Svokor (snažiaci sa pohrúžiť do tajov DNA) analyzuje: ...Keď máme rovnakú tú haploskupinu ako Tesla, znamená to, že sme rodina?
    Ja: Nie.
    Svokor: Tak sme teda pôvodom Srbi??!!!
    Ja: Možno.
    Svokor: Čo tým myslíš?? Hovor, nešťastnica!
    Ja: Haploskupina ukazuje z akého etnika prišli vaši pravekí predkovia. Európania majú len 12 tradičných haploskupín - čo nie je až také šokujúce, keďže väčšina obyvateľov je indo-európskeho pôvodu. V tomto ďalekom zmysle sme teda všetci určitým spôsobom rodina - aj vy s Teslom. Ale nie v duchu, že on bol bratranec vášho deda, alebo čo...
    Svokor: Či som Srbin ma zaujíma!
    Ja: R1a je skupina slovanská. Z toho môžeme usudzovať, že vaši dávni predkovia boli Slovania. V tom čase však ešte neexistoval "Srbin", alebo "Hrvat"... Z ktorej slovanskej vetvy potom prišli vaši pradedovia, sa už nedozvieme. Pokojne to mohli byť aj Srbi.
    Svokor: Híííí!!!
    Ja: No k tejto skupine patrilo tiež viacero ázijských nomádskych kmeňov. Napr. Skýti. ...a nositelia boli aj členovia dynastie Arpádovcov a osmanskí sultáni.
    Starý: Som teda potomok sultánov!
    Ja: Barba, teraz som vám vysvetlovala, že to tak nefung....
    Starý: Synku, počul si?? Máme vznešenej krvi! Ja som to vedel! Keď tak nad tým rozmýšľam, aj na testoch nám vyšlo, že sme 1%tný Turek. Akurát z najfajnovejšej šľachty...To dá rozum! Nevesta a ty máš akú tú skupinu?
    Ja: Dácko-Trácku.
    Starý: To neboli sultáni?
    Ja: Nie.
    Starý: Aj som si myslel. Plebejci bez vznešeného rodu...
    Ja: Vlastne...z tejto skupiny bol rod Besarab.
    Starý: A to sú kto?
    Ja: Napríklad Drakula- Turkobijec.
    Starý: Draga majko Božja! (a mám s ním pokoj.) 😂😂