Jahodové želé

Moje deti majú najradšej palacinky s jahodovým želé. Keďže jahody máme svoje vypestované, želé si robíme. Nenáročný recept, zvládne aj začiatočník.
POTREBUJEME
- 1 kg jahôd
- 1 sáčok želírovacieho prípravku (ak ho nedáme, nebude želé, iba klasický džem)
- 1 lyžica kys. citrónovej
- 0, 5 kg kryštálového cukru
- hrniec s dvojitým dnom ( aby spodok neprihorel)
- mixér
- varecha
- naberačka
- fľašky s viečkami
POSTUP
Jahody najprv povážime, aby sme vedeli koľko čoho dať. (Ja mám až 4kg)

Umyjeme a potom odstopkujeme. Niekto to robí opačne, ale tie jahody sú potom v rukách ako blato.

Dáme na sitko, aby sa odstránila predbytočná voda.


Mixujeme.

Hotové rozmixované jahody prelejeme do hrnca s dvojitým dnom.

Pridáme k jahodám 1/2 želirovacieho prípravku, 1 lyžičku kys. citrónovej, 2 lyžice kryšt. cukru a privedieme k varu.

Povaríme 3 minúty a pridáme zvyšný kryšt. cukor. Varíme 5 - 8 minút.



Hotovú zmes nalejeme do zaváracích pohárov a zavrieme viečkom.


Naplnené poháre dávame ešte aspoň na 12 hodín pod utierku a deku. Neprevraciame poháre.
Odložíme do regálu medzi zaváraniny. Takto naplnené fľašky vydržia roky, ak sa skôr nezjedia.
Začni písať komentár...


No tak aj ja skúsim.