivo na kocky a necháš osušiť, prípadne dáš na nižšiu teplotu na chvíľu do rúry. Nechceš pracovať s čerstvým, lebo by z toho bola kaša.
2. Zamiešaš mlieko, žĺtka, soľ, korenie, nastrúhaný oriešok, múku a primiešaš ku chlebíku. Primiešaš aj vňaťku a necháš masu postáť. Ak máš pocit, že je to suché, pridaj mlieko, prípadne soľ alebo korenie, ak treba.
3. Vyšľaháš bielka so soľou do tuha a primiešaš k mase.
4. My máme parnú rúru, vytvorili sme teda 3 válčeky a zarolovali ich do 3 morkých čistulinkých plienok a jemne zatiahli. A parili v rúre asi 30 minút. Zaroluj ich teda do látky a vhoď do vriacej osolenej vody na asi 20 minút. Niekto roluje do potravinovej fólie, ktorú poprepichuje. Ja fóliu na varenie nepoužívam, ale mnohí áno (aj v reštauráciach) a funguje to.
5. Vytiahneš rolky, naolejuješ dookola, necháš chvíľu vychladnúť, krájaš a podávaš.
Da sa to robot aj z jelena 😉? My sme dostali veeeelky kus jelena a tera som akurat gulas robila a medajlonky 😁
Divinu milujeme na všetky možné spôsoby...
Teda, ja sa do klubu milovnikov diviny nepridavam... strasne som sa tesila kedy ochutnam tento druh maska, ale tak ako pri zajacovi ani divina neuspela 😀 ale nepochybujem, že fajnšmekri si pochutnaju 🙂
Nikdy som nemala rada divinu....az dokial sme nezacali sami byvat a zacala som ju sama pripravovat 🙂 teraz divinu milujeme.moji bratia su polovnici tak nas zasobuju 🙂
Ešte raz k tomu marinovaniu a ochucovaniu väčšieho kusa mäsa: za pár centov kúpite v zdravotníckych potrebách väčšiu injekčnú striekačku s hrubou ihlou a aplikujete slanú marinádu (napr. 50g soli na každý 1 liter vody, alebo na 200ml vody 10g soli - teda necelú asi lyžicu) do hĺbky mäsa.
mnam to ste dnes mali na obediK?