shilou
12. dec 2016
8269 

Jeden šialený deň na rodičovskej "dovolenke"

Blíži sa polnoc, konečne popratané, môžem si kľudne ľahnúť do postele. Som spokojná. Zajtra nás čaká vyšetrenie, to bude zase plaču. Syndróm bieleho plášťa u nás funguje dokonale.

Zaspali sme. No super, máme 30 minút, aby sme sa s dcérkou obliekli a dostavili na vyšetrenie k lekárke. "Mami, hami!" Jasné Zuzka, už to bude. O chvíľku dcérka nakojená a ja utekám do kúpeľne. Nestihnem spláchnuť,  keď vo dverách sa malá objaví a kričí: "Kaki" a ukazuje na plienku. Paráda, v rýchlosti si umývam ruky a utekám za ňou. Malá si stihla už sama vyzliecť overal, keďže je na zips. Super, ušetrila som minútu času. Prebalená a už oblečená teraz čaká na mňa.

Obliekam sa rýchlo, čas letí ako šialený. Nestíham registrovať, keď mi malá z obývačky kričí: "Voda, moké, oliala!" Môžem prezliekať znova. Podávam malej princezné, nech sa trochu zahrá, pokým ju oblečiem. Princezná putuje naspäť ku mne: "Čevená," odpovedá mi Zuzanka. Opravujem ju: "Ružová." Malá pozrie na mňa: "Pink?" Pozeranie anglických rozprávok má svoje čaro. 

Pozerám na hodinky, prešlo 15 minút, najvyšší čas rýchlo sa obuť a ísť von. Nestíham sa začesať, tak vlasy aspoň zopnem do gumičky. To som mala ešte v pláne si ich ráno umyť. Ešte šál, čiapku a môžeme vyraziť. Som hrdá na seba, ako rýchlo sme sa dostali von a ešte máme 5 minút. Ideme dole a počítame schody. Zuzanka počíta so mnou: "Jeden, da, ti, štyji, päť."

Plaším, tlačím kočík, celá spotená, unavená, zadýchaná, ledva chytám dych. Natešená stláčam kľúčku na čakárni. Hurá, meškáme len 8 minút, nie je to až také zlé. Sadám na stoličku a Zuzanka: "Mami, juky, dole." Áno Zuzka moja, už to bude. Vyberám lásku z kočíka a dávam ju na zem. Pripravím si kartičku poistenca, rozopnem sa, pozriem sa na seba a naspäť sa zapínam. V tej rýchlosti mi ostal pyžamový vrch na sebe. Nevadí, nie je to také hrozné, vydržím byť vo vetrovke. Stále mám pocit, že niečo som zabudla. Nie, nie, všetko mám... Naozaj mám?

Mala som si ráno len vlasy umyť, nestihla som. Zuby? Fúha, ani tie som nestihla vyčistiť, zato Zuzanka si stihla vyčistiť aj za mňa. Horšie veci sa stávajú, čo už. Hovorím si: "Jani, kľud, zhlboka sa nadýchni, vydýchni, nič sa nedeje." Ešte si ponaťahujem krk, hlavu, oči sa mi dostanú na moje topánky. To už nevydržím a začnem sa smiať... Čo smiať, rehotať. Rehocem sa s celej duše. V tej rýchlosti som si obula rôzne topánky, jedna čierna zateplená topánka moja, druhá čierna botaska manželova. Keďže máme rovnakú veľkosť obuvi, nič ma netlačilo, len mi na jednu nohu bolo chladnejšie, čomu som nepripisovala veľký význam. 

Nekonečné čakanie prelomila sestrička: "Poďte ďalej, no čakali sme vás až zajtra." Pomóc, ja to už nevydržím a začínam sa hlasno smiať. Lekárka so sestričkou len nechápavo pozrú na seba. "Prídete zajtra? Dnes máme plno objednaných, nestihla by som vás vyšetriť." Obzerám sa, v čakárni nikoho, pokým stihnem odpovedať na otázku, do čakárne už prichádzajú ľudia. Nie jeden, dvaja, ale rovno piati. "Áno, prídeme zajtra." Hádam už zajtra nezaspíme.   

#mk_blog_academy

#blogujem

#rodicovskadovolenka  

#materstvo
#zabava

😅😅😅

12. dec 2016
8. jan 2017

a zajtra nezaspala? 😀

8. jan 2017
shilou
autor

@kmk11 nie, len tie pohľady🙂🙂

8. jan 2017

skusim pohladat nasu prihodu s mamou 🙂 ... aby si videla, ze nie si sama 😉

8. jan 2017
9. jan 2017

👍😘😀

9. jan 2017

Pred prečítaním Tvojho príspevku som sedela na WC a zamyslala sa nad tým, že sa z rodiny vytratil smiech a humor. Po prečítaní som sa zadusala od smiechu, aby som nezobudila celú rodinu. Zajtra to povinné čítam celej rodine nech sa konečne všetci z chuti zasmejeme. GENIÁLNE, SUPER, VTIPNE

9. jan 2017
shilou
autor

@kytula dakujem🙂🙂akurát som dopisala článok ale iného žánru, zajtra ho ešte upravim a nahodim🙂🙂 tých príhod mám viac, len dať to na papier🙂

9. jan 2017

@shilou dať do knihy....máš talent na písanie a tá príhoda...100 bodov 😅, uz sa tesim na Tvoj článok 🙂

9. jan 2017
shilou
autor

@kytula prejdi plochu, pár ich tam mám🙂🙂ale taký vtipný zatiaľ len tento.

9. jan 2017
shilou
autor

@kytula ďakujem🙂🙂

9. jan 2017

nie si sama 😀 ze 30 minut, za astronautku mozes ist, rekordna priprava

10. jan 2017
shilou
autor

@amyqce keď musíš, tak musíš

10. jan 2017

pozname to asi vsetky v roznych variaciach, ale tento nesmierne pobavil 😀

17. jan 2017
shilou
autor

@zara13 ďakujem🙂

17. jan 2017
20. jan 2017
20. jan 2017
23. jan 2017
16. feb 2017

Začni písať komentár...

Odošli