mamina2015
    2. máj 2021    Čítané 38x

    BEBA SUPREMEpro 2

    Dlho som rozmýšľala, ako začať, a hlavne, kedy tento článok, moju recenziu, napísať. Však mamička na materskej má kopu času, tak to pôjde ako masle. Tralala... nie je to také ľahké. 

    Je večer 21:00, deti spia a ja píšem článok o Našom testovaní mliečka BEBA SUPREMEpro 2.

    S rastom dieťaťa prichádzajú aj rastúce čertoviny 🤣 a, samozrejme, rastúco bruško. BEBA bola dobrá skúška a uspela chuťou a hlavne zasýtila môjho hladoška. 

    Prvého syna som dojčila 2 roky. Boli to krásne roky, nádherné puto spojenia a intimity (má to svoje čaro). Druhého syna sa mi, žiaľ, nedarilo dlho dojčiť, a tak sme museli prejsť po 4 mesiacoch na náhradné mlieko. Hm, lenže, ktoré bude to pravé pre moje dieťa? Ktoré, keď na trhu ich je toľko? Prišla dilema, ktoré kúpiť. Kúpili sme ich viac. Jedno bolo riedke, druhé robilo šarapatu v brušku, atď. Niekedy sa netrafíte na prvý šup. 

    Nebudem tu písať značky, ale vyskúšali sme ich viac. Potom prišla možnosť vyskúšať novinku od značky Nestlé. 

    Mliečko BEBA SUPREMEpro 2 je zložením veľmi dobré. 

    Medzi unikátne zložky BEBA SUPREMEpro 2 patria:

    • OLIGOSACHARIDY 2'FL a LNnT

    Výživa obsahuje 2 najvýznamnejšie oligosacharidy štruktúrou identické s tými v materskom mlieku.

    • BAKTÉRIE ČREVNEJ MIKROFLÓRY

     Sú baktérie mliečneho kvasenia, ktoré sa nachadzajú v črevnej mikroflóre dojčených detí.

    • OPTIPRO® HA

    Je náš špeciálny patentovaný proces na získanie 100 % srvátkovej, šetrnej a čiastočne hydrolyzovanej bielkoviny. Vhodné pre deti s alergiou v rodine.

    • Omega 3 mastná kyselina DHA

    Zvyšuje imunitu a znižuje riziko vzniku alergie. 

    Kedže máme v rodine potvrdenú alergiu, bola to skvelá voľba. 

    Medzi prednosti mlieka patrí jeho chuť a vôňa. 

    Mne osobne však na obale chýbala možnosť zarovnať si odmerku. 

    Konečné hodnotenie je veľmi pozitívne. 

    "Spokojné dieťa, spokojná mama." 

    Ďakujeme #modrykonik za túto skvelú možnosť a ďakujem #nestlé, že stále skúmate a hľadáte len to naj naj naj pre naše deti. 

    • S pozdravom mamina

    #recenzia
    #test_bebasupreme
    #skusenosti_beba_supremepro2

    emminka28
    Správa bola zmenená    8. apr 2021    

    Dobré ránko všetkým 🥰 čo je vašim obľúbeným, prvým (ranným)jedlom?😊 ... našim sú 2 flašky plné mliečka Beba SUPREMEpro 2 🤤 z druhej síce občas malinká niečo zvýši, ale ak by som jej ju nedala tak by bol veľký krik 🙉
    Za seba môžem s čistým svedomím povedať že som nad mieru spokojná, nikdy si druhú fľašku nepýtala no teraz keď dopije prvú, podá mi ju a vraví "am, am,am" až dokým jej opäť nepodam plnú 😊😇

    #modrykonik
    #nestlebabyczsk
    #test_bebasupreme

    Ahojte... Taaak a už mám mliečko doma... Ja sa teším, na niečo nové a mamina, lebo verí, že moje bruško bude spokojné a aj ekzémik sa mi dúfam polepší.
    ĎAKUJEME #test_bebasupreme a #modrykonik

    lusyf
    Správa bola zmenená    25. nov 2020    

    Toto nerobievam bezne, ale kedze ma to velmi potesilo (co sa v tejto korona dobe moc casto nestava), tak predsa sa “pochvalim”. Chcem sa podakovat firmicke
    POWERLOGY #powerlogy za zaslanie uzasneho mikulasskeho balicka, ktory som vyhrala, samozrejme vdaka sutazi tu-na #modrykonik MK😊👍❤️🍫 dakujem, ze robite radost vyrobou a spracovanim takych zdravych a zaroven chutnych dobrot a ze mam Mikulasa o tyzden (aj nieco) skor 😄 + som prvykrat vyhrala nieco, co nie je zbytocnost a co naozaj mam rada 🙏🏻

