tinadeville
3. okt 2019
1541 

Ako sa mi Lindex trafil presne do vkusu

Sledovanie trendov v detskom oblečení sa stalo mojím hobby. Móda detí má veľa podôb, od pastelových tónov, cez veľké nápisy, rozprávkové postavičky či mnohofarebné vzory... Neodsudzujem žiadny z týchto vizuálnych prvkov, ale našla som sa v úplne inom druhu detskej módy - prírodných materiáloch a zemitých farbách, v štrikovaných pulovríkoch a rozkošných elfských čiapkách. Takýto výzor je blízky môjmu srdcu a aj keď sa občas označuje ako "staromódny", pre mňa práve on zosobňuje detstvo - plné rozprávok, lesa, lúky, zemi a vetra. Deti sú v oblečení malých elfíčat naivne krásne a nevinné. 

A ak chcete svoje deti obliekať práve takto, musíte občas siahnuť hlbšie do peňaženky a prekutrať obchodíky malých predajcov (a to často domácich, čo je veľmi fajn!). Nie je však na škodu doplniť svoje predstavy o nádhernom oblečení aj z radov bežnejšie dostupného tovaru a tu práve prišiel Lindex, so svojou novou kolekciou, ktorá ma takpovediac položila do kolien. 

S Lindexom ideme ruka v ruke od obdobia, keď mal prvorodený syn pár mesiacov - vtedy som mu kúpila prvé body tejto značky - ale nie nové, ale z "koníkového" bazáru. Toto body (ktoré stále mám a je aj teraz využité), má veľmi príjemne prekvapilo. Vyzeralo totiž ako nové, materiál neutrpel žiadnu ujmu praním či nosením, napriek tomu, že prišlo z druhej ruky. Taktiež keď som ho po viac ako 2 a pol roku vytiahla z krabíc bol jeho výzor a kvalita nezmenená. Toto je práve to, čo u mňa radí Lindex na popredné priečky komerčného oblečenia. Ich kúsky sú nielen robené z bio certifikovanej bavlny (GOTS), ale označujú sa aj ako "udržateľný výber" (Sustainable choice). Toto označenie môžem 100 % potvrdiť. Vydržia nezmenené, nevyťahané, bez žmolkov a bez obáv ich môžete predať na bazáriku či odložiť pre ďalšie deti (pokojne aj vnúčatá).

(toto je to bazárikové body)

A kedže vám chcem najmä ukázať, ako vyzerá nová jesenná kolekcia od Lindex, prejdem k samotnému testovaniu:

Nákup v predajni Lindex

Na nákup bol vyslaný môj manžel Boris, ktorý narozdiel odo mňa, nemá ani páru ani slychu o nejakej detskej móde a jeho rozlišovacia schopnosť jedného kúsku od druhého hraničí s nulou 😀. Nenechala som preto nič na náhodu a celý čas sme skajpovali cez mobil. Musím spomenúť veľmi ochotné slečny predavačky, ktoré môjho mierne zmäteného muža ochotne navigovali. A výsledok? Našiel všetko a ešte aj v správnej veľkosti. Nás Lenny sa doma veľmi tešil.

Pyžamká v super akcii 2+1

Zaužívaná možnosť kúpiť jedno pyžamko zdarma nezostala ani tentoraz nevyužitá, a tak nám pribudli tri krásne spinkacie outfity. Pyžamká (ale aj ostatné vecičky) sú Leonkovi ešte veľké, pretože nám veľmi rýchlo rastie a zo skúsenosti s prvým synom viem, že číslo 74 je najdlhšie nositeľným číslom vôbec. Určite by ponosil aj 62 a 68 by mal ešte s menšou rezervou.

Pyžamká majú dvojitý zips, naozaj úžasnú vychytávku pri prebaľovaní. Zips samotný ide ľahučko a nezasekáva sa a ja osobne ho preferujem oveľa viac než cvoky alebo gombíky.
Motívy na pyžamkách sú veselé, ale nie príliš výrazne, čo mi vyhovuje - evokujú pokoj a spánok, či krásne sny. Môj osobný favorit sú sivé húsky - videli ste už niekedy inokedy na detskom oblečení húsky? Asi ešte nikoho nenapadlo, že sú naozaj roztomilé 😀 Na fotografiu som pyžamka doplnila našou kolekciou zvieracích čepčekov. Každá z kombinácii sa mi ohromne páči.

