Kupujme sezónne, podporme slovenské 💜
Veľmi sa teším a som vďačná, že som mala možnosť testovať práve slovenské produkty. Veľmi sa teším aj z toho, že sa do našich obchodov dostáva čoraz viac slovenských produktov, výrobkov.
Môj prvý nákup

Moc veľký výber nebol, čo ma však zarazilo, že všetko bolo balené v plaste.
- Broskyne - chutili naozaj super, boli šťavnaté a sladké.
- Čerešne - tie chutili naozaj neskutočne.
- Ríbezle - tie môj drobec zjedol sám.
- Mrkva - v porovnaní s našou zo záhradky mala rovnakú chuť, čo je v dnešnej dobe naozaj šťastie, kúpiť takú mrkvu v obchode.
- Cherry rajčinky - potrebovali ešte nejaký čas na dozrietie, ale boli chutné.
V lete najviac zbožňujeme ovocné šťavy a tak som hneď aj jednu spravila. Do odšťavovača som dala mrkvu, čerešne, broskyne, aj pár jabĺk som pridala, trochu olivového oleja a dobrota je a svete.

Môj druhý nákup

Išla som do Billa s tým, že sa budem vyhýbať plastovým obalom. Z veľkej časti sa to aj podarilo, z čoho som sa tešila.
- Jablká - boli naozaj výborné.
- Broskyne - bez plastového obalu boli síce drahšie, no chuťovo šťavnaté, mäkké a chutné.
- Kaleráb - nebol šachovitý, čo bolo super a pochutili sme si.
- Paprika - na etikete bolo napísané, že zeleninová paprika. Zbožňujeme doma papriku, ale táto bola taká štipľavá, že bola dobrá len do vývaru.
- Rajčiny - boli tvrdšie a potrebovali dozrieť ešte, chuťovo však nesklamali.
- Hokaido - to bolo vynikajúce.
Pizza cesto z hokaida
U nás bola chuť na pizzu a keďže bolo po ruke hokaido, tak som spravila cesto z hokaida.
Uvarila som hokaido na kocky v osolenej vode, keď bolo mäkké, vyliala som vodu a nechala ju ešte poriadne z hokaida odtiecť a vychladnúť. Následne som hokaido rozmixovala, pridala pizza korenie, soľ, ďalej 2 vajíčka a asi 12-14 kopcových lyžíc špaldovej múky (vajíčka a múka sa dávajú podľa veľkosti hokaida, ja som mala väčšie). Cesto by malo byť také polotuhé, ktoré sa dá vyliať na plech, na ktorom je papier na pečenie a dáme samotné zapiecť do rúry na takých 15- 20 minút pri teplote asi 170°. Po vybratí obložíme ľubovoľnou oblohou. Ja som najprv potrela prelisovaným cesnakom s olivovým olejom a soľou, potom pretlak, trochu syru, šunka, salám, kukurica a dala zapiecť na 10 minút, potom som dala ešte syr a piekla ďalších 5 minút. Je vynikajúca 😋

Môj tretí nákup

Išlo to aj bez zbytočných obalov, a to úplne. Posledný krát bol aj väčší výber, čo ma veľmi tešilo. Ale kupovala som to, čo nám znovu chýbalo a načo sme mali chuť.
- Broskyne - áno áno viem, opäť. Ale keď my ich tak ľúbime.
- Kaleráb - znovu nesklamal.
- Jablká - taktiež nesklamali.
- Hokaido - tentokrát na polievku. Stačí iba uvariť, osoliť, ku koncu pridať pretlačený cesnak a rozmixovať. Keď je chuť, môže sa pridať aj sladká smotana.
- Uhorky - výborné.
- Cukina - ušli sa mi len dve maličké, tak boli na ľahkú večeru.
Na plech dáme papier na pečenie, cukinu aj so šupkou umyjeme, nakrájame na hrubšie kolečká, pokladáme na papier. V miske si zarobíme olivový olej, prelisovaný cesnak, červenú papriku, vegetu a natrieme poriadne každé kolečko. Pridáme syr a dáme zapiecť na 10-15 minút na cca 180°.

Záver
Som rada, že som sa vďaka #modrykonik dozvedela o týchto slovenských produktoch a mala možnosť ich vyskúšať. Pri najbližšej návšteve Billy si niečo určite opäť vyberiem 🙂 Verím, že nájdem znovu aj bez zbytočných obalov.
PS: ešte taká malá inšpirácia na záver. Viete ako nakrájať cherry rajčinky rýchlo a rovnako. Takto!

Odporúčame
Začni písať komentár...