    Dnes ma ohromne prekvapil kuriér keď mi doniesol takýto krásny pozdrav 😊🙏🏻 Aj s darčekmi 💙
    Ďakujem veľmi pekne @dominika_c a #modrykonik 😊🙏🏻 Veľmi ste nás potešili a urobili nám krajší deň 😘

    Ďalšie do zbierky 😊🙏🏻
    Beedla som nevedela zohnať 3 roky takze sa z neho teším a na psychológiu som čítala veľa pozit reakcii a takto pred porodom ju budem intenzívne nasávať 😂👍🏼
    Veľmi sa teším 🙂😍 ďakujem #modrykonik

    Neviem akých zamestnávateľov máte vy ale ja som s tými mojimi max spokojna 😁🎁🎄👍🏼
    Z #fisherprice mi poslali katalóg Mattel z ktorého som si mala vybrať hocičo na Vianoce, pre seba a moju rodinu 😊🙏🏻
    Parádne vibračné kresielko som vybrala pre synovca, ktorý sa čoskoro narodí a zvyšok je pre krstného syna 🙂 pre Lilku som nachystala aj megablocks a vláčik Tomáš + domček so vcielkou 😊🙏🏻
    Veľmi sa teším na zajtra ako si to deti pootvaraju aj na svagrinin výraz keď uvidí kresielko 😊😍

    konik_testuje
    6. aug 2019    Čítané 1241x
    Image title

    Ako dopadli skúsenosti so Slovenskou farmou?

    Ovocie a zelenina sa dajú použiť na milión spôsobov. Naše mamičky vykúzlili jedlá, ktoré ulahodia nielen chuťovým pohárikom, ale potešia aj naše oči. A ako sa vraví, jeme aj očami, však? 🙂

    Sladké koláče plné ovocia, zdravé a chutné "smoothiečka", zeleninové šaláty, klasické, poctivé jedlá, no aj také chuťovky ako ríbezlové čatní či pizza cesto z hokaido. Toto testovanie sa skutočne čarovalo ;) Mamičky vás inšpirujú, čo dobrého pripraviť svojej rodinke a jedna z nich vám dokonca poradí, ako rýchlo, naraz a rovnako nakrájať cherry paradajky :P 

    Aj vám sa v lete žiada viac ovocia a zeleniny? Okrem uspokojenia chutí doprajete svojmu telu aj poriadnu dávku vitamínov v prirodzenej forme. Ak máte tú možnosť, siahnite vždy po lokálnom a sezónnom ovocí a zelenine. Výber, pochopiteľne, nebude taký veľký a rozmanitý, zato však doprajete svojmu telu to najlepšie. BILLA spolupracuje so slovenskými farmármi, ktorí každý deň dodávajú ovocie a zeleninu s označením Slovenská farma

    Nedarí sa vám dostať dostatok ovocia a zeleniny do brušiek vašich ratolestí? Je mnoho spôsobov, ako ich „zakamuflovať“. Tak, napríklad, z takej mrkvy môžete spraviť výbornú mrkvovú tortu. A zaručujeme vám, že aj odporcovia mrkvy sa budú zalizovať. Recept nájdete tu, u mamičky vika0308.

    vika0308

    Aj vás učili, že s jedlom sa nehraje? Tak, v tomto si dovolíme tak trocha nesúhlasiť. Ak svojmu drobcovi naservírujete takéhoto kraba, určite čerstvé ovocie neodmietne ;)

    simka2433

    Guláš baz mäsa? Nie je problém. Mamička mariadarina potešila svojich stravníkov cuketovými lasagnami či cuketovým gulášom. A teda, pochutili si!

    Ak rady v kuchyni experimentujete, odporúčame vyskúšať ríbezľové čatní. Recept, ako si takúto dobrotu pripraviť, nájdete v komentároch pod recenziou u sunsflower.

    sunsflower

    Je ťažké nájsť jasného víťaza testovania, keďže chute máme odlišné. Z ovocia si našiel každý to svoje, či už to boli chválené jablká, marhule, bobuľové ovocie alebo sladučké broskyne. Zelenina však nezaostávala a mamičky vo svojich jedlách využili zemiaky, patizón, tekvice, mrkvu, petržlen, kaleráb, kel, uhorky, papriky či paradajky, ktoré boli podľa viacerých mamičiek skutočné výborné. domi_ch: "Tak ženy, môžem vám povedať, že cherry paradajky boli fantastické, sladké. Tie som potom bola ešte dokúpiť za ďalšiu poukážku, pretože som si ich dávala ako prílohu ku všetkému ;)" 

    Aké jedlo napadne vám, ak sa povie leto? Čo tak lečo? Alebo varená kukurica? Na tej si pochutili aj u domi_ch: "Kukurica bola tiež super, manžel sa zalizoval až za ušami."Okrem toho, že je to chutné jedlo, čo si budeme klamať, príprava je úplne ideálna -  žiadna námaha, ani neporiadok :P

    Ako teda dopadlo toto testovanie v skratke?