Body "Orange Juice" a "Hot cocoa"

Tak toto bolo u mňa čisté "wow", hneď ako som ich uvidela na eshope. Moja myseľ hneď vychŕlila nápady, ako ich použiť pri fotení môjho malého modela 😀 Body sú tak ako väčšina Lindex bodyčiek 95 % biobavlna a 5 % elastín, takže sú veľmi príjemné na telo a tak "akurát" pružia, čiže sa krásne prispôsobia telu bábätka a nikde ho neobmedzujú. Ich dizajn, za ten by som dala návrhárovi jednotku s hviezdičkou. Krémová farba so sýto oranžovým nápisom a hutná kakaová s bielym nápisom v trendy retro fonte robia z body nadčasové kúsky zaváňajúce pop-kultúrou západu. A veru, ani ja by som sa nehanbila, keby som mala obdobné topy v šatníku.


Žltá čiapka s dvoma brmbolcami

Nákup som doplnila veselou čiapkou z husto-tkanej 100 % bavlny horčicovej farby. Čiapok máme asi tak trilión, ale takúto ešte nemáme a dva brmbolce evokujúce zvieracie ušká sú to moje "pravé orechové" 🙂 Čiapka sa dá pomocou ohnutia lemu prispôsobiť veľkostne a vďaka mäkkej šnúrke na zaviazanie drží pekne na hlavičke.

Doplnenie 🙂

Keďže som ešte pred samotným testovaním rozbalila óóbrovský balíček detského oblečenia z online nákupu v Lindexe, pridám do testovačky aj kúsky, ktoré sme si obvzlášť obľúbili.

Zavinovacie rebrované rastúce body

Toto body má nielen úžasnú rebrovanú štruktúru, ktorej som poslednú dobu dosť podľahla, ale aj skvelé vyhotovenie, ktoré ponúka špeciálne Lindex pre najmenšie bábätká. Zapínanie rozkroku je riešené dvoma radmi cvokov a manžety na rukávoch sú dlhšie, takže ich podľa potreby zahnete - body tak bude rásť spolu s bábätkom a vystačí mu na naozaj dlhé obdobie. To Leove je veľkosti 68 a má pri svojich 8 a pol kilách veľkú rezervu na vynosenie 🙂.

Jesenné body s veselými žaluďmi

Tento kúsok ma uchvátil dizajnom, ktorý je podľa mňa presne to, čo chce mamička svojmu dieťatku na jeseň obliecť: farby krásne jesenné, rozkošný veselý motív a detsky hravé drobné nápisy. Posúďte samy, je dokonalé...

A na záver - nezúfajte, ak už máte dieťa odrastenejšie. Aj čerstvý "trojročák" sa v Lindexe oblečie na fešáka a dokonca ho viem užasne doladiť na "matchy" outfit k jeho malému bračekovi.

Avšak veľkosť 104 v baby oddelení nenájdete - dá sa kúpiť iba online. To je asi jediná nevýhoda, ktorá mi pri Lindexe napadne 🙂 Snáď sa vám recenzia páčila a inšpirovala.

#recenzia

#test_lindex2

Mam velmi rada tvoje fotky 😍 uz aj citanicko 🙂 mala by si testovat vsetko doradu :D

26. sep 2019

Krása 😍 úžasne detičky v krásnych vecickach. 🙂 malý Leo celá maminka a Samko krásny mix maminy a tatina 😊
Dobrý nápad s tým videohovorom, musím aj ja muža vyslať niekedy 😁

4. okt 2019
4. okt 2019

Milujeme lindex pre babatka! 👍 Hlavne tie ich nove kolekcie su topka! Rastuce body usetria peniaze a celkovo ich body majú super material s troskou elastanu takze vydrzia vela prani a aj velkost vydrzi dlhsie ako ine znacky a vela objednavam od nich online aj 104 velkost postovne neplatim lebo vyzdvihnem na predajni

4. okt 2019

Dobrá recenzia, pútavo napísaná bez štylistických nuansí a zbytočných gramatických chýb. Tiež som čoraz viac lindex positive 😁
Oceňujem, potešilo 👍❤️

5. okt 2019

My dnes takto... Ešte im objednám rovnaké pyžamka a bude to top... Odfotiť ich aby nebol aspoň 1 rozmazany je nemožné 🙈😁

5. okt 2019

Super recenzia. Ja tiez bez problemov obleciem v Lindexe 5r syna aj 8r dceru. 😉

6. okt 2019

Začni písať komentár...

Odošli