icon
avatar
shilou
7. jún 2017
628 

Jahodové želé

Moje deti majú najradšej palacinky s jahodovým želé. Keďže jahody máme svoje vypestované, želé si robíme. Nenáročný recept, zvládne  aj začiatočník.

POTREBUJEME

  • 1 kg jahôd
    • 1 sáčok želírovacieho prípravku (ak ho nedáme, nebude želé, iba klasický džem)
  • 1 lyžica kys. citrónovej
  • 0, 5  kg kryštálového cukru
  • hrniec s dvojitým dnom ( aby spodok neprihorel)
  • mixér
  • varecha 
  • naberačka 
  • fľašky s viečkami

POSTUP

Jahody najprv povážime, aby sme vedeli koľko čoho dať. (Ja mám až 4kg)

Umyjeme a potom odstopkujeme. Niekto to robí opačne, ale tie jahody sú potom v rukách ako blato.

Dáme na sitko, aby sa odstránila predbytočná voda.

Mixujeme.

Hotové rozmixované jahody prelejeme do hrnca s dvojitým dnom.

Pridáme k jahodám 1/2 želirovacieho prípravku, 1 lyžičku kys. citrónovej, 2 lyžice kryšt. cukru a privedieme k varu.

Povaríme 3 minúty a pridáme zvyšný kryšt. cukor. Varíme 5 - 8 minút.

Hotovú zmes nalejeme do zaváracích pohárov a zavrieme viečkom.

Naplnené poháre dávame ešte aspoň na 12 hodín pod utierku a deku. Neprevraciame poháre.

Odložíme do regálu medzi zaváraniny. Takto naplnené fľašky vydržia roky, ak sa skôr nezjedia.

 #recepty #vyroba #jahodove_zele

avatar

No tak aj ja skúsim.

Odpovedz
7. jún 2017
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený

Začni písať komentár...

sticker
Odošli