    Plusy

    • lokálne ovocie a zelenina
    • podpora slovenských pestovateľov 
    • chuť ovocia a zeleniny
    • usporiadanosť a prehľadnosť v predajni 

    mariadarina: "Značka má svoje logo na cenovke a v prípade balených výrobkov aj na balení. V Bille sú ovocie a zelenina hneď pri vchode, čo je súčasný trend, ktorý je viditeľný aj v iných obchodných reťazcoch. Čo sa však usporiadanosti týka, na prvý pohľad Billa oproti konkurencii vedie. Prečo na prvý? Lebo pri vstupe do predajne naozaj vidno regále usporiadané dohora, v ktorých ľahko rozlíšiť, čo sa v nich nachádza."

    Nič nie je dokonalé a všetko má "svoje muchy", preto prinášame aj postrehy, na ktorých možno popracovať:

    Mínusy

    • slabší výber 
    • zvýšit kontrolu čerstvosti
    • balenie v plastových obaloch

    domi_ch: "Takže za mňa super, že sa slovenský výrobca/pestovateľ snaží predrať na trh, ale nebolo by na škodu zamyslieť sa trochu nad balením, respektíve nad nebalením potravín."

    Prečítajte si viac o testovaní ovocia a zeleniny od "našich" dodávateľov a podporte aj vy slovenských farmárov a pestovateľov. V recenziách mamičiek nájdete všetky pozitíva i negatíva, ktoré zhrnuli vo svojich finálnych recenziách:

    vika0308: "Celkovo by som toto testovanie hodnotila na výbornú 🙂 Bola to veľka výzva a vyskúšala som nové recepty, aj keď z mála surovín. Určite sa pri tejto značke v Bille ešte zastavím a snáď budem mať šťastie aj na iné druhy ovocia a zeleniny 🙂"

    Jednotlivé recenzie nájdete u mamičiek pod označením #test_billa4 alebo v diskusiách: https://i.modrykonik.sk/billa4_diskusie.

    A na záver vám prezradíme taký malý trik, ako nakrájať cherry paradajky rýchlo a rovnako. Prezradila ho vo svojej recenzii mamina zuzinapipina. A my sme ho, samozrejme, odskúšali. Vyskúšané, overené ;)

    zuzinapipina

    zuzinapipina
    27. júl 2019    Čítané 236x

    Kupujme sezónne, podporme slovenské 💜

    Veľmi sa teším a som vďačná, že som mala možnosť testovať práve slovenské produkty. Veľmi sa teším aj z toho, že sa do našich obchodov dostáva čoraz viac slovenských produktov, výrobkov. 

    Môj prvý nákup 

    Moc veľký výber nebol, čo ma však zarazilo, že všetko bolo balené v plaste.

    • Broskyne - chutili naozaj super, boli šťavnaté a sladké.
    • Čerešne - tie chutili naozaj neskutočne.
    •  Ríbezle - tie môj drobec zjedol sám.
    • Mrkva - v porovnaní s našou zo záhradky mala rovnakú chuť, čo je v dnešnej dobe naozaj šťastie, kúpiť takú mrkvu v obchode.
    • Cherry rajčinky - potrebovali ešte nejaký čas na dozrietie, ale boli chutné.

    V lete najviac zbožňujeme ovocné šťavy a tak som hneď aj jednu spravila. Do odšťavovača som dala mrkvu, čerešne, broskyne, aj pár jabĺk som pridala, trochu olivového oleja a dobrota je a svete.

    Môj druhý nákup 

    Išla som do Billa s tým, že sa budem vyhýbať plastovým obalom. Z veľkej časti sa to aj podarilo, z čoho som sa tešila.

    • Jablká - boli naozaj výborné.
    • Broskyne - bez plastového obalu boli síce drahšie, no chuťovo šťavnaté, mäkké a chutné.
    • Kaleráb - nebol šachovitý, čo bolo super a pochutili sme si.
    • Paprika - na etikete bolo napísané, že zeleninová paprika. Zbožňujeme doma papriku, ale táto bola taká štipľavá, že bola dobrá len do vývaru.
    • Rajčiny - boli tvrdšie a potrebovali dozrieť ešte, chuťovo však nesklamali.
    • Hokaido - to bolo vynikajúce.

    Pizza cesto z hokaida

    U nás bola chuť na pizzu a keďže bolo po ruke hokaido, tak som spravila cesto z hokaida.
    Uvarila som hokaido na kocky v osolenej vode, keď bolo mäkké, vyliala som vodu a nechala ju ešte poriadne z hokaida odtiecť a vychladnúť. Následne som hokaido rozmixovala, pridala pizza korenie, soľ, ďalej 2 vajíčka a asi 12-14 kopcových lyžíc špaldovej múky (vajíčka a múka sa dávajú podľa veľkosti hokaida, ja som mala väčšie). Cesto by malo byť také polotuhé, ktoré sa dá vyliať na plech, na ktorom je papier na pečenie a dáme samotné zapiecť do rúry na takých 15- 20 minút pri teplote asi 170°. Po vybratí obložíme ľubovoľnou oblohou. Ja som najprv potrela prelisovaným cesnakom s olivovým olejom a soľou, potom pretlak, trochu syru, šunka, salám, kukurica a dala zapiecť na 10 minút, potom som dala ešte syr a piekla ďalších 5 minút. Je vynikajúca 😋

    Môj tretí nákup 

    Išlo to aj bez zbytočných obalov, a to úplne. Posledný krát bol aj väčší výber, čo ma veľmi tešilo. Ale kupovala som to, čo nám znovu chýbalo a načo sme mali chuť.

    • Broskyne - áno áno viem, opäť. Ale keď my ich tak ľúbime. 
    • Kaleráb - znovu nesklamal.
    • Jablká - taktiež nesklamali.
    • Hokaido - tentokrát na polievku. Stačí iba uvariť, osoliť, ku koncu pridať pretlačený cesnak a rozmixovať. Keď je chuť, môže sa pridať aj sladká smotana.
    • Uhorky - výborné.
    • Cukina - ušli sa mi len dve maličké, tak boli na ľahkú večeru.


    Na plech dáme papier na pečenie, cukinu aj so šupkou umyjeme, nakrájame na hrubšie kolečká, pokladáme na papier. V miske si zarobíme olivový olej, prelisovaný cesnak, červenú papriku, vegetu a natrieme poriadne každé kolečko. Pridáme syr a dáme zapiecť na 10-15 minút na cca 180°.

    Záver

    Som rada, že som sa vďaka #modrykonik dozvedela o týchto slovenských produktoch a mala možnosť ich vyskúšať. Pri najbližšej návšteve Billy si niečo určite opäť vyberiem 🙂 Verím, že nájdem znovu aj bez zbytočných obalov. 

    PS: ešte taká malá inšpirácia na záver. Viete ako nakrájať cherry rajčinky rýchlo a rovnako. Takto!

    betati
    23. mar 2017    Čítané 2477x

    Niečo z toho, čo ma naučili rodičia

    Teraz v marci som oslávila 10. výročie, že som súčasťou veľkej rodiny stránky Modrý koník.

    Veľa som sa od vás naučila, radili sme si, pomáhali a našla som tu dokonca kamarátky, s ktorými sa stretávam „tam vonku“,  v reálnom svete.

    Aj keď moje deti medzičasom vyrástli, vždy rada chodím medzi vás.            

    Dnes sa chcem s vami podeliť o článok môjho syna Richarda. Čítajte ho s veľkou láskou 🙂

    Človeka v živote najviac ovplyvní rodina. Chcel by som vám na mamkinom blogu odovzdať pár rád, ktoré ma moji rodičia naučili do života. Je to môj skromný pohľad a verím, že vám niečo prinesie a obohatí vás. Pusťme sa teda do toho:

    #1. Choď za svojim snom a rob, čo Ťa napĺňa

    Doma ma viedli k tomu, aby som si vybral to, čo ma baví a v čom vidím vyšší zmysel.

    Rodičia mi vždy dávali slobodu a ja som si uvedomoval, že som zodpovedný za cestu, ktorú si vyberiem.

    Zamyslime sa:

    8 hodín spíme a 16 hodín sme hore. Z toho mnohí viac ako 8 hodín pracujú. Teda cez pracovný týždeň tvorí práca minimálne 50 % času, keď nespíme. Sila čo?

    Mnohí chodia do práce, ktorá ich nebaví. Nemajú radi šéfa, kolegov a stávajú sa zatrpknutými.

    Preto je nesmierne nemúdre za trochu vyšší plat obetovať svoju spokojnosť, šťastie a vášeň.

    Aj pre deti je lepšie, keď chodíte dobre naladení z práce, ktorá vás napĺňa, ako keď im nosíte tony peňazí, ale ste frustrovaní a nemáte na ne čas, ani náladu.

    Viem, že niekedy sa nedá ináč.  A preto ten, kto za svoju rodinu bojuje, si zaslúži úctu a česť.

    Ale ak sa to dá skĺbiť, treba si zvážiť, či je pre rodinu lepšie spokojný otec a spokojná mama, alebo vyšší materiálny štandard.

    #2. Dávaj ľuďom hodnotu

    Moja mamka zostala doma aj po materskej. Okrem toho, že sa o nás starala, rozbehla biznis z domu. Ocko bol zamestnaný v jednej firme na vedúcom poste, avšak aj on sa rozhodol, že sa osamostatní.

    Vždy ma učili, že byť zamestnancom nie je jediná voľba.

    Ak vieme ľudom priniesť hodnotu, ak vieme predať to, čo potrebujú, ľudia budú ochotní za to zaplatiť.  

    Predaj je vlastne ponúknuť niečo, čo máme: produkt, náš čas, naše vedomosti výmenou za peniaze.

    Zarábať sa dá rôzne, ale vždy ide o predaj, teda výmenu niečoho za niečo.

    Veď aj zamestnanec predáva svoju prácu a čas zamestnávateľovi a za to dostane odmenu.

    Automechanik predáva svoje zručnosti pri opravovaní áut a svoj čas.

    Úradníčka sa zamestná a predáva svoj čas a znalosti výmenou za peniaze.

    Nevravím, že všetci musia podnikať.  Ak je človek spokojný v zamestnaní, robí to, čo ho baví, načo potom meniť?

    Šťastie pramení z vďačnosti za to, čo máme.

    A z toho, že kráčame po ceste, s ktorou sme stotožnení vnútorne.

    #3. Peniaze nie sú všetko

     a) Veľa peňazí ešte neznamená veľa šťastia

    Niektorí ľudia budujú kariéru a myslia si, že to im prinesie šťastie. Pritom im reálny život a vzťahy utekajú pred nosom.

    Chcel by som len poukázať na to, že veľa peňazí ešte neznamená veľa šťastia, ani v rodinnom, ani v osobnom živote. Radšej si dovoliť menej materiálnych výdobytkov a mať viac času a chuti pre najbližších.

     b) Nezadlžuj sa

    „Nemôžeš si to dovoliť, čo, kamarát? Nevadí, požičaj si!“

    Dnešná doba k tomu láka mladých aj starších. Človek sa zadĺži a pomaly ide dolu vodou. Požičiava si stále od ľudí a tým, že im to málokedy vie vrátiť načas, si ich znepriatelí.

    Väčšinou je to spôsobené tiež tým, že chceme to, na čo nemáme, lebo si myslíme, že to prinesie šťastie.

     c) Opatrnosť v požičiavaní peňazí

    Vždy sa nájdu ľudia, ktorí si budú chcieť požičať od vás.

    Zaujímavý paradox je, že nakoniec vy budete ten zlý, že chcete vlastné peniaze späť.

    Platí to v biznise ale aj v súkromnom živote. Platí to medzi staršími aj medzi mladými.

    Nespokojnosť s tým, že im vôbec nepožičiate, bude zaiste menšia ako hnev z toho, že chcete svoje peniaze späť.

    Jeden človek raz povedal, že najlepší spôsob ako sa zbaviť ľudí vo svojom živote je požičať im peniaze.

    Avšak niekedy je dobré požičať dobrým priateľom o ktorých viete, že hodnota priateľstva je pre nich väčšia ako peniaze.

    Ja napríklad zvyknem požičať, ale týmto si odselektujem ľudí. Ak je pre niekoho 20 eur viac ako naše kamarátstvo, tak nech si ich nechá.

    Keď už, tak radšej darujme, ako požičiavajme. Získame si tým vďačnosť človeka a nie hádky a hnev.

    Je dobré, ak chceme niekomu pomôcť a požičať mu z lásky k nemu. Z ochoty a nie zo strachu povedať nie. Je šľachetné pomáhať núdznym a chudobným, ktorí to naozaj potrebujú, nie rôznym špekulantom. Pomôžme tým, ktorí to ozaj potrebujú a nečakajme späť. Verme, že nám to nebude chýbať, veď Boh sa o nás postará.

    #4. Kontakty sú dôležité

    Vždy som si uvedomoval silu kontaktov.

    Ak vieme niečo, pomôžeme tým inému. Neskôr ten druhý pomôže nám.

    Navyše ak sa spojíme ako tím, môžeme pracovať na spoločných projektoch. Človek sám veľa nedokáže, ale s partiou nadšencov dokáže divy.

    Vďaka kontaktom sa dozvedáme aj o nových možnostiach.

    Napríklad mal som známeho s kontaktom na kapelu. Raz mi v autobuse povedal, že hľadajú speváčku. Keby som si namiesto rozprávania s ním v autobuse nasadil slúchadlá, sestra by v tej kapele nikdy nehrala.

    #5. Rodina je základ

    Rodina je miesto, ktoré najviac ovplyvní osobnosť a životný smer človeka.

    U nás bolo veľmi dôležité, aby sme spolu komunikovali a hľadali spoločné riešenia. Rodičia boli pre nás a ešte stále sú autoritou, ale zároveň aj priateľmi, s ktorými sa dá veľmi dobre  porozprávať.

    Predpokladám, že tento blog čítajú mamy. Je veľmi dôležité pre dieťa a neskôr aj pre pubertiaka, aby mal dobrý DOMOV.  Aj keď v puberte si to mnohí neuvedomujú, neskôr budú za to vďační.

    Stretávam sa s veľa priateľmi, ktorí nemali to šťastie a boli v rodine zranení.

    Pre rodinné šťastie je dôležité nemyslieť len na seba, ale snažiť sa v druhom vidieť to dobré. Aj keď je niekto odlišný, má iný názor a ináč sa správa, ešte to neznamená, že je zlý. Možno je ich nepríjemné správanie len obranný mechanizmus.

    Taktiež je veľmi dôležité si nájsť čas na spoločné rodinné aktivity. Je skvelé, ak rodina zasadne aspoň raz za čas za spoločný stôl.

    #6. Môžeš mať pekné manželstvo

    Naučil som sa, že sa dá sa mať pekný vzťah aj po rokoch, len ho treba budovať.

    Mali sme šťastné detstvo. Rodičia sa o nás vždy starali a venovali sa nám naplno. Popritom si vždy našli čas pre seba ako dvojicu.

    Myslím si, že je dôležité mať čas spolu. Pri rozhovoroch, aktivitách, ísť na rande ako za mlada. Nestratiť sa v hŕbe rodinných povinností.

    A taktiež som sa naučil, že o problémoch je dôležité sa porozprávať a vedieť robiť kompromisy a ústupky jeden druhému. Tolerovať aj potreby druhého a nepresadzovať si len svoje. Nebyť tvrdohlavý a hľadať spoločné riešenie.

    #7. Nestačí pozitívne myslieť, treba aj pozitívne konať

    Pozitívne myslenie nás naštartuje, ale samo o sebe nič nevyrieši.

    Myšlienky a zmýšľanie treba pretaviť v činy.

    A hlavne sa netreba vzdávať,  ak sa nedarí. Je to súčasť rastu.

    Taktiež pre rast je veľmi potrebné sa neustále vzdelávať. Dnes máme na to unikátne možnosti ako nikdy predtým. Knihy, CD, videa, kurzy… Výber je bohatý.

    Na internete sú milióny informácií, ku ktorým máme prístup zdarma a ktoré nás môžu posunúť vpred. Len si treba rozumne a kriticky vybrať tie správne.

    Dúfam, že vás tieto myšlienky o niečo obohatili. Súhlasíte s nimi alebo sa vám v niečom nezdajú? Pokojne vyjadrite svoj názor pod článkom, rád si vypočujem, aký máte na to Vy pohľad. Taktiež sa rád poučím, ak som sa náhodou v niečom mýlil.

    cesta1
    18. jan 2017    Čítané 28x

    "Počítačový hrdina"..

    ..z ktorého chlapca vyrastie muž a bojovník?
    STRACH je dôležitá signálna emócia, ktorá zabezpečovala prežitie.
    Strach spúšťa v organizme stresový režim, ktorý je impulzom k spusteniu základných inštinktívnych reakcií boja, úteku a stuhnutia. 
    Pre vývoj dieťaťa je dôležité primerane aktivovať inštinktívnu reakciu boja a úteku. Dieťa totižto nemá ešte vytvorené a získané životné skúsenosti na prežitie v rôznych podmienkach. Potrebuje spoznať svoje inštinktívne schopnosti kedy bojovať a kedy útekať.
    Je rozdiel vedieť mentálne bojovať vo virtuálnych situáciach a fyzicky bojovať a prekonávať prekážky v reálnom živote.
    Prečo je to dôležité?
    Zvieratá, ale aj ľudia, vedia inštinktívne vycítiť či máme v sebe aktivovaný inštinkt boja, úteku alebo sme pasívny a bezradný. Na základe tohto precítenia na nás potom reagujú.
    Na tomto princípe je založená aj šikana detí a týranie žien. 
    Preto je pri riešení šikany a týrania dôležité riešiť nielen toho, kto šikanuje ale predovšetkým pracovať s tými, ktorí sa dajú šikanovať a týrať.
    Ak strachy dieťaťa podchytíte v detstve, má to význam pre jeho ďalší život. Nebude sa dostávať do pozície obete, či už v prípade šikany, týrania alebo trestného činu. 
    Ako pracovať s dieťaťom...
    http://vychovavkocke.sk/produkt/modul-1/

    Dnes sme spolu s @libi prebrali ocenenie ankety Česká máma 2015 za Modrykonik.cz #ceskamama #modrykonik #modrykonikcz

    (2 fotky)

    #modrykonik aj še hojdal ale ne dluho 😀 😀 😀

    Dobré ráno dievčatá , dnes trošku neskôr, ale zobrala som koňa na skrášľovaciu procedúru a hneď je z neho modrý žrebec 🙂 #modrykonik

    Dnes tu bolo strasneeeee teploooo aj kona som okupala nech ho netrapim #modrykonik

    mariosmykal
    29. júl 2014    Čítané 0x

    Hračkáreň Modrý koník

    Na koníku je množstvo používateliek, ktoré majú rady ručné práce a vymýšľajú si vlastné produkty. Rozhodli sme sa ich podporiť.

    Vytvorili sme novú iniciatívu, ktorá by dala priestor každej šikovnej mamičke. Stačí, že má originálny štýl, vlastné nápady a chuť ich realizovať. Príkladom je používateľka @mary_enka, ktorá vytvorila sériu hračiek Modrého koníka. Len tak, sama od seba, počas toho, ako jej synček spával. Výsledok si môžete pozrieť vo fotoblogu @modrykonik, ktorý dnes oficiálne spúšťame ako spoločný profil všetkých šikovných mamičiek.

    Loginu @modrykonik sme vytvorili vlastnú profilovú fotografiu, ktorá je výnimkou a môže namiesto fotografie používať logo. Okrem fotoblogu má tento login aj vlastný bazár, kde si môžete objednať vlastný výrobok robený podľa vašich predstáv alebo vybrať už existujúci. V ponuke je zatiaľ 7 produktov. Nájdete ich tu.

    Okrem hračiek od @mary_enka by sme však boli radi, keby sa ponuka rozšírila a zapojili by ste sa aj vy. Prispieť môžete napríklad v oblastiach:

    • oblečenie pre mamičky
    • oblečenie pre deti
    • šperky
    • hračky
    • keramika
    • a iné

    Naším cieľom je spropagovať každý pekný a originálny výrobok, ktorý si zaslúži pozornosť, no jeho autor na to nemá finančné prostriedky alebo marketingové zručnosti. My sa postaráme o propagáciu, mamičky o výrobu a vôbec vymyslenie produktu. Zisk z predaja pôjde danej mamičke, my si nezoberieme žiaden poplatok. Podmienkou je, že na ňom bude umiestnené logo Modrého koníka, my ho schválime a zaradíme do ponuky.

    Nami schválené výrobky umiestnime do bazáru a budeme ich prezentovať na logine @modrykonik. Okrem toho, plánujeme organizovať rôzne aktivity a zúčastňovať sa trhov a podujatí, kde sa takéto produkty hodia. Zároveň ponúkame priestor nášho Facebooku, kde budeme produkty tiež prezentovať.

    Aktuálna ponuka v bazári je len orientačná, nakoľko všetky hračky sa dajú ušiť na objednávku podľa vašich predstáv. Je možné upraviť veľkosť, látku, vyšiť meno a podobne. Dodacia doba je maximálne 2 týždne, no vždy ju upresníme priamo v inzeráte. Rovnako budeme pokračovať aj naďalej, nakoľko nám nejde o plné sklady rovnakých produktov, ale o jedinečné výrobky, ktoré budú existovať len v jednom kuse a budú len a len vaše. Na jednej strane bude mať každá zákazníčka výrobok na mieru, na druhej strane nie je potrebná veľká investícia do vytvorenia ponuky.

    Ak máte návrh na vlastný výrobok, napíšte mi správu 🙂

    Takto vyzerajú hračky Modrého koníka:

    Valec:

    Lopta:

    Kocka:

    Pyramída:

    Nas tim Modry konak na CSOB Maraton - stafeta. #modrykonak #modrykonik

    Tatino vyfarboval #modrykonik

    miskap2111
    17. apr 2013    Čítané 0x

    Prečo som na Modrom Koníku

    Už to budú asi 3 týždne, ako sa stretla časť našej koníkovskej "bežeckej" súkromky aj v realite, nielen virtuálne. Stretnutie dopadlo úžasne a zistili sme, že ten virtuálny svet nie je až taký "pomýlený" a tak, ako sme si porozumeli cez "písmenká", tak isto to bolo aj v realite - proste super baby. 🙂

    Možno to bolo aj tým, že nás spojilo naše hobby, ale aj rovnaká "úroveň" pokročilosti nášho hobby - takže nikdy v našej skupinke nevznikol priestor na výmenu názorov, ale len priestor na vzájomné povzbudzovanie a motiváciu, ktoré prerástlo aj do "zdieľania" našich každodenných radostí a problémov. V každom prípade, naša skupinka je určite roznorodá - aj čo sa týka miesta bydliska (cez celé Slovensko až po Švajčiarsko), aj čo sa týka počtu detí, profesií, ale aj veku. Teda musím povedať, že tú vekovú "roznorodosť" vytváram hlavne ja 🙂 - keďže som dosť výrazne staršia od všetkých kočiek v skupinke a tento rok budem mať 45 rokov. Napriek tomu, dievčatá ma na stretnutí veľmi potešili, keďže ma vychválili, ako dobre vyzerám a že teda vobec nie na svoj vek. Môžete si teraz povedať, že mi možno chceli len polichotiť, ale naozaj možem potvrdiť, že ich reakcia bola veľmi prirodzená a spontánna, tak som zo stretnutia odchádzala celá rozradostená aj kvoli takejto maličkostǐ - veď ktorej žene výrazne nad 40, by to zle padlo, že? 🙂

    Možno sa teraz pýtate, ako to súvisí s mojou témou článku - Prečo som na Modrom Koníkovi? A možno ste si aj odpovedali - áno, toto je jeden z tých dôvodov. Samozrejme nie tá lichotka ( aj keď aj tá poteší ), ale možnosť spoznať vynikajúcich ľudí, ktorých by som nikdy nemala možnosť spoznať.

    Keď som sa pred rokom na Koníka pridala, ani som od toho až tak veľmi veľa neočakávala. Len som si chcela trošku pozdieľať skúsenosti o behaní a chudnutí a Google mi proste vyhodil Koníka. Tak som sa začítala do danej témy a vytvorila profil, aby som trochu podiskutovala. No a potom sa postupne vykryštalizovala naša skupinka, ktorá si vytvorila svoj priestor. Ďakujem vám baby- vy viete ktoré, za tú možnosť vás poznať. Ste fakt super a mám vás rada - tie ktoré sme sa videli, aj tie, ktoré nie. Tak ako aj baby z ďalšej súkromky o chudnutí, ktoré som síce zatiaľ nemala možnosť spoznať osobne, ale opäť si s mnohými vynikajúco rozumiem a veľmi mi pomohli v rámci mojej snahy niečo robiť so svojou postavou. A keď je tu už tá "ďakovačka", ešte musím spomenúť aj kočky, ktoré som zase stretla prostredníctvom našej "veľkej" skupiny o Profesionálnom a Osobnom Rozvoji - aj tam je pár spriaznených duší, s ktorými si sadneme ako "nočník na hlavu" ( povedané viac spisovne 🙂 ) a sú to skvelé žienky. 

    Takže toto je ten dôvod. A nič na tom nezmení fakt, že život nie je len biely, ale je aj čierny. Proste tak to chodí - ľudia sú rôzni.. A sú všade. A tak to má byť, život má byť roznorodý, lebo keby nebol, tak by sme neprežili. Takže aj Koník je taký. S niekým si sadneme, s niekým nie. Niečo sa nám páči, niečo nie. Na niečo máme rovnaký názor, na niečo nie. Aj ja som sa pár krát stretla s rôznymi reakciami (na verejnom koníkovskom fóre, diskusií )- aj na moje príspevky, kde som sa napríklad dozvedela, že som "plechová nádhera", alebo "strašne hlúpučká, že tomu nerozumiem", že som "lenivá", alebo že som "tak drzá, že si zaslúžim po papuli" (takmer doslova). No čo už. Poďakovala som sa týmto žienkam za ich názor (veď majú na neho právo) a išla som ďalej. Bez ďalších komentárov, či rozmazávania. Samozrejme, že ma to vnútorne štvalo (veď nakoniec mám svoju mienku o sebe a myslím si, že som vzdelaná a už vobec nie hlúpa), ale povedala som si, že práve takéto osoby mi nestoja za to, aby mi pokazili deň, alebo to iné, skvelé, čo som našla a nachádzam na Koníkovi. Niekedy si myslím, že toto sú práve lekcie, ktoré nás posilňujú. Spoznať všetky stránky života. Aj dobré, aj zlé. A tie zlé nás nakoniec najviac vycvičia. Takže vrámci dnešnej "ďakovačky", ďakujem aj týmto ženám, ktoré hovoria veci, čo sa ťažko počúvajú - a to nielen mne, ale aj druhým. Otvárajú totiž ešte viac oči o svete a nenechávajú nás naivnými.

    Preto som na Koníkovi a aj tu zostanem. Pokiaľ tu zostane každý, ktorý ma tu denno-denne obohacuje- či už nejakým postrehom, príbehom, názorom, ktorý je či už múdry, alebo aj nie. 

    Ďakujem